You&Oil - liettualaista luonnonkosmetiikkaa

Kävin marraskuun alussa Liettuassa juuri kun täällä pakastui alle 10 asteeseen ja oli ahdistavan kylmää (kuten aina ensimmäisten pakkasten tullessa, en pidä pakkasesta ollenkaan). Liettuan Vilnassa sää oli lempeämpi, plussaa 12 astetta ja lehdet puissa. Eikä onneksi juuri satanutkaan. Ihmiset olivat ystävällisiä ja kaupunki kokonaisuudessaan rauhallinen ja erityisesti kaunis. Vanha kaupunki ja upeat vanhat kirkot, joita oli lähes joka kadunkulmassa, tekivät vaikutuksen. Omaa luokkaansa oli myös rappioromanttinen Uzupiesin kaupunginosa. Haluaisin käydä tuolla vielä uudelleenkin.

Meno oli viikonloppunakin hyvin rauhallista ja kuppiloissa rento tunnelma. Kaduilla ei tarvinnut pelätä, että jotain tapahtuisi. Taskuvarkaita tai mitään epämääräistä ei tullut vastaan, ei myöskään päihderiippuvaisen näköistä porukkaa, mitä suurissa kaupungeissa yleensä aina on. Ruoka oli edullista ja hyvää. Hintataso yleisesti on Suomea selkeästi matalampi, onhan keskipalkkaus Liettuassa huomattavasti Suomea matalampi. Merkkituotteet olivat hinnaltaan samaa luokkaa kuin meillä. En juurikaan käynyt shoppailukohteissa, pari ostoskeskusta tuli käytyä nopeasti läpi. Kosmetiikkatarjontaan tutustuin lähinnä katsomalla paikallisen Douglasin tarjonnan mitään ostamatta, samoin katselin mitä oli myytävänä Drogasissa, joka on edullista kosmetiikkaa ja muita päivittäistuotteita myyvä kauppaketju. Tarpeeseen tuli hiuslenkkejä ostettua. Olin liikenteessä käsimatkatavaroilla, joten se lähtökohtaisesti rajoitti shoppailua.  Lentokentältä lopulta lähti mukaan kaksi You&Oil -merkin seerumia. Tuotteet olivat herättäneet mielenkiintoni jo aiemmin Beauty Highlights -blogin tuote-esittelyn myötä. Olisin voinut kotiuttaa kaikki, mutta suhteellisen kalliin hinnan vuoksi valitsin kaksi itseäni kiinnostavinta. Hinta oli 16,90 euroa/10 ml.



Mukaan lähti siis  Beauty Shot 100 % Hyaluronan -hyaluronihapposeerumi sekä Beauty Shot 100 % Botox Oil For Face. Jälkimmäinen kiinnitti huomion nimellään, ensimmäinen herätti puolestaan kiinnostuksen, että voisiko tässä olla iholta rullautumaton hyvin imeytyvä hyaluronihappovalmiste (vrt. esim. The Ordinaryn hyalyronihapposeerumi, joka rullautuu pois kasvoilta).


Olen nyt käyttänyt puoli pulloa hyalyronihapposeerumia ja tykännyt kovasti. Kyseessä on vesimäistä hieman paksumpi kirkas seerumi, joka on hyvin riittoisaa. Muutama tippa riittää kertakäyttöön, tosin en levitä tätä koko kasvoille vaan kuivimpiin kohtiin noin 1/3 alueelle kasvojen ihoa. Seerumi imeytyy hyvin ja jättää ihon pehmeän kosteutetuksi. Ei rullaudu muiden hoitotuotteiden alla. Mielestäni tämä häivyttää pintakuivuuden tuomat juonteet hyvin. Pitkäaikaisesta juonteiden häivyttymisestä ei tällä käytöllä voi vielä sanoa mitään. Tuotepakkauksessa ohjeistetaan käyttämään tuotetta vähintään 14 vrk yhtäjaksoisesti tulosten havaitsemiseksi.

Incl on oikein napakka, ei sisällä juuri mitään ylimääräistä. Veden tilalta tuotteessa on käytetty rosmariinivettä, pentyleeniglykoli on emulgaattorina tarpeellinen. Tämän jälkeen tuleekin jo hyaluronihappo ainesosaluettelossa, mitä seuraa säilöntaineet ja hieman turhat hajusteet limonene ja linalool. Tuoksua en tässä tuotteessa kuitenkaan erota.

Kyseessä on siis simppeli toimiva seerumi, josta olen pitänyt kovasti. Tarjouksesta voisin jatkossa ostaa uudenkin pullon. You&Oil näyttää nyt olevan House of Organicin verkkokaupassa kohtuullisessa -20% alennuksessa.


Botox-öljy on nyt hieman mysteeri. Pakkauksessa luvataan, että botuliinitoksiiniöljy (joka ei sisällä siis oikeaa botuliinitoksiinia) blokkaa hermoimpulsseja kasvojen miimisissä lihaksissa ja relaksoi siten ryppyjä muodostavien kasvolihasten toimintaa, jolloin tuloksena on levänneen näköiset kasvot. Öljy lupaa myös tehdä ihosta kiinteämmän ja joustavamman. Viimeisen lauseen voin uskoa, mutta googlaamalla en löydä tietoa, että öljyn ainesosat voisivat vaikuttaa lihaksia hermottavien motoneuroneiden toimintaan ja siten relaksoida lihasta. Marulaöljy on tunnettu antioksidanttipitoisuudestaan ja kosteuttavasta vaikutuksestaan ihoon. Laventeliuutteen vaikutuksista on hyvin vähän tietoa tarjolla netissä. Emulgaattorina toimii caprylic/capric triglyseride. Lopussa tavanomaista auringonkukkaöljyä. Arvelisin, että pääasiallinen vaikuttavana pidettävä aine tässä tuoteessa on marulaöljy.

Öljy imeytyy melko nopeasti iholle ja sitoo kosteutta hyvin. Illalla käytettynä iho on aamusta pehmeä. Tämä torjuu hyvin ihon talvikuivuutta. En ole huomannut vaikutusta kasvojen ilmejuonteisiin. Tykkään ihan tästä öljycoctailista, mutta ei voita suosikkiani eli CBD-öljyä. Botox-öljy ei tarjoa mitään erityistä, minkä vuoksi sitä tulisi hankittua jatkossa lisää, joten jäänee kertaostokseksi.

You & Oil -kauneusshotteja löytyy yhteensä 10 kappaletta ja tosiaan ovat kaikki nyt House Of Organicissa tarjouksessa. Shoteissa on tarjolla mm. resveratroli, flavonoidit, vitamiinit, hapot ja kollageeni eli viimeaikojen kauneudenhoidon trendiainesosia on tässä sarjassa tarjolla.


Oletko sinä kokeillut You & Oil -kauneusshotteja?

Kommentit

Suositut tekstit