Elokuun loppuneet

Blogihiljaisuuteen pieni katkos kun palataan elokuun loppuneisiin tuotteisiin. Tarkoitus ei ole tällaista hiljaisuutta jatkaa, mikäli töiden ohella suinkin jaksaisi kirjoitella hieman useammin kuin kuukauden välein. Uusi työ akuuttipsykiatrialla on imenyt tehokkaasti mehut. Ylitöitä on ollut lähes päivittäin. Kun viimein kotiin pääsee, ei ole oikein jaksanut tehdä kuin pakolliset hommat, kuten ruoka, pikasiivoukset, pyykit, tiski, kaupassakäynti, jonkinlainen yritys harrastaa liikuntaa edes joskus.. Kaikkea tätä ei tietenkään joka päivä, vaan viikolle sopivasti jakaen. Muu aika on sitten mennyt sohvalla suoratoistopalveluiden parissa. Tällä hetkellä katsottavana on HBO:lta Vampyyripäiväkirjat. Paluu vuosia sitten seuraamani sarjan pariin. Tätä ennen katsoin Handmaid's Talen ja Game of Thronesin.. En tiedä, onko tällaisesta olotilasta mahdollista edes "herätä" aktiivisemmaksi tämän vuoden puolella kun pimeys painaa päälle :D Päässä olisi postausideoita vaikka kuinka, jos jaksaisi toteuttaa...

Päivän aiheeseen takaisin. Painetta oli jo tehdä tämä postaus, sillä roskien säilytyspaikat kävivät pikkuhiljaa ahtaiksi. Elokuussa loppui melkoinen kasa kosmetiikkaa ja täytyi jo päästä eroon tyhjistä pulloista jatkuvasti uusien loppuvien tieltä.  Kuvaaminen on isoin homma, kirjoittaminen menee helpommin eikä ole sidottu vuorokauden aikaan. 



Hiustuotteista loppui Scwarzkopfin Gliss-sarjan shampoo ja hoitosuihke. Garniern Respons-sarjan hiusnaamio, sekä näytepussi Respons-naamiosta. Gliss-shampoossa ei uutta eikä erikoista. Hommansa hoitaa eikä kuivata pitkiä hiuksia liikaa, tosin ei nyt mainittavasti kosteutakaan. Sarjan tuotteita tulee jatkossakin poimittua matkaan hyvistä tarjouksista. Sarjan hoitosuihkeesta pidän paljon ja aiemmin käytin säännönmukaisesti Gliss hoitosuihkeita sarjaa vaihdellen kun minulla oli vaalennetut huonokuntoiset hiukset. Suihkeet olivat päivittäinen välttämättömyys pitää hiukset takuttomina. Nyt käyttö on huomattavasti vähäisempää kun olen kasvattanut oman värin takaisin. Silti edelleen pidän kosteuttavaa suihketta käytössä, sillä ajoittain hiukset kuivuvat ja takkuuntuvat milloin mistäkin syystä pesujen välillä. Suihkeen kulutus on nyt huomattavan paljon vähäisempää kuin aiemmin. Gliss suihkeet tulevat hyvin todennäköisesti jatkossakin päätymään markettiostoskoriin.

Garnierin Avokado hiusnaamio oli ihan ok tavaraa, mutta ei pääse tehossa ja käyttökokemuksessa samalle tasolle kuin Garnier Fructis Hair Foodit. Olen blogissa esitellyt aiemmin Banana Hair Foodin omassa postauksessaan sekä myös loppuneiden postauksissa. Kokeiltu on myös papaija-versiota ja siitä on tulossa käyttökokemusta myöhemmin lisää. Hair Foodit ovat tämän hetken hoitoainesuosikkeja hinta-laatusuhteen perusteella. Näytekokoinen Almond-hiusnaamio menee avokadon kanssa samaan kastiin; ihan ok, mutta ei vakuuta verrattuna yllämainittuun suosikkiin. Tarjouksesta voisin silti näitäkin ostaa. Normaalihinta on suhteellisen korkea mielestäni. Manteliversio tuoksui tosi kivalta, siitä plussat.


LV Kosteusemulsio oli omaan makuuni turhan lirua. Ohuesta koostumuksesta huolimatta voide ei imeydy hetkessä vaan vaatii hieromista iholle jonkin aikaa. Tuoksuttomuudesta plussaa, mutta raaka-aineiden perustuoksu oli aika ikävä. Voide ei erotu edukseen muista markettien perusvoiteista eli en usko tähän palaavani uudelleen, ellei vastaan tule hyvää tarjousta.


Esittelin aiemmin Natura Siberican puhdistusmaidon tässä postauksessa. En ollut tähän tyytyväinen, ei sopinut minun käyttötarkoituksiini. Puhdistusmaito ei poista meikkiä täysin vaan silmämeikin osalta vaatii erillisen puhdistuksen silmämeikinpuhdstusaineella. En pidä perinteisistä silmämeikinpuhdistusaineista ollenkaan, joten hoidin homman geeliputsarilla. Mielellään kuitenkin 1. vaiheessa haluaisin jo silmämeikit pestyksi pois, jolloin 2. vaiheen mahdollisesti silmiä ärsyttävää geeliputsaria ei tarvitsisi enää hieroa sy-iholle. Kärvistellen käytin pullon loppuun ja se kuluikin nopeaa, sillä jouduin usein toistamaan 1. vaiheen pesun 2 kertaa, jotta sain edes kohtuullista puhtautta ennen 2. vaihetta. Pullo oli epäkätevä käytössä, tuotteen puristaminen korkin reiästä oli hankalaa, joten jouduin lopulta kiertämään koko korkin irti ennen käyttöä. Ei jatkoon. Ei mielestäni sovi tuotteeksi meikinpuhdistukseen. Voisi korkeintaan sopia herkkäihoiselle meikittömien kasvojen puhdistukseen. Kasvovesi on tarpeellinen puhdistuksen viimeistelyyn. Puhdistusmaito tuotteena kuuluu mielikuvissani vahvasti menneisyyteen, kultaiselle 90-luvulle, jota ei tässä mielessä ikävä tule. Nykyiset öljy- ja balmiputsarit sekä kaksoispuhdistus ovat huomattavasti tehokkaampia ja miellyttävämpiä tapoja puhdistaa meikit eikä tarvetta ole erilliselle silmämeikinpuhdistustuotteelle.

Eve Lom puhdistusbalmi matkakokoisena tuli Lookfantastic Beauty Boxin mukana jo melko kauan sitten. Tuote on pitkään ollut käyttöään odottelemassa ja kevään lopulla korkkasin sen käyttöön. Kyseessä on emulgoitumaton balmi, jolla kaikki meikki, myös silmämeikki liukenee näppärästi pois. Puhdistuksen viimeistely vaatii 2. vaiheen putsarin tai musliiniliinan käytön. Balmin mukana tuli oikein kiva musliiniliina, jota käytinkin melko paljon kaksoispuhdistuksen rinnalla. Tykkäsin tuotteesta kovasti, tosin käyttömukavuuden ja kätevyyden nimissä emulgoituva balmi on hieman miellyttävämpi. Vedellä voi pestä koko 1. vaiheen pois ennen 2. vaiheen putsarin levittämistä eikä liuennut meikki jää pyörimään iholle. Musliiniliinaa ei myöskään tarvitse emulgoituvien balmien kanssa, sillä kaikki lähtee vedellä pois. Mikäli haluaa oikaista, emulgoituvien kanssa puhdistuksen voi viimeistellä myös kasvovedellä ilman 2. vaihetta tai liinaa. En usko siis ostavani ks. puhdistusbalmia jatkossa em. seikkojen vuoksi. Sinänsä hyvä tuote, jos suosii ei-emulgoituvia balmeja ja musliiniliinan käyttöä.


Flow Cosmeticsin Organic Rose Water on yksi parhaista käyttämistäni kasvosuihkeista, ellei jopa paras. Kosteuttava suihke tuoksuu mukavasti ruusulle, jos ruusun tuoksusta pitää. Suihke on todella hienojakoinen eli sopii myös loistavasti meikin päälle suihkutettuna. Esittelin ruusuveden aiemmin tässä postauksessa. Ainoa miinus pienehköstä 100 ml pakkauskoosta sekä kohtuullisen kalliista hinnasta (normaalihinta noin 22 euroa). Tarjouksia kannattaa metsästää ja jos löytyy, niin ehdottomasti tarttua sellaiseen. Loistava tuote.

Ekopharman Karpalo siemenöljy on ollut alun säännöllisen käytön jälkeen epäsäännöllisessä käytössä noin vuoden ajan, viimein loppuun saatu. Esittelin tuotteen aiemmin tässä ostopostauksessa. Tuolloin toki käyttökokemusta oli vain vähän. Kyseessä on rasvoittuvalle/epäpuhtaalle iholle kehitelty talintuotantoa tasapainottava hoitoöljy. Tuoksu on oikein mukava, marjaisan raikas. Imeytyvyys oli kohtalaisen hyvää, vaikka jättääkin joksikin aikaa öljyisen pinnan iholle. Ei ole kuivaöljytyyppinen.

Olen paininut epäpuhtaan ihon sekä T-alueen rasvoittuvuuden kanssa jo pitkään enkä säännöllisenkään tämän öljyn käytöllä huomannut mitään eroa ihollani; epäpuhtaudet ja rasvoittuvuus eivät vähentyneet, toisaalta ei iho tästä pahentunutkaan. Täytyy myöntää, että ihoni on aknen suhteen varsinainen ongelmatapaus, eikä ole sen vuoksi reilua haukkua jokaista ihonhoitotuotetta, joka ei minulla ole toiminut. Lievemmässä ongelmassa voisikin toimia. En usko ostavani uudelleen.


Pidin kovasti tästä Dafna's silmänympärysvoiteesta. Koostumus oli hyytelö/geeli-tyyppistä ja imeytyi ihoon hyvin sekä kosteutti pitkäkestoisesti. Kuivuusjuonteet sai tällä häivytettyä todella tehokkaasti. Yhden pullon perusteella luonnollisesti mahdotonta sanoa pidemmän aikavälin vaikutuksista mitään. Pumppupullon heikkous oli pohjalle jäävä tuote lopussa, sitä jäi paljon ja oli kaavittava erillisellä välineellä ulos. Dafna'sin tuotteet ovat voimakkaasti tuoksuvia, poisluettuna tämä tuote. Sy-alueeni tuskin olisi kestänyt sellaista eteeristen öljyjen määrää, mitä kasvovoiteissa on tuoksua tuomassa. Tässä ei oikeastaan ollut tuoksua ollenkaan. Sopii herkällekin iholle koostumuksen ja tuntumansa perusteella. Kokeilemisen arvoinen tuote ehdottomasti, vaikka ei auyrvedasta välittäisikään. Esittelin aiemmin Dafna's tuotteita tässä postauksessa.

Dermosilin Nature -luonnonkosmetiikkasarjan silmänympärysvoide oli oli hinta-laadultaan oikein hyvä tuote. Sopivan täyteläinen, imeytyi kohtuullisen nopeasti ja suojasi sy-ihoa kuivumiselta hyvin. Dermosil-tilausta tehdessä kannattaa ottaa testiin. Nature-sarjan kasvovesi on myös erinomainen, sen suosittelen myös klikkaamaan tilaukseen mukaan.


Madaran Glow Booster -öljyseerumi ampulli tuli kaupanpäällisenä keväisen Madara -tilaukseni mukana. Oli avattuna kylppärin peilikaapissa pitkään ennen kuin sain käytettyä loppuun, sillä erilaisia öljytuotteita on ollut useita pulloja auki kerrallaan ja joku tuppaa aina unohtumaan hetkeksi tai pidemmäksikin aikaa. Öljypohja koostuu aprikoosinsiemenöljystä ja jojobaöljystä. Tuote on saanut nimensä pihlajan mukaan, mutta pihlajanmarjauute on incl:ssa vasta loppupäässä lukuisien muiden aineiden jälkeen. Harmillisesti ainesosat nro 3 ja 4 ovat kasviöljyestereitä (=ihonhoidollisesti hyödyttömiä aineita), muutoin sisältö olisi laadukas ja ihan ok on tällaisenaankin. Mikäli olisin kaupassa ks. tuotteen incl:aa lukemassa, en ehkä kuitenkaan veisi sitä kassalle saakka. Öljy sinänsä tuntui miellyttävältä iholla, imeytyi kohtuullisen nopeaa, hoiti hommansa kosteuden sitomisessa. Ei mitään erityistä mieleenpainuvaa kuitenkaan.

Elokuussa loppui viimeiset kaksi kappaletta Madaran Amino-Fill 3D Lifting Boostereita. Onneksi, näitä tuntuikin riittävän. En erityisemmin lopulta pitänyt tuotteesta, ei mielestäni lunastanut odotuksia, joita tehotuotteelle asetan. Tuntui enempi tavanomaiselta kosteusvoiteelta. Olen jo todennäköisesti kyllästymiseen asti arvostellut näitä ampulleja ja aiemmat arviot ovat luettavissa mm. heinäkuun ja kesäkuun loppuneet -postauksista kuukauden loppuneet -tunnisteen alta.



Arvostelen harvemmin kuukauden loppuneissa loppuneita näytepusseja, sillä niistä ei oikeasti juuri koskaan saa käsitystä, millaisesta tuotteesta oikeasti olisi kyse. Tämä Lancomen Genifique -seerumin näyte täytyi kuitenkin nostaa esille. Olen joskus vuosia sitten käyttänyt pullollisen tätä seerumia ja muistan silloin tykänneeni siitä ihan. En kuitenkaan niin paljon, että olisin uutta pulloa ostanut missään vaiheessa. Oli hämmentävää palata takaisin tähän naistenlehden välissä tulleen näytteen merkeissä. Seerumi tuntui iholla yllättävän hyvältä. Olin etukäteen skeptinen tätä kohtaan odottaen "muovista" tuntumaa. Seerumi kuitenkin imeytyi iholle hyvin ja hoiti hommansa eli kosteutti hyvin. Incl myös oli yllättävän hyvä siihen nähden mitä odotin. En välttämättä ole tätä ostamassa uudestaan jo hinnankaan perusteella (mielestäni halvemmalla voi saada parempaa), mutta yllätyin joka tapauksessa positiivisesti.

ModelCo:n huulikiilto on ollut suosikkihuulikiiltoni niin kauan kuin sitä kesti. Tuli käytettyä lähes viimeiseen tippaan, sen mitä pakkauksesta irti sai. Harvinaista, etten ennen loppumista onnistunut hävittämään tuotetta, kuten kahdelle edelliselle käytössäni olleelle huulikiillolle on käynyt. Nuden sävy nimeltään Biz antoi maltillisen kiillon huulille ja aavistuksen väriä. Kosteutti eikä tuntunut tahmealta huulilla. Harmi, että meni loppumaan. Enpä tiedä, onko ks. sävyä enää saatavilla, enkä nyt muutenkaan voi nykyisen huulimeikkivarastoni kanssa edes harkita uusia ostoksia..


Lopuksi puuterit, joista 2 loppui ja kolmas särkyi. Keltakorkkinen Bellapierren banaani irtopuuteri tuli joskus Lookfantastic boxin mukana. Käytin tämän meikin kiinnittämiseen, bakingia en ole koskaan edes kokeillut. Kirkastaa ja taittaa hyvin punoitusta. Kuitenkin meikkivoiteen pohjasävyllä oli merkityksensä kellertävää irtopuuteria käytettäessä; joidenkin meikkivoiteiden kanssa iho näytti hyvinkin keltaiselta, joten täytyi tarkkaan valita pohjameikin sävy. Puuteri oli mukavan hienojakoista koostumukseltaan. Toimi myös pelkästään kiillon ja punaisuuden taittajana ilman meikkivoidetta.

Avril kivipuuteri oli ensimmäinen kokeilemani luonnonkosmetiikan puuteri. Sävy oli Porcelain eli vaalein ja mielestäni se oli hyvin neutraali, ei punaiseen tai kellertävään taittava. Koostumus oli hienojakoinen ja toimi hyvin meikkipohjan viimeistelyssä puuterisiveltimellä levitettynä. Vippoja ym. en kokeillut ollenkaan tämän kanssa. Toimi aivan yhtä hyvin kuin synteettisen kosmetiikan vastaavat tuotteet, eroa ei huomaa ainakaan negatiiviseen suuntaan, pikemminkin ehkä päinvastoin. Hommansa hoiti oikein hyvin, voisin ostaa uudelleenkin, hinta-laatusuhde on erinomainen.

Lumenen kivipuuteri tuli aikoinaan Bette boxin mukana. Kyseinen puuteri on kulkenut meikkipussissani mukana kunnes ilmeisesti kolahti johonkin tai tippui ja rikkoutui. En keksinyt murtuneelle puuterille enää käyttöä, sillä sävy 01 oli iholleni liian tumma käytettäväksi koko meikin kiinnittämiseen, johon tarkoitukseen sitä vielä olisi voinut kotioloissa meikatessa käyttää. Meikin korjailuun sävy kuitenkin soveltui ja rikkoutuneena tätä ei enää voinut tietenkään mukana kuljettaa.

Kommentit

Suositut tekstit