Kesän markettikosmetiikkaa vol. 1

Viimeisen "kesätyöpäivän" (= työsopimus joka sopivasti loppui kesän loputtua, sillä varsinainen kesätyöläinen en enää ole opiskelujen loputtua, vaan ihan virallisesti pätkätyöläinen ;) kunniaksi ajattelin jaksaa kirjoitella kesän markettikosmetiikasta. Nämä tuotteet on ostettu jo toukokuussa, mutta nyt kesän aikana tulleet käyttöön.


Herbina kosteuttava hiussuihke oli ostos lentelevien ja sähköisten hiusten tarpeeseen ja tähän tarkoitukseen oikein hyvin toimiva tuote. Auttaa myös kevyesti selvittämään takkuuntuneet latvat. Kosteuttava suihke kuitenkin aika kevyt, joten tämän voimalla ei välttämättä selvitetä pesun jälkeen takkuuntuneita tai huonokuntoisten hiusten takkuja. Parhaiten toimii siis ihan vain kosteutukseen ja korkeintaan kevyeen selvittelyyn. Esimerkiksi omissa lapaluiden alaosaan ulottuvissa käsittelemättämissä hiuksissa tehot eivät riitä pesun jälkeiseen selvittelyyn, mutta päivittäiset takut ja kuivuuden tämä hoitaa oikein hyvin. Tuoksu on mieto ja hieman makea. Suihke on mukavan hienojakoinen. Edullinen kotimainen perustuote, ostan todennäköisesti jatkossakin vielä.


Pitihän se Garnierin luonnonkosmetiikkasarjakin testata. Tarpeeseen tuli puhdistusgeeli, joten tästä lähdetään. Ostin myöhemmin myös kasvosuihkeen sarjasta, josta esittelyä myöhemmin. Incl:ssa korkealla on glyseriiniä ja kasviöljy sekä uute luvaten kosteuttavaa vaikutusta, mikä tuntuu myös ihotuntumassa siten, että puhdistusgeeli ei jätä ihoa natisevan kuivaksi kuten useimmat käyttämäni puhdistusgeelit erityisesti synteettisen kosmetiikan puolelta. Luonnonkosmen puolelta aiempaa kokemusta on ainoastaan Avrilin puhdistusgeelistä, joka ei ollut kuivattava.

Olen käyttänyt tätä meikittömien kasvojen puhdistukseen sekä kaksoispuhdistuksen toisena osana ja molemmissa toimii hyvin. Jättää iholle raikkaan puhtaan tunteen. Pieni miinus, kenties, erikoisemmasta kirpeästä tuoksusta, joka todennäköisimmin on peräisin tuotteen sisältämästä eteerisestä öljystä ja/tai sitruunaruohosta, jonka mukaan tuote on nimetty ja sisältää tämä ainesosalistan mukaan myös hajusteainetta/tuoksua. 


Olen aiemmin käyttänyt Prisman Oma Gertrude -mummosarjan molempaa shampoota. Edullista luonnonkosmetiikkaa, mutta shampoot eivät tuntumaltaan ole kovin erityisiä. Tämä 300 ml kokoinen vartalovoidepurkki maksoi alle 3 euroa eli halpaa on. Incl ei ole erityisen laadukas, alkupuolella on runsaasti erilaisia pilkottuja kasviöljyjä. Tuoksu tuotteessa on mieto, mutta hieman hassu heti levittämisen jälkeen, lievästi kirpeä, mutta tyrnin makeampi tuoksu tulee myöhemmin esille kun voide on kunnolla imeytynyt iholle. Voide on paksuhkoa ja täyteläistä, mutta imeytyy kuitenkin oikein hyvin. Tästä tulee laadukkaampi vaikutelma kuin sarjan shampoista. 


Laveraa myydään Cittareissa kattavasti ja sieltä lähti hyvästä tarjouksesta mukaan tämä kivipuuteri. Käytän sekä irto- että kivipuutereita fiiliksen mukaan meikkipohjan kiinnittämisessä ja Avrilin kivipuuteri pääsi juuri loppumaan. Kyseessä on perushyvä kivipuuteri. Kevyt, helposti levittyvä ja sävyltään neutraali eli ei taita punertavaan tai kellertävään. Itselleni valitsin vaaleimman sävyn ivory, joka toimii kesällä ja talvella, sillä tämä ei tuo itsessään kasvoille juurikaan sävyä vaan pohjameikin sävy määrittelee lopputuloksen. Ei tee siten hieman päivettyneitä kasvoja kalpeiksi. 


Meikkipussissa mukana kulkevalle ripsivärille tuli tarvetta, joten päädyin ostamaan pitkästä aikaa (alennuksesta) todellisen klassikon eli Maybellinen Great Lash mascaran. Ihan ok tavaraa, notkea värimassa, jolla ei saa mitään irtoripsitason räpsyttimiä taiottua, mutta plussaa siitä, että väri pysyy varisematta paikallaan ja kevyt taivuttava efekti pitää. Tuuheuttaa kevyestä antaen luonnollisen lopputuloksen.

Kun tähän yhdistää essencen Volume Booster ripsien pohjustajan, saa takuulla tuuheat sekä myös erotellut ripset. Tämä tekee joka ripsiväristä hieman paremman ja lopputuloksesta näyttävämmän, mutta ei pysyvyyden kustannuksella. Taivutus pitää ja ripsiväri ei varise. Iso plussa edullisesta hinnasta, luonnollisesti. Lumenen pohjustajakin on oikein hyvä, mutta hinta 2-3 kertainen. Ehdottomasti ostan uudelleen tämän jatkossakin.

Kommentit

  1. Mä yritän käyttää usein aina luonnollisia puhdistus ja kosteutusaineita, ja yritän aina löytää uusia. Kasviöljyt ovat iholle kyllä todella hyvää ja jättävät ihon hyvin kosteutetuksi olen myös huomannut. Tuohan olisi mielenkiintoista testata, missä on tuo mummo kyljessä, vaikuttaa laadukkaalta ja hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummotuotteet ovat yllättävän hyviä, hinta-laatu ehdottomasti kohdillaan. Sarjasta löytyy shampoo x2, suihkugeeli, käsivoide ja vartalovoide, kannattaa kyllä testailla jos sattuu löytämään. Itse en ole muualla kuin Prismoissa nähnyt näitä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit