Flow Cosmetics Organic Rose Water & Lavera Two-Phase Intensive Firming Treatment

Palataan jälleen House Of Organicin keväisiin luonnonkosmetiikkapäiviin. Sieltä lähti alla oleva kokoelma tuotteita tilaukseen. Tuotteet ovat tulleet käyttöön suunnilleen sitä mukaa kun tarve on vaatinut ja aiemmat vastaavat loppuneet. Tosin Laveran ampulleja tulin kokeilleeksi ihan uteliaisuudesta ja käyttäneekis jo lähes loppuun ennen edellisten eli Madaran Amino-Fill 3D ampulejen loppumista, jotka olivat jonkinasteinen pettymys. Tässä ja tässä postauksessa kirjoitin Madaran ampulleista. 

Luonnonkosmetiikkapäivien ostoksista olen esitellyt aiemmin Bybin mansikka ja Bakuchiol boosterit tässä. Jatkossa tulossa esittelyt vielä MuruMurun C-vitamiini seerumista sekä Senja Nordic Nectar Toner Essencesta.



Flow Cosmeticsin ruusuvesi on ensimmäinen ruusuvesi, mitä olen kokeillut ja tykästyin heti. Suihke on hienojakoista ja kosteuttaa mukavasti. Hento ruusun tuoksu on omaan nenään miellyttävä ja raikas. Sisältää myös fermentoitua retiisin juuriuutetta. Paras herätys aamunaamalle jo ennen kasvojen pesua ja tietenkin heti sen jälkeen kosteutuksen ensimmäisessä vaiheessa. Usein päälle tulee vielä hoitoneste, seerumi ja päivävoide tai skippaan hoitonesteen parilla lisäkerroksella ruusuvettä. Ruusuvesi toimii myös erinomaisesti kasvojen ja meikin raikastamiseen päivän mittaan.

Olen lähes 100% varma, että tulen ostamaan Flow Cosmeticsin ruusuvettä uudelleenkin jatkossa, mutta ensin ajattelin testailla muitakin merkkejä. Korkkausta odottaa nyt Haut-Segalan ruusuvesi. Ainoa miinus tässä on pienehkö pullo, 100 ml (vrt. Haut-Segalalla samaan hintaan 250 ml), mutta plussaa pakkausmateriaalista, joka on lasia ja siten kierrätettävä.



Laveran ampullat saivat osakseen melko suurta somehypetystä ilmestymisensä aikaan ja usea seuraamani bloggari kehui kovasti ampulleja. Siten odotukset olivat väistämättä melko korkealla itsellänikin. Tehokkuuden vaikutelmaa lisää myös klassiseen lasiampullaan pakkaaminen, jollaiseen pakataan sairaalaolosuhteissa käytettäviä lääkeaineita. Veikkaisin, että suurimmalle osalle käyttäjistä ampulla on hankala käyttää. Pakkauksessa mukana tullut "katkaisin" eli alla olevassa kuvassa ampullan kaulan ympärillä oleva muovitötterö ei mielestäni helpota katkaisuprobleemaa ollenkaan. Kokeilin kertaalleen, mutta en saanut toimimaan tai en sitten vain vääntänyt tarpeeksi kovaa. Päädyin katkaisemaan ampullat käsin, kuten olen töissä lääkkeiden kanssa oppinut tekemään ilman mitään apuvälineitä. Eli itselleni ampullat eivät ole ongelma. Kierrätettävä lasi on aina muovia parempi vaihtoehto ja onhan nämä helppoja verrattuna Madaran muovisiin ampulleihin, joista oli työlästä saada tavara ulos. 


Nimensä mukaan tavara sisällä on kahdessa faasissa eli toisistaan erottuu vesi ja öljy. Vesifaasissa, joka on alla olevassa kuvassa lilan väristä nestettä, on vesiliukoisia tehoaineita, kuten aminohappoja ja kasviuutteita sekä glyseriiniä. Öljyfaasi on väritön neste ja sisältää mm. skvaleenia, persikansiemenöljyä ja arganöljyä. Tuotteen esittelyissä verkkokaupoissa sekä Laveran omalla sivulla kerrotaan tuotteen sisältävän Green Lift Complex -raaka-aineseosta, joka tukee ihon kollageenituotantoa. Tarkemmin ei kuitenkaan kerrota, että mitkä ainesosat incl:ssa kuuluvat tähän seokseen.

Jokainen ampulla sisältää 1 ml tuotetta ja itselläni siitä riittää kahteen käyttökertaa. Käyttöohjeissa suositellaan, että tuotetta käytetään tehohoitona kerran viikossa tai tehokuurina päivittäin viikon ajan. Itse olen käyttänyt ampulleja satunnaisesti ihotuntuman mukaan tehohoitona. Konkreettisimman hyödyn ampulleista olen havainnut tilanteissa, joissa iho on tuntunut kuivalta ja tiedossa on ollut laittautuminen johonkin tilaisuuteen/tapahtumaan/illanviettoon (eli meikkaus, pohjameikin teko). Meikki kuivattaa herkästi ihoa ja lisäksi yhtään kuivalle pohjalle meikki ei edes asetu kauniisti. Laveran ampullan sisältö levitettynä hoitonesteen päälle tekee ihmeitä tällaisessa tilanteessa. Meikki levittyy kuin unelma ja pysyy hyvännäköisenä pidempään eli estyy ihon kuivahtaminen ja sitä kautta meikin hilseily ja muuttuminen laikukkaan näköiseksi.

Ihotuntuma levityksen jälkeen on lievästi öljyinen ja liukas jonkin aikaa. Iho jää pehmeäksi ja ei tulisi mieleenkään levittää tämän päälle enää mitään muuta hoitotuotetta. Imeytyy hyvin, kunhan ei laita liikaa, mikä herkästi tapahtuu tällaisessa annostelumuodossa. Olen nyt käyttänyt satunnaiskäytössä 5/7 ampullasta ja tällä käyttömäärällä ja tavalla hoitotuloksista on mahdoton sanoa mitään sen enempää kuin että tehokosteuttajana kuivalle iholle tämä todellakin toimii ja meikin alle ehdottoman hyvä valinta yhtään kuivuuteen taipuvaiselle iholle. Viikon kuuri mahdollisesti olisi voinut näyttää muutoksia iholla, mutta en kokenut sellaisen läpiviemistä tarpeelliseksi iholleni.


Vielä on hieman mietinnässä, miten suhtaudun Laveran ampulleihin jatkon osalta, tulisiko näitä ostettua uudelleen..? Tuote ei ole korvaamaton, vaikka kiva tuote onkin. Hyvä hoitoneste + omalle ihotyypille sopiva ihoöljy käytännössä ajavat saman asian kuin ampulla ja tulee huomattavasti halvemmaksi. Normaalihintaisena ampulloista saa maksaa noin 21 euroa/7 ml (itse maksoin tarjouksessa muistaakseni noin 17 euroa), jolloin 15 ml öljypullona tämä tarkoittaisi noin 45 euroa vrt. Bybin boosterit maksavat noin 17 euroa/15 ml. Yleensä kasvoöljyt myydään 30 ml pulloissa, jolloin vastaavasta määrästä Laveran ampulleja saisi maksaa 90 euroa..!! En koe, että tuote olisi ihan tämän arvoinen, ja mikä kosmetiikkatuote edes on, enpä koe, että olisin vielä törmännyt sellaiseen.



Onko sinulla kokemusta Laveran ampulleista tai Flow Cosmeticsin ruusuvedestä?


Kommentit

Suositut tekstit