EKOPHARMA Herukka, Tyrni ja Karpalo

Tilasin reilu kuukausi sitten EKOPHARMAn tuotteita itselleni, sillä sarja on jo pidemmän aikaa kiinnostanut. Lisäksi tarve oli hankkia uusi seerumi, siitä ajatus lähti tilata juuri tuolloin. Mukaan tarttui luonnollisesti muutama muukin tuote. Tässä koko tilaus:


Karpalo Balance siemenöljy, Herukka Sensitive C-Max hoitoseerumi, Tyrni Anti-Age hoitoseerumi, Tyrni Anti-Age silmänympärysvoide. Lisäksi kaupanpäällisinä näytteet Karpalo öljyttömästä kasvovoiteesta, Herukka silmänympärysvoiteesta ja Herukka hoitovoiteesta. Sain itse valita 2 näytettä eli ensin mainitut ja tuo hoitovoide tuli vielä näiden lisäksi ylimääräisenä.

Karpalo -hoitolinja lupaa tasapainottaa ihoa ja vähentää tulehdusta. Karpalon antimikrobiset ainesosat (mm. antioksidantit) puhdistavan ihoa, ehkäisevät mikrobien kasvua ja tasapainottavat talintuotantoa. Lisäksi karpalonsiemenöljy kosteuttaa tehokkaasti. Tuotelinjaan kuuluu mm. aknen ja ruusufinnin hoitoon kehitetyt erikoishoitotuotteet. 


Itse ostin tästä hoitolinjasta Siemenöljyn, jota olen käyttänyt yöhoitotuotteena seerumin päälle. Seerumina olen käyttänyt Tyrni -hoitolinjan seerumia öisin nyt viimeaikoina. Toisinaan laitan seerumin alle vielä jotain glykolihappohoitotuotetta. 

Ihoni on tykännyt tästä öljystä; se on aamuisin kosteutettu ja pehmeä. Öljyssä on mieto ja miellyttävä tuoksu. En osaa sanoa, onko käyttö vähentänyt finnien ilmaantumista. Tuntuu, että niiden tuleminen ei noudata mitään kaavaa tai riipu mistään erityisestä syystä, en ainakaan ole havainnut mitään sellaista. Usein minun näpyt ovat syvältä tulevia tulehdusmuutoksia, ehkä sitten hormonaalista pääasiassa (?) enkä siten uskokaan, että paikallistuotteilla voisi täysin ehkäistä niiden syntymistä. 

Kasvoöljyt ovat jääneet pysyväksi osaksi ihonhoitorutiinejani ja pyrin valitsemaan ongelmaiholle sopivia öljyjä käyttöön. Tästä, kuten muistakin käyttämistä öljyistä (mm. argan, Mossan vitamin coctail, Farsali Volcanic elixir..) on ollut pelkästään hyötyä iholleni. Akne ei missään nimessä ole pahentunut näiden vaikutuksesta. Hyvä öljy auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon ja nopeuttaa ihoon näpyistä jäävien jälkien paranemista. 

Öljytön kasvovoide tuli näytteenä mukana ja siinä on samantyyppinen mieto tuoksu kuin siemenöljyssä. Voide on yllättävän täyteläistä ollakseen öljytöntä. Kosteutusteho on erittäin hyvä. Sopii erinomaisesti akneihon ja rasvoittuvan/sekaihon päivävoiteeksi vaikkapa meikin alle. 

Tyrni -hoitolinja lupaa uudistaa ja kiinteyttää ihoa sekä suojaa ihoa ennenaikaisilta ikääntymisen merkeiltä. Tyrni sisältää karotenoideja, jotka ovat A-vitamiinin esiasteita. Lisäksi hoitolinjan anti-age -peptidit tehostavat kollageenin muodostumista ja silottavat juonteita. C-vitamiini parantaa myös kollageenisynteesiä ja tehostaa antioksidanttisia vaikutuksia. Hyalyronihappo kosteuttaa ja lisää ihon täyteläisyyttä. Hoitolinjan tuotteet sisältävät myös prebiootteja, jotka tukevat ihon luontaista mikrobikantaa ja auttavat ehkäisemään ikääntymisen vaikutuksia. 


Ostin Tyrni -hoitolinjasta silmänympärysvoiteen ja hoitoseerumin. Olen tykännyt molemmista todella paljon. Kätevistä pumppupulloista isot plussat molemmille tuotteille. 

Silmänympärysvoide on nyt sopivan täyteläistä, ei mitään lirua ja ohutta. Tämä on oikeasti voide, ei mikään seerumi tai lotion -tyyppinen tuote. Sellaisiin törmään liian usein silmänympärysvoiteissa, joita myydään voiteena. Sy-voide täyteläisyydestään huolimatta imeytyy todella hyvin. Ei jätä rasvaista tunnetta vaan iho jää kosteutetuksi ja pehmeäksi. Kosteutusteho säilyy päivän ajan. Uskon ostavani tätä vielä uudestaan. 

Hoitoseerumi on kirkasta miedontuoksuista hieman geelimäistä koostumukseltaan. Imeytyy hämmästyttävän nopeasti ja täydellisesti ihoon, vaikka se ei olisi erityisen kuivakaan. Tämä on oikeastaan aivan uskomaton seerumi; mikään aiemmin kokeilemani ei ole imeytynyt näin täydellisen hyvin. Sopii loistavasti kiireisiin aamuihin, mutta myös öljymäisen tuotteen alle yöksi. Yleensä seerumeista jää aina jokin tuotetuntu iholle, vaikka olisi vähäinenkin, mutta tästä ei jää mitään muuta kuin pehmeä iho! 

Päivävoide on helppo levittää tämän seerumin päälle, sillä ei tapahdu mitään rullautumista tai tunnetta, että olisi paksu kerros kaikenlaisia tököttejä naamalla. Erityisen hyvä seerumi sellaiselle, joka tykkää käyttää useita kerroksia eri ihonhoitotuotteita kerrallaan, jolloin imeytyvyys on tärkeä ominaisuus. Meikkivoiteen alle aivan ihanteellinen. Uskon ostavani tätä uudelleen ja täytyy myös tutustua muihin hoitolinjan tuotteisiin. 

Hajusteeton Herukka -hoitolinja on kehitetty herkälle iholle ja sopii erityisen hyvin myös atooppisen ihon hoitoon. Hoitolinja lupaa rauhoittaa ja vahvistaa ihoa. Hoitolinjan vaikuttavuus perustuu mustaherukan siemenöljyn sisältämiin vitamiineihin ja omega-rasvahappoihin. Lisäksi C-vitamiini vahvistaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä. Myös Herukka -hoitolinja sisältää prebiootteja, jotka tukevat ihon luontaisten hyödyllisten mikrobien toimintaa edistäen ihon terveyttä ja puolustuskykyä.


Ostin Herukka -hoitolinjasta kokeiluun hoitoseerumin, sillä se oli päiväyksen vuoksi tarjouksessa. Seerumi on tuoksuton, mutta muutoin ominaisuuksiltaan muistuttaa hyvin paljon Tyrni hoitoseerumia. Imeytyminen on täydellistä ja kosteutustehot erinomaiset. Tuotetuntua ei tästäkään jää. Loistava meikin alle, kasvoöljyjen alle yms. kuten Tyrni seerumikin. Olen käyttänyt tätä aamuisin ja tyrniä iltaisin. 

Olen todella vaikuttunut EKOPHARMAn seerumeiden tasosta. Lämpimät suosittelut Herukka hoitoseerumista erityisesti herkemmälle ja atooppiselle iholle, mutta tämä sopii kyllä ihan kaikille ihoille, myös nuoremmille, mikäli kokee, ettei vielä haluaisi ostaa anti-age -tuotteita. Nuorelle iholle on Ekopharmalla olemassa myös kosteuttava ja heleyttävä Vadelma -hoitolinja.


Sain tilauksen mukana näytteen myös Herukka -hoitolinjan silmänympärysvoiteesta ja hoitovoiteesta. Sy-voide on huomattavasti kevyempää kuin Tyrni -hoitolinjan sy-voide eli tämä ei ole oikein sellainen, josta itse tykkäisin, mutta sopii varmasti kevyempien sy-voiteiden ystäville. Kosteutusteholtaan hyvä, mutta ei aivan niin hyvä kuin paksummalla Tyrni sy-voiteella. 

Herukka hoitovoide on täyteläistä ja kosteuttavaa ja sopii monille ihotyypeille. Oma akneen taipuvainen sekaiho on tykännyt tästä voiteesta. Näytekoko on pieni (5 ml), joten tämän syvällisempää analyysiä en pysty nyt voiteesta tekemään. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen tuote kuitenkin ensivaikutelman perusteella, atoopikoille ja herkkäihoisille aivan erityisesti, sillä luonnonkosmetiikassa on usein melko voimakkaitakin tuoksuja käytössä. Toisaalta täytyy sanoa, että Ekopharman tuotteet tämänastisen kokemukseni perusteella ovat hyvin miedosti tuoksuvia.

Kuvassa vielä saamani näyte Karpalo -hoitolinjan öljyttömästä kasvovoiteesta, josta kirjoittelin ylempänä.

Kokonaisuudessaan olen enemmän kuin tyytyväinen EKOPHARMA -tilaukseeni. Tuotteet eivät ole sieltä edullisimmasta päästä luonnonkosmetiikassa, mutta ehdottomasti hintansa arvoisia. Toisaalta kalliimpaakin luonnonkosmetiikkaa olen kokeillut olematta yhtä tyytyväinen kuin nyt. Kyseessä on siis hoitolasarja, mutta sitä saa tilattua kuitenkin kotikäyttöön mm. tästä osoitteesta, josta itsekin tilasin: https://kauppa.ihokeskus.fi/


Onko EKOPHARMA sinulle tuttu, mitä olet tykännyt? 

Kommentit

Suositut tekstit