Elokuun 2016 loppuneet

Elokuun loppuneissa on poikkeuksellisesti aika monia pitkään käytössä olleita, jotka sattuneet juuri nyt tulemaan tiensä päähän. Tässäpä kuvaa:

Molemmat käytössäni olevat aknen pitkäaikaishoitoon tarkoitetut lääkevoiteeni loppuivat, joten kosmetiikkalasku tämän kuukauden kohdalla nousi melko korkeaksi jos senkin vuoksi, että piti ostaa uudet. Maksoivat yhteensä noin 70 euroa ja kela-korvausta ei saa, sillä Kela on lääkekorvauskriteerejään melkolailla tiukentanut tässä viimeisen vuoden aikana. 

Avitcid ollut siis käytössä jo pidempään yövoiteena. (Toisinaan käytän yövoiteena myös Pixin Overnight Glow -seerumia, silloin ei Avitcidia. Valitettavasti Pixillä on em. tuotteen suhteen toimitusvaikeuksia.) Tämä osittain ehkäisee ihon kunnon pahenemista, muttei sitä kokonaan minulla estä. Siksi käytössä on myös Epiduo, jota levitän lisäksi ongelma-alueille yöksi sekä myös päivän mittaan joskus useammankin kerran, mikäli näpyt on isoja ja hankalia. Välillä käytän Epiduota laajemmallekin alueelle, esim. koko leuan alueelle, jos näyttää siltä että näppyä pukkaa tiuhaan. Epiduo on kohtuullisen tehokas, mutta herkästi polttaa ihon karrelle. Kyllähän iho uudistuu ja samalla näpytkin yleensä lähtee, mutta ikävä on kärsiä punoittavan hilseilevästä läiskästä pitkään. Avitcid taas ei minulla vahingoita ihoa mitenkään.

Seuraavaksi hiustuotteita. Panthenen BB 7in1 hair perfector -jätettävä hoitoaine oli käytössä pitkään ja riittoisa. Ei jätä hiuksia tahmaiseksi, kosteuttaa sopivasti, ei rasvoita. Oikein hyvä tuote myös vaalennetuille hiuksille hoitoon ja selvitykseen. Valitettavasti sisältää parabeeneja. Jään odottelemaan parabeenitonta versiota kunnes seuraavan kerran ostan.

Herbina raikastava kuivashampoo oli hyvä kuivashampoo, yksi parhaista kokeilemistani. Kovin monia merkkejä en ole kokeillut, mutta on mielestäni parempi kuin esim. Fructis tai Sunsilk. Herbinaa olen tainnut ostaa useamman kerran ja miksipä ei jatkossakin. Ei tee valkoisia raitoja herkästi, jälki on hienojakoista. Tuoksu mieto ja miellyttävä. Sopinee sekä vaalea- että tummahiuksiselle. 

Fructis Grow strong hair renew treatment -päänahan hoitoaine oli aikalailla pettymys. Vastaavia tuotteita olen käyttänyt aiemminkin raikastamaan ja virkistämään päänahan verenkiertoa sekä taltuttamaan ajoittaista kuivuutta. Tainnut olla tosin hieman parempia merkkejä, kuten Cutrin bio+ tai vastaava. Fructis oli jokseenkin tahmaisen tuntoista ja ihan liian voimakkaasti fructikselle tuoksuvaa ;D Ei jättänyt erityisen raikasta tunnetta päänahkaan vaan ennemminkin tämän käytön jälkeen hiukset tuntuivat rasvoittuvan normaalia nopeammin. Kasvussa en mitään eroa nähnyt tavanomaiseen nähden, mitä en kyllä odottanutkaan. En osta uudelleen. Kaksi pulloa tuli käytettyä melkein peräjälkeen kun tarjouksessa sain, tosin hieman laiskaan tahtiin. Onneksi sain tuon loppumaan viimein.

Seuraavaksi pari suihkugeeliä. Rainbow on ihan perus saippuaa, mieto raikas tuoksu ja halpa hinta. Normaali-ihoiselle päivittäiseen käyttöön hyvä ja edullinen tuote. Eipä tästä sen enempää ole sanottavaa. Pikkupullo vieressä on The Body Shopin Chocomania -suihkusaippua, joka oli kyllä aivan ihanan suklaisen tuoksuinen :) Matkakokoisen pulloin sain joskus aikoinaan ystävältä ja se on jäänyt pitkäksi aikaa kaapin perälle lojumaan. Päätin käyttää pois. Riittoisaa tavaraa oli, voisi ostaakin joskus.

Meikeistä loppui MSCHIC -meikkivoide, joka tuli LivBoxista heinäkuussa. Todennäköisesti raikkain kokeilemani meikkivoide. Tämä jäi mieleen sen verran positiivisena tapauksena, että voisin jossain vaiheessa ostaa tuubillisen. Vaalein sävy Ivory oli just täydellinen mulle. Peitepuikko kuvassa taitaa olla Rimmelin, ollut todella pitkään pyörimässä meikkipussin pohjalla. Vihdoin sain loppumaan. Ei erityisen hyvä tuote, turhan paksu ja näkyvä, ei levity hyvin. Lumenen irtopuuteri on perushyvä tuote, näitä on mennyt vaikka kuinka monta purkkia tähän asti. Yleensä ostan kun on alennuksessa. Normihinta noin 17 euroa on kohtuu korkea ja usein näitä onkin noin 10 e hintaan eri tarjouksissa, joten kannattaa odotella...

Neutrogenan visibly clear correct&perfect -kuorintavoide näyteputkilo tuli elokuun LivBoxista. Tykkäsin tästä kovasti, oli kosteuttava ja jätti ihon raikkaaksi. Rakeet tosin hieman terävämpiä ja isompia kuin Neutrogenan putsareissa yleensä. Iholle eivät pahaa silti tehneet. Seuraavan kerran kun tarvitsen kuorivaa putsaria, voisin harkita ostaa tätä. 

Viimeisenä ja vähäisimpänä on sitten L'Orealin RevitaLift -yövoide. Tässä taas pitkän linjan tuote, jota en millään meinannut saada loppumaan. Kasvoille tätä en ole käyttänyt kokeilua enempää, rasva on mennyt käsi- ja vartalovoiteena epäsäännöllisesti. Ostin joskus pari vuotta sitten tämän kokeilumielessä halvan hinnan houkuttelemana; tuplapakkaus, jossa oli mukana myös sarjan päivävoide, maksoi 10 euroa. Siinäkin meni kymppi hukkaan, ei nämä iholle mitään hyvää tee. Ei sisällä mitään oikeasti ravitsevia ainesosia. Voimakas tuoksu ja yövoide rasvaista finnejä aiheuttavaa mönjää. En tiedä kelle suositella... varmaankin tilanteessa, jossa rahat ovat aivan loppu ja tällainen tarjous kävelee vastaan..

Kommentit

Suositut tekstit