Frantsila Midsummer Rose - silmänympärysvoide ja seerumi

Kauan "ostoslistalla" olleet suomalaiset Frantsilan tuotteet ovat viimein testattu ja niistä nyt arviota tulossa.


Säteilevä Katse -silmänympärysvoide on miedosti ruusuntuoksuinen täyteläinen öljypitoinen voide, joka oletettavasti on suunnattu enempi ikääntyvälle iholle, mutta mielestäni tämä sopii kyllä nuoremmallekin kuivuuteen taipuvaiselle iholle. Paksun koostumuksensa vuoksi voide ei ihan hetkessä imeydy ihoon, vaan sitä joutuu taputtelemaan ja pyörittelemään sy-alueella jonkin aikaa. Olen totuttanut itseni nopeasti imeytyviin sy-voiteisiin, joten tämä ominaisuus ärsytti alkuun, nopeasti siihen kuitenkin tottui ja imeydyttyään silmänympärysiho pysyi kosteutettuna ja notkeana koko päivän. Suurehkon rasvapitoisuuden vuoksi alle voisi suositella jotain kosteutta iholle tuovaa, kuten esimerkiksi hoitonestettä laitettavaksi tai ohutta seerumia. Itse levitin hoitonesteen aina sy-voiteen alle, kuten teen riippumatta, mitä silmänympärysvoidetta käytän.

Hinta oli Sokoksella 17,90 euroa/15 ml eli kyseessä on mielestäni hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä tuote.

Käytännöllinen metallinen tuubi varmisti, että yhtään tippaa voidetta ei jää putkiloon. Tuubi on samankaltaista materiaalia kuin lääkevoidetuubit. Kierrätettävyydestä en ole aivan varma, mutta mennee metallinkeräykseen.



Turve & Ruusu -seerumin tuoksu on myös hyvin mieto ja siinä on ainakin omasta mielestäni miellyttävä turpeen tuoksu, joka on aiemmin tuttu esim. turvenaamioista. Seerumi on koostumukseltaan aika tavanomaista; ei paksua eikä ihan lirua. Oletettavissa olisi, että se imeytyisi nopeasti ihoon hulahtaen, kuten seerumit yleensä, mutta aivan niin ei tapahtunut. Kun tätä hieroo ihoon, jää pinnalle hetkeksi valkoinen kerros, mutta lopulta kuitenkin taputellen imeytyy ihoon eikä lopulta jätä tahmeaa pintaa jälkeensä. Ei myöskään rullaudu muiden tuotteiden alla.

Käyttömukavuudessa on siis tietty ongelma, joka on mielestäni hankalampi kuin yllä esitellyssä sy-voiteessa. Olisin halunnut pitää tästä tuotteesta, mutta se ei selkeästikään ole omalle iholle tai omiin mieltymyksiin ihan sopiva. On huomattava, että kaikilla seerumi ei käyttäydy samalla tavalla. Testerin avulla saa hyvin käsitystä, miten seerumi omalla iholla käyttäytyy. Tosin nyt korona-aikana testerit ovat pois käytöstä..

Itse vaikutuksesta en osaa puolen pullon käyttämisen perusteella oikein mitään. Seerumin asian ajaa kuitenkin eli toimii yhtenä kosteuttavana kerroksena kasvojen päivittäisessä hoidossa. Hinnalla seerumi ei kuitenkaan ole pilattu, 30 ml maksaa 17,50 euroa Sokoksella.




Ainesosien puolesta tuote on laadukas sisältäen kokonaisia kasviöljyjä ja uutteita. Pumppupullosta plussaa, se annostelee tuotteen pienissä erissä. Itse tarvitsen kolme pumppausta koko kasvojen hoitoon.


Minä tai myyjä Sokoksella emme kumpikaan huomanneet, että minulle myytiin testeri. Itsekin huomasin ks. asian vasta pari päivää sitten. Mitä ilmeisimmin kyseessä oli kuitenkin käyttämätön tuote, sillä ainakin se oli aivan täysi, korkki kiinni ja sisällä pahvipakkauksessa. Aina pitäisi muistaa olla tarkkana kaupoissa tai edes vähän katsoa ostoksiaan päällepäin :D  Testeritarra löytyi myös tuosta pahvipakkauksen kyljestä..

Kommentit

Suositut tekstit