lauantai 24. elokuuta 2019

Natura Siberica puhdistusmaito ja kasvovesi

Edullisia Natura Siberican ihon- ja hiustenhoitotuotteita on ollut jo pidemmän aikaa mm. Sokoksella myynnissä, jossa ne ovat kiinnittäneet huomioni värikkään venäläistyylisen ulkoasun vuoksi ja jossa olen tutkiskellut myös ainesosalistauksia. Ennen Sokosta olin tietenkin törmännyt sarjaan blogimaailmassa. Käsittääkseni osa sarjan tuotteista on sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa ja osa ei. Nämä kaksi tuotetta eivät lähteneet matkaani Sokokselta, vaan muun tilauksen sivutuotteina Ruohonjuuren nettikaupasta keväällä. Edullinen hinta houkuttelee kokeilemaan. Molemmat maksavat Sokoksella 6, 30 euroa/200 ml. Luonnonkosmetiikan puolella siis hyvin edullinen hinta.

Postauksen tekeminen on venynyt siitä syystä, että toinen tuotteista ei täyttänyt odotuksiani. Mukavampi on kirjoitella kivoista tuotteista ja ihan eri inspiraatio tehdä tekstiä kun löytää jotain tosi hyvää.


Kyseessä on hyvin klassinen puhdistusmaito + kasvovesi -kombo. Näillä mentiin ennen kaksoispuhdistusta, öljyputsareita, misellivesiä.. Onneksi ajat ovat muuttuneet. Puhdistusmaitoa ei tule ikävä. Miksi päädyin tuotteen tilamaan? Uteliaisuuttani ja edullisen hinnan vuoksi. Siitä on kauan kuin viimeksi käytin tämän tyyppistä tuotetta. Ajattelin testata, toimisiko tämä oikeasti ihan hyvin.

No ei se toiminut ainakaan täysin toivomallani tavalla. Toimii kyllä kasvojen aamupuhdistuksessa, mutta jättää iholle hieman tuotetuntuisen pinnan, joten tarvitsee puhdistuksen viimeistelyyn kasvoveden. Kuten entisinä aikoina. Aamuun siis ihan ok tuote, ei voi valittaa.

Meikin puhdistuksessa puolestaan puhdistusmaito oli aivan liian tehoton. Tuntui, että kasvot piti pestä vähintään kaksi kertaa puhdistusmaidolla, että ne sai puhtaaksi. Silmämeikit eivät lähteneet vielä silloinkaan kunnolla, vaikka hieroin puhdistustuotetta huolella sy-alueelle. Perinteisesti onkin tarkoitettu, että silmämeikki puhdistettaisi erillisellä silmämeikinpuhdistustaineella, eikä puhdistusmaito lupaile silmämeikkien puhdistustehoa. Silti harmitti hieman, ettei sillä ollut tehoa silmämeikkiin. Tästä tuleekin mieleen, että meikkaaminen oli melko tuskallista nestemäisen silmämeikin puhdistusaineen aikoina; en oikein onnistunut löytämään itselleni tuotetta, joka ei ärsyttäisi silmiä jollain tavalla. Nykyisin on aivan toinen meininki. On helppo löytää tehokas ja silmiä ärsyttämätön puhdistusöljy tai -balmi, jolla lähtee koko meikki silmiä myöten pois eikä tuote ärsytä silmiä tai muuta ihoa.

Puhdistusmaito toimi siis ihon aamupuhdistukseen hyvin kasvoveden kanssa. Meikinpuhdistuksessa tilanne ei ollut yhtä hyvä. Vaati siis 2 puhdistusta + kasvoveden, mutta silti osa silmämeikistä jäi paikalleen. Kasvovesi ei ollut hyvä irroittelemaan silmämeikin jäämiä, sillä puhdistusteho ei siihen riittänyt ja lisäksi aiheutti lievää silmien ärsytystä, koska sitä ei ole tarkoitettu edes silmänympärysalueella käytettäväksi. En voi siis kasvovettä tilanteessa moittia.

Ja vielä yksi miinus puhdistusmaitoon liittyen: pullo. Tuotetta ei saa millään puristettua tuon korkin kautta ulos. Pullo on kova ja puristaminen vaatii voimaa. Jouduin jo heti alkumetreillä annostelemaan tuotteen kämmenelle ottamalla koko korkkiosan pois ja silloinhan sitä lurahtaa herkästi reilumminkin. Ei ihme, että loppui nopeaa, vaikka ei tosiaan ollut täysipainoisessa käytössä edes.

Olen tykännyt kasvovedestä todella paljon. Se viimeistelee hyvin puhdistuksen ja raikastaa ihon. Tuoksu on hyvin mieto, ei missään nimessä yrttinen tai luonnonkosmetiikkamainen. Hyvin hankala kuvailla, kannattaa itse testata. Incl on oikeastaan erinomaisen hyvä varsinkin kun hintaa miettii. Tästä voisi maksaa enemmänkin kuin 6,30.

Ginseng Root Extract*, Spiraea Ulmaria Extract*, Cortusa Sibirica ExtractWH, Hesperis Sibirica ExtractWH, Cetraria Nivalis ExtractWH, Pinus Sibirica Needle ExtractWH, Pineamidopropyl BetainePS, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl BetaineHR , Oenothera Biennis Oil*, Angelica Archangelica Root Water*, Amaranthus Caudatus Seed Extract, Juniperus Communis Fruit Extract*, Rosa Damascena Flower Water*, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Citrate, Parfum, Limonene**, Linalool**

Tässä ei ole edes vettä. Alussa kasviuutteita iso määrä. Ei kuivattavaa alkoholia eli etanolia, joka yleensä alcohol -nimellä kulkee. Bentsyylialkoholi listan loppupuolella on säilöntäaine, ei kuivattava.

Nyt itseasiassa, kun aloin käymään läpi kasvovettä, alkoi sitä kirjoittamisen inspiraatiotakin löytyä.

Kuka estäisi käyttämästä tätä hoitonesteen tavoin? Huonommallakin incl:lla on hoitonesteitä kaupan. Koostumuksen vesimäisyys on tietenkin selkeä syy, miksi vanulapun kautta käyttö on kätevämpää. Hinta on niin halpa, ettei tämän käyttötavan kanssa tarvitse miettiä rahanmenetystä, toki ekologiset arvot on sitten toinen asia.

Itse olen käyttänyt kasvovettä nimenomaan puhdistuksen viimeistelyyn ja tässä tarkoituksessa vanulappu on välttämätön, sillä siihen jää kaikki lika. Vanulapunkin kautta käytettynä tuote on ollut äärimmäisen riittoisa. Kasvovettä on kulunut nyt alle 1/3 pullosta samalla kun puhdistusmaito loppui jo kokonaan. Aloitin tuotteiden käytön aikalailla yhtäaikaa. Vain kunnon kaksoispuhdistuksen jälkeen olen jättänyt ihon pyyhkimättä kasvovedellä. Kun pääsen eroon vielä yhdestä puhdistusmaitotyyppisestä tuotteesta ja siirryn kokonaan emulgoituvaan balmiin sekä kaksoispuhdistukseen, voi olla että jää nykyistä vähäisemmäksi kasvoveden käyttö tällä tapaa.

Jos hakusessa on perinteinen vesimäinen kasvovesi, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Natura Siberican Enriched Cleansing Tonic Anti-Age -kasvovettä. Mosturizing Cleansing Milk puolestaan on aivan ok ja edullinen valinta, jos hakee perinteistä puhdistusmaitoa meikittömän ihon puhdistukseen yhdessä kasvoveden kanssa. Katselisin tähänkin tarkoitukseen ennemmin jonkin toisen tuotteen, sillä pullo oli todella huono käyttää.

Onko sinulla kokemuksia Natura Siberican tuotteista?

2 kommenttia:

 1. Ostin aikoinaan Natura Siberican tuotteita Tallinnasta, kun täältä ei niitä vielä saanut kaupoista - ehkä joissakin verkkokaupoissa saattoi olla. Muistaakseni olen käyttänyt tuota kasvovettä, ja muistikuvani ovat aika tavalla samanlaiset kuin sun käyttökokemukset. Nyt vasta tosin avautui incin kaikki nyanssit, kun ne kerroit. Pitääkin kokeilla uudestaan, koska vaikuttaa todella hvyältä. Puhdistusmaidosta sen sijaan ei ole kokemusta, mutta en yleensäkään käytä puhdistusmaitoja kuin ehkä aamuisin.
  Opin aina uutta ja hyödyllistä sun postauksista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3 Ihonhoidossa yksi parhaimmista asioista on tosiaan se, että halvalla voi saada oikeasti yllättävän hyvää. Ennen kuin olin perehtynyt asioihin, luotin ostoksia tehdessäni paljon tuotekuvauksiin ja tunnettuihin hyvämaineisiin brändeihin ja tuli ostettua kalliilla sellaista, mitä en enää missään nimessä ostaisi...

   Poista