The Ordinary - uusia tuotteita kokeilussa

... sekä eräs kauan haluttu vanhempi suosikkituote. Ainakin sen perusteella, että se on ollut jatkuvasti loppu Beauty Baysta ja Cult Beautysta. Nyt puhun siis Niacinamide 10% + Zink 1% -seerumista, jota yritin metsästää kuukausia eri kaupoista, sillä olin lukenut siitä erinomaisia arvioita ja tuotekuvausten perusteella se on akneen taipuvaiselle hyvä tuote.

Tosiaan, tein kesän alussa melko laajan The Ordinary -tilauksen merkin omilta sivuilta, jossa oli tarjolla tämä edellä mainittu tuote myös (edelleen kaikkialta muualta loppunut). Tilasin Niacinamidea heti kerrallaan 3 pulloa. Lisäksi tilasin useita muitakin tuotteita kokeiluun.



Jotta tästä purkkimerestä saisi jotain tolkkua, lähden purkamaan kokonaisuutta esittelemällä tuotteet kolmessa kategoriassa: aamun ihonhoito, illan ihohoito sekä erikoistuotteet. Näille kaikille tuotteille ei ainakaan käsittääkseni ole mitään erityistä käytön suositusajankohtaa, mutta itse olen sijoittanut tuotteet joko aamu- tai iltarutiineihin omien mieltymysteni ja ihon tarpeiden mukaisesti.

Aloitetaan aamutuotteista:


Marine Hyaluronics, Niacinamide 10% + Zink 1%, Argireline Soluion 10%

Näiden kolmen seerumin kevyet koostumukset sopivat hyvin aamuun. Marine Hyaluronics on kevyt kosteuttava seerumi tai ehkä ennemminkin hoitoneste, joka sisältää leväuutetta, useita aminohappoja, bakteerien tuottamia ihoystävällisiä polysakkarideja. Nimi tulee siitä, että koostumus sitoo itseensä kosteutta yhtä tehokkaasti kuin hyaluronihappo, mutta tuntuu iholla kevyemmältä. Tämä ei siis sisällä itsessään hyaluronihappoa. Sisältää aktiivisia ainesosia 23%. Ohut, lähes vesimäinen koostumus imeytyy täydellisesti iholle ja kosteuttaa pitkäaikaisesti. Toimii laadukkaan essencen tavoin mielestäni.

The Ordinaryn sivuillakin Marine Hyaluronicsia vertaillaan Hyalyronic acid 2% + B5 -seerumiin, jota suositellaan paksumman koostumuksen ystäville.  Itse en tästä seerumista tykännyt ollenkaan. Kuivuttuaan iholle se muodostaa kalvon, joka alkaa rullautua muiden hoitotuotteiden tai meikin alla herkästi. Osa seerumista imeytyy kyllä ihoon. Hyaluronic Acid -seerumi sisältääkin molekyylikooltaan eri suuruisia hyaluronihappomolekyyleja, joista veikkaan, että suurimmat jäävät muodostamaan kalvoa ihon pinnalle, sillä eivät imeydy. Olen lukenut tästä seerumista paljon kehuviakin kommentteja; minulla se vain ei jostain syystä toimi. Kosteuttajana ja kosteuden ylläpitäjänä ihossa Marine Hyaluronics on aivan ylivertainen Hyaluronic Acid 2% + B5:een verrattuna.

Niacinamide 10% + Zink 1% oli jonkinasteinen pettymys, täytyy myöntää. Odotin pitkään tämän tuotteen käsiin saamista ja mielessäni se olikin jo saanut jonkinasteisen kulttimaineen kun oli joka paikasta loppu. Kyseessä on siis seerumi, jonka sisältämän niasiinin eli B3-vitamiinin tulisi vähentää ihon epäpuhtauksia samalla kun sen sisältämä sinkki vähentää rasvoittumista. The Ordinaryn nettisivuilla tuodaan kuitenkin esille, että kyseessä ei ole varsinainen aknen hoitotuote. Enemmänkin tukihoitotuote. Tätä ei suositella käytettäväksi yhtä aikaa C-vitamiiniseerumien/voiteiden kanssa, sillä Niacinamide vaikuttaa heikentävästi niiden tehoon. Mulla on C-vitamiini aina illassa, joten tämä sopii aamuun.

En ole huomannut tällä tuotteella olevan mitään erityistä vaikutusta yhden kokonaisen pullon käyttämisen jälkeen. Käyttö on ollut aika säännöllistä, joka aamuista. Aktiivista näppyläistä aknea tämä ei tosiaan hoida, mutta ei toisaalta pahennakaan. Iho-ongelmia on mahtunut taas tähän alkusyksyyn (onneksi nyt on taas rauhallisempi tilanne). Kosteuttaa ihan kohtuullisen hyvin, mutta heikko puoli tässä on se, ettei mulla imeydy ihoon täydellisen hyvin. Osa tuotteesta jää pinnalle pyörimään ja levitettäessä muodostaa valkoisen emulsiomaisen kerroksen. Voisi verrata tilanteeseen kuin yrittäisi saada imeytymään iholle hieromalla jotain keskirasvaista valkoista perusvoidetta. Koostumus siis tässä Niacinamidessa on kyllä kirkas, mutta muuttuu iholle levitettäessä valkoiseksi siltä osin mitä jää imeytymättä. En koe, että annostelisin tuotetta mitenkään liikaa, en sen enempää kuin seerumeja yleensä. Lopulta tuote kuitenkin imeytyy kun sen valkoisen voidemaisen kerroksen taputtelee iholle ja antaa olla jonkin aikaa. Toisinaan käy niin, että Niacinamide -kerros alkaa meikin tai muiden voiteiden alta ikään kuin kuoriutumaan. Sama tilanne siis kuin Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumin kanssa, mutta huomattavasti lievempänä.

Hamstrasin Niacinamidea nyt 3 pulloa, joista kaksi on vielä täysiä. Ainakin nyt tulee perusteellisesti tutustuttua tuotteeseen. Saapa nähdä, löydänkö tästä uusia puolia ja ilmeneekö positiivisia vaikutuksia. Ainakaan ei ole hinnalla pilattu tuote, hintaa Deciemin verkkokaupassa 5,90 e ja on kyllä tämän hinnan arvoinen ja siten kokeilemisen arvoinen ehdottomasti.

Argireline Solution 10% on todella todella vesimäinen koostumukseltaan vrt. esim. Niacinamide, joka on melko geelimäinen. Argireline ja Marine Hyaluronics ovat hieman saman tuntuisia tuotteita käytössä, tosin Argireline on vielä hieman vetisempi kuin Marine Hyaluronics. Vesimäisyys on tässä ehdottomasti hyvä puoli, sillä Argirelinea tulee käyttää kaiken muun ihonhoitorutiinin lisäksi sellaisiin kohtiin ihossa, johon herkästi muodostuu ilmeryppyjä, kuten otsa ja silmäkulmat. Argireline sisältää vaikuttavana aineenaan peptidiä nimeltään Acetyl Hexapeptide-8, joka rentouttaa kasvolihaksia ja siten silottaa ilmejuonteita sekä ehkäisee niiden muodostumista.

Vesimäisyydessä on siis se hyvä puoli, että tuote imeytyy todella hyvin eikä imeydyttyään/ kuivuttuaan paikalleen tunnu mitenkään häiritsevän tai kerrostuvan ikävästi muiden ihonhoitotuotteiden kanssa. Siten tämä ylimääräinen kerros on helppo hyväksyä. Kuhan vain muistaisi käyttää, jotta näkisi niitä tuloksia. Ihonhoitorutiinini alkaa olla jo sen verran monivaiheinen, että on vaikeuksia enää muistaa lisätä uusia vaiheita.. Uskoisin, että tulosten saamiseksi käytön tulisi olla säännöllistä. Mulla se on ollut nyt epäsäännöllistä, jolloin lähes sama kuin ei käyttäisi ollenkaan. Pitääpä tsempata, kuukauden loppuneissa aikanaan osaan varmasti sitten kommentoida jotain muutakin kuin koostumusta.

Iltatuotteet:


"Buffet" + Copper Peptides 1% ja Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

"Buffet" + Copper Peptides 1% on nimensä mukaisesti paranneltu versio alkuperäisestä "Buffet" -seerumista, josta tykkäsin kovasti. Sen vuoksi tilasin tämän mielenkiinnolla kokeiluun. "Buffet" tarjoilee buffet-pöydän lailla useita peptidikomplekseja, jotka stimuloivat ihon kollageenintuotantoa ja siten häivyttävät ikääntymisen merkkejä. 1% kuparipeptidejä tuo tähän seerumiin sinisen värin lisäksi myös muita lisäominaisuuksia, jotka Deciemin nettisivujen mukaan ovat mm. ihon puolustusmekanismien ylläpito, kollageenisynteesin lisääntyminen, fibroblastien tuotanto (soluja, jotka mm. tuottavat kollageeneja) sekä anti-inflammatoriset vaikutukset (=tulehduksen esto). 

Sinisyys ei näy iholla mitenkään seerumin levittämisen jälkeen, mutta silti käyttö on vakiintunut iltaan. Muutoinkin yö on sitä parasta ihon uudistumisen aikaa, jolloin uudistavat seerumit ovat parhaimmillaan käytössä. "Buffet" + Copper Peptides 1% imeytyy hyvin ja tuntuu kosteuttavalta kasvoilla. Yövoiteen tai öljyn alle soveltuu moitteettomasti. Tuloksia tällaisten käytöstä eivät tule yhdessä yössä ja on hankala nähdä ylipäänsä, mutta uskoa täytyy, että tällaisten tuotteiden pitkäaikaiskäytöstä olisi hyötyä.  

The Ordinaryn peptidiseerumit tulevat jatkossakin kuulumaan enemmän tai vähemmän ihonhoitorutiineihini. Muihin The Ordinary -seerumeihin nähden kuparilla varustettu versio on hieman hintavampaa, maksoin tästä 28,90. Pelkkä "Buffet" maksaa 14,90. En sitten tiedä, onko kuparilisä aivan tuplahinnan arvoinen...

Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution on The Ordinaryn uusi C-vitamiinivalmiste. Merkiltä löytyy kaikkiaan jo kahdeksaa erilaista C-vitamiiniseerumia/voidetta. Olen kokeillut niistä kahta aiemmin, tämä on kolmas. Deciemin nettisivuilla on erinomainen C-vitamiiniopas taulukkona, jonka perusteella on helppo valita itselle sopivin valmiste. Ensimmäinen kokeilemani oli Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres -voide. Epämiellyttävä kokemus. Voide kirveli kasvoja joka kerta eikä siihen tottunut. Se ei imeytynyt vaan kasvojen pinnalle jäi rasvaisen oloinen kerros. Loppuajat käytin voidetta naamion tapaan, mikä teki siitä kohtuullisen siedettävän. C-vitamiinit on taulukossa luokiteltu tehon ja ihon pistelevyydenkin mukaan. Tehonsa puolesta tämä em. voide on Very High eli tehokasta tavaraa. 

Tähän mennessä miellyttävin kokemus The Ordinaryn C-vitamiinivalmisteista on ollut Ascorbyl Glucoside Solution, joka imeytyi ihoon nopeasti ja täydellisesti aiheuttamatta mitään pistelyn tunnetta. Teholtaan tämä on High. Voisin ostaa uudelleen.

Uusin hankintani on siis uusin tulokas C-vitamiinien valikoimassa. Ethylated Ascorbic Acid 15% on öljymäinen vedetön seerumi, jonka teho on luokkaa High. Tämä ei varsinaisesti kirvele kasvoilla, mutta tuo oudon lämmittävän tunteen hetkeksi iholle. Jonkinasteista pientä kirvelyä tuntuu, mikäli kasvoilla on ihorikkoa esim. näppylöiden jäljiltä. Kyseessä on öljymäinen aine, joka imeytyy todella hitaasti iholle. Tätä ei missään nimessä tulisi mieleenkään käyttää aamuisin, sillä ei tähän päälle saisi mitään järkevää aikaiseksi, naama kiiltää kuin Naantalin aurinko. Välillä en jaksa iltaisin odotella kunnolla imeytymistä vaan menen nukkumaan ilman päälle yleensä laittamaani yövoidetta (joka tällä hetkellä on Avitcid eli tretinoiinivoide aknentorjuntaan ja miksei ikääntymisenkin).  Tätä C-vitamiinia käytettäessä täytyy olla siis aikaa. Vaiva kuitenkin palkitsee, sillä aamusta iho on pehmeä ja kuulas tämän käytön jälkeen. Tuote on todella riittoisa. 

Täytyy sanoa, etten pidä koostumuksesta kovin paljon. Tuoksukin on hieman tympeä. Öljymäiset koostumukset eivät ole mitenkään suosikkejani imeytymisviiveiden ja ihotuntuman puolesta. Luulen, että seuraavan kerran päädyn ostamaan jälleen Ascorbyl Glucoside Solution -seerumia, mutta toisaalta myös jauhemaista seerumiin kiuotettavaa puhdasta C-vitamiinijauhetta voisi kokeilla. 

Iltaisin käytän vuoroilloin em. "Buffet" -seerumia ja C-vitamiiniseerumia. 


Sininen on "Buffet" + Copper Peptides 1% ja viininpunainen AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution (esittely alla)

Esittelyssä vielä kuorinta ja antioksidantti, jotka eivät kuulu jokapäiväiseen käyttöön:


Alpha Lipoic Acid 5% ja AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinarylla on myynnissä kolmea eri antioksidanttivalmistetta. En kyllä muista nyt ollenkaan, miksi päädyin Alpha Lipoic Acid 5%:iin, mutta lupaukset ovat kovat tästä kuitenkin. Kyseessä on potentti antioksidantti, joka uudistaa ihoa ja parantaa ihon tekstuuria sekä sävyä. Kaikki The Ordinaryn antioksidanttivalmisteet ovat öljypohjaisia.

Alpha Lipoic Acidin ihotuntuma on hyvin samantyyppinen kuin Ethylated Ascorbic Acidin eli kuumottaa samalla tavalla iholle levitettynä. Kuumotus on vain hieman intensiivisempää. Tuoksu tässä on hieman samansuuntainen myös kuin edellä mainitussa, joskin hieman epämiellyttävämpi vielä. Olen ehkä 3-4 kertaa käyttänyt tätä. Tarkoituskin olisi käyttää vain korkeintaan 2 kertaa viikossa. Käyttö on ollut todella vähäistä, tuotteet on kuitenkin ostettu jo kesän alussa.. Mulla on vähän semmoinen tunne, että tämän pullon käyttämisessä tulee menemään kauan ja ehkä en pääse koskaan loppuun. Katsotaan, innostunko vielä. Tuotetunnulla ja tuoksulla on aika keskeinen merkitys kosmetiikassa. Mikäli ne eivät ole kunnossa, täytyisi uskon tuotteeseen olla sitäkin vahvempi. 

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution on kuorinta-aine, jossa tehoaineina on useamman hapon yhdistelmä eli alfahydroksihappoja löytyy 30% ja neljää erilaista: glykolihappo, maitohappo, viinihappo ja sitruunahappo. Lisäksi 2 % beetahydroksihappoa eli salisyylihappoa. AHA-hapot kuorivat ihon pintakerrosta paljastaen kirkkaamman ihon. BHA:n vaikutus on syvempi ja se puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia. Pitkässä käytössä kuorinta-aine myös korjaa juonteita. Kuorinta-aine sisältää myös kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia happojen ärsytyksen lieventämiseksi.

Olen käyttänyt tätä 2-3 kertaa. Huomattavan paljon miellyttävämpi kuin esim. Alpha Lipoic Acid. Ensin pelkäsin, että tämä on suunnilleen syövyttää naaman irti, mutta ei näin käynyt. Ei tullut edes punoitusta tai mitään näkyvää kuoriutumista kun käytin ohjeen mukaan. Tuotetta levitetään iholle ja annetaan olla 10 min, minkä jälkeen huuhdellaan lämpimällä vedellä. Tämä täytyy laittaa nyt säännölliseen käyttöön, jotta näkee vaikutuksen. Toivoisin ihon kirkastumista ja puhdistumista. 


Mulla ei ole nimetä välttämättä mitään yksittäistä The Ordinary suosikkituotetta vaan koko sarja on kiinnostava, jatkuvasti tulee uutta. Näistä ostoksista minun suosikeiksi pääsi Marine Hyaluronics ja "Buffet" + Copper Peptides 1%. Pari aiempaa erinomaisena mieleen jäänyttä tuotetta ovat Ascorbyl Glucoside Solution ja "Buffet".


Mikä on sinun lemppari The Ordinaryn tuotteista? 

Kommentit

  1. Onpa hyvä ja asiantunteva postaus:) Kaikkien the Ordinarysta kiinnostuneiden pitäisi tämä lukea!
    Mulle näistä Argireline on ollut käytössä jo ehkä parisen vuotta ja minusta se on retinol/retinoidin ohella toimivin tuote. Ihan selkeästi olen huomannut juonteiden madaltuneen otsalla ja nasolabiaalialueella. Minullahan tietysti vanhempana naisena niitä juonteita jo on ihan toisella tavalla kuin nuoremmilla. Argireliä hamstraan kerralla aina monta pulloa, ettei vaan pääse ehtymään omat varastot;)
    Niacinamidea olen käyttänyt jo monta pulloa, kuten olen varmaan ennenkin kommentoinut. Se sopii erittäin hyvin tällaiselle kuivanaamalle, eikä imeytymisen tms. suhteen ole ollut mitään häikkää.
    Kivaa päivää Tiia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Sari :)
      Täytyypä ottaa tuo Argireline nyt kunnolla käyttöön. Olisi mielenkiintoista nähdä, pystyykö se tekemään mun iholle mitään. Tuossa kulmakarvojen välissä olis sibeliusryppy kehittymässä... ;D Niacinamiden suurin "ongelma" kohdallani on todennäköisesti just tuo, että iho ei ole tarpeeksi kuiva ja imeytyminen ei siten ole niin nopeaa kuin toivoisin.
      Kivaa loppuviikkoa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit