Tukholman matkan meikit & Real Techniques Mini Brushes

Nyt on vuorossa ulkomaanmatkani matkameikkien esittely. Ihonhoito ja nestemäiset tuotteet, myös nesteiden mukana kulkeneet meikit, on jo kertaalleen käyty läpi tässä aiemmassa postauksessa. Nyt keskitytään siis kiinteiden meikkien esittelyyn. Jako voi olla hassu näiden kahden postauksen välillä; olisi kai loogisempaa esitellä ihonhoito ja meikit kokonaan erikseen. Toisaalta matkakosmetiikkapostausten idea oli alunperin esitellä sitä, millaiseen ratkaisuun tänä vuonna päädyin lentokoneen käsimatkatavaroihin otettavan nestemäisen kosmetiikan osalta, jota saa lentomatkustamisen sääntöjen mukaan olla vain litran minigrip-pussin verran ja pakkauskoot alle 100 ml yksittäisten tuotteiden osalta. Ruumassa kuljetettavaan matkalaukkuun tietenkin saa pakata enemmän nesteitä, mutta se maksaa erikseen, enkä tarvitse matkalaukkua alle viikon reissuihin missään nimessä ja tuskin pidempiinkään tarvitsisin. 



Reilun kokoisessa H&M:lta aikoinaan ostetussa meikkipussissa kulki meikkien lisäksi kiinteät ihonhoitotuotteet, vanulappuja, pumpulipuikkoja ja kampa sekä osa meikkisiveltimistä. Silmämeikkisiveltimet olivat vielä erillisessä sivellinkotelossa mukana ja olenkin jättänyt ne postauksen ulkopuolelle.


Luomiväripalettina mukana oli upea Tarten tartelette in bloom. Täydellisen matkapaletin tästä tekee iso peili sekä metallinen kotelo, joka ei kolhiinnu eikä mene huonon näköiseksi meikkipussissa muun kosmetiikan keskellä. Kovia kolhuja tämä ei tietenkään kestä, mistä todisteena vasemman yläkulman murtunut ja fiksattu vaalea nappi. Oli siis rikkoutunut jo postituksessa jenkeistä Suomeen päin ja onnekseni Tarte korvasi koko paletin hinnan eli se on ollut mulle ilmainen. Paletti on esitelty ensimmäistä kertaa tässä.

Harmi, että tämä monikäyttöinen vaalea hajosi eikä jokin noista tummista, joihin en ole lähes koskenut. Oikeanpuoleisinta tummaa itselleni tarpeetonta pystyriviä lukuun ottamatta paletti on täydellinen luonnollisen neutraalin silmämeikin tekemiseen eli pieni miinus tummista napeista. No, yksi tumma sävy olisi ihan ok. Shimmeriä ja mattaa löytyy sopivassa suhteessa. Erityisesti paletin kaksi ensimmäistä pystyriviä ovat olleet ahkerassa käytössä.


Lisäksi otin nopeampaan silmämeikin tekoon sekä lisähohtoa tuomaan kaksi Colourpopin Super Shock Shadow -luomiväriä. Napit ovat viimeaikoina huolellisesta säilyttämisestä huolimatta kuivahtaneet aika lailla. Ikää näillä on noin 3 vuotta ja alkavat olla tiensä päässä. Normaalisti näiden koostumus on voidemaisen pehmeää ja sormin muokattavaa. Nyt väri murustuu ja lohkeilee. Kumma kyllä, pysyvyys luomilla ja levittyvyys eivät ole merkittävästi kärsineet kuivahtamisen myötä. Edelleenkin luomivärit pysyvät paikallaan hyvin sormin tai litteällä siveltimellä levitettynä. Levittämisvaiheessa tuote toki varisee jonkin verran kun ylimääräistä tippuu siveltimeltä tai sormelta poskelle.

Shimmerinen ruskehtava sävy on nimeltään Birthday Cake ja persikkainen shimmer on Flipper. Bithday Cake on ollut suosikkini omistamistani Super Shock luomiväreistä, joita mulle on kertynyt aika iso kokelma. Kuultava, hienostunut, pronssisena hohtava luomiväri taikoo nopeasti näyttävän arkimeikin; ei tarvita kuin vain tämä yksi sävy häivytettynä kohti luomivakoa. Juhlameikkiin voi lisäksi laittaa erillisen luomivaon varjostuksen ja muita yksityiskohtia. Aion käyttää Birthday Caken loppuun saakka, mikäli ei ala varisemaan tai ilmaannu muuta vanhenemiseen liittyvää ongelmaa.

Jonkinlainen pannuprojekti pitäisi aloittaa Super Shock nappien kanssa, sillä suurin osa kokoelmastani on todellakin peräisin 3 vuoden takaa...

Laveran puuteri on verrattain uusi ostos keväältä ja itseasiassa matkalla yllätyin, että pannuko se jo sieltä paistaa (!) En ollut kiinnittänyt asiaan aiemmin huomiota. Tämä on kulunut jotenkin todella nopeaa. Nyt pinnassa alkaa näkyä kovettumista, ilmeisesti meikkisiveltimistä on tarttunut ihon rasvaa pinnalle. Pitäisi fiksata tämä. Puuteri on muuten toiminut oikein hyvin, on pehmeä ja kevyt koostumukseltaan. Ei mitään valittamista siinä. Tuote on aiemmin esitelty tässä.

Poskipunana ja aurinkopuuterina toimivat Physicians Formulan upeat Butter Blush ja Butter Bronzer. Tämän parempia ei oikeasti ole. Koostumus on kermaisen puuterinen ja siveltimellä erinomaisesti levittyvä. Ikinä en ole kiireessäkään saanut näillä aikaiseksi huonoa jälkeä. Tuoksu on mieto kookostyyppinen, joka miellyttää omaa nenää. Tuotteet, joita on joka kerta ilo käyttää. 

Ostaessani nämä melko hiljattain (esittely tässä), mukana oli jonkinlaista tuhlailuahdistusta, sillä aiempia poskipunia ja aurinkopuutereita on todellakin useampi kokoelmissa käytössä tai käyttöä odottamassa. Tässä vaiheessa ostos ei enää kaduta, sillä olen nauttinut tuotteista niin paljon. Kysymys onkin, että mihin saisin lykättyä osan aiemmista poskipunista ja aurinkopuutereista, joita en niin mielelläni käytä...


Matkan ripsiväri ei klassikkona kaipaa isompia esittelyjä ja se tulikin esiteltyä jo tässä edellisessä matkakosmetiikkapostauksessa. Samoin esittelin Nivean Cellular Eye Illuminator sävyttävän silmänympärysvoiteen, jota käytin matkalla meikkivoiteena, sekä loistavan Colourpopin Brow Boss Gel -kulmageelin. Onneksi löysin tarkoituksen muutoin tarpeettomaksi jääneelle Nivean tuotteelle. Sillä saa aikaiseksi kevyen hehkuvan meikkipohjan ja iso plussa 15 ml koosta, joka on täydellinen lentomatkalle.

Näiden lisäksi mukanani oli kaksi huulipunaa Colourpopilta. Disney Designer -kokoelmasta Lux Lipstick sävyssä Cinderella, joka on raikas pinkki sekä Lippie Stix sävyssä Juice Bar, joka on marjainen kevyt kosteuttava huulipuna. Ensin mainittu oli varattu iltakäyttöön ja toinen päivälle. Lisäksi mukana oli ModecCo:n mukavasti kosteuttava nudehuulikiilto, jonka myös esittelin edelliseen kappaleeseen linkatussa postauksessa.

Lux Lipstickin koostumus on kuten perinteisen huulipunan, samoin muoto ja hylsy. Colopopilta ilmestyi ensin vuosikausia perinteisestä mallista poikkeavia huulipunia, kuten nestemäiset ja Lippie Stixit, ennen klassisia puikkohuulipunia. Cinderellan levittyvyys ja pysyvyys huulilla on kuten useimpien laadukkaitten puikkopunien; kestää juomisen eikä itsestään häviä paikaltaan, mutta syömisen jälkeen tuotetta on lisättävä. Huulipuna on kermainen ja kosteuttava. Tykkään kovasti pakkauksesta, joka on minulle luksusta; himmeästi hohtava kullan väri, korkki koristeltu Disneyn prinsessojen nimikirjoituksilla. Yksityiskohtiin on panostettu.  En tarvitse Dioria tai Lancomea, Colourpopilta löytyy parempaa ja halvemmalla. Esittelin huulipunan alunperin tässä postauksessa.

Colourpopin Juice Bar on ollut mulla jo kauan, tuntuu vain kestävän ja kestävän, vaikka olen käyttänyt tätä mielestäni paljon. Sävy on raikas marjainen, hieman viileään taittava roosa. Tämä jättää läpikuultavan himmeästi kiiltävän pinnan ja on todella kosteuttava. Pysyvyys on huulikiiltoa hieman parempi. Täydellinen jokapäivän huulipuna, jolla saa my lips but better -lookin ja tätä voi myös lisätä huoletta ilman peiliä.


Meikit lisäksi olisi vielä esiteltävänä muutama sivellin, jotka oikeastaan ansaitsisivat oman postauksensa, mutta päädyin sitten oikaisemaan ja laitoin tähän samaan. Olivathan nämä oleelliset matkan onnistumisen kannalta (mitä nyt tulee meikkaukseen).


Yleensä perinteiset matkasivellinsetit sisältävät normaalia reilusti pienikokoisimmilla päillä varustettuja kasvomeikkisiveltimiä, ajatuksena tietenkin mahduttaa kaikki kompaktiin kokoon. Itsekin omistan pari tällaista settiä ja niiden kanssa on tullut taisteltua, mitä tulee esim. poskipunaan ja aurinkopuuteriin asialliseen levittämiseen. Pienellä sivellinpäällä kun ei tahdo saada hyvää jälkeä.

Real Techniquesin isommilla sivellinpäillä varustettuja mini brusheja on ollut jo todennäköisesti jonkin aikaa markkinoilla, mutta vasta tänä kesänä havahduin näiden olemassaoloon etsiessäni ihan muita kosmetiikkajuttuja verkkokaupoista. Päädyin muiden ostosten lisänä ostamaan mini brusheja, sillä vakuutuin heti ideasta. Eikä ole tarvinnut katua. Nyt kasvomeikin voi tehdä matkalla kooltaan lähes normaaleilla siveltimillä, vain varret ovat lyhyemmät. Nerokkaat asiat ovat usein yksinkertaisia, kuten nämä.


Tilasin iHerbistä Mini Expert Face Brushin, joka on yllä olevissa kuvissa toinen vasemmalta. Tämä on erityisesti meikkivoiteiden levittämiseen tarkoitettu sivellin, toki tällä voi levittää myös puuterimaisia tuotteita ja mineraalimeikkipuuteria. Itse käytin meikkipohjan tekoon tätä matkalla. Omistan myös normaalikokoisen version Expert Face Brushista ja se on aktiivisesti käytössä meikkivoidesiveltimenä. Tällainen pyöreämpi, kabukimaisempi sivellin tekee mielestäni tasaisempaa ja pehmeämpää jälkeä kuin litteät meikkivoidesiveltimet, jotka herkästi jättävät jälkeensä sormin häivyteltäviä rantuja. Harjakset ovat tosi pehmeät, eivät ärsytä herkkää ihoa. Harjaspää toimii moitteetta, vaikkei sivellintä pesisikään joka käytön jälkeen. Reissussa en jaksanut/muistanut/ehtinyt pestä sivellintä kertaakaan 5 päivän aikana vaikka käyttöä oli joka päivä.

Kuvien 1. ja 3. siveltimet ovat Mini Multitasking Brush ja Mini Medium Sculpting Brush. Nimet jo kertovat kaiken oleellisen. Multitasking brushia voi käyttää monenlaisten puuterimaisten tuotteiden levittämiseen, mm. poskipuna, aurinkopuuteri, puuteri ym. Itse käytin tätä poskipunasiveltimenä, mikä näkyy harjaspään sävyssä. Normaalisti siis kaikkien näiden RT siveltimien kärjet ovat valkoiset, mutta nyt kuvat on otettu käytön jälkeen.

Medium Sculpting Brushin ulkonäkö poikkeaa Multitasking ja Expert Face siveltimistä. RT on ilmeisesti uudistamassa siveltimiensä ulkonäköä. Alkuperäisessä mallissa, jota kuvan Sculpting Brush edustaa, siveltimen varsiosa leviää alaspäin ja siten mahdollistaa isojenkin siveltimien melko tukevan seisomisen pöydällä pystyasennossa. Pidin tästä ominaisuudesta. Nykyisessä mallissa normikokoisia siveltimiä ei saa samalla tavalla pysymään tukevasti pystyssä. Ulkonäön uudistus ei näy verkkokauppojen sivuilla aina ihan reaaliaikaisesti. Tilasin Multitasking ja Sculpting Brushit Kicksiltä ja molempien piti olla vanhaa mallia, mutta yllättäen sain sitten Multitasking Brushin uutena versiona.

Olen käyttänyt Sculpting Brushia aurinkopuuterin levittämiseen ja kasvojen kevyeeseen muotoiluun aurinkopuuterilla. Sivellin toimii tarkoitukseen erinomaisesti, vaikka on normikokoista hieman pienempi. Kokoa on kuitenkin riittävästi. 


Kuvissa sivellin, joka ei kuulu joukkoon, on Everyday Mineralsin mini kabukisivellin. Käytin sitä Laveran puuterin levittämiseen ja toimi tarkoituksessaan hyvin. Kotioloissa käytän mielummin suurikokoista puuterisivellintä.

Kommentit

Suositut tekstit