Lumene Ajaton & Cien Nature Pomegranate silmänympärysvoiteet

Esittelyssä nyt kaksi silmänympärysvoidetta, jotka ovat olleet mulla aktiivisessa käytössä viimeaikoina. Pyrin pitämään aina kahta hieman erityyppistä sy-voidetta käytössä, pääsääntöisesti niin, että toista käytän aamusta ja toista illasta sekä toki ihon tarpeen mukaan.

Lumenen Ajaton-sarjan silmänympärysvoide vetosi minuun kauniilla pakkauksellaan sekä ihotuntuman perustella. Voidetta tuli parisen kertaa kokeiltua testereistä iholle ennen ostopäätöstä. Cienin sy-voiteen osto on ollut harkinnassa jo pitkään hyvien arvostelujen ja halvan hintansa vuoksi. Luonnonkosmetiikkaa ei muutaman euron hintaan ole mahdollista miltään muulta merkiltä edes saada.



Cienin voide on ollut mulla enempi yökäytössä ja Lumene päiväkäytössä, sillä lopulta Cienin voide on näistä kahdesta hieman ravitsevampi vaihtoehto. Sy-ihon ollessa oikein kuiva, käytän Cienin voidetta myös aamusta.

Cien Nature on jo oletettavasti kaikille tuttu Lidlin luonnonkosmetiikkasarja. Pomegranate-sarja on tarkoitettu ikääntyvälle iholle ja Wild Rose -sarja puolestaan nuoremmalle iholle. Pomegranate sy-voiteessa on hoitavuuden pohjana käytetty monipuolisesti kokonaisia kasviöljyjä, mm. auringonkukkaöljy, jojobaöljy, manteliöljy ja granaattiomenan siemenöljy. Toisena incl:ssa on kosteuttava glyseriini. Tuote ei sisällä juurikaan mitään ylimääräistä, cetearyl alcohol ja glyceryl stearate citrate lienee ovat emulsionmuodostajina tarpeellisia koostumuksessa. Ubikinoniakin tästä löytyy (tosin aivan incl:n loppupuolelta vasta), jota laajasti käytetään anti-age-tuotteissa ihoa kiinteyttävänä, energia-aineenvaihduntaa buustaavana ainesosana. 3/10 ensimmäisestä aineesta ovat ns. turhia ihonhoidollisesti eli melko hyvin.


Pelkistetty koostumus hoitaa hommansa ihan oikein hyvin. Jos jotain täytyy sanoa, ehkä voide saisi olla hieman paksumpaa. Hintaansa (2,99 e) nähden kuitenkin erinomainen silmänympärysvoide; kosteuttaa ja pehmentää ihon pitkäaikaisesti. Imeytyy melko nopeasti, mutta näin rasvapitoisena ei kuitenkaan hetkessä. Suosittelen kokeilemaan, jos luonnonkosmetiikka (tai hyvä, mutta halpa kosmetiikka) yhtään kiinnostaa. Omaan nenään tämä on tuoksuton, eikä incl:stakaan mielestäni tuoksuja voi bongailla. Tästä ei saa ollenkaan perinteisen luonnonkosmetiikan fiiliksiä, joka yleensä tarkoittaa vahvaa yrttimäistä tuoksua. Mielestäni sopii kaikenikäisille silmänympäryksille.  Paljon huonompia voiteita olen ostanut paljon kalliimmalla kuin tämä.


Lumene Ajaton silmänympärysvoide edustaa incl:n puolesta lähes toista ääripäätä kuin Cien eli kaukana on pelkistetty yksinkertaisuus tästä koostumuksesta. Kuten Lumenen ja monen muun vastaavan semiselektiivisen tai selektiivisen merkin tuotteissa, ihotutumaan panostaminen menee herkästi raaka-ainekoostumuksen edelle. Tämäkin Lumene silmänympärysvoide tuntuu tosi miellyttävältä iholla kieltämättä, jossain määrin paremmalta kuin yllä oleva Cien. Imeytyy hieman nopeammin ja näppituntuma tulee täyteläisemmästä ja ravitsevammasta voiteesta. Kuitenkaan incl:n perusteella en näin välttämättä ole, jos ajattelee että suurin merkitys ainesosien kannalta on ensimmäisellä 5-10 ainesosalla.


Incl alkaa samaan tapaan kuin Cienin voiteessakin eli vesi, glyseroli, kokonainen kasviöljy. Jos tarkastelee sitten seuraavaa seitsemää ainesosaa, niin Cien vetää pidemmän korren vertailussa. Tämän jälkeen 6/7 seuraavaa ainesosaa ovat enempi vähempi turhakkeita hoitavuuden kannalta (mm. liuotin, emulgaattori, silikoni, kovetettu kasviöljy). Kokonaisuudessaan siis 6/10 ensimmäisestä ainesosasta ovat ihonhoidollisesti turhia vrt Cienin tuotteessa 3/10. Ei nyt voi sanoa kuitenkaan, ettei lopuilla ainesosilla ole kokonaisuudessa mitään merkitystä. Lumenen kohdalla incl jatkuu vielä hyvin pitkälle tästä eteenpäin sisältäen hyviä ainesosia, mm. kokonaisia kasviöljyjä, kasviuutteita, niacinamidea. Huomion kiinnittää keskellä incl:ia mica, joka antanee voiteelle hohtavuutta valoa heijastamalla ja myös näin optisesti häivyttää juonteita ja kirkastaa silmänympärysaluetta. Ihoa kosteuttavat keramidit ja hyaluronihappo löytyvät incl:n loppupuolelta ja eipä lähes lopussa olevalla peptidilläkään ihonhoidollisesti juuri ole merkitystä.

Tietenki lopulta voidetta arvioitaessa täytyy huomioida kokonaisuus, jolloin incl täytyy myös nähdä kokonaisuutena ja suhteuttaa se myös ihotuntumaan ja muihin voiteelta haettaviin ominaisuuksiin. Lumenen voide tuntuu kivan täyteläiseltä iholla ja toimii hyvin meikin alla, imeytyy hyvin. Purkin heikkous pakkausmateriaalina tulee kuitenkin loppua kohden esille; voide alkaa olla jo liiankin tuhtia, vettä ja muuta haihtuvaa on haihtunut pois siten, että sen huomaa.

Tämä oli ihan kiva, mutta en usko ostavani uudelleen. Hintaa tällä on normaalisti noin 40 euroa ja ei ainakaan merkittävästi laadukkaampi kuin tuo Cienin kolmen euron voide, joka todennäköisesti päätyy jatkossakin ostoskoriini.

Kommentit

  1. Cienin sy-voide on ihan miellyttävä käyttää, mutta näin vanhenevalle iholle hiukan liian lirua.
    Hyvä kuitenkin kun näin edullisesti saa toimivaa tavaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onhan tuo Cienin voide hintaansa nähden hyvää :) Minunkin makuuni olisi saanut hieman paksumpaa olla.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit