Depottaus ja Z Palette vol.2

Z Palette on nyt otettu käyttöön! Paletin mukana tuli selkeät ohjeet käytöstä sekä myös pro-tippejä lisäksi pannujen irrotukseen ja käsittelyyn.


Tästä depottauksessa on kyse, mikäli asia on uusi :) Tässä vielä linkki ensimmäiseen depottausta käsitelleeseen kirjoitukseeni: http://twilightsparklebblog.blogspot.fi/2016/09/depottaus-ja-z-palette.html 


Mukana sympaattinen note paletin valmistajalta <3 Lisäksi myös magneettitarroja, sillä kaikki pannut eivät ole magneettisia.

Pannujen irroittaminen Yves Rocherin luomiväripaletista ei sujunut ihan kuin strömsössä. Pannut on liimattu allaolevan kuvan mukaisesti ohueen muoviseen palettiin, joka on pahvirasiassa. Yritin irroittelin pannuja varovaisesti spaattelilla, jonka ostin Beauty Baysta Z Paletten kanssa, alempana kuva spaattelista.


1 luomiväripannu irroitettu..


Paletin alakerrassa huulipunat ja poskipunat


Näin kävi muutamalle pannulle :( 

Huomasin nopeasti, että spaattelilla pannun kampeaminen irti ei ole se paras mahdollinen keino. Luomiväri herkästi murtui siinä operaatiossa. Z Paletten mukana tuli ohjeita siitä, että miten pannuja saa irroiteltua, mikäli liima on tiukassa ja pannu uhkaa spaattelilla kammetessa murtua.

1. Liiman sulatus uunissa 95-175 asteessa.

2. Liiman sulatus silitysraudalla.

En kokeillut kumpaakaan tämän paletin kanssa, sillä muovi, johon pannut oli istutettu, oli niin ohutta, että ajattelin sen sulavan uunissa kokonaan. Toisaalta osa pannuista lähti irti suosiolla..


Hävityksen kauhistus.


Erään pannun pelastusprojekti. 1) murtunut pannu, 2) pannussa Neo-Amiseptia, 3) tasaiseksi spaattelilla taputeltu pannu.

Ohjeissa oli myös vinkki, miten murtuneen luomiväripannun voi elvyttää uuteen uskoon. Tein tämän operaation useammalle YR luomiväripannulle. 

1. Kaada pannuun liuotinta (esim. alkoholi) ja anna imeytyä hetken. 

2. Sekoita värimassa tasaiseksi.

3. Taputa ja tiivistä värimassa takaisin pannuun spaattelin tai muun soveltuvan työkalun avulla.

4. Anna kuivua ja pannu on valmis käyttöön.

Tässä lopputulos. Kaikki pannut eivät päässeet toistaiseksi mukaan Z Paletteen, sillä magneettiset tarralaput loppuivat kesken. Niitä voisi kierrättää (jos saisi luomivärejä käytettyä pois.. voi kestää aika kauan :D) tai sitten tilata hieman lisää Beauty Baysta. Pannut ovat hieman rypyläisiä pinnoiltaan, sillä useimpia niistä olen joutunut "elvyttämään" ylläolevien ohjeiden mukaisesti. Seuraavalla kerralla irroittaessani luomiväripannuja kokeilen suosiolla uunitekniikkaa.


Vasemmalla Makeup Geekin irtopannu, keskellä Yves Rocherin Couleurs Nature -paletin pannut, oikealla H&M:n poskipuna (joka irtosi helposti ja atraumaattisesti rasiastaan).

Kommentit

Suositut tekstit