BTB13 x 3 ja paluu blogin pariin

On hankala aloittaa blogitekstin kirjoittamista pitkän tauon jälkeen, joka ei kuitenkaan ollut suunniteltu blogitauko. Edellisestä kirjoituksestani on siis reilu 4 kk aikaa. Syitä on monia, yhtenä väsymys kirjoittamiseen kosmetiikasta tai yhtään mistään, yhtenä töissä olo kroonisena energiasyöppönä, pimeä vuodenaika.. sittemmin koronavirustilanne, jonka myötä olen huomannut monen pohdiskelevan "oikeutusta" kirjoittaa kevyistä aiheista kuten kosmetiikka. Toisaalta ehkä enemmän on ollut pohdintaa siitä, miten tällaisen ahdistavan, poikkeuksellisen ja synkän ajanjakson aikana on tärkeää, että ajatukset saa välillä pois ikävistä asioista. Tämä tulee kestämään kauan, epidemian huippua odotetaan juhannuksen tienoille joten voi vain arvailla, miten pitkään poikkeustilanne kestää kokonaisuudessaan. Elämää on elettävä joka tapauksessa ja kiinnitettävä erityistä huomiota jaksamiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Pitää yllä harrastuksia siinä määrin kuin mahdollista rajoitustoimet huomioiden ja ihan tietoisesti pyrkiä ottamaan etäisyyttä koronaan liittyvistä asioista. Jopa kehitellä uusia harrastuksia ja ajanviettotapoja menetettyjen tilalle. Ajatus olisi palautella nyt tämä pitkäaikainen blogiharrastus ainakin ensin. 

Blogiväsymyksen taustalla tunnistin sen, että pyrin aiemmin raportoimaan melkeinpä kaikesta käyttämästäni kosmetiikasta jollain tapaa, viimeistään loppuneet-postauksissa. Pidin listaa postauksista, joita minun olisi kirjoitettava ja se venähti kokoajan yhä pidemmäksi kun en saanut tehtyä kaikkea ajallaan. Aikaa kirjoittamiseen oli rajatusti ja kaikki, mitä oli tarkoitus kirjoittaa, ei kiinnostanut itseä riittävästi, joten ei ihme, jos sitten tulee stoppi. Nyt tauon jälkeen ajattelen keskittyä kirjoittamaan aiheista, jotka oikeasti inspiroivat. Pääpaino on edelleen kosmetiikassa, mutta voisin kirjoittaa aiempaa enemmän myös muista aiheista.

Nyt käsillä on tuotesarja, josta olen halunnut kirjoittaa jo pitkään. BTB13-sarjan ytimessä on BTB13-yhdiste, jolla on kehittäjiensä mukaan kyky aktivoida ihon passivoituneita kantasoluja ja näin edistää ihon uudistumista ja ehkäisee sekä korjaa ikääntymisen merkkejä.  Yhdiste sopii myös couperosa-, akne- ja atooppisen ihon hoitoon. Sillä on myös positiivinen vaikutus haavojen paranemiseen, arpien ehkäisyyn sekä pigmenttimuutosten vaalenemiseen.  BTB13 toimii myös antioksidantina ja ehkäisee siten vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita. BTB13:n on kehittänyt suomalainen tutkimusryhmä ja se koostuu l-karnitiini-aminohaposta sekä oroottihaposta. Sarjan tuotteet tehdään Naviterin tehtaalla ja tuotteet muilta osin kuin BTB13-yhdisteen osalta täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit. BTB13-tuotteita löytyy viidestä linjasta: Sensitive, Medical, Pro-Age, Hair ja Make-Up

Sarjassa yhdistyy kotimaisuus, luonnonkosmetiikka ja huipputeknologia, joten tässä syyt, miksi se alkoi kiinnostamaan itseäni.


Tilasin viime syksyllä kauppa.ihokeskus.fi -sivuilta kolme tuotetta kokeiluun: Hoitonesteen Pro-Age -linjasta, seerumin Sensitive -linjasta sekä pigmenttiläiskiä vaalentavan seerumin Medical -hoitolinjasta. Sittemmin olen ostanut uuden pullon Pro-Age hoitonestettä, joka on tämän hetkinen suosikkini ja jonka myötä loputon kokeilunhaluni testata aina uusia hoitonesteitä on käytännössä loppunut. 

Pro-Age hoitoneste myydään sekä isoissa 250 ml pulloissa ja se maksaa vain 38 euroa eli mielestäni hyvin edullinen tuote. Pullo on osoittautunut hyvin riittoisaksi käytössä. Pro-Age -linjasta löytyy monipuolisesti puhdistustuotteita, voiteita, ihoöljy, silmänympärysvoide sekä lippulaivatuotteena seerumi, joka on sarjan arvokkain tuote. 30 ml pipettipullo maksaa 98 euroa. Hinnan vuoksi päädyin tilaamaan seerumin sensitive-linjasta, sillä se on puolet halvempi, mutta ei toki sisällä yhtä suurta pitoisuutta BTB13:aa kuin Pro-Age -seerumi.
 

Hoitoneste imeytyy hyvin iholle ja päälle on helppo levittää seerumit ja voiteet ilman että ne rullautuisivat. INCI sisältää runsaasti kosteuttavia aineita, kuten aloe uutetta yleensä tuotteissa ensimmäisenä olevan veden tilalta. Lisäksi kosteuttavina ainesosina on glyseriini ja hyaluronihappo. BTB13:kin on ainesosalistassa jo neljäntenä. Koostumuksessa on myös ihon mikrobitasapainoa edistäviä prebiootteja. Olen nyt käyttänyt tuotetta pitkään, jo useita kuukausia. Iho elää kokoajan ja sen kuntoon vaikuttaa hyvin moni asia, joten on hankala sanoa täysin, että mitä juuri tämä tuote olisi iholle tehnyt. Sellainen vaikutelma on kuitenkin tullut, että hoitoneste on parantanut ihon kosteustasapainoa ja tehnyt siitä kirkkaamman. Pienissä juonteissa on tapahtunut silottumista, mikä tietenkin voi johtua monesta muustakin syystä.


Sensitive-sarjan seerumi oli aika perustuote, geelimäinen kirkas seerumi, joka imeytyi hyvin ihoon ja teki tehtävänsä ihon kosteuttajana.  Seerumi imeytyi hyvin jättämättä tahmeaksi ihoa ja ei lähtenyt rullautumaan muiden tuotteiden alta. Oikein hyvä tuote, mutta ei jäänyt mieleen kuitenkaan must have -tuotteena kuten Pro-Age hoitoneste. Vastaavan tyyppisiä seerumeita löytyy monesta sarjasta, lähimpänä tulee mieleen selkeästi halvempi Atopikin anti-age -linjan seerumi. Plussaa pumppupullosta vrt. pipettipullo sekä myös hajusteettomuudesta, vaikka onneksi muidenkaan linjojen tuotteet eivät ole voimakkaasti hajustettuja. Pro-Age -hoitonestettä voisi aivan hyvin luulla hajusteettomaksi, ellei olisi katsonut ainesosaluetteloa.


Myös Sensitive-seerumi sisältää hyaluronihappoa ja prebiootteja BTB13:n lisäksi. Sarja on tarkoitettu hoitamaan atooppista ihoa. Sensitive sarjassa BTB13 on neljännellä sijalla incl:ssa vrt. Pro-Agessa kolmantena viitaten siihen, että aktiivista ainesosaa on Pro-Age:ssa enemmän ja toki näin on pääteltävissä myös hinnan puolesta, sillä Sensitive on  30 euroa edullisempi kuin Pro-Age. Muutoin näissä ei ole aivan oleellista eroa omaan silmään hajusteettomuuden lisäksi. Haluaisin kokeilla Pro-Age -seerumia, mutta normaalihintaisena en raaski ostaa, täytyy odotella jotain alennuskamppanjaa.


Viimeisimpänä vielä muutama sana BTB13 Ultimate whitener vaalentavasta seerumista. Käytin tätä aktiivisesti kesän jälkeen otsalle toistuvasti auringon valon vaikutuksesta ihmestyvän pigmenttiläiskän vaalentamiseen. Läiskä ei ole kovin selkeäpiirteinen eikä ollenkaan tarkkarajainen, mutta se on aika laajalla alueella kattaen pahimmillaan lähes puoli otsaa. Kuulostaa kamalammalta mitä on. Tärkeintä ehkäisyssä olisi auringolta suojaaminen, mutta siitäkin huolimatta läiskä aina jotenkin ilmestyy kesän aikana. Ei mikään aurinkosuoja blokkaa täydellisesti UV-säteiden vaikutusta iholla. 


Pigmenttiläiskien vaalentajan teho perustuu gojihappoon, joka estää tyrosinaasientsyymin toimintaa iholla ja sitä kautta melaniinin eli pigmentin tuotantoa. Tuote toimii, mutta vaalenemisen näkee vasta suhteellisen pitkän käytön jälkeen, ehkä 1-2 kk päästä, joten herkästi voi päätyä ajatukseen, ettei tuote toimi. Tuote ei poista jo olemassa olevaa pigmenttiä vaan estää uuden muodostumisen, joten tästä lähtökohdasta ajatellen on ymmärrettävää, että vaalenemista saa jonkin aikaa odotella. Tutustumisen arvoinen tuote ilman muuta, mikäli pigmenttiläiskät ovat ongelmana. Plussaa siitä, että tuote ei ärsytä ihoa, vaikka sisältää goji- ja maitohappoa.

Ihokeskuksen nettisivuilla on kattavasti tietoa BTB13-sarjasta ja tuotteiden vaikutusmekanismeista, kannattaa käydä tutustumassa. Sieltä voi myös ostaa tuotteita.

Kommentit

Suositut tekstit