Kesän markettikosmetiikkaa vol. 2

Esittelyssä loput kesän markettikosmetiikkatuotteet. Suurin osa ostoksista koostuu hiustuotteista, jotka ostan lähes yksinomaan marketeista ja siksi korostuvat näissä postauksissa. Myös vartalonpesuaineet ovat hyvin edustettuina markettiostoksissa, sillä en käytännössä ostan lähes kaikki suihkusaippuat ym. marketeista, harvemmin esim. Sokokselta.


Tässä esiteltävät tuotteet poislukien Laverat kuvan oikealla reunalla, joista putsari on Sokokselta (ensin muistelin, että Cittarista) ja seerumi Ruohonjuuresta, jonka alkuun ajattelin käydä tässä postauksessa läpi, ettei jäisi yksinäisenä pyörimään. Päädyin kuitenkin jättämään Laverat omaan postaukseensa, ettei tämä paisuisi aivan yli ja kun lisäksi eivät ole otsikon mukaisia ostoksia, mutta toki voisivat olla, sillä Cittarit ja Prismat myyvät Laveraa melko kattavalla valikoimalla ostopaikasta riippuen.


Palmoliven Gourmet -sarjan suihkusaippuat myytiin 3:n setissä hyvässä tarjouksessa Cittarissa, joten ostin tarpeeseen. Suihkusaippua vaahtoaa tavanomaisesti ja pesee hyvin, mutta jättää iholle jonkinlaisen lievästi tahmaisen vahamaisen tunteen. Purkin kyljessä lukeekin, että Body Butter Wash eli tarkoitus on olla ilmeisesti pesuaine, jolla on vartalovoiteen ominaisuuksia. Tästä tulee mieleen Nivean suihkussa käytettävä kosteusvoide, joka oli aikalailla floppi ja jota ei olekaan enää kaupoissa näkynyt. Kyseisellä tuotteella ei ollutkaan muuta ominaisuutta kuin olla kosteusvoide, joka levitetään iholle pesun jälkeen ja huuhdellaan pois. En vertaisi tätä Palmoliven Gourmet suihkusaippuoihin, joiden keskeinen tehtävä on kuitenkin olla puhdistustuotteita ja kaupanpäällisenä tulee sitten kosteusvoidevaikutus, joka on ihan kohtalainen ja paremman puutteessa riittää. Ihoni tarvitsee kuitenkin pesun jälkeen edelleen erillisen kosteusvoiteen eli sitä tarvetta tuote ei poista. Toisaalta suihkusaippua ei voideominaisuutensa vuoksi kuivata ihoa niin paljon kuin tavanomaiset tuotteet, joten tietynlaista etua koostumuksessa on vrt. perinteisiin suihkusaippuoihin tai -geeleihin. Ei jätä minkäänlaista tahmeaa tunnetta.

Gourmet -sarjan tuoksuja on useampia tarjolla, joista kiinnostavin itselleni olisi suklaa, jota ei monipakkauksissa ollut tarjolla. Ehkä tulee vielä kokeiltua sekin myöhemmin. Yl. kuvan tuotteista käytössä on vaniljan tuoksuinen, muut vielä testaamatta. Sisältää vaniljauutetta incl mukaan ja tuoksu onkin kyllä hyvin aito ja onnistunut,


Fructis Banana Hair Food on tällä hetkellä hoitoainesuosikkini, parempaa ei vielä ole eteen tullut eikä ehkä heti tulekaan. Välillä tuli ostettua muitakin hoitsikoita, sillä oletettavasti curly girl -villityksen vuoksi hoitoaine on ollut välillä pitkänkin aikaa loppu kaupoista. Olen esitellyt Banana Hair Foodin tässä ja tässä postauksessa aiemmin.

Toinen suosikki Garnierilta heti perään. Respons Marvellous nectar oil -hiusöljyä voittanutta ei ole tiedossani, mitä tulee hinta-laatu-suhteeseen. Tämä 150 ml öljy maksaa vain 5,90 euroa ja ei toimivuutensa puolesta eroa esim Maroccanolin monta kertaa kalliimmasta hiusöljystä. Selvittää ja suojaa latvat pesun jälkeen jättämättä hiuksia rasvaisiksi. Kaksi painallusta riittää kerta-annoksena hiuslatvoihini ja pullo kestää todella pitkään. Edellisen kerran olen esitellyt tuotteen tässä postauksessa. Sisältää silikonia kuten suurin osa tämän kategorian tuotteista, mutta latvoissa ei mielestäni silikoneista ole haittaa vaan päinvastoin silikonien silottavat ja selvittävät ominaisuudet ovat latvahoitoaineessa hyödyksi. Muussa kosmetiikassa en silikoneja suosi.


Garnier Respons Avocado Oil hiusnaamio ei vakuuta samalla tavalla kuin Banana Hair Food. Ihan ok tuote, mutta ei erityistä. Naamiokoostumuksesta huolimatta ei selvitä hiuksia yhtään paremmin kuin tavanomaiset markettihoitoaineet. Tuoksu neutraali, ei ole jäänyt millään tavalla mieleen. Enpä usko tähän palaavani enää.

Garnier Respons Nourishing Almond Conditioner -hoitoaine tuli myös ostettua aikana kun Banana Hairfoodia ei ollut saatavilla. Isokokoisesta 400 ml pullosta plussaa, normikokoiset tavalliset (200 ml) markettihoitoaineet kun tuntuvat loppuvan hetkessä naamiokoostumusten kestäessä hieman pidempään. Tässä vaiheessa tuotteen arvostelu perustuu yhteen testikertaan, sillä edellä esitelty naamio on vielä kesken ja tämän käyttövuoro on vasta seuraavaksi tulossa.

Ei tämä kehnommaksi jää kuin Avocado Oil hiusnaamio. Tuoksu mieto pähkinäinen, josta pidän kovasti. Selvitysteho aivan kelvollinen. Sarjan naamio voisi olla vielä tätä tehokkaampi. Ei pärjää Banana Hairfoodille, mutta mielellään tämän käyttelee pois.


Lumene Nordic-C Cleansing Balm oli sattumalöytö Cittarista, alekyltit saivat mun kiinnittämään tuotteeseen huomiota jostain syystä. Yleensä en isommin kiinnitä Cittarin Lumene-alennuksiin huomiota, sillä ne tuntuvat olevan jatkuvia ja silmä tottuu pitämään alennuksia normaalitilana... Alennuksessa tämä normaalisti yli 15 euroa maksanut putsari oli alle 10 euroa. YR:n miselliöljyn loputtua sen paikalle jäi hetkeksi tyhjiö, kun etsin seuraavaa 1. vaiheen putsaria joka tehokkaasti, mutta hellävaraisesti puhdistaisi kaiken meikin pois silmämeikki mukaan lukien. Sitten hoksasin tämän Cleansing Balmin. Vaikka kyseessä on trendituote kaksoispuhdistuksen yleistyessä, ei tällaista ole läheskään joka sarjalla tarjolla vieläkään. Tuotteen ostamisen jälkeen sitten törmäsin myös somessa ja blogimaailmassa hyviin arvosteluihin tuotteesta, joten arvelin, että tuli tehtyä hyvä ostos.

Yritän taistella pari puhdistusmaitoa loppuun ennenkuin otan Lumenen puhdistusbalmin täyteen käyttöön, mutta tuskaista se on, kun silmämeikkejä ei saa niillä kunnolla pois. Käytössä on ollut Natura Siberican puhdistusmaito ja Laveran Basis Sensitiv -sarjan Cleansing Milk 2 in 1, joka näkyy ensimmäisessä kuvassa ja josta aion kertoa tarkemmin myöhemmin. En ole tähän siis täysin tyytyväinen, täytyy jo nyt sen verran sanoa. Odotan, että saan otettua Lumenen kunnolla käyttöön.

Tuubi on pirteän värinen ja antaa odottaa tuoksulta jotain, kirpeän makeahkoa ehkä sitrusmaista tuoksua. Ensituoksuna tässä on jotain sinnepäin, mutta pohjatuoksuna jokin muovimaisen tyylinen tuoksu, jota on vaikea kuvailla. Ei mikään erityisen miellyttävä, mutta onneksi se on mieto. Tuoksu on periaatteessa sivuseikka ja toimivuus pääasia, mutta kyllähän se tuoksukin lopulta vaikuttaa siihen, tuleeko tuotetta ostettua uudelleen. Toki varmasti tulee tuoksusta riippumatta, ennekuin löytyy vastaava yhtä tehokas ja edullinen, paremmalla tuoksulla varustettu tuote.

Teho siis on todella hyvä, siitä ei moitetta. Balmi on notkeaa jo valmiiksi ja levittyy hyvin kostutetuille kasvoille tarraten hieman kiinni ihoon. Puhdistaa kaiken meikin, silmämeikki mukaan lukien, erinomaisen hyvin. Lisäksi balmi emulgoituu veden kanssa eli sen pystyy saamaan vedellä huuhtelemalla kokonaan pois kasvoilta. Ei tarvetta siis musliiniliinoille kuten emulgoitumattomien öljyputsareiden kanssa. Periaatteessa tämä riittäisi meikinpoistoon sellaisenaan, mutta olen vielä 2. vaiheessa käyttänyt lisäksi geeliputsaria mahdollisten balmin jäämien putsaukseen, sillä iho jää hieman nahkeaksi balmin jäljiltä. Perinteinen kasvovedellä kostutettu vanulappu poistaisi varmasti jäämät yhtä hyvin.


Viimeisenä vielä Garnierin Bio -sarjan Rich Argan Nourishing Mist (150 ml) -kasvosuihke. Tämä päätyi Tokmannilta kauppakassiin kun olin työreissussa hätää kärsimässä unohdettuani matkakosmetiikan kokonaan kotiin. Nyt jo entisen työpaikkakunnan kämpällä oli jokunen putelli, jotta pärjäsin edes auttavasti. Kuljetin mukana siis valtaosan käyttämästäni kosmetiikasta. Kahta päivää varten ei ollut järkevä ostaa oikeastaan mitään, mutta tämän kasvosuihkeen päädyin ostamaan tietäen, että käyttöön tulee joka tapauksessa. Suihke helpotti hieman tilannetta, jossa käytössäni ei ollut kasvovettä, hoitonestettä eikä kunnollista seerumia. Kosteusvoidekin oli jokin kauneusboksista saatu, jollaista en olisi ostanut ikinä itselleni eli ei iholleni erityisen sopiva tapaus. Ihoöljynä toimi Argan-öljy yökäytössä, joka ei ole myöskään lempparini melko kehnon imeytymsensä vuoksi. Tällaista ei-niin-mieluisaa kosmetiikkaa oli siis kulkeutunut työpaikkakunnan kämpälle...

Kosmetiikan unohtaminen johti käytännössä siihen, etten voinut meikata ollenkaan töihin, sillä kunnon putsareita ei ollut mukana. No, misellivesi löytyi laukusta, mutta pelkästään sen turvin en ala meikkailuhommiin, nimittäin vesipesu meikkien puhdistuksessa on mulle asia, josta en herkästi luovu. Mielummin luovun meikkauksesta. Peittelin toki pari pahinta finniä peitepuikolla. Selvittiinpä siitäkin reissusta. Tällä Garnierin kasvosuihkeella oli tuon parin päivän aikana tärkeä rooli kasvojen kosteutuksessa kun muilla käytössä olevilla tuotteilla iho tuntui jäävän vesikosteutta vaille. Kerrostin tätä useamman kerroksen aamuin ja illoin ennen kuin laitoin enempi vähempi kehnon seerumin ja kosteusvoiteen päälle. Ihan hyvin pärjäsi.

Kasvosuihke on raikas ja hyvin kosteuttava, sisältää glyseriiniä, joka on tehokas kosteuden sitoja. Lisäksi incl:n alkupäässä on kasviuutteita ja arganöljyä, joita seuraa lisää kosteuttavia ainesosia. Salisyylihappo on loppupäässä ja merkitys jää hieman epäselväksi, yleensä tätä on epäpuhtaan ihon tuotteissa enempi alkupäässä. Alkoholiakin tästä löytyy, mutta se ei kyllä millään tavalla tunnu koostumuksessa tai lopputuloksessa. Pieni miinus siitä, että suihke ei ole niin hienojakoista kuin toivoisin ja tässä "ongelma" on sumutepullossa eikä tuotteessa.

Kasvosuihkeen hinta on enempi kuin kohtuullinen eli muistaakseni 7-8 euroa maksoin tästä. Hintaansa nähden erittäin hyvä tuote. Alla vielä incl.

Aqua / Water, Hordeum Vulgare Stem Water*, Glycerin, Alcohol Denat., Centaurea Cyanus Flower Water*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Sodium Hydroxide, Sodium Phytate, Arginine, Coco-Betaine, Propanediol, Caprylyl/Capryl Glucoside, Citric Acid, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Parfum / Fragrance.

Kommentit

Suositut tekstit