Prahan matkan kosmetiikkaostokset

Palataan hetkeksi kesälomareissun tunnelmiin eli esittelen kosmetiikkaostokset Prahan matkalta. Itse kaupungista en ostanut mitään, mutta viime hetkellä lähti mukaan edullisia meikkejä lentoasemalta tax free -alueelta ennen Helsingin lentoa. Schengen-maiden välillä ei kyllä verovapaasti saa mitään ostettua. Lentokoneesta välillä Praha-Helsinki puolestaan ostin heräteostoksina päivävoiteen ja sy-voiteen. 


Dermacol Acnecover Mattifying Powder, Dermacol Matte Mania Liquid Lip Colour (2 sävyä), estelle&thild Super Bioactive Firming Day Cream, Kiehl's Midnight Recovery Eye


Ensimmäisenä esittelyyn Dermacol, joka on tsekkiläinen merkki, mutta maailmalla tunnettu ihan Hollywoodia myöten. Tuotteet valmistetaan Euroopassa. Tuotteet ovat edullisia, mutta koska maksoin ostamani korunoina, en mitenkään pysty enää muistamaan summaa ja siten kääntämään euroiksi. Mielikuvaksi jäi, että hintaluokka on NYX:in tasoa tai halvempaa.


Nestemäisistä huulipunista ostin kaksi sävyä, vasemmalla sävy nro 16 ja oikealla 15.

Näistä huulipunista tuli heti lemppareita. Levittyvät kuin unelma, applikaattorilla saa aikaiseksi tarkan jäljen. Puna kuivuu mataksi, mutta ei kuivata huulia korpuiksi. Tuntuu kuin huulilla ei olisi juuri mitään. Kestävyys käytössä on hyvä, syömistä tosin ei täysin kestä ja täytyy sen jälkeen lisätä väriä. Lisääminen onnistuu hyvin, ei tule suttuista lopputulosta. 

Sävy nro 16 on hieman pinkimpi ja 15 enemmän roosaan taittava. Erityisesti 15 on kuin my lips but better -sävy. 15 sävy on juuri sellainen huulipunasävy, jossa viihdyn parhaiten. Jokin aika sitten minulta loppui hieman vastaavan sävyinen NYXin mattapuna, jonka korvaajana Dermacol on erinomainen, ensin mainittua kestävyydeltään huomattavasti parempi.

Mikäli törmäätte jossain Dermacolin meikkeihin, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, erityisesti näitä nestemäisiä huulipunia :)


Ostin tämän puuterin tarpeeseen, mutta myös ihan mielenkiinnosta, sillä kyseessä on akneiholle suunniteltu puuteri. Koostumus käytössä on kuin mikä tahansa kivipuuteri. Tällä meikin kiinnittäminen onnistuu hyvin ja iho pysyy mattana pitkään. Se, mikä tässä viittaa akneihon tuotteeseen, on tuoksu. Yleensä puuterit eivät juurikaan tuoksu, mutta tässä on teepuuöljyn tuoksu ja tuote sisältääkin teepuuöljyuutteita, jotka lupaavat vähentää näppylöiden muodostusta, tukea näppylöiden paranemista sekä sitoa iholta ylimääräistä talia. Lupauksen mukaan ei myöskään tuki ihohuokosia. 

En ole vielä ottanut tätä säännölliseen käyttöön (sillä käytettävänä on pari muutakin puuteria), joten en osaa sanoa, onko tällä oikeasti vaikutusta näppyjen ilmestymiseen. Mielenkiinnolla otan käyttöön myöhemmin. Tarjolla oli vain yhtä sävyä, joka oli onneksi itselleni sopiva. 


Lopuksi vielä lentokoneesta ostetut heräteostokset. En todellakaan tarvisi yhtään päivävoidetta enkä edes sy-voidetta, mutta tuli sitten ostettua, sillä olivat tarjouksessa. 


Estelle&thild on merkkinä minulle uusi tuttavuus. Olen kuullut ja lukenut merkin tuotteista paljon hyvää, mutta yhtään tuotetta en ole omistanut ennen tätä. Kyseessä on ruotsalainen luonnonkosmetiikan merkki. 

Olen muutamia kertoja testaillut tätä nyt, jotta voisin kirjoittaa edes muutaman sanan voiteesta tässä postauksessa. Minulla on avattuja päivävoiteita nyt 3 purkkia, jotka täytyy käyttää loppuun ennen tämän aktiivisempaan käyttöön ottoa. 

Voiteessa on miellyttävä mieto kukkais-hedelmäinen tuoksu, josta pidän kovasti. Pumppupullosta iso plussa. Voide on melko notkeaa ja imeytyy nopeasti ihoon jättäen pinnan kosteutetun tuntuiseksi. Kosteutusteho vaikuttaa olevan pitkäaikainen. Sopii meikin alle tai sellaisenaan käytettäväksi. Itse olen tehnyt viimeaikoina niin, että päivävoiteen jälkeen laitan vain peitevoidetta pahimpiin kohtiin ja puuteri kevyesti kiinnittämään peitevoide sekä poistamaan ihon liiallinen kiilto. Tässä käytössä estelle&thield toimii loistavasti ja iho on hyvinvoivan tuntuinen ja näköinen koko päivän. Alustavan testauksen perusteella oikein kelvollinen voide, jossa tuotesisältökin on kohdallaan.


Kiehl's on merkkinä myös uusi minulle, vaikka nimen olen kuullut toki aiemmin. Kyseessä on New Yorkilainen merkki, jonka historia on apteekkitoiminnassa. Merkki yhdistää luonnollisen ihonhoidon nykyaikaiseen teknologiaan. Ilmeisesti kyse ei ole pikagooglauksella luonnonkosmetiikkamerkistä, vaikka tämä silmänympärysvoide tuntuu aikalailla luonnonkosmetiikkamaiselta.

Voide on tarkoitettu silmänympärysten yövoiteeksi, mutta olen kyllä käyttänyt tätä yhtälailla aamulla. Ei ole mitenkään raskaan tuntuinen tai yövoidemainen koostumukseltaan. Voide imeytyy sy-iholle hyvin ja nopeasti eikä jätä mitenkään rasvaista tunnetta tai edes juurikaan kiiltoa iholle. Silmänympärykset tuntuvat tämän jäljiltä hyvin kosteutetuilta ja eivät ole kuivahtaneet päivän mittaan tai aamusta. Voide tekee siis tehtävänsä hyvin. Hyvä ensikosketus Kiehls -tuotemerkkiin. 

Incl vaikuttaa ihan pätevältä myös, veden jälkeen 3 seuraavaa ainetta ovat siemenöljyjä, joiden jälkeen tulee kosteuttava skvaleeni. Myöhemmin incl:ssa on luvassa lisää kasviöljyjä ja uutteita. Alcohol denat. on ainesosa nro 6 ja on siinä todennäköisesti koostumuksen vuoksi. Ei mitenkään tunnu koostumuksessa tai iholla ja haihtuukin pois, joten minua ei haittaa.

Kommentit

  1. Kävin itsekin Prahassa joitakin vuosia sitten, ja törmäsin Dermacoliin siellä. Taisin ostaa jonkin puuterin silloin, ja muistikuvani mukaan ihan ookoo tuote. Dermacolin erittäin peittävä meikkivoide on ollut paljon esillä ja monet tube-gurutkin sitä kehuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, erikoista, että itse en törmännyt ks. merkkiin itse kaupungilla vaikka nimenomaan on Prahalainen merkki, vaan vasta lentoasemalla pois lähtiessä. Nopealla vilkaisulla en hoksannut Douglasissa tai Sephorassa ks. merkkiä enkä tiedä olisiko ollutkaan myynnissä näissä paikoissa. Ehdottomasti positiivinen edullinen tuttavuus :)

      Poista
  2. Mä muistan myös Prahasta Dermacolin liikkeet. Ne olivat erittäin värikkäitä, ehkä jopa vähän hauskasti mauttomia. Itse ostin merkin tuotteita paikallisesta Tescosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tullut itse törmänneeksi tällaisiin liikkeisiin kaupungilla... enkä Tesconkaan liikettä nähnyt :D Joka paikassa oli vain niitä kiinalaisten pitämiä Mini-Marketteja. Iso kaupunki, paljon jää näkemättä ja huomaamatta...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit