Tammikuun 2018 loppuneet

Tammikuussa loppuneita oli hieman enempi kuin joulukuussa, mutta mielikuva oli, että olisi enempikin loppunut. Kun kaikki kokoaa kasaan, kappalemäärä ei ole suuri, mutta useampi isokokoinen pullo luo kieltämättä vaikutelmaa suuremmasta määrästä.


Ison näköistä kasaa dominoi hoitoaine- ja shampoopullot sekä klassinen Neo-Amisept

Neo-Amiseptiä kuluu tasaiseen tahtiin. Tässä postauksessa mm. tuotteesta muutama sana. Käytän tätä ihon desinfiointiin mm. mikroneulauksen yhteydessä sekä epäpuhtauksien puhdistelussa (mm. puristamista ennen ja jälkeen, vaikkei niitä nyt varsinaisesti saisi puristella..)


Erittäin hieno suomalainen mustikka hoitoaine, L'Oreal Low Shampoo, XZ mustaherukka hoitoaine

Erittäin hieno suomalainen mustikka hoitoaine kuiville ja käsitellyille hiuksille on testattu jo aiemmin ja totesin, ettei ole riittävän hoitava hiuksilleni. Ystäväni kuitenkin oli ostanut tämän vahingossa, tarkoituksena ostaa EHS mustikka shampoo ja antoi sitten tämän minulle. Puolet hiusteni pituuksista ovat vaalennetut ja huonossa kunnossa, joten ymmärrettävästi tällä hoitoaineella ei ole riittävästi tehoa siihen osuuteen. Käytin loppuun ja lisänä tarvittiin runsas määrä jätettävää hoitoainetta. Mieto raikas tuoksu, hyvä perustuote. Toimisi paremmin käsittelemättömien hiusten hoidossa tai korkeintaan vähän vaurioituneiden kanssa.

L'Orealin Low Shampoo on sulfaatiton, (saippuaton), vaahtoamaton, hellävarainen shampoo, joka on hyvin hoitoainemainen. Innoituksensa saanut CO-pesuista, eli conditioner only -pesuista, jossa shampoon asemasta hiukset pestään pelkällä hoitoaineella, jonka annetaan vaikuttaa riittävän kauan (noin 5 min). Tapa on hellävarainen käsitellyille hiuksille vrt. kuluttava, kuivattava ja sulfaattipitoinen shampoo. Ihan ok tuote, miinusta siitä, että tätä sai käyttää ison määrän per pesu eli pullo kului nopeaa. Pullo ei syyttä ole 400 ml kokoinen vrt. normaali shampoopullo on yleensä 200 ml. Tämä pullo silti kului nopeampaa kuin tavanomainen shampoo. Pesutulos on hyvä, mutta kesti mulla noin 1 vrk vähemmän kuin normaalilla shampoolla. Normaalisti pesuväli on 2-3 päivää, mutta tätä käyttäessä 1-2 päivää. Mikäli hiukset olisivat juurestaan asti värjätyt, olisi tilanne eri. Nyt mulla on noin 15 cm juurikasvu, joka kyllä rasvoittuu ihan reippaaseen tahtiin. Aktiivisen värjäyksen aikana en muista, että pidemmälläkään pesuvälillä hiukset olisivat ikinä tuntuneet/näyttäneet rasvaisilta. En usko että ostan uudelleen juuritilanteen vuoksi, mielummin hoidan latvoja intensiivisemmin erilaisilla hoitoaineilla. Low shampoo ei erityisemmin latvojen kammattavuutta parantanut.

XZ hoitoaine oli uutuus, jonka bongasin marketin hyllyltä. Ei ole riittävän tehokas hoitamaan huonokuntoista puolta hiuksistani, joten en usko ostavani uudelleen. Voisi toimia hyvin käsittelemättömälle tai vain lievästi vaurioituneelle hiukselle. Tässä ostopostauksessa lisää ks. tuotteesta.


Abo Base Oily Creme, Nivea Hand Creme intensivecare, Korres Body Milk.

Abo Base Oily Creme on rasvainen perusvoide, sopii koppurakuivalle iholle, esim. käsi-ihottumaan. On todella rasvaista (60%), siten parasta yöllä käytettynä. Jos iho on kipeä ja rohtunut tai ihottuma on pahana syytä tai toisesta, iho yleensä sietää tällaista rasvapitoista voidetta. Kevyemmät ja vetisemmät voiteet kirvelevät herkästi eivätkä tarjoa riittävää pitkäaikaista suojaa iholle. Ihottuman syynmukainen hoito on toki ensisijaista, mutta tällaisesta voiteesta on oireisiin hyvä apu. 

Nivea käsivoide tuli Bette Boksin mukana. Ihan ok käsivoidetta, niveamainen tuoksu. Kosteuttava ja hoitava, ajaa asiansa. Ei herätä mitään suurempia tunteita. Plussaa näppärästä pienestä pakkauksesta (en tiedä kyllä, onko kyseessä myyntikoko vai jokin kokeilukoko), jota voi pitää laukussa mukana.

Korres vartalovoide tuli Lookfantastic boksin mukana. Tästä voi sanoa lähes samaa kuin edellisestä. Perushyvää vartalovoidetta, kosteuttaa ja tekee ihon pehmeäksi. Tuoksu oli mieto, ei jäänyt mieleen sen kummemmin. Ei mitään erikoista, ei herätä ajatusta ostaa täysikokoista itse. Kiva saada tällaisia aina välillä bokseissa testiin, tulevat kuitenkin aina tarpeeseen ja hyvä matkoilla.


Avril puhdistusvaahto, Lumene Glow Reveal 60 second facial Kirkastava pikakasvohoito

Tilasin Avrilin puhdistusvaahdon House of Organicilta Katja Kokon suositusten perusteella. Hänen blogissaan oli siis juttu tämän merkin tuotteista ja useampi alkoi kiinnostaa toden teolla. Tilasin myös puhdistusöljyn, joka on ollut loistava käytössä. Vaahto ja öljy toimivat kaksoispuhdistuksessa hyvänä parina, tämä vaahto loppui vain paljon aiemmin, sillä sitä tuli käytettyä myös yksistään, esim. kasvojen aamupuhdistuksessa. 

Puhdistusvaahto on täyteläisen pehmeää ja siinä on mieto makea kukkaistuoksu. Puhdistusteho on hyvä puhdistusvaahdoksi. Meikkiä en tällä yksistään lähtisi puhdistamaan eikä tätä ole sellaiseen tarkoitettukaan, vaan toimii parhaimmillaan kaksoispuhdistuksen toisena osana tai meikittömien kasvojen puhdistuksessa. Tämä on paras kokeilemani vaahto tähän mennessä ja syynä on vaahdon koostumuksen jämäkkyys, kermaisuus ja puhdistusteho. Lisäksi tämä ei kuivata kasvoja korpuksi vaan jättää ihon pehmeäksi. Jatkoon ehdottomasti. Hinta on kohtuullinen, House of Organcissa 11.90 euroa.

Lumenen naamio tuli muistaakseni jonkin lehden tilaajalahjana aikoja sitten. Olin juuri tuolloin ostanut ks. tuotteen myös kaupasta. Yhden käytössä meni kauan.. todellakin kuukausia. Alkoi jo kyllästyttää kovasti. Sitten piti jaksaa vielä toinen käyttää pois. Hitauden selittää se, että käyttökertoja oli vain maksimissaan 1x viikossa saunan yhteydessä, sillä en jaksa läträtä tällaisten tuotteiden kanssa muissa olosuhteissa. Ovat sotkevia ja kylmiä kasvoilla muualla kuin saunan lämmössä. Kyseessä on savipohjainen naamio ja siten kuivattaa ihoa. Puhdistus varmistuu kyllä hyvin, sillä naamio sisältää kuorivia rakeita ja ohjeen mukaan naamiota tuleekin hieroa ennen poispesua kasvoille kuorintatehon saamiseksi. Kuollut ihosolukko lähtee siis mukavasti irti ja hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Mitään erityistä hyvää sanottavaa tästä ei ole. En ostaisi uudelleen, käytin tätä jo kyllästymiseen saakka.


Gatineau Collagene Expert -seerumi, Ziaja vuohenmaito kosteuttava päivävoide, The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Gatineaun seerumi tuli LF -boksin mukana. Tosi pieni pumppupullo, mutta tuotteesta sai kuitenkin jonkinlaisen käsityksen. Kyseessä on kevyt maito/emulsiomainen seerumi, joka kosteuttaa tehokkaasti ja pitkäaikaisesti jättäen ihon pehmeäksi. Sopii meikin alle hyvin. Mielellään käyttelin tämän, mutta en usko ostavani täysikokoista, sillä merkki on hinnoiteltu mun makuuni turhan korkealle. Poikkeuksena aiemmin kokeilemiini Gatineun tuotteisiin tässä ei ollut voimakasta tuoksua, mistä iso plussa.

Ziajan vuohenmaitovoide tuli Bette Boksin mukana. Purkki on todella pieni ja siten tuntui turhalta koko tuote. Tuote päätyi meikkipussiin lopulta, joten se kestikin käytössä yllättävän pitkään. Voide on voimakkaan tuoksuinen, kuten monet Ziajan tuotteet. Muutoin kyseessä oli perus päivävoide, kosteutti ihan hyvin. Mitään erityistä sanottavaa tästä ei kuitenkaan ole, ei erottunut edukseen päivävoiteiden valtavasta määrästä, mitä itsekin olen käynyt läpi ja tulen jatkossakin käymään. En usko ostavani uudelleen.

The Ordinaryn Ascorbyl Glukoside oli käytössä miellyttävä kirkas, hyvin imeytyvä C-vitamiiniseerumi. Ei aiheuta kirvelyä tai pistelyä, kuten jotkut C-vitamiiniseerumit/voiteet tekevät, mm. The Ordinaryn Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres (, joka on itselläni ks. ominaisuuden vuoksi edelleen kesken). C-vitamiinilla on todistetusti tehoa ihonhoidossa kollageenin tuotannon stimuloijana, joten tehokas C-vitamiinivoide/seerumi olisi hyvä kuulua ihonhoitorutiiniin. Käyttäisin tätä mielelläni vaikka pullokaupalla, harmi vain ettei ole se tehokkain valmiste valmistajan valikoimassa. The Ordinaryn silikonipitoinen C-vitamiinivoide tai tuo yl. voide olisi tätä tehokkaampi. Silikoni ei sovi akneen taipuvaiselle ja tuo yllä mainittu taas on kosmeettisesti liian epämiellyttävä, että motivoituisin pidempiaikaiseen käyttöön, jota käytön olisi oltava tehon aikaan saamiseksi. Todennäköisesti siis ostan Ascorbyl Glukosidea uudelleen, onhan sekin varmasti tyhjää parempi ;) C-vitamiiniseerumeita on toki muillakin merkeillä, mutta hinnat vähänkin tehokkaammilla valmisteilla tuntuvat olevan moninkertaisia.


Farmacy Eye Dew -silmänympärysvoide

Farmacy sy-voiteesta lisätietoa ostopostauksessa täällä. Voiteeseen kohdistui odotuksia, mutta ne eivät ikävä kyllä täyttyneet. Sarjan päivävoide oli tehokkasti kosteuttavaa ja täyteläistä, mutta kevyttä. Tuoksussa ja koostumuksessa oli jotain hyvin mieleenpainuvaa. Sy-voide sensijaan oli lirua, ei mitään täyteläisyyttä, jota odotan sy-voiteelta. Kosteutusteho oli ok, mutta ei riittävä talvi-iholle. Voide on hyvin tavanomaista, ei mitään erityistä. Hinta on noin 37 euroa. Tämän hintaisella tuotteella tulisi olla enemmän annettavaa mielestäni. Ei jatkoon.


Yves Rocher Vertige Longueur -ripsiväri, IsaDora Velvet touch compact powder, Nyx Soft matte lip cream

Yves Rocherin ripsiväri tuli tilattua aikoinaan sen kapean ja siron harjan vuoksi (alla oleva kuva). Ripsiväri lupasi tarkan erottelun sekä myös antaa pituutta. Molemman suhteen tuote toimi oikein hyvin, erotteli ja pidensi siis ja mikä tärkeintä, ei sotkenut silmäluomia, kuten paksut harhat tuppaavat tekemään raskaiden yläluomieni kanssa. Miinusta tälle ripsivärille tulee hieman siitä, ettei juuri tuuheuta sekä väristä. Tilasin ripsivärin kokeilumielessä siniharmaana. Eihän sitä tullut sitten käytettyä lopulta kovin paljon. Mustana tästä olisi voinut tulla lempiripsarini tai ainakin yksi parhaimmista. Ripisiväri ei varissut päivän mittaan ja puhdistui hyvin kaksoispuhdistuksella. En käytä erillisiä silmämeikinpuhdistusaineita, sillä yhtään sellaista en ole vielä kokeillut, joka ei olisi ärsyttänyt silmiäni. Syy, miksi tuote päätyi tammikuun loppuneisiin, on se, että massa pääsi kuivahtamaan. Ei ole aiemmin tainnut mulla käydä näin ripsivärin kanssa.


Tarkka, kapea harja sopii alaripsille sekä myös niille, joiden yläluomet ovat pulleat/raskaat ja siten sotkeutuvat herkästi käyttäessä ripsivärejä, joissa on paksu harjaosa.

IsaDoran kivipuuteri on klassikko, joka viihtyi pitkään meikkipussissani ja kesti myös todella kauan, sillä käyttöä on ollut lähinnä kiillon poistajana kasvoilta päivän mittaan ja tarvetta ei lähellekään joka päivä. Olisi tämä kestänyt vieläkin pidempään, ellei olisi uudenvuoden juhlinnan yhteydessä tipahtanut vahingossa lattialle ja rikkoutunut. Näin siis kävi, puuteri halkesi moneksi palaseksi ja irtosi pannustaan täysin. Pannu kyllä jo näkyi keskiosastaan, joten ei mikään suuri menetys ollut kyseessä.

Kyseessä on on todella hienojakoinen puuteri, mielestäni hienojakoisempi kuin esim. Lumenen kivipuuterit ovat (ja jollainen mulla on nyt käytössä). Myös todella vaaleita sävyjä (jopa lähes valkoinenkin) on tarjolla tällä merkillä, vaaleampia kuin esim. Lumenella. Tykkäsin koostumuksen hienojakoisuudesta. En pidä mahdottomuutena uudelleen ostoa, mikäli jossain vaiheessa tarvetta on. Uusi Lumene tulee kestämään kyllä parisen vuotta ainakin, ellei nyt sitten tapaturma koidu senkin kohtaloksi.

Nyx Soft matte lip cream on tavallaan nestemäinen huulipuna, mutta ehkä kuitenkin liian pehmeä ja kermainen ollakseen oikeasti huulilakka. Pysyvyys on enemmän perinteisen huulipunan tasoa tosin hyvää tasoa vrt. moneen puikkohuulipunaan. Kestää huulilla muutaman tunnin, jotenkuten ehkä 4 ja juomisen kestää osittain, syömistä ei ollenkaan. Loppuneen sävyn nimi on Istanbul ja kesti käytössä lähes 2 vuoden ajan. Lopulta päätin tehokäyttää pois tieltä pyörimästä. Sävy on tumma pinkki vai miten sitä nyt kuvailisi. Tästä ostospostauksesta löytyy swatch-kuva. Alkuun olin sävystä innoissani, sopivasti neutraaali my lips but better -sävy joka tilanteeseen. Ajan kanssa tähän sitten kyllästyi. Olen onnistunut haalimaan monia muitakin vastaavan sävyisiä huulipunia melko paljonkin. Hyvä, että edes yksi loppui.


Oliko joukossa kiinnostavia tuotteita tai omia suosikkejasi?

Kommentit

  1. Lumenen Glow Reveal -naamio oli mulla ihan ikuisuustuote. Yleensähän käytän tuotteen kuin tuotteen nopeasti, mutta tuon kanssa ähersin varmaan ainakin vuoden. Minuutin käyttökin oli aika pitkä aika pitää ko. naamiota kasvoilla. Jotenkin epäkiinnostava tuote, enkä muista lukeneeni mistään blogista yhtään ylistyslaulua sille;)
    Mulla on käytössä the Ordinary C-vitamiinivoide ja se kieltämättä nipistelee iholla. Olen tainnut jo tottua nipistelyyn, kun nykyisin se ei enää tunnu juuri miltään. Olen käyttänyt sitä ehkä vuoden verran ja on todella toimiva tuote:)
    Kapeaharjaksiset ripsivärit on ihan todella hyviä alaripsille. Itse suosin sellaisia, jos vain saan käsiini, eikä maksa maltaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, samoilla linjoilla oon sun kanssa Glow Revealista, oli kyllä taistelun takana käyttää loppuun ;D Ja vieläpä 2 putkeen..huhuh.. Tosta The Ordinaryn C-vitamiinivoiteesta vielä. Ei se mullakaan kovin pahalta sinänsä tunnu se nipistely, mutta se rakeisuus, mikä jää kasvoille, on vähän tympeää. Eli voide on kosmeettisesti melko epämiellyttävä. Yöksi menis periaatteessa, ehkä öljymäisen retinolituotteen alle voisi kokeilla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit