Lavera x 3

Nyt vuoden synkimpänä kuukautena pikainen palaaminen kesän tunnelmiin, ainakin kuvan osalta. Kesällä tuli hamstrattua kosmetiikkaa, jota nyt syksyn mittaan olen saanut käytettyä tai ainakin aloitettua käytön. Eli lyhyt pistäytyminen arkisista touhuista blogin puolelle kertomaan näistä tuotteista. Työ, ylityöt, päivystykset + kotielämä + pimeys ovat vieneet voimia niin, että hiljaiseloa ollut täällä. Postausaiheita käy kyllä mielessä päivittäin ja paljon uusia tuotteita olisi esiteltävänä... 


Ostin Laveran Basis Sensitiv -sarjan Cleansing Milk 2 in 1 sillä ajatuksella, että putsarilla lähtisi meikki pois, myös vesiliukoinen tavanomainen silmämeikki. Putelin etuosassa lukeekin erikseen, että soveltuva herkälle silmän alueelle. Tämä oli hellävarainen ja ihoa ärsyttämätön, mutta ikävä kyllä puhdistustehot eivät riittäneet silmämeikille, joten ei toimi mulla tarkoitukseen, johon ostin. Muutakaan meikkiä tämä ei täysin puhdista, mutta kaksoispuhdistuksen 1. osana olisi toiminut, jos vain silmämeikin olisi liuottanut. Aiemmin olen tuonut esille (varmaan jo monta kertaa), etten halua missään nimessä erillistä silmämeikin poistoainetta, vaan putsarin on hoidettava myös se homma silmiä ärsyttämättä ja näin ainakin kaikki kokeilemani öljyputsarit ovat toimineet.

Tämä voisi toimia aamulla meikittömien kasvojen puhdistukseen, mutta siihen hommaan en näin voidemaista tuotetta mielelläni halua vaan suosin raikkaita geelikoostumuksia aamupesuun kuten myös kaksoispuhdistuksen 2. osaksi. Em. syistä siis Laveran puhdistusmaito ei mene mulla jatkoon. Olisin toivonut kyllä tämän sopivan, sillä kyseessä on kuitenkin edullisen hintaluokan luonnonkosmetiikan putsari.


Mennäänpä sitten toiseen Basis Sensitiv -sarjan putsariin eli kyseessä on sarjan geelipuhdistusaine Cleansing Gel. Tämä on tällä hetkellä käytössäni ja olen tykännyt todella paljon kasvojen aamupesussa sekä kaksoispuhdistuksen 2. osana. En ole kokeillut, miten tämä toimisi pelkästään meikin pesussa ilman kaksoispuhdistuksen 1. osaa, enkä aio sellaista edes kokeilla.

Yleensä geeliputsareita pidetään kuivattavina eikä suositella kuivalle iholle. Minulla on talvisin kuiva iho, mutta tämä putsari ei kuitenkaan kuivata sitä yhtään lisää. Todella hellävarainen ja jopa kosteuttava tuote. Sopii todellakin kuivalle ja herkälle iholle ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote, jos geelikoostumus miellyttäisi, mutta aiemmat kokeilut päätyneet olemaan liian kuivattavia.


Viimeisenä vielä muutama sana ensimmäisen kuvan Hydro Effect Seerumista. Tämä on toinen kerta kun ostan kyseistä seerumia ja todennäköisesti palaan siihen vielä jatkossakin. Kyseessä on erittäin miellyttävä, täydellisen nopeasti imeytyvä geelivoidemainen seerumi. Seerumi jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi, mutta toki erityisesti näin talvella kaipaa päällensä vielä kevyen päivävoiteen.

Incl:ssa on 2. aineena alkoholi, joka voi osan potentiaalisista ostajista säikäyttää. Voin kyllä vakuuttaa, ettei se tunnu millään tavalla kuivattavana tässä koostumuksessa. Ainesosaluettelon kärjessä on myös glyseriini, aloen lehtimehu sekä lukuisia kasviuutteita sekä sodium PCA. Hieman etäämpää löytyy kasviöljyjä ja hyaluronihappoakin. Seerumi lupaa kosteutuksen lisäksi taistella ilmansaasteiden ihovaikutuksia vastaan, jotka epäilemättä ovat todellisia. Se, missä määrin tällä tuotteella on suojaavaa vaikutusta, jää toki epäselväksi. Suomen puhtaassa ilmastossa ei kenties ole erityisen oleellinen asia vrt. maailman suurkaupungeissa, joissa tällaisia tuotteita kohtaan on kenties enemmänkin kiinnostusta.

Itse uskon ostavani tätä uudestaan, en saasteiden torjunnan, vaan erinomaisen kosteutustehon ja ihotuntuman vuoksi. Ei rullaudu muiden tuotteiden alta tai päältä, ei jätä ihoa tahmeaksi vaan samettisen pehmeäksi käytön jälkeen.

Kommentit

Suositut tekstit