Things to get rid of vol.2

Tässä poistoon menevien tuotteiden postaus osa 2. Kesäsiivousta on tullut tehtyä.. Kaappeihin jää kosmetiikkaa jota ei käytä, herkästi lojumaan. Parabeenit ja octorylene ovat saaneet minut lisäksi luopumaan osasta näistä tuotteista:



Vasemmalta oikealle, ylhäältä alas: Yves Rocher Solaire peau parfaite spf 30 -aurinkosuojavoide, Yves Rocher Sexy Pulp volume gloss -huulikiillot 2 kpl, Yves Rocher huulikiilto sävy Hibiscus, Max Factor voidemainen luomiväripuikko, Feg silmäripsiseerumi, Yves Rocher irtopuuteri, IsaDora Protecting waterproof mascara, Lumene Blueberry volume black crystal -ripsiväri, Rimmel Stay matte -kivipuuteri.

Yves Rocher aurinkovoide lähtee, koska siinä on Octocryleneä, joka mahdollisesti lisää vapaiden radikaalien tuotantoa ihossa altistaen DNA vauriolle, ihon ennenaikaiselle vanhenemiselle ja jopa melanoomalle. Tutkimustulokset tästä ovat vielä alustavia eikä mitään täyttä varmuutta siten asiasta ole. FDA jenkeissä ja EU molekyylin ovat hyväksyneet, joten se saa olla käytössä ja onkin varsin runsaasti. Aine stabiloi muiden aurinkosuojamolekyylien kestoa aurinkovoiteissa eikä niinkään itse suojaa UV-säteilyltä. Koska aine on kyseenalainen tutkimustulosten mukaan, en halua sitä käyttää... Ei tunnu kivalta sitten joskus todeta käyttäneensä octocryleneä sisältäviä tuotteita vuosia tai kymmeniä, kun se mahdollisesti osoitetaan haitalliseksi aineeksi ja jopa kielletään. Aika monelle molekyylille näin käy.. yhtenä hyvänä esimerkkinä parabeenit. Valitettavasti olen vastikään ostanut kyseisen tuotteen... Into käyttää kuitenkin on laantunut täysin kun tuohon molekyyliin päädyin sitten tutustumaan CosmEthicsin kautta.

YR huulikiillot joutavat pois, koska ovat jo vanhoja. Lisäksi sävyt eivät miellytä, toinen liian ruskea ja toinen turhan väritön. Sexy Pulpien vieressä oleva huulikiilto on myös YR:n. Sen vika taas on liika punaisuus ja liian tumma sävy. En ole koskaan tummanpunaista huulipunaa oppinut käyttämään ja tämä kiilto antaa punamaisen intensiteetin huulille. Lähes käyttämättömänä ollut muutamia vuosia laatikossa.

Max Factor luomiväriduo saa lähteä, koska kyseessä myös useita vuosia vanha tuote, jonka käyttö jäänyt vähälle. Pidän enemmän perinteisistä luomiväreistä. Tässä lisäksi väreinä ruskea ja beige, jotka luomilla eivät ole lempisävyt. Kyseinen duo vastikään sotki meikkipussinikin perusteellisesti kun siellä mukana kulkenut.. Korkit löystyneet. Kotioloissa voisi käyttää, mutta ei tule käytettyä tosiaan. Ainut käyttö olisi voinut olla meikkipussissa jonain varameikkinä/pikameikkinä, mutta toiste en em. sotkua kyllä rupea siivoamaan, joten ei..

L'Oreal huulikiilto (theBos -paketin huulipunayllätyspaketista) saa lähteä, koska on sävyltään ruskea. Ruskeaa huulikiiltoa en voi kuvitellakaan käyttäväni. So 90's eikä sovi mulle ollenkaan.

FEG ripsiseerumi tuli tilattua eBAY:sta joskus toiveena ripsenkasvatus. Tuskin olisi edes toiminut, ei sisältänyt myyjän lupaamia prostaglandiineja joilla oikeastikin on vaikutus ripsenkasvuun. Nyt tarkemmin ajateltuna en kyllä edes haluaisi moisia aineita silmieni lähelle laittaa. Kysessä on kaihilääkkeenä käytetyt yhdisteet. Testasin seerumia parisen kertaa ja silmiinhän sitä sitten meni ja kirvelyä aiheutti. Jätin leikin sikseen, ei ole sen arvoista ja en lopulta tuotteeseen edes usko...Kaikenlaisia kokeiluita sitä tulee tehtyä xD

Rimmelin ja YR:n puuterit saavat lähteä parabeenien vuoksi. Nämä siis ovat hormonihäiritsijöitä, estrogeeni-imitaattoreita, käytetään säilöntäaineina kosmetiikassa vieläkin laajalti.. Näiden haitoista kirjoitin enemmän Things to get rid of Vol.1 -postauksessani. Voivat altistaa hormonihäiriöille ja jopa rintasyövälle sille alttiita henkilöitä. Lisäksi YR irtopuuteri on liian tumma käyttööni, myös kesällä. 

IsaDoran vedenkestävä ripsiväri lähtee, koska se on yksinkertaisesti huono: ei tuuheuta ripsiä, kuivuu hitaasti ja sotkee sen vuoksi herkästi alaluomet. Ei taivuta ripseä ylöspäin kuten normaalit ripsivärit tekevät.

Lumenen ripsiväri lähtee samoista syistä kuin edellinen. Lisäksi tämä sisältää kimalteita, jotka ovat joka paikassa muualla kuin siellä missä pitäisi, eli ripsissä.

Nyt on siivoukset tehty. Osa siivottavista on melko uusiakin tuotteita, mikä ikävältä tuntuu...mutta terveys ennenkaikkea. Lisäksi ajattelen, että kosmetiikan käytöstä pitää tulla hyvä fiilis, ei paha/huono. Huonon fiilisen aiheuttavat mm. epäilyttävät molekyylit sekä huonot värisävyt. Sekin on syynä näistä eroon hankkiutumiselle. Pitäisi pystyä ajattelemaan että käyttämäni kosmetiikka tekee minulle hyvää sekä henkisesti että fyysisesti, ei päinvastoin ;) 

Pian pääsen uusien tuotteiden kimppuun taas, nimittäin eilen sain käsiini heinäkuun LivBoxin. Siitä tulee lähiaikoina kirjoitus kunhan olen sisällön testannut. Kyseessä on ensimmäinen boxini ja vähän pettynyt olen...




Kommentit

Suositut tekstit