Tukholman matkan kosmetiikka - nestemäinen kosmetiikka ja ihonhoito

Tänä vuonna tuli tehtyä reissu Tukholmaan ja nyt olisi esittelyssä matkalla käyttämäni ihonhoitotuotteet. Ajattelin vielä tehdä meikeistä erillisen postauksen. Viime vuonna kävin Prahassa ja tässä postauksessa kävin läpi sen reissun kosmetiikkaa, tosin matkan meikit jäivät käsittelemättä tuolloin. Tukholman matka kesti yhteensä 5 vuorokautta sisältäen Helsinki-Oulu-lennot sekä Helsinki-Tukholma-laivamatkat. Tukholmassa oltiin 2 yötä. Tälläkään reissulla en shoppaillut kosmetiikkaa kuin minimaalisesti, sillä lennot pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa rajoittivat sitä puolta. Pienen ihonhoidon matkapakkauksen jouduin ostamaan laivalta tarpeeseen, sillä kaikkea ei ollut ottaa kotoa mukaan.


Yleiskuvaa. Pussissa näkyy osa nestemäisistä tuotteista, osa pöydällä. Hello Kitty meikkipussissa kulkivat mukana kiinteät ihonhoitotuotteet ja meikit. Tällä kertaa pärjäsin nesteiden osata täysin itsenäisesti eikä tarvinnut siis pyytää pussitilaa matkakumppanilta ^___^ Pientä säätöä se vaati, mutta hyvin selvittiin.

Se pieni säätö oli sellainen, että käytin reissussa pois alla olevassa kuvassa näkyvän pieneen minigrip-pussiin pakatun hiustenhoitoaineen, Senjan hoitoveden vieressä olevan Hello Fab primerin (vartalovoiteena) sekä valkoisessa purkissa olevan hiusöljyn. Kun nämä pakkaukset sai heitettyä pois, laitoin tilalle laivalta ostamani Ole Henriksenin kolmen tuotteen matkapakkauksen tuotteet, jotka myös näkyvät alla olevassa kuvassa, vihreät pakkaukset takarivissä.

Matkapakkaus tuli ostettua vain ja ainoastaan sen vuoksi, etten jaksanut alkaa siirtämään erilliseen minigripiin puhdistusbalmia. Kasvoveden mukaan ottaminen olisi ollut tätäkin hankalampaa, sillä mitään alle 100 ml pulloa ei löytynyt kotoa. Löysin siis laivalta tarkoituksiini sopivan matkapakkauksen. Ole Henriksenin pakkaukseen kuuluu kasvojen puhdistusaine, kasvovesi ja kasvovoide, joista jälkimmäisin oli aikalailla tarpeeton itselleni, sillä tarpeelliset voiteet lähtivät kotoa mukaan.


Tässä yllä olevassa kuvassa on siis kaikki nestemäinen matkakosmetiikka ja 1. kuvassa mukana myös ei-nestemäisiä ihonhoitotuotteita ja meikkejä. Käyn nyt koko ihonhoidon sekä nestemäiset tuotteet tarkemmin läpi.

Hiustenhoidon osalta mukana oli hoitoainetta minigrip-pussissa. Kyseessä itseasiassa kahden hoitoaineen sekoitus: loput Garnier Respons Avocado Oil -hiusnaamiosta + Respons Nourishing Almond Milk -hoitoainetta lisäksi. Lisäksi mukana oli näytepussi Garnier Respons Noursihing Almond Milk -hiusnaamiota, jota en tarvinnut lopulta matkalla ollenkaan, vaan tuo minigripin sisältö riitti hoitoaineen osalta. Valkoisessa Eve Lom -purkissa oli alkuperäisen tuotteen sijasta Garnier Respons Marvellous Nectar Oil -hiusöljyä pieni määrä, jonka käytin matkan aikana kokonaan pois. Luotin, että kelvollista shampoota löytyy hotellista ja löytyihän sitä, joten tällä tavalla sai säästettyä nestetilavuutta.

Vartalotuotteet. Antiperspiranttina oli mukana Palmoliven Luxurious Softness -antiperspirantti. Tuoksu on todella ihana ja pitää kainalot kuivana.

Rasvasin vartalon ihoa Hello Fab Primerillä eli kyseessä on meikinpohjustustuote todellisuudessa. Tämä oli hätäratkaisu, sillä kotoa ei löytynyt yhtään pienikokoista vartalovoidetuubia tai edes kasvovoidetta, jonka voisi uhrata vartalokäyttöön. Apteekin 30 ml perusvoidetuubit olisivat juuri täydellisiä tähän tarkoitukseen jatkoa ajatellen, sillä tämä vartalovoidevalinta ei mennyt aivan nappiin ;D Vilkaisin pikaisesti incl:n ja ajattelin, että ihan soveltuvaa kamaa tämä on, mutta en huomannut, että tuote sisältää hohtavaa pigmenttiä. En ollut siis aiemmin edes kokeillut tätä kasvoille, sillä en tykkää käyttää primereitä ollenkaan. Käyttelin tuotteen kuitenkin tästä pienestä miinuksesta huolimatta pois, saipa tämänkin pois nurkista pyörimästä. Tullut joskus aikanaan Lookfantastic -boksin mukana.

Ihonhoito.  Silmänympärysvoiteena oli AromaWorksin Absolute Eye Serum -silmänympärysseerumi, jonka esittelin aiemmin tässä. Otin mukaan siksi, koska tämä on oikeastaan ainoa silmänympärysvoide, joka mulla on tällä hetkellä käytössä. Tarve uudelle sy-voiteelle siis olemassa. Hieman toivoin, että olisin löytänyt hyvän laivan tax-freestä, mutta niin ei käynyt.

Ole Hendriksenin puhdistustuotteiden jälkeen käytin ihon kosteutukseen Senjan Nordic Nectar -hoitovettä, joka aiemmin esitelty tässä. 100 ml pullo on isohko matkalle, mutta täyttää lentovaatimukset pakkauskoon osalta.

Seerumina ja kosteusvoiteenakin kerrostettuna toimi Madaran SOS -seerumi, aiemmin esitelty tässä. SOS-seerumi oli erinomainen valinta lopulta, sillä kyseessä on superkosteuttava ja jopa kosteusvoidemaisen täyteläinen tuote, joka pystyi hyvinkin korvaamaan rutiinissa päivävoiteen. Toki Ole Henriksenin matkapakkauksen päivävoidetta tuli käytettyä myös rinnalla.

Päiväkäytössä vielä ihon kuivimpiin kohtiin, silmänympärysiholle ja huulille käytin Okokon balmia, musta purkki 1. kuvassa. Kovana balmimaisena tuotteena tätä ei tarvinnut mahduttaa nestemäisten tuotteiden joukkoon. Matkakosmetiikassa kannattaa, jos mahdollista, suosia tällaisia monitoimituotteita. Okokon balmia olisi voinut käyttää myös puhdistukseen, mutta minulle tuote on siihen tarkoitukseen aivan liian arvokas (pikku purkki maksoi muistaakseni 60 euroa). Esittelin balmin tässä postauksessa.

Yökäytössä oli kaksi tuotetta, Acnatac ja Bybi Bakuchiol Booster. Acnatac on antibiootin ja tretinoiinin yhdistelmävalmiste aknen hoitoon. Laitan tätä leuan ja otsan alueelle ja tarkoitus on käyttää valmistetta noin 3 kk ajan, minkä jälkeen ylläpitohoito pelkällä tretinoiinilla eli Avitcidilla. Mulle iholle laitoin Bakuchiol Boosteria, joka esitelty tässä. Kaiken alle tietenkin tulee sy-voide sekä Senjan hoitovesi.

Aurinkovoiteena toimi Aco Sun Lotion 30 spf, jonka valitsin jemmoistani tuubin pienen koon vuoksi. Huulten aurinkosuojana lisäksi 1. kuvassa (sekä paremmin postauksen viimeisessä kuvassa näkyvä) Acon suojakertoimellinen huulivoidepuikko.


Laivan pimeässä hytissä kuvattuna vielä Ole Henriksenin tuotteet. Setti sisälsi 60 ml kokoisen puhdistusvoiteen sekä kasvoveden sekä lisäksi 15 ml tilavuudeltaan olevan kasvovoiteen. Tuotteet ovat suunnattu epäpuhtaalle iholle.

Kasvoputsari Find Your Balance Oil Control Cleanser ei välttämättä ole ihan täydellisesti silmämeikinpoistoon soveltuva, sillä se sisältää mm. glykoli- ja maitohappoa, jotka eivät ihan sy-alueelle niitä hellävaraisimpia ainesosia ole. En usko, että näistä itselleni haittaa oli, mutta piparminttyöljyn viilentävä tunne ei sy-iholla ole erityisen kiva. Tuote poisti meikit kuitenkin kiitettävästi eli teki tehtävänsä reissussa. Koostumus on mukavan paksua ja kermaisen tuntuista iholla, ei kuivata ihoa, mutta puhdistaa kyllä tehokkaasti. Pieni määrä riittää koko kasvoille. Pidemmässä käytössä miinuksena se, että tämän kanssa tarvitsisi erillisen silmämeikinpoistotuotteeen.

Balancing Force Oil Control Toner oli oikein mukava, raikas ja ihonpuhdistuksen hellävaraisesti, mutta tehokkaasti viimeistelevä kasvovesi. Suunnittelin, että pärjäisin ilman kasvovettä reissun, mutta olin lopulta tyytyväinen, että löysin pakkauksen, jossa oli myös se mukana. Tuote sisältää mm. salisyylihappoa, joka auttaa pitämään huokoset avoimena ja liuottaa niiden talitulppia ehkäisten lopulta näppyjen syntymistä. Tätä ei voi tietenkään teholtaan verrata kasvovesiin/hoitonesteisiin, joissa on 2 % pitoisuudella salisyylihappoa, joka on maksimi sallittu pitoisuus kuluttajille suunnatussa kosmetiikassa. Selvisin ilman isompaa finnikatastrofia reissusta, mutta jotain pientä leukaan tuli huolellisesta hoitamisesta huolimatta.

Vähiten tyytyväinen pakkauksessa olin kasvovoiteeseen, joka onneksi oli vain pieni 15 ml pumppupullo. Akneiholle tarkoitettu Counter Balance Oil Control Hydrator on jokseenkin silikonisen tuntuinen mattapinnan jättävä voide. Incl alkuosassa onkin akrylaatteja, polymeereja ja silikonia. Ei ihan minun mieleni mukainen incl, minkä varmasti tietää jokainen, joka on blogiani yhtään enempi lukenut. Esittelyn mukaan voiteen ei pitäisi tukkia ihoa ja lupaa antaa riittävän kosteutustehon epäpuhtaalle iholle. Kumpaakaan näistä väittämistä en välttämättä "osta". Parit uudet näpyt ehtivät ilmestyä leukaan ja ehkäpä ovat tämän voiteen ansiota? Kosteutusteho ei todellakaan ollut riittävä sellaisenaan, mutta Madaran SOS -seerumin kanssa yhdessä tämäkin voide toimi ihan hyvin kosteutuksen osalta, lähinnä kosteuden lukitsevana kerroksena.


Lopuksi vielä pikainen vilkaisu nesteiden mukana kulkeneisiin meikkituotteisiin, vaikka meikkipostaus on tulossa vielä erikseen.

Nestepussissa kulki mukana ripsivärinä klassinen Maybellinen Great Lash, joka tuskin enempiä esittelyitä kaipaa. Kahdella kerroksella tätä saa kohtuullisen näyttävät ja kaarevat ripset eikä tuote varise poskille päivän mittaan. Koostumus ei ole ollenkaan kuitumainen, vaan enempi perinteinen voidemainen. Kuitumaiset ripsivärit, jotka lisäävät tehokkaasti volyymiä, tuppaavat herkästi myös varisemaan ja siksi eivät kuulu suosikkeihini. Silmämeikin näyttävyyttä on helpompi lisätä luomivärin käytöllä kuin paksuntamalla ripsiä tuuheuttavilla ripsareilla ja sitten vilkuilemalla jatkuvasti peiliin, että joko on jo mustaa varissut alaluomelle ja poskelle :D

Huulikiilloksi mukaan tarttui pannuprojektin alla oleva ModelCo:n nuden sävyinen matkakokoinen huulikiilto, joka muistaakseni myös tuli Lookfantastic boksista aikanaan. Todella miellyttävä käyttää,  ei tahmaava ja kosteuttava tuote. Jopa niin hyvä, että voisin ostaa uudelleen. Sävystä pidän paljon ja tuoksu on myös kiva. Alla olevassa kuvassa huulikiilto näkyy oikealla alhaalla valkoisen huulipunahylsyn vasemmalla puolella.

Nesteiden mukana kulki myös Colourpopin Brow Boss Gel -kulmageeli, hopeakorkkinen tuote oikealla alhaalla. Erinomainen tuote, joka pitää kulmat paikallaan antaen luonnollisen lopputuloksen. Harja on pieni ja tarkka. Sävy luonnollinen keskiruskea Taupe. Tuote on esitelty tässä postauksessa.

Meikkivoiteen virkaa toimitti Nivean Cellular -sarjan Eye Illuminator sävytetty silmänympärysvoide. Testasin tuotetta meikkivoiteena jo ennen matkaa ja käytinkin pari kertaa todeten hyvin toimivaksi tässä tarkoituksessa. Kyseessä on siis sy-voide, joka antaa kevyttä sävyä ja valoisuutta silmänympärysalueelle. Ostaessani tuotteen ihastuin ajatukseen hoitavasta meikkituotteesta sy-alueella, mutta käytännössä lopulta sen käyttö osoittautui tähän tarkoitukseen hankalana. Voide ei välttämättä mennyt yksiin muun meikkipohjan kanssa levittyvyyden tai sävynkään suhteen. Voide välillä rullaantui meikkivoiteen alla ja milloin mitäkin ongelmaa johtaen epäsiistiin lopputulokseen, epäsiisteihin korjailuyrityksiin ja joskus koko meikkipohjan pois pesemiseen. En vain saanut tätä toimimaan. Lopulta koko voide jäi käyttämättä, kunnes yleistä siivousta tehdessäni se sattui silmään ja samalla päähän pamahti idea meikkivoiteena käyttämisestä.

Tuote on toiminut yllättävän hyvin yksistään käytettynä, toki pohjalla on kosteutustuotteet. Ei rullaudu levitettäessä Real Techniquesin Expert Face Brushilla. Sormin en ole edes kokeillut. Matkalla mulla oli mukana miniversio kyseisestä siveltimestä. Voide antaa kevyen kuultavan pohjan, jonka viimeistelen sitten kevyesti puuterilla. Onneksi keksin tälle käyttötarkoituksen. Aina harmittaa, jos tuotteet pilaantuvat käyttämättöminä. Mulla ei ole oikein ketään, jolle antaa itselleni sopimattomia meikkejä tai ihonhoitotuotteita (tai ketään, joka huolisi tai olisi niistä kiinnostunut).


Kuvaan on lisäksi eksynyt kiinteitä meikkituotteita, kuten Colourpopin Disney Collectionin huulipuna ja Lippie Stix huulipuna. Näistä enemmän erillisessä matkameikkipostauksessa.

Kokonaisuudessaan olin ihan tyytyväinen matkalle valitsemiini nestemäisiin tuotteisiin sekä ihonhoitotuotteisiin. Mitään puutetta ei noussut esille matkan aikana eikä toisaalta ylimääräistäkään tullut juuri kuljetettua mukana. Ylimääräiseksi voisi korkeintaan laskea Ole Henriksenin kasvovoiteen ja tuon hiusnaamionäytteen, joka ei käytännössä vienyt mitään tilaa. Kasvovoide oli taas tavallaan pakko-ostos.

Shampoon pois jättäminen oli hyvä valinta ja parannus viimevuotiseen tilanteeseen nähden; hotellitavaralla pärjää aivan hyvin, kunhan ottaa mukaan hyvät hoitotuotteet. Suihkugeeliä tai sen puutetta en tullut edes maininneeksi postauksessa, sillä sen osalta vielä shampoota enemmän itsestään selvää mulle on käyttää hotellin tarjontaa. Huonoin valinta oli primer vartalotuotteeksi, mutta se oli lopulta pikkujuttu.

Parannettavaa löytyy aina esim. pakkauskokojen suhteen, mutta hei, nyt sain kuljetettua ihan itsenäisesti kaikki nesteet eli edistystä on tapahtunut viime vuoteen nähden ^___^

Kommentit

Suositut tekstit