Ikuisuusprojekti: minkä stetoskoopin ostaisin?

Ensimmäinen Off-topic postaus.

Eli pitäis hankkia stetarit. Lääkäriopistossa suositaan Littmannin stetoskooppeja, vaikka varmasti hyviä ja halvempiakin on tarjolla vaikka kuinka paljon. Ja onkin.

"Muttaku pitää saada Littmann, jotta muutkin näkee ja ymmärtää että oma stetoskooppi on laatua. Eihän sitä voi tuntematonta merkkiä ostaa."

Välineurheilupelleilyä parhaimmillaan ja pahimmillaan.... ;D

Ilmaiset ollaan saatu Orionilta, tämmöiset melko kömpelöt 2-putkiset Rappaport- stetarit:


Nämä itseasiassa on aivan laadukkaat. Kuuluu sydän ja keuhkoäänet aivan mallikkaasti vertailtuna kalliimpiin malleihin, kuten esim. Littmannin Cardiology -sarjaan. Siten tuntuisikin huonolta idealta ostaa halvempia Littmann Classic-malleja. Niistä saisi kuitenkin maksaa noin 70e hinnan, plus miinus. Käteen tuskin jäisi Orionia kummempaa. Heikkous Orioneissa on ulkonäön lisäksi se, että niiden putket tuottavat hankausääntä, joka häiritsee kuuntelua.

Littmannin Cardiology-sarja on niin kallis sitten.. Nyt punnan kurssin ollessa euroon nähden edullinen, olisi kyllä tilaamalla Briteistä mahdollista säästää jopa muutaman kymmenen euroa. Olen viettänyt muutaman illan pyöritellen ihanan herkkua Littmann Cardiology IV Rose Pink -stetaria Medisaven ostoskorissa... En kuitenkaan sitten ole klikannut. 

Hullua ajatella että olen panostanut satasia ja vielä kerran satasia kosmetiikkaan, mutta tekee tiukkaa ostaa parin sadan stetoskooppi, joka on laadukas ja kestää käytössä jopa loppu uran :D 

Tässä Littmann Cardiology IV, hinta noin 202 euroa.

Tästä on olemassa myös aiempi versio, Cardiology III, jota nyt saakin sitten halvemmalla. Hinta nyt noin 165 euroa ja enemmän, mikäli erikoisvärejä tahtoo. Tuon ostaminen olisikin nyt peliliike... Mutta en innostu mallista enää, sillä se on muotoilultaan kömpelömpi kuin tämä uusi :D 

Littmann Cardiology III, rose pink, hinta noin 160 e.

Fokus tuohon päätykappaleeseen, sen muotoilu on sulavampi ja kauniimpi IV-mallissa. Kun nyt ollaan ostamassa jopa loppuiän välinettä, en halua säästää muutamaa kymppiä ja saada toisiksi parasta.. Esineiden estetiikalla on mulle iso merkitys :D

Pakko jopa myöntää että Littmannin stetoskoopin hankkiminen olisi jopa enemmän esteettinen juttu kuin ammatillinen.. Kun tämän tiedostan, olen shoppailuhaluja toistaiseksi hillinnyt. 

Mietin myös tätä Master Cardiology -mallia, hinta noin 200 e.
Tämä on kyllä todella hieno... Ainut huono puoli on se, että pediatrista kalvoa tässä ei ole, kuten yllä esitellyissä malleissa. Ei se nyt tarkoita etteikö tällä lasta voisi kuunnella, mutta mietin kyllä että tuon Cardiology IV:n pikkukalvolla homma kävisi näppärämmin... Adapteri lapsille on, mutta sellaisen käyttäminen on aina enemmän tai vähemmän kömpelöä.

Vastaava väritys löytyy myös Cardiology III:sta, mutta mielestäni kokonaisuus ei ole yhtä kaunis, hinta noin 180 e.

Villi kortti olisi tämä, myös mallia Cardiology III:

Olin jossain vaiheessa ihan vähällä jos ostaa tämän, on aika mahtava väritys :D Kuitenkin sitten mietin, että jos kyllästyn... Nyt olisi hyvä tilaisuus kun III-sarjan hinnat ovat laskeneet, hinta on nyt noin 180 e. Toisaalta, vanhempi malli ja hintaero uudempaan pinkkiin Caridiology IV:hen vain 20e. Tästä viimeksi mainitusta ei värikkäitä tai kaksivärisiä malleja ole olemassa eikä ilmeisesti ole tulossa.

Minkähän valitsisin... ?

Tai sitten mennään Orioneilla ja säästetään rahat kosmetiikkaan :D


Edit 25.8.16: Päädyin olemaan ostamatta uutta stetaria, Orion on lopulta hyvä ja toimiva ja lisäksi rahat säästyvät nyt kosmetiikkaan ;D






Kommentit

  1. Kyllä toi littmann aika ylihintainen mutta hyväkin. Kätevämpi käyttää kun tuo 2 letkuinen malli. Molemmilla kuulee kuitenki sivuäänet yms hyvin. Kuuntelijan taidosta paljo kiinni.

    VastaaPoista
  2. Mut on stetoskoopeissa kyl isot erot. Ensin kuuntelin perus stetarilla 15e omaa sydäntä en huomannu mitään. Sitte otin kardiologinen III littmann. Yhtäkkiä kuunnellessa alkoikin kuulua aorttaläpästä vaimeaa suhahdusta.
    Otin uudelleen vielä halpamallin. En sillä edelleenkään kuullut. Mut littmann sillä kuului.selkee ero

    VastaaPoista
  3. Totta välineurheilua parhaimmillaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit