Hyvät ja halvat vol.2: essence ja Cien -meikit

Nyt esittelen viime aikoina ostamiani halpoja, mutta hyviä meikkejä. Halpis ostoksissa pieleen meno on aina läsnä, mutta rahallisesti riski niin pieni, että toisinaan kannattaa kokeilla. Essencesta merkkinä olen kuullut ainoastaan hyvää, joten Lidlin Cien -meikit enempi mietitytti, että onkohan kelvollisia.
































Heinäkuussa olen hankkinut siis seuraavat: essence all about matt! oil control -kasvopaperipakkaus, essence all about matt! puristepuuteri, Cien BB-voide, sävy light, essence maximum definition -ripsiväri, Cien huulipuna, sävy rose.

Essencen kasvopaperi oli edullinen, maksoi vähän päälle 2e tuo pakkaus ja toimii kuten pitää. Tällä pystyy taputtelemaan kasvoille pukkaavan rasvan pois kesken päivää eikä aina tarvitse puuteria laittaa, jonka liiasta kerrostamisesta ei mitään hyvää voi sanoa. Tämän tietää jokainen rasvoittuvan ihon kanssa painiskeleva.. Päivän lopulla iho on samea ja elottoman näköinen. Tällaiselle tuotteelle on siis paikkansa meikkipussissa ja mahtavaa että saa näin edullisesti. Joskus mulla oli Body Shopin vastaavia papereita, jotka oli hinnaltaan muistaakseni 3x kalliimpia.

Essencen puristepuuteri
on valkoinen kuten pian käyttööni tuleva NYX irtopuuterikin. Testasin tätä kertaalleen kasvoilleni ja hyvin toimii. Ei valkoiseksi tee, sulautuu kyllä ihoon ja pitää sen mattapintaisena. Miinuspuolena tällaisissa rasioissa on peilittömyys, mutta kyllä senkin asian kanssa pystyy elämään kun tuote maksaa noin 3e. Nyt on hinta-laatusuhde kohdillaan!

Cien BB-voide spf 15 on myös yllättävän hyvä hintaansa nähden. Testasin tätä kaupassa kämmenselälle ja tuntui kosteuttavalta ja ihan hyvältä siinä. Tuoksu on jotenkin halpismainen, mutta se pian haihtuu. Tämä sopii keveälle kesäpäivälle kun ei tahdo paksuja meikkejä laitella. Silloinkin oikein hyvä kun iho on kuulaassa hyvässä kunnossa ja ei tahdo sitä peittää liikoja. Vaalein sävy light ei ole niin vaalea kuin mitä meikkivoiteessa normaalisti käyttäisin. Kesällä tahtomattaankin tuo rusketus hieman tarttuu, joten tämä sopii nyt minulle loppukesään ja alkusyksyyn. Tuote ei mainittavasti peitä vaan tuo hieman sävyä iholle sekä kosteuttaa. Yleensä BB voide peittää enemmän, tätä voisi ennemminkin kutsua sävyttäväksi päivävoiteeksi. Alle sopii kosteusvoide/aurinkovoide, päälle taputtelen irtopuuterin kevyesti. Hintaa tuotteella reilu 3 e ja on hintansa arvoinen ehdottomasti.

Essence maximum definition erotteleva ripsiväri on oikein loistava, hintaa jälleen vain reilu 3 euroa. Tällaista olenkin pitkään etsinyt; ripsiväriä, jossa on pieni ja tarkka harja, jolla saa tarkkaa jälkeä eikä ole harja heti sotkemassa yläluomea. En oikein ymmärrä suurikokoisten harjojen päälle. Ei mielestäni iso harja ole taikasana tuuheisiin ripsiin, vaan ennemminkin värimassan laatu ja kerrostusten määrä. Kahdella kerroksella tätä saa kauniit ja näyttävät ripset ihan samalla tavalla kuin perus Lumenella tai L'Orealilla. Kapoisella harjalla on helppo kammata ripsiä tyvestä lähtien sotkematta yläluomea ja erottelevuus on myös hyvä. Pysyvyys jännitti ensin, mutta on käytössäni pysynyt koko työpäivän, jotka ajoittain hikisiäkin olleet.

Cien huulipuna on ollut hyvä peruspuna, pysyvyys samaa tasoa kuin millä tahansa peruspunalla. Hintaa tälläkin noin 3 euron luokkaa, joten hinta-laatu suhde kunnossa ehdottomasti. Sävy on kiva, tuollainen vanhan roosan sävy, perus varma valinta. Ei tumma eikä vaalea, antaa ryhtiä huulten omalle sävylle. Ihan puna tämä on kuitenkin, peittää kunnolla. Ainut miinuspuoli tässä on ollut se, että puikko on mennyt jotekin mössöiseksi kun olen sitä pitänyt työpaidan taskussa. Onkohan lämpö sitten pehmittänyt, todennäköisesti. Ajan kanssa näkee miten muut huulipunat reagoivat em. olosuhteisiin. Puikkopunan mössööntymisestä ärsyyntyneenä klikkasin eilen tekemääni H&M -tilaukseen mukaan kaksi sormin levitettävää rasiahuulipunaa. Itseasiassa kyse oli huulipuna/poskipuna yhdistelmätuotteista. Mielenkiinnolla testaamaan, toimisiko tällainen taskukäytössä paremmin kuin puikot.

Kommentit

Suositut tekstit