Declutter Vol. 2

Nyt on vuorossa heti lähes putkeen karsimispostauksen toinen osa. Eikä tässäkään vielä kaikki, luulen, että 3. osakin on tulossa. Sen kerääminen on vielä hieman kesken.

Tässä siis kasa nro 2.


Karsimisen perusteet menevät samalla  tavalla kuin Vol. 1 -postauksessa eli karsin tavaraa pois käytöstäni seuraavin perustein:

1) Käyttökelpoinen (tai todennäköisesti käyttökelpoinen) tuote, mutta on liian monta vastaavaa käytössä valmiiksi eli ei tilaa tälle.

2) Vähälle käytölle/käyttämättä jäänyt sävyltään ja/tai koostumukseltaan toimiva tuote, mutta ei suosikkituotteeni tuoteryhmässään.

3) Hutiostos heti ensivaikutelmasta alkaen (tai melko pian ostamisen jälkeen). Ongelmaa sävyssä tai koostumuksessa jne. 

4) Yllätysboksien itselle sopimattomat tuotteet. Tilaajalahjat samalla perusteella.


Pixi Mesmerizing mineral palette sävyssä Opal Glow. Halusin tätä palettia pitkään ennen ostamista. Lopulta tilasin Pixin sivuilta. Mielestäni sävyt ovat kauniit ja merkistä itsestään oli muodostunut ihonhoitotuotteiden kautta laadukas vaikutelma. Odotin, että näissäkin olisi pigmenttiä hyvin, mutta niin ei ollut ja se on syynä, miksi luovun paletista. Tuntuu, että sävyjä saa kerrostaa reippaasti, jotta luomella näkyisi mitään. Osa sävyistä on toisiaan parempia ja tämä näkyy paletissakin kulutuksena.
*Declutter kategoria 3)


Wet n wild Poster Child -luomiväripaletti. Tällaiset värikkäät halvat luomiväripaletit vetivät puoleensa jossain välissä kovasti. Tämän paletin kanssa kävi niin, että päädyin käyttämään siitä vain kolmea pinkkiä sävyä. Sinisillä ja vihreällä en saa mitään aikaiseksi, enkä kyllä mustallakaan. Ihan hyvälaatuinen paletti, ei sen suhteen valittamista.  Pidän edelleen pinkeistä sävyistä ja niitä on sitten kertynyt aika paljon osana monipuolisempia ja isompia luomiväripaletteja, joten päätin luopua tästä. Nykyisin tykkään muutenkin, että luomiväripaletista löytyy väripilkkujen lisäksi myös neutraalimpia häivytyssävyjä. Ei tätä täysin hutiostokseksi voi sanoa, sillä onhan muissakin paleteissa sävyjä, joita en käytä. Enempi kyseessä on tilanne, että tähän ei tule tartuttua, koska omistan monipuolisempia paletteja.
*Declutter kategoria 2)


Avon luomiväripaletti viime vuosikymmenen lopulta. Värit ovat edelleen käyttökelpoisia ainakin tuntuman perusteella. Paletti on pyörinyt nurkissani siis lähes 10 vuotta ja käyttöaste on tämä. Täytyy vihdoin uskoa, ettei tämä tule mulla käyttöön. Tykkäsin alussa, mutta jotenkin sitten jäi kaiken muun varjoon. Sävyt ovat shimmeriä ja vaatisivat kaverikseen mattaa, yhdistelyä muihin paletteihin. Minä olen herkästi tarttunut suurempiin ja monipuolisempiin kokonaisuuksiin ja nelikko on jäänyt syrjään. Jossain vaiheessa tämä kulki matkustuspalettina mukana, mutta matkoja on lopulta niin vähän, että ei sitä käyttöä tule sitä kautta minkään vertaa. Sävyt sinänsä ovat ihan nätit.
*Declutter kategoria 2)


Sleek iDivine Primer palette. Tässä vasta on outo tuote. En tiedä mitä oikein ajattelin tilatessani tätä.. kuvittelin, että voisi olla toimiva tuote. Näin ei todellakaan ollut. Primerit ovat voidemaisia ja ne eivät mitenkään kuivetu luomelle vaan pysyvät rasvaisen tuntuisina. En saanut mitään aikaiseksi näillä primer -käytössä, ihan surkeaa jälkeä. Päädyin käyttämään sellaisenaan luomelle. Antoi sävyä pikaiseen arkimeikkiin, mutta kestävyys oli huono. Ihan selkeä hutiostos.
Declutter kategoria 3)


Colourpop super shock shadow -luomivärit. Toinen näistä kuului Amanda Steele kokoelmaan, ostin kaikki 3 kokoelman luomiväriä. Kaksi muuta sävyä eli vaaleanpunainen ja lila ovat olleet hyvin käytössä, mutta en osannut lopulta käyttää tällaista turkoosin vihreää. Vihreä on kompastuskivi muutenkin luomiväreissä. Nykyisin olen oppinut välttelemään vihreää ja sinistä sillä niiden kanssa tuntuu tulevan meikatessa täydellinen jumi (poislukien vaalean sininen ja vihreä). Silti edelleen ks. sävyjä on useissa paleteissani. Koostumus on kermainen ja pigmentti hyvä, täydellinen nappi, mikäli sävy miellyttää. 
*Declutter kategoria 3)

Toinen Colourpop luomiväri oli sävyn ja pigmentin suhteen pettymys. Merkin nettisivun swatchit ovat usein harhaanjohtavia ja luulin ostavani vaaleanruskean luomivärin. Sävy on kuitenkin enempi glitterinen ja vähäpigmenttinen, kimallusta riittää. Tämä tuli käyttöön ostamisen jälkeen, mutta syrjäytyi kun sain käyttööni Colourpopin MyLittle Pony -kokoelman vaaleanruskean super shock -luomivärinapin, joka vastasi enempi sitä, mitä olin odottanut alunperin tältä Summerlovin -sävyltä.
*Declutter kategoria 2)


Lollipops korostuspuuteri. Vaikutti kivalta idealta saada hehkua kasvoille tällaisilla korostuspuuterihelmillä. Muistaakseni tilasin Beauty Baylta. Käytetty noin 2 kertaa. Tuntuu, että sivellintä saa hinkata ihan kunnolla näihin palleroisiin, jotta niistä lähtisi irti mitään. Lopputulos kasvoilla oli ihan ok, mutta jokapaikan hohto ei ehkä ole mun juttu. Pysyn mielummin siinä, että korostan tiettyjä kohtia kasvoissa. Kokeiluja tulee välillä siis tehtyä ja vaikea etukäteen aina tietää, sopiiko uusi juttu itselle. Tätä en kokenut nyt omakseni.
*Declutter kategoria 3)


Manna Kadar Illuminator voidemainen highlighter. Tämä tuli Bette Boxin mukana, täysikokoinen tuote. Periaatteessa kiva, mutta ikävä kyllä olin juuri saanut Pixin vastaavan tuotteen LF -boksista ja kokoelmista löytyy lisäksi lähes täysi pipettipullo Lumenen valopisaroita. Päädyin laittamaan tuotteen avaamattomana eteenpäin, sillä tarvetta tälle ei tule olemaan varmaan vuosiin jos koskaan. Suosin enemmän puuterimaisia korostustuotteita. Lisäksi luin arvosteluista tästä, ettei ole erityisen pigmenttinen tuote kyseessä.
*Declutter kategoria 1)


Bellapierre cosmetics korostuspuuteri. Tämä tuli LF -boksin mukana. Antaa intensiivisen hehkun, mutta annostelumuoto on hieman vaikea verrattuna pressattuihin highlighetereihin. Tämän vuoksi tuote ei päätynyt käyttöön paria kokeilua enemmän. Sain juuri uuden vastaavantyyppisen korostuspuuterin LF-boksin mukana samalta merkiltä ja pidän sen toistaiseksi, minkä vuoksi vähintään tämä aiempi täytyy laittaa eteenpäin.
*Declutter kategoria 2)


Huulituotteita kasa ja joukossa on myös peitepuikko. Colourpopin Hello kitty -kokoelman Ultra Matte Lip -huulipuna on peräisin ensimmäisestä tilauksestani merkin sivuille. Kuvasta näkyy käyttöaste, jäänyt siis pariin kokeiluun. Ultra Matte lipit ovat mielestäni liian kuivattavia, jättävät kuulet koppuraksi. Lisäksi sävy on aina reippaasti tummempi mitä sivun swatcheissa näkyy tai putkilon perusteella voi olettaa. Toisen mahdollisuuden annoin aikanaan sävylle Solow (Declutter vol. 1 postauksessa) ja oli myös pettymys. En enää tilaa näitä. Muut Colourpopin huulipunat sensijaan ovat olleet hyviä pääsääntöisesti.
*Declutter kategoria 3)

Be a bombshell -huulipuna tuli aikoinaan Lip Monthly -kuukausitilauspussukan mukana. Sävy on selkeästi enempi ruskea kuin nude. Ihan hyvän tuntuinen puna, mikäli sävystä tykkää. Itse en ole ruskeiden punien fani, joten kertakokeilu tämän kanssa riitti.
*Declutter kategoria 4)

Lumene Nordic Seduction Creamy Lipstik sävy 17 Metsän lumo tuli Bette Boxin mukana marraskuussa -17. Laadukas tuote joka tuntuu huulilla hyvältä kertakokeilun perusteella. Sävy on itselleni kuitenkin hankala. En osaa käyttää tummaa punaista, vaikka onhan se upea. Jotenkin en uskalla tulla esille sillä tavalla.. Punainen on intensiivinen ja vaativa sävy, sitä pitää osata kantaa oikein. Ehkä joku päivä.. 
*Declutter kategoria 4)

Bare necessities peitevoide/highlighter -kynä tuli LF-boksin mukana. Kokeilin tätä pari kertaa, mutta en löytänyt tapaa käyttää tuotetta. Sävyltään ehkä liian punertava ja koostumus paksu. Vaikea käyttää näppyjen peitossa enkä saa toimimaan korostuksessakaan.
*Declutter kategoria 4)

Coastal Scents -huulipuna tuli Lip Monthlyn mukana viimevuoden alkupuolella. Omituinen lievästi shimmerinen vaalea sävy, tekee huulet jotenkin kalpeiksi. Pysyvyys heikkoa, huulikiillon luokkaa. Ei vain tule käytettyä, mitäänsanomaton tapaus.
*Declutter kategoria 4)

Larizy huultenrajauskynä sävy viininpunainen. Pehmeä ja kermainen rajauskynä, laadultaan vaikuttaa tosi hyvältä, sävy vain on väärä mulle. En osaa käyttää näin tummia rajauskyniä kuten en huulipuniakaan. 
*Declutter kategoria 4)

Loppuyhteenveto:

1 kpl kategoriaan 1) Lisäys: yhteensä 2 kpl (ks. alla)
4 kpl kategoriaan 2)
5 kpl kategoriaan 3)
5 kpl kategoriaan 4)

2/3 tällä kertaa karsituista on siis omia ostoksia, näistä puolet selkeitä hutiostoksia ja toiset puolet vain jääneet syystä tai toisesta käyttämättä. Kolmasosa tuotteista on ylläriboksien itselle sopimattomia tuotteita.

Kevätsiivous jatkuu edellen, Vol. 3:ssa karsitaan mm. siveltimiä ja muita välineitä meikkien lisäksi. 


LISÄYS 26.1.:

Unohdin kokonaan tuon BH Cosmeticsin meikkivoiteen postauksesta. Näkyy siis ensimmäisessä kuvassa mustassa pahvipakkauksessaan.


Kyseessä siis avaamaton meikkivoide, joka tuli edullisen hintansa vuoksi tilattua BH:lta muun tilauksen ohessa (6,90 dollaria muistaakseni). Arvostelujen perusteella vaikutti hyvältä tuotteelta. Meikkivoide on nyt ollut avaamattomana jemmoissani muutaman kuukauden ja katsottuani varastojani läpi, päätin luopua tästä. Mulle on nimittäin kertynyt todella monta meikki- ja BB-voidetta odottamaan käyttövuoroaan. En ehdi käyttää näitä loppuun ennen kuin menevät vanhaksi. Arjessa mulla nimittäin kuluu tosi vähän em. voiteita. Yleensä peitevoide + puuteri -yhdistelmällä tai mineraalimeikkivoiteella mennään arkipäivät ja nestemäinen tuote jää esim. ravintolakäynteihin, illallisille, koulutuksiin, juhliin jne. eli käyttöä per kuukausi ei tule kovin paljon. 
*Declutter kategoria 1)

Kommentit

  1. Olen miettinyt monesti jonkun Pixin Mesmerizing luomiväripaletin tilaamista, mutta en ole osannut päättää minkä valitsisin. Hyvä tietää, ettei kannata tilata ollenkaan. Jos pigmenttiä pitää hangata kovastikin, niin ei kiitosta vaan;) Yleensä Pixin tuotteet on varsin laadukkaita, mutta näemmä ei aina mene ihan nappiin.
    Puuteri-/hohdehelmiä en ole osannut koskaan käyttää. En saa tuotetta ikään kuin osumaan oikeaa kohtaan, vaan menee vähän miten sattuu;) Pallerot on kyllä nättejä:)
    Kivaa uutta viikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa alkavaa viikkoa sullekin Sari :)
      Pixi oli tosi pettymys kyllä, olisin odottanut kermaista koostumusta luomiväreiltä, mutta olivatkin kuivia ja kovia :( Tässäpä onkin sitten kokemukseni Pixin meikeistä. Ihonhoitotuotteet ovat olleet niin hyviä merkillä, että voin antaa vielä toisen mahdollisuuden jossain vaiheessa meikeillekin, jos tulisi hyvä tarjous vastaan ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit