keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Elokuun 2018 loppuneet

Postaus on venynyt puolitoista kuukautta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Syyskuun loppuneet odottelevat esittelyään vielä kylppärissä, jospa saisin sen tehtyä ennen kuin lokakuu loppuu.


Aloitetaan läpikäyminen hiustuotteista:


Ensimmäisenä kallis (ja turha) Olaplex -kokeilu. Sain suositteluja ks. tuotteesta käytettäväksi värjäyksissä vaurioituneiden hiusten rakenteen korjaajana ihan kotikäytössä ilman kampaamossa tehtyjä Olaplex-käsittelyjä. Valitettavasti tällä kotihoitotuotteella ei saa aikaiseksi pysyviä tuloksia. Hiukset olivat käsittelyn jälkeen tosi hyvin kammattavissa ja sileät, mahtava tunne siis. Käsittelyn jälkeisen seuraavan pesun ja normaalin hoitoaineen käytön jälkeen tilanne ei ollut enää yhtä hyvä. Jonkin verran vaikutusta oli vielä jäljellä. Käsittelyn jälkeisen 2. pesun jälkeen mitään vaikutusta ei ollut enää tunnettavissa. Toki, jos käsittelyn tekee kerran viikossa ja hiukset pesee 2 x viikossa, tämän kanssa voi pärjätä. Kalliiksi vain tulee. Pullo maksoi noin 30 euroa ja pitkiin hiuksiin käsittelyn tekee noin 3 kertaa. En osta uudelleen. Jatkossa ei ole tarkoitus värjätä hiuksia enää synteettisillä hiusväreillä, joten siinäkään mielessä tarvetta ei tule. Kunhan pääsen eroon viimeisistä vaalennetuista latvoista, ajatus olisi kokeilla hiusvärejä luonnonkosmetiikan puolelta.

Matkakokoinen Four Reasonsin Tangles tangles Off you Go -hoitoaine tuli Bette Boxin mukana. Ihan käyttökelpoinen hoitoaine todennäköisesti, mutta edelleenkin riittämätön hoitoteholtaan mun vaalennetuille hiuslatvoille. Vähemmän kärsineille hiuksille varmasti käyttökelpoinen.

Herbina Gloss&Shine -shampoo on yksi suosikkishampoistani tuoksunsa vuoksi. Tuoksu on marjainen ja makea. Shampoo ei pese hiuksia ritisevän kuiviksi eli on kosteuttava, mikä on tärkeä ominaisuus shampoolle. Pääanahan rasvoittumiseenkaan ei auta tosi tehokas pesu, päinvastoin se voi vain kiihdyttää rasvoittumista. Tulen ostamaan jatkossakin tätä shampoota.

L'Oreal Elvital Dream length on pitkille vaurioituneille hiuksille tarkoitettu hiusnaamio. Tämä on yksi harvoista itselläni toimivista hoitoaineista, mitä olen mitä olen marketista ostanut. En siis käytä tätä naamion tapaan vaan ihan jokaisen hiuspesun jälkeen. Naamio tekee hiuksista hieman paremmin kammattavat kuin tavanomainen hoitoaine, jolloin jätettäviä hoitoaineita ei tarvitse käyttää niin paljon. Jätettävätkään eivät korjaa täysin huonoa poispestävää hoitoainetta vaan huonon hoitoaineen seurauksena kampaan jää aina turhan paljon hiuksia :( Uusi haastaja Dream lengthille on löytymässä Organic Shopin hiusnaamiosta, mutta tästä lisää myöhemmin.


Ostin Lumene Puhdas Deelpy Purifying Peat Maskin kokeiluun kun tykästyin turvenaamioon saunassa käytettäväksi. Sosar -merkillä oli aivan huippu turvenaamio, joka tuli muistaakseni yhdessä viimeisimmistä LivBoxeista eli tästä on jo aikaa. Tämän innostamana halusin kokeilla myös kotimaista vaihtoehtoa. Ikävä kyllä Lumenen turvenaamio ei ole lähellekään Sosarin veroinen, mikä olikin kyllä jo ennakko-oletus. Tässä turvetta on jatkettu liikaa muilla täyteaineilla ja kosteuttava teho ei siis ollut kovin kummoinen. Tarkoitettukin rasvoittuvan ja sekaihon hoitoon. Sitä vai en ymmärrä, miksi rasvoittuvan ihon tuotteiden täytyy olla kuivattavia..? Rasvoittuva ja sekaihokin tarvitsee kosteutusta siinä missä kuiva iho. Puhdistavasta tehosta en osaa sanoa oikein mitään. Lumenen Harmony -sarjassa on myös turvenaamio, joka oletettavasti on kosteuttavampi ja ainesosiltaan laadukaampi (eli turvepitoisempi). Hintaa tällä naamiolla on myös tuplasti verrattuna Puhdas -naamioon, joka maksoin noin 10 euroa. Mielummin satsaan Sosariin suoraan, tuotteita on tilattavissa heidän verkkokaupastaan.

Garnierin Skin Active Refreshing botanical gel wash houkutteli ostamaan itsensä tuon tuotteen sisältämän aloe veran vuoksi. Muutoinkin pakkauksen teksti antaa vaikutelman luonnollisuudesta. Geeliputsari oli raikkaan tuntuinen kasvoilla, mutta tuoksu kaikkea muuta kuin luonnollinen. Todella pistävä kemikaalin tuoksu oli tässä. Sen vuoksi en tule ostamaan tuotetta uudelleen. Jatkossa ajatus olisi panostaa enemmän luonnonkosmetiikkaan myös ihon puhdistuksessa. Tehtävänsä tämä Garnier kyllä hoiti moitteetta, puhdisti ihon ja meikin.


Aroma Face Intensive Wrinkle Smoother -kasvoöljy lähimmästä K-Marketista oli ensikosketus kasvoöljyjen maailmaan jo jokunen vuosi sitten. Tämä oli hinnaltaan alle kympin luokkaa. Käyttökerrat kasvoille jäivät muutamaan. Tuoksu oli turhan voimakas ja koostumus ehkä akneen taipuvaiselle iholle liian raskas. Sittemmin käyttööni päätyi muita kevyempiä öljyjä. Sisältö itsessään ei ole ollenkaan paha, jos katsoo incl:ia, öljy sisältää suurimmaksi osaksi pilkkomattomia kasviöljyä, ei kasviöljyestereitä, joilla ei ole ihonhoidollista vaikutusta juurikaan. Googlaamalla incl vielä löytyi eBayn sivuilta. Käytin öljyn lopulta vartalon ja hiustenhoitoon.

Rituals The Ritual Of Dao -vartalovoide tuli LF -boksista. Yrttisen tuoksuinen vartalovoide on toimivaa tavaraa, mutta tästä ei jäänyt mieleen mitään erityistä. Tuoksuherkille en suosittelisi tai mikäli yrttiset tuoksut eivät miellytä


Nuxe merkkinä on ollut aiemmin itselleni tuntematon, nimenä kyllä tuttu. Matkakokoinen 48h Moisturising Cream lupaa kosteutusta iholle 48 tunniksi. En kyllä tiedä miten tällaisen vaikutuksen edes voisi todeta.. täytyisi ilmeisesti olla hoitamatta ihoa 2 vuorokauteen :D Kyseessä on mielestäni hyvin tavanomainen kosteusvoide, ei mitään mieleenpainuvaa paitsi todella voimakas tuoksu. Ensivaikutelma Nuxesta ei ollut mitenkään erityisen positiivinen, mutta uskon, että merkillä on hyviäkin tuotteita.

Ekopharma Herukka Sensitive C-Max -seerumi on esitelty aiemmin tässä postauksessa. Hajustamaton seerumi sopii myös herkälle iholle. Kosteuttaa tosi hyvin ja imeytyy erinomaisesti jättämättä mitään erityistä tuotetuntua kasvoille.  Tykkäsin tästä kovasti. Ekopharma on yksi suosikki-ihonhoitomerkeistäni. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille muiden ihotyypinmukaisten hoitotuotteiden pohjalle. Melko arvokas tuote, itse ostin tämän alennuksella kun viimeinen käyttöpäivä lähestyi. Luonnonkosmetiikassa käyttöpäiviä kannattaakin katsella, sillä tuotteita ei ole tönkkösuolattu erilaisilla säilöntäaineilla.

Yves Rocher Serum Vegetal -seerumi oli hieman pettymys, mutta en toisaalta odottanutkaan tuotteelta paljon. Mietityttänyt jälkikäteen, että miksi edes tilasin. Tässä on nähtävissä se, että verkkokaupoista tilatessa se liipasinsormi klikata jotain ostoskoriin, on melko matala. Kivijalkamyymälässä tuskin olisin tuotteeseen tarttunut. Seerumi sinänsä imeytyy hyvin ja kosteuttaa. Tuoksu ei oikein itseäni miellyttänyt, liian yvesrochermainen. Incl ei myöskään silmää miellytä erityisemmin. Laitan mielellään jotain enemmän tehoaineita sisältävää lähelle ihoa toiseksi hoitavaksi kerrokseksi heti kasvoveden/essencen jälkeen. 

Real Chemistryn päivävoide tuli hauskassa testipussukassa, 10 ml kesti käytössä melko pitkään. Yksi trendi voiteissa on ihon suojaaminen ilmansaasteita vastaan ja se oli tässäkin voiteessa ajatuksena. Muutoin hyvin tavanomainen kasvovoide, kevyt ja kosteuttava. Kesäkäytössä ei muuta moitittavaa kuin suojakertoimen puute.


The Ordinaryn Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% pyöri nurkissa pienen ikuisuuden, kunnes päätin käyttää sen loppuun. Ei kuulu suosikkeihini The Ordinaryn valikoimissa. Tämä ei oikeasti imeydy iholle, vaikka kuinka kauan odottelisi. Jättää sellaisen klähmäisen pinnan, joka tuntuu epämiellyttävältä. Lisäksi tuotteen sisältämä C-vitamiini kirvelee ihoa, toki kirvely laantuu aikanaan. Kokonaisuudessaan kuitenkin epämiellyttävä käyttökokemus, vaikka tehonsa puolesta kuuluu tehokkaimpiin The Ordinaryn C-vitamiinivoiteisiin. Koostumuksen muotoilussa olisi mielestäni hieman kehitettävää.. The Ordinarylta on kyllä tämän jälkeen tullut useita erilailla formuloituja C-vitamiinivoiteita ja seerumeita, jotka todennäköisesti kaikki ovat tätä miellyttävämpiä käytössä.

Loppuvaiheessa käytin tätä naamion tapaan eli pesin tuotteen pois kasvoilta lopulta, annoin olla noin tunnin kotona ollessani aina kerrallaan. Ihan loppuun tuotetta en saanut, sillä se taisi mennä pilalle. Siihen muodostui tummia rakeita ja koostumuskin jotekin muuttui.

Lumene Valo Peeling Mask tuli Bette Boxin mukana kokeilukokona. Tehoaineena mm. C-vitamiini. En oikein innostunut tästä tuotteesta. En huomannut mitään vaikutusta ihon kuntoon tai kirkastumiseen. Ohjeen mukaan naamio tuli pestä vaikutusajan jälkeen kasvoilta pois. Mietinpä vain, mitä kasvolle jää tästä tuotteesta kun se pestään pois..? Pelkällä vanulapulla pois pyyhkiminen jätti ihon epämiellyttävän tahmaiseksi. Ei jatkoon.

Filorga Meso Mask tuli LF boksin mukana. Kyseessä on myös voidenaamio. Tämäkin käyttö oli enemmän pakkopullaa kuin kivaa hemmottelua. Käytin pois saunomisen yhteydessä, muuten olisi jäänyt pyörimään nurkkiin pitkäksi aikaa. En huomannut mitään vaikutuksia, ehkä hieman lisäkosteutusta iholle..? Voidenaamiot eivät kertakaikkiaan ole mun juttu. Kangasnaamioita käyttäisin paljon mielummin, niiden käytössä suurin este on melko suolainen hinta per käyttökerta. Kangasnaamiohan maksaa yleensä vähintään 3 euroa kappaleelta.

Kuukausibokseista tulee pitkässä juoksussa ihan liikaa sellaisia tuotteita, jotka eivät oikein innosta. Viittaan nyt esimerkkinä kahteen edelliseen tuotteeseen. Tämän vuoksi lopetan/olen lopettanut boksitilaukseni. LF boksi tulee vielä tämän vuoden loppuun. Kaksi boksia siis enää tulossa. Jolie -boksi kyllä houkuttelisi.. olen yhä enempi siirtynyt ihonhoidossa kohti luonnonkosmetiikkaa vaikka suosikkituotteita löytyy tavanomaisen kosmetiikankin puolelta edelleen.


Seuraavaksi pari aknenhoitotuotetta. Vasemmalla on klassikko finnipuikko eli Clearasilin peitepuikko. Ostin tämän nuoruuden jälkeen uuteen kokeluun ehkä pari vuotta sitten. Puikko on pyörinyt laukun pohjalla, meikkipusseissa ja taskuissakin. Teksti on päässyt päältä kulumaan pois. Peitepuikko ei suinkaan ole loppu vaan ehkä noin 1/3 käytetty. Päätin heittää tämän pois, sillä ei voi parhaassakaan tapauksessa olla enää hygieeninen. Teho finneihin on kyllä omalla kohdallani 0 ja kestävää peittävyyttäkään tällä ei oikein saa. Pigmentiltään tämä on liian oranssi iholleni. Tuotteessa ei tosiaan mikään ole muuttunut sitten 90-luvun teinivuosien.

Mario Badescun Drying Lotion on yksi lukuisista yrityksistäni nitistää itsepintaista aknea. Moni on kehunut tuotetta, joten tilasin sen Beauty Baysta arviolta vajaa pari vuotta sitten. Hui, miten aika kuluu. Toimii kivasti pieniin näppylöihin, mutta ei niihin omiin ongelmafinneihin, jotka usein muistuttavat enemmän paisetta. Lopulta käy vain niin, että ympäröivä iho kuivahtaa liikaa, mutta itse epäpuhtaudelle ei käy mitään. Lievään akneen ja pieniin märkänäppylöihinkin ihan ok tuote, mutta jos finnit ovat isoja ja kipeitä, ei tällä ole mitään tehoa. Harvemmin millään itsehoitovalmisteella. 

Keskivaikeassa aknessa olisi jo hyvä kääntyä lääkärin puoleen, jotta saisi tehokkaan hoidon. Arpeutuminen harmittaa monia jälkikäteen. Itse olen kärvistellyt finnejeni kanssa turhankin pitkään ilman lääkityksiä juuri siksi, että mulle ei ole tullut arpia ja kuoppia isoistakaan märkäpesäkkeistä. Kyllä sen helposti huomaa, jos sellaisia alkaa tulla, silloin hoitoon kannattaa hakeutua nopeaa. Arvenmuodostus on henkilökohtainen ominaisuus, kudostyypistä riippuva.Lopuksi vielä meikkituotteet. En voi sanoa, että elokuussa loppui kaksi ripsiväriä. Vain Clinique loppui. Lumenen vedenkestävän True Mystic Volumen heitin pois turhautuneena, sillä se sotki yläluomet, alaluomet ja jätti ripset paakkuisiksi. Käytön alussa massa oli liian notkeaa ja hädintuskin tarttui ripsiin. Tulos oli laimea, melkein kuin ripsiväriä ei olisi ollutkaan. Kun massa tiivistyi ajan kanssa, alkoi ripsiin saadakin volyymia. Kääntöpuolena sitten oli ison harjan kömpelyys. Harja sotki aina yläluomen, vaikka miten varovaisesti yritti ripsiväriä levittää. Ripsistä ei tullut eroteltuja vaan klimppiset. Jotenkin massa onnistui tarttumaan aina myös alaluomelle, vaikka en laittanut ripisiväriä edes alaripsiin. Annoin tälle monta mahdollisuutta toimia, mutta ei.

Cliniquen high impact mascara ei oikein missään käytön vaiheessa vakuuttanut. Alkuun massa oli liian juoksevaa ja siksi tulos heikko. Massan tiivistyttyä tällä sain ihan ok ripset. Ei mitään tuuheita eikä kaarevia. Täytyi taistella ripsitaivuttimien kanssa. Parhaan tuloksen tällä ripsivärillä sai primerin kanssa. Lopulta ripsiväri kuivahti ja heitin pois. Olikin ollut käytössä paljon suositeltua pidempään kuten aina tuppaa käymään ;)

1 kommentti:

  1. En ole itse kokeillut Lumenen Puhdas -sarjan turvenaamiota, mutta se Harmonia -sarjan naamio on erittäin kivantuntuinen myös kuivemmalle iholle. En yleensä käytä turvenaamioita, mutta Lumenen oli iloinen yllätys toimivuudeltaan. Yves Rocherin kasvovoiteet ja -seerumit kierrän kaukaa, koska niissä ei tosiaankaan ole tehoaineita kuin nimeksi, ei ainakaan seerumeissa. Kasvojen puhdistusöljy sen sijaan on ollut ihan kiva, vaikkei ihan paras lajissaan kuitenkaan.

    VastaaPoista