Senja Nordic nectar Hoitovesi

Senja Cosmetics sarjana herätti mielenkiintoni jo useita kuukausia sitten, sen markkinoille tulon aikaan, jolloin sarjaa esiteltiin mm. seuraamissani kauneusaiheisissa blogeissa. Sarjaan tutustuminen on viivästynyt mm. aiempien olemassa olevien kosmetiikkavarastojen vuoksi. Jemmoja pitää yrittää kärsivällisesti käyttää, vaikka kuinka tekisi mieli ostaa aina uutta ja kiinnostavampaa.. Toinen syy on hinta; nämä eivät ole tuotteita edullisimmasta päästä, vaikka ainakin kokemukseni perusteella hoitovesi on joka sentin arvoinen.

Ostin tuotteen House Of Organicin kevään luonnonkosmetiikkapäiviltä hyvästä alennuksesta, muut ostokset ovat nähtävissä tässä aiemmassa postauksessa. Vielä esittelemättä on MuruMurun C-vitamiiniseerumi ja postaus tästä on tulossa todennäköisesti melko pian. Hyvä tarjous sai lopulta minut ostamaan tuotteen, josta olin haaveillut jo pitkään. Normaalihinta on 29 euroa ja tästä sai muistaakseni noin 30% alennuksen, joten kyllä kannatti. Hoitonesteiden runsaiden varastojen vuoksi olen vasta noin 1 kk sitten päässyt vasta käyttämään tuotetta ja nyt olisi kerrottavana sitten kokemuksia.


Jo pikainen silmäys incl:aan paljastaa, että hoitovedessä on runsaasti pohjoismaisen luonnon ainesosia: koivunmahla, mustikka, puolukka, nokkonen ja variksenmarja. Senja Cosmeticsin sivuilta on luettavissa, että raaka-aineet ovat nimenomaan suomalaisia, Suomen luonnosta kerätty. Tuotteet ovat myös kehitetty ja valmistettu Suomessa ja niillä on luonnonkosmetiikan FI-Natura-sertifikaatti.

Betula Pendula (birch) Sap, Aqua, Glycerin, Vaccinium Myrtillus (blueberry) Fruit Extract, Eriophorum Spissum (cottongrass) Flower/Stem Extract, Vaccinium Vitis-Idaea (lingonberry) Fruit Extract, Urtica Dioica (nettle) Leaf Extract, Empetrum Nigrum (crowberry) Fruit Extract, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Lactic Acid, Phenethyl Alcohol, Parfum (natural), Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate, Geraniol.

Hoitovesi on kirkasta, paksuhkoa (ehkä aavistuksen notkeampaa kuin Whamisan Deep Rich Toner) ja glyseriinin tunnun huomaa koostumuksessa helposti iholle levitettäessä. Onhan se 3. ainesosana tässä ja vastuussa kosteuden sitomisesta iholle. Tuoksu on mieto makeahko. Alkuun tuntui, että 100 ml on niin vähän, että tämähän ei kauan kestä, mutta yllättäen tuote on todella riittoisa. Mulla menee kerrallaan kasvoille noin 2 tippaa pullosta ja kerrostan tätä korkeintaan yhden lisäkerroksen, sillä tuntuu, että ei iho enempää enää tarvitse tai vedä sisäänsä. Kosteutustehot ovat siten todella hyvät tällä tuotteella, Whamisan Deep Rich Tonerin veroiset, voisin sanoa.

Tiputan tipat vasemmalle kämmenelle ja levitän oikean käden sormilla tuotteen kasvoille. En ole ikinä tottunut tapaan hieroa kämmenet yhteen ja sitten taputella tuote kasvoille. Mielestäni siinä tekniikassa tuotetta menee hukkaan. Tätä ei missään nimessä myöskään kannata levittää vanulapulla, sillä kyseessä ei ole kasvovesi eikä mikään puhdistustuote. Kyseessä ennemminkin seerumin tyyppinen tuote. Hoitoveden käsite tuskin on uusi enää kenellekään vähääkään kauneusblogeja ja/tai viimeaikaisia kosmetiikkamaailman kuulumisia seuraavalle.

Olen käyttänyt hoitovettä aamuin illoin aina puhdistuksen ja kasvoveden/suihkeen jälkeen, minkä jälkeen illasta laitan päälle vain ihoöljyn ja yölliset akneihon hoitorutiinit (mm. Avitcid, Acnatac). Aamusta yleensä päälle tulee vähintään seerumi, yleensä myös kosteusvoide erityisesti, jos käytän meikkipohjaa. Iho nimittäin kuivaa meikkipohjan alla herkästi ja tarvitsee kerroksia siten enempi alleen. Hoitovesi auttaa ihoa pysymään kosteutettuna koko päivän sekä myös yön jäljiltä iho on todella pehmeä. Toki muutkin hoitotuotteet on taustalla ihon hyvässä kosteustasapainossa, mutta silti voisin väittää, että 1 kk sisällä on tilanteessa tapahtunut parannusta, jota en voi laittaa minkään muun tuotteen kuin Senjan hoitoveden ansioksi.

Sarjalta löytyy täyteläinen ja kevyt kasvovoide, sekä puhdistusöljy+vaahto kaksoispuhdistukseen. Tuo kombo olisi varmasti hyvä, mutta kalliiksi tulisi, sillä näistä saisi yhdessä maksaa lähes 70 euroa normaalihintaisena. En ole valmis satsaamaan puhdistustuotteisiin näin paljon rahaa, sillä ne käytännössä huuhdotaan kasvoilta pois ja eivät ehdi juurikaan vaikuttaa. Paras anti todennäköisimmin olisi se, että pitäisivät ihon kosteutettuna. Tämän tekee luonnollisesti moni halvempikin tuote. Sensijaan merkin kevyt päivävoide vaikuttaisi itselleni sopivalta. Toivottavasti sarjaan ilmestyy jossain vaiheessa myös silmänympärysvoide.

Hieman täyteläisemmän hoitonesteen ystävälle voin suositella lämpimästi Senjan hoitovettä. Käytön kannalta ei mielestäni ole väliä, minkä ikäisestä käyttäjästä tai ihotyypistä on kyse, vaan enempi mieltymyksistä. Ei tarvitse olla kuiva iho tätä käyttääkseen, sillä vesikosteus sopii ja on tarpeellista ihan jokaiselle iholle. Ihotyyppi vaikuttaa hoitonesteen valintaa enemmän siihen, mitä hoitonesteen päälle laittaa. Hoitonesteen kohdalla siis mieltymykset ratkaisevat.

Kommentit

Suositut tekstit