Heinäkuun 2018 loppuneet

Nyt vihdoin viimein on aikaa kurkistaa heinäkuun loppuneisiin tuotteisiin. Kesän työt on urakoitu loppuun ja pieni loma on nyt ennen viimeisen opiskeluvuoden aloittamista. Työt jatkuu satunnaisten päivystysvuorojen muodossa, mutta ei viransijaisuutta tai mitään säännönmukaista päivätyötä onneksi nyt ole.


Loppuneissa näkyy lämmin kesä; kokonaiset kaksi aurinkovoidetta sain loppuun ja nekin pieniä pakkauksia. Ehkä pitäisi tsempata edelleen käytön määrässä. Nyt ilmojen viilennettyä laiskuus on iskenyt aurinkosuojan kanssa, vaikka lähes samalla tavalla sieltä taivaalta säteitä tulee edelleen.


Hiustuotteet. Uusi suosikkini Fructis Aloe Air-Dry Cream -jätettävä hoitoaine. Tämä on tosi kevyttä, kosteuttavaa ja emulsiovoidetyyppistä tavaraa. Voisi koostumuksen puolesta sekoittaa kevyeen vartalovoiteeseen. Tuoksuu miedosti aloe veralle. Hyväkuntoiselle hiukselle tämä riittäisi sellaisenaan jätettäväksi hoitoaineeksi ja sopii kosteutukseen ja pörröjen kesyttämiseen myös pesujen välillä. Itse laitan tämän päälle vielä hiusöljyn latvoihin. Lopputulos ja selvittyvyys on parempi kahdella jätettävällä kuin pelkällä öljyllä.

Saman sarjan poispestävä hoitoaine oli liian heikko teholtaan huonokuntoisille käsitellyille latvoilleni. Samoin kuvassa oikealla oleva L'Orealin poispestävä oli hieman liian kevyt ja selvitystehot eivät riittäneet. Heikon "tehon" huomaa siinä, että hiukset ovat pahemmin takussa ja vaativat suurempaa määrää jätettäviä kuin ns. hyvän poispestävän hoitoaineen kanssa. L'Oreal oli ehkä hieman parempi kuin Fructis tässä hommassa. Käytännössä markettihoitoaineista ainoastaan hiusnaamiot ovat riittävän hoitavia hiuksilleni. Pitäisi oikeasti malttaa jättää testaamatta tavalliset hoitoaineet niin kauan kuin hiusteni tilanne on mikä on.


Lacto Line. Sarjan Pesuneste on ikisuosikkini. Kerta toisensa jälkeen tämän hajusteeton, eläinkokeeton vartalonpesuaine löytyy ostoskoristani. Iholle hellävarainen; pesee, mutta ei turhaan kuivata. Tuoksuttomuudesta plussaa. Saatavilla myös kevyesti hajustettuna.

Lacto Line -sarja on viimeaikoina laajentunut. Puhdistusvaahdon lisäksi olen nähnyt kaupoissa myös kasvovettä ja kosteusvoidettakin. Vain tätä puhdistusvaahtoa olen muista tuotteista kokeillut. Hyvä vaahtoputsari kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen sekä aamunaaman pesuun. Tuoksu hieman kemikaalimainen, raaka-aineiden tuoksu. Ei erityisen miellyttävä vrt. Avrilin puhdistusvaahtoon, joka kermaisella koostumuksella ja miedolla kukkaistuoksulla teki lähtemättömän vaikutuksen. Ihan hyvä perustuote on tässäkin kysymyksessä ja vertautuu täysin esim. Lumenen vaahtoputsariin ominaisuuksiltaan, ei jää sille jälkeen ollenkaan.


Kasvovedet. Cowshed kamomillakasvovesi on tullut Lookfantasticin tilauksen mukana jo iät ajat sitten, odotti käyttövuoroaan jo pitkään. Tätä ennen ks. kasvovesi tuli LF boksin mukana, joten toinen pullo tätä tavaraa. Virkistävä ja pesevän tuntuinen kasvovesi. Tässä aiempi arvostelu.

Omorovicza kasvosuihke oli todellista luksusta. En tiedä raaskisinko ikinä ostaa kyseisen kalliin merkin tuotteita normihinnoilla. Kasvosuihke tuli LF -teemaboksin mukana, jonka tuotteiden arvo on huomattavasti suurempi kuin boksin hinta. Tässä postauksessa esittelen kyseisen boksin tuotteineen.

Kasvosuihkeessa on jännä ominaistuoksu, osa pitää siitä ja osa takuulla ei. Itse suihke on hienojakoista, tehokkaasti kosteuttavaa. Tällä oli hyvä aloittaa aamu. Täytyy sanoa, että tähän mennessä paras kokeilemani kasvosuihke.


Sekalaiset. Pirkan Vartalovoide on pitkäaikaisia suosikkejani, joka aina toisinaan tulee tarpeeseen ostettua. Tehokas kosteutus ja mieto tuoksu. Hyvä hinta-laatusuhde.

Ekopharman tuote tuossa yllä on Herukka -sarjan hiuspohjaseerumi. Tilasin samassa yhteydessä tämän kun tilasin ks. merkin ihonhoitotuotteita, jotka ovat olleet loistavia, erityisesti seerumit. Hiuspohjani on ajoittain kuiva, joten halusin kokeilla kosteuttavaa hoitonestettä siihen. Aiemmin käytin paljonkin erilaisia päänahkaa hoitavia ja kosteuttavia nesteitä. Hiusten värjäys todennäköisesti kuivatti hiuspohjaa ja nyt kun hiukset olleet yli 2 v värjäämättä, eipä enää ole kuivumistakaan kuin ehkä ajoittain. 

Hiuspohjaseerumi kului käytössä tosi nopeaa. Hinta oli noin 10 e luokkaa ja tuote kesti ehkä noin 2 kk käytön. Hiusten pesuja on ollut 2-3x viikossa. Kohtuullisen hintavaksi tulee käyttö enkä mitään suurempaa vaikutusta huomannut. Kokeiluksi jäi.


Ihonhoito. Mimitika kasvojen aurinkovoide tuli reilu vuosi sitten kesän alussa LF boksin mukana. Kylmän kesän -17 vuoksi jäi täysin käyttämättä ja nyt sitten tuli tosi tarpeeseen. Tässä on suojakerroin 50. Melko tukevan oloista tavaraa, tällä sai naaman kyllä kiiltelemään. En tiedä sitten, menikö koostumuksessa jotain pilalle pitkähkön säilytysajan vuoksi vai pilasiko lämpö tämän tuotteen kun lopussa se tuntui muuttaneen koostumustaan kokkaremaiseksi.

ModelCo ripsiprimer tuli LF boksin mukana myös. Tosi hyvää tavaraa oli alkuun, sain tämän avulla Cliniquen värimassaltaan aivan liian notkean (ja siksi huonon tuloksen antavan) ripsivärin toimimaan ihan uudella tavalla. Ripsistä tuli tuuheammat, pysyivät taivutettuina, ripsivärikin pysyi paikallaan paremmin ja tarttui ripsiin paremmin. Harmi vain, että tuote kuivahti pieneen pakkaukseensa kohtuullisen pian. Ripsiprimer on ostoslistallani, voisin kokeilla jotain marketissakin myytävää. Lumenella ja Maybellinella (vai oliko se L'Oreal) taitaa ainakin löytyä omat versionsa.

Murad Essential-C on kasvovoide, jossa SPF 30. Käytössä tämä tuntui aivan aurinkovoiteelta (valkoinen aurinkorasvamainen koostumus ja tuoksu) ja siinä tarkoituksessa kasvoille käytinkin tavanomaisen päivävoiteen päälle. Tosin useana kuumana aikana päivävoide jäi pois, pelkkä seerumi alle ja sitten aurinkotuotteet. Enemmät kerrokset vain valuivat heti iholta pois. Ihan ok tuote, mutta ei tehnyt erityistä vaikutusta.

Lierac Hydragenist -seerumi matkakokona on tullut Bette Boksin mukana jo melko kauan sitten. Tämä on ollut meikkipussissani käytössä, joten käyttö ollut satunnaista ja kodin ulkopuolista, siinä syy hitaaseen käyttöön. Tämä on tosi kosteuttava ja antaa silkkisen pehmeän pinnan iholle sen sisältämän silikonin ansiosta (kuudesta ensimmäisestä ainesosasta 2 silikonia). Käytössä miellyttävä tuote, mutta en erityisemmin arvosta silikonia seerumeissa ja tämän vuoksi tuskin tulen ostamaan itse.


Yven Q10 silmänympärysvoide oli heräteostos Tokmannilta. Ostin uteliaisuuttani, sillä hinta oli todella halpa. Taisi olla 2 euron luokkaa. Ei mikään säväyttävä kokemus. Kosteuttava perustuote. Menee samaan kategoriaan tuntumaltaan kuin markettien sy-voiteet (Pirkka, Garnier, Cien ym.) Oli myös meikkipussissa eli ei päivittäisessä aktiivisessa käytössä. Toisinaan käytin tätä koko kasvojen voiteena ja huulivoiteenakin. 

Hydra-Activ -matkakokoinen päivävoide tuli LF boksin mukana ja myös ollut meikkipussissa voiteena, joten kului hitaasti. Hyaluronihappopitoinen tehokkaasti kosteuttava päivävoide, ei mitään moitittavaa tässä. Imeytyi hyvin ja mieto tuoksu. En onnistunut löytämään enää ks. tuotetta Lookfantasticin sivuilta.

Elemis Superfood Facial Wash on "vihreältä" tuoksuva kasvojen puhdistustuote. Ajaa asiansa, mutta ei ollut mitenkään erityinen. Kyseisen merkin tuotteiden olen huomannut olevan tosi voimakastuoksuisia.


Näytteet. Bioren mustapäänaamio nenälle tuli Bette boksin mukana läihaikoina. Kokeiltu 13-vuotiaalle teinille, jolla hormonitoiminta tehnyt nenän iholle tehtävänsä. Ei mitään vaikutusta mustapäihin ollut tällä. Täytyi puristella pahimmat ihan mekaanisesti pois. 

Dermosilin vartalovoidenäyte omenan tuoksuisena oli tosi raikas. Voide tuntui kosteuttavan hyvin. Harmi vain, että kyseessä on limited edition -tuote.

Tällaiset loppuneet tällä kertaa. Täytyy nyt tsempata ja kirjoitella ihan yksittäisiin tuotteisiin painottuvia tarkempia "analyyseja". Aika ollut useamman viime kuukauden osalta niin kortilla, että olen ehtinyt tekemään vain nämä "rutiinipostaukset" pääasiassa (eli boksit ja loppuneet). Olisi mukava kirjoitella jotain muutakin välillä. Uusia tuotteita olisi läpi käytävänä mm. The Ordinarylta ja Tartelta. 

Kommentit

  1. Kiinnostavat arviot:) En ole juurikaan käyttänyt Lacto Linen tuotteita, mutta täytyykin tsekata tarkemmin mitä kaikkea on tarjolla. Ostin joku aika sitten Lacto Linen kasvoveden, kun sitä kovasti kehuttiin ("mainoksen uhri"), mutta en ole kerinnyt vielä aloittaa sitä.
    Lieracin Hydragenist -sarjan tuotteet tuntuu ensialkuun aina ihan ylellisiltä, mutta silikoonien määrä arveluttaa. En halua käyttää ainakaan sellaisia seerumeita tai yövoiteita, jotka on kyllästetty silikoonilla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Tosiaan tuo Lierac on aika yleellinen tuotetunnultaan sen mitä on apteekissakin tullut testailtua. Yöksi itekin haluaisin mahdollisimman paljon hoitavia ainesosia ihoa vasten eikä silikoneja. Tuossa seerumissa toinen ainesosa on silikoni.. Päiväkäyttöön meikin alle tällainen voisi olla tosi hyvä. Kosteuttaa ja toimisi hieman primer -tyyppisestikin.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit