Konjac sponge -kasvosieni

Päätin kokeilla kovasti kehuttua Konjac -kasvosientä. Kohtuullisen edullinen tuote Live-luontaistuotekaupasta ostettuna, hintaa noin 10 euroa. Kyseessä on siis kasvikuidusta valmistettu kasvojenpuhdistussieni.


Tässä vielä kuvattuna sienen pakkauksen takakansi, jossa enemmän informaatiota tuotteesta. 

Ja siinä onkin myös käyttöohjeet selvästi esillä. Sieni on kostuttamattomana kova kikkare, joka lämpimän veden alla laajenee pehmeäksi ja joustavaksi puolipalloksi. Ripustusnaru on sitä varten, että sienen voi käytön ja huuhtelun jälkeen laittaa kuivumaan naulaan. Tämä tosiaan kestää sen minkä kestää, pakkauksessa sanottiin 1-3 kk. Ilmeisesti sieni alkaa hapristua ja halkeilla kun on tiensä päässä. 

Minulla on tästä nyt käyttökokemusta noin viikon ajalta ja täytyy sanoa että tykkään kyllä kovasti :) Se että onko kyseessä ihmesieni, on vaikea toki sanoa, mutta on ehdottomasti tervetullut lisä kasvojenhoitorutiineihini. Uskon kyllä ostavani uuden sienen kun tämä on loppu. Kyseessä on kollageenisieni, joka on tarkoitettu ikääntyvälle iholle.. noh.. en nyt ihan vakavissaan usko että tuo kollageeni konjac -kuidun lomassa voi ikääntymiseen mitenkään vaikuttaa, mutta ehkä se voisi tehdä sienestä kosteuttavamman? Jospa seuraavaksi ostaisin ns. normaaliversion, jolloin tämän hypoteesin voisi testata. 

Sarjassa oli myös herkälle iholle ja epäpuhtaalle iholle tarkoitetut sienet. Neljästä eri sienestä poikkeavin oli tuo epäpuhtaan ihon sieni, sillä se oli väriltään musta/tumman harmaa. Ilmeisesti kuidun joukossa on jotain voimakkaammin kuorivaa ainesta. Vaikka minulla on epäpuhtauksiin taipuvainen iho, en tuota sientä kuitenkaan ostanut, sillä käytän kuorivia tuotteita (mm. naamioita ja kasvovettä (Pixi) sekä yövoidetta (Avitcid) tai seerumia (Pixi)) säännöllisesti muutenkin. Ehkä kuorintaefektiä tulisi liikaa. 

Käytän sientä sillain, että kastelen sen pehmeäksi lämpimällä vedellä ensin. Sitten levitän puhdistusgeeliä kevyesti kasvoille ja käyn pyörittelevin liikkein kasvot läpi sienellä pari kertaa. Sieni tuntuu kivalta ja rentouttavalta iholla, hieroo mukavasti :). Lopputulos on oikeasti puhtaan tuntuinen ja pehmeä iho. Tämän pitäisi hellävaraisesti syväpuhdistaa ja irroittaa kuollut solukko pois. Lopputulos tuntuu kyllä juuri siltä. Käytän tätä 3x päivässä, eli aamulla, päivämeikin pesussa ja iltapesussa. Sienen myötä säännöllinen kuorivan putsarin käyttö on jäänyt pois, sillä sienen jälkeen iho tuntuu paremmalta ehdottomasti vrt. kuorivan putsarin käytön jälkeen. Iho tuntuu tasapainoiselta, ei mitenkään liikaa kuoritulta tai ärtyneeltä vrt. jos kasvot pesisi rakeisella kuorinta-aineella 3x päivässä. Tämä on siis hellävarainen myös.

Voin kyllä suositella kokeilemaan, jos yhtään on mietinnässä ollut :)

Kommentit

Suositut tekstit