torstai 21. toukokuuta 2020

The Ordinary suosikkini

The Ordinaryn tuotteet ovat olleet käytössä nyt noin kahden vuoden ajan vaihtelevasti. Tässä ajassa suosikkituotteet ovat sarjasta löytyneet (toki en ole kaikkea testannut, joten jotain piileviä helmiä voisi olla vielä löydettävissä..). Toisaalta olen testannut melkein kaikki sellaiset tuotteet, jotka ovat herättäneet kiinnostukseni. Yksi hankalasti saatava on vielä testaamatta ja siitä voisi hyvinkin tulla lemppari eli Salisylic Acid 2% Solution. Tasaisin väliajoin etsiskelen tätä verkkokauppojen valikoimista ja se tuntuu olevan järjestelmällisesti loppu kaikkialta. 

Mennään kuitenkin tuotteisiin, jotka ovat olleet hyvin saatavilla ja joita olen ostanut toistuvasti eli kaksi The Ordinary -suosikkiani ovat tässä:

The Ordinary Argireline Solution 10% ja "Buffet"
"Buffet" on monipuolinen kattaus vaikuttavia aineita, joilla on tarkoitus korjata useita ikääntymisen merkkejä kerrallaan. Seerumissa on erilaisia peptidikomplekseja, probiootteja ja hyaluronihappoja. "Buffet" oli ensimmäisten joukossa testaamiani The Ordinary -tuotteita eikä sen voittajaa seerumeissa ole enää merkiltä löytynyt. "Buffet" + Copper Peptides -seerumin voisi ajatella olevan tehokkaampi kuin perus "Buffetin", mutta en erityisemmin tykännyt sen sinisestä väristä ja ehkä koostumuskin oli jollain tapaa erilainen. Matrixyl oli melko samantyyppinen ihotuntumaltaan kuin "Buffet", mutta siinä taas ei ole samalla tavalla vaikuttavia aineita. 

Parasta tässä on hyvä imeytyvyys ihoon ja rullautumattomuus verrattuna moneen muuhun The Ordinary -seerumiin. En saanut itselläni toimimaan Hyaluronic Acid 2% + B5 ja Niacinamide 10% + Zink 1% -seerumeita rullautuvuuden vuoksi. Jälkimmäinen myös kirveli ja ärsytti ihoa. "Buffet" on koostumukseltaan hieman geelimäinen, ei mitenkään vetistä, kuitenkin mukavan juoksevaa.

Tehosta on hankala tässä käytettävien tuotteiden sekamelskassa sanoa mitään erityistä. Sen ehkä voi sanoa, että iho näyttää ainakin tasaiselta ja kuulaalta kun seerumi on käytössä. Uutuutena tuottesta on saatavilla reilun kokoinen 60 ml pipettipullo, joka on kuvassa näkyvissä 30 ml Argireline -pullon vieressä. "Buffet" on peptidiseerumeista hintavin (kupariversion jälkeen), mutta on jokaisen euron arvoinen ilman muuta. Mistään muusta sarjasta en usko löytyvän lähellekään vastaavaa yhtä laadukasta anti-age monitoimituotetta. 30 ml maksaa noin 15 euroa ja 60 ml vajaa 30 euroa. Tämä tulee olemaan tuote, jota ostan uudelleen ja uudelleen.

Argireline Solution 10% herätti alkuun hieman epäilyksiä, että voisiko tällainen oikeasti tehota ilmeryppyjen ehkäisyssä ja hoidossa, mutta pari pulloa käyttäneenä täytynee todeta, että on tällä vaikutusta jonkin verran. Kun sibeliusryppy tekee tuloaan, sitä kokeilee eri keinoja sen häivyttämiseen. Toiveena ei ole mihinkään piikin alle päätyä, mieluummin jotain muuta. Ensimmäinen juttu on ehkä tietoisesti kiinnittää huomiota kulmien rypistelyyn, pois oppia sitä ja suojata silmät auringossa, jotta niitä ei tulisi rypisteltyä pakon edestä. Sitten on tämä peptidiyhdiste vielä lisäksi apuna. 

Argirelinen tehon kerrotaan perustuvan sen sisältämän peptidiyhdisteen vaikutukseen ilmelihasten rentouttamisessa. Sitä suositellaan laitettavaksi juonteiden alueille ennen mitään muita ihonhoitotuotteita. Itse levitän tuotetta otsan keskiosaan, silmien alle ja välillä myös nasolabiaalialueelle. Tuote on vesimäistä, imeytyy ja kuivuu paikalleen nopeasti. Tätä ei oikein seerumina pysty koostumuksen puolesta pitämään eikä valmistajakaan sellaiseksi sitä kutsu. 

Argirelinea tulee jatkossakin ostettua, sillä ryppyongelmat eivät tunnetusti iän mukana korjaudu. Tämä on kuitenkin ihan käypä keino "taistella" juonteita vastaan yhdessä muiden toimenpiteiden kanssa. Itselläni tuo sibelius on pahin uhka. Kun se menee tarpeeksi pitkälle, on ihminen aika äkäisen näköinen herkästi. Paras keino itsellä on varmasti ollut tuo otsan tietoinen rentouttaminen ja kaiken kulmien rypistelyn järjestelmällinen välttäminen. 

Jos vielä saisin käsiin Salisylic Acid 2%:n, niin uskoisin, että The Ordinaryn TOP3 olisi sitten kasassa. Muiden merkkien salisyylihappotuotteista olen hyötynyt paljon, joten uskoisin, että myös tämä toimisi hyvin. 

2 kommenttia:

  1. Just toissapäivänä tilasin Argirelineä :) koska luin sen olevan hyvä tuote. Silmien alapuolella on hieman juonteita, niin kokeilen tasoittaa. Oma lempparini tällä hetkellä on Azelaic Acid. Hyvin kirkastaa ihoa ja iho ei enää rasvoitu niin paljoa. Toinen lemppari on Marine hyaluronics. Se kosteuttaa kivasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marine Hyaluronics oi kyllä hyvä myös, enempi hoitonestemäinen kuin seerumi, mutta kosteutti mukavasti. Hoitonesteeksi käyttöön valikoitunut BTB13 Pro-Age -hoitoneste, joten nyt Marine Hyaluronics -tyyppiselle tuotteelle ei ole ollut tarvetta. Azelaic Acidia en saanut itselläni toimimaan, jotenkin ärsytti ihoa :S Onneksi hinnat merkillä niin halvat, ettei harmita pahemmin, jos ei joku tuote itselle sovi.

      Poista