Tata Harper

Tata Harper on yhdysvaltalainen maailmanmaineen saavuttanut luonnonkosmetiikkabrändi, jolla on hieno tarina taustalla. Kyseessä ei ole massiivituotanto; kaikki tuotteet tehdään pienellä tehtaalla Vermontissa, joten saatavuus on jonkin verran rajallista ja toki tämä näkyy myös hinnoissa. Laatu on täyttä timanttia kombinoiden tehokkaimmat raaka-aineet korkeaan teknologiseen osaamiseen. Merkki on profiloitunut luonnonkosmetiikan puolella high-end-brändiksi ihan ansaituisti. 

Tatan tuotteet ovat kiinnostaneet jo pitkään, mutta hintataso on estänyt kokeilemasta, kunnes sitten tilasin Cult Beautysta Daily Essentials -kokeilupakkauksen. Se oli hyvä syy käyttää 15 punnan lahjakortti firmaan. Setille jäi siis hintaa 50 punnan verran alennuksen jälkeen. 

Nyt viimein on kaikki tuotteet testailtu ja lähes kaikki jo loppuun käytetty. Olisi siis arvion paikka.
 

 Paketti sisältää 6 matkakokoista tuotetta sekä näytepussin silmänympärysvoiteesta. 


Vasemmalta oikealle: Retinoic Nutrient Face oil (3 ml), Resurfacing Mask (7,5 ml), Regenerating Cleanser (15 ml), Hydrating Floral Essence (15 ml), Reparative Moisturizer (10 ml) ja Rejuvenating Serum (10 ml). Pussinäyte Restorative Eye Creme (0,5 ml).

Näiden nimien kanssa en päässyt käytön aikana ollenkaan sinuiksi. Tuotteiden nimet ovat liian monimutkaisia ja samanlaisia. Tilannetta ei helpota myöskään pakkausten samankaltaisuus keskenään. Muutoin pakkaukset ovat aivan todella upeat ja viimeisen päälle laadukkaat. Ikävä heittää tällaiset sitten roskiin. 


Hydrating Floral Essence on kosteuttava kasvosuihke. Suihke tulee melko kovalla voimalla tästä pienestä pullosta, mikä häiritsee käyttöä jonkin verran. Täysikokoisen tuotteen sumu on puolestaan todella hienojakoista. Tykkäsin tästä suihkeesta, vaikka ei se mitään riemunkiljahduksia aiheuttanutkaan. Hoitaa hommansa. Sisältää runsaasti kosteuttavia ja hoitavia kasviuutteita sekä myös hyaluronihappoa. Ei sisällä mitään turhaa. 50 ml maksaa 70 euroa SkinCityssä ja 125 ml 90 euroa. Olisi kyllä pakko ostaa tuo isompi pakkaus. Myös muut tuotteet noudattelevat pakkauskokojen osalta samanlaista hinnoittelupolitiikkaa. Essencejen valikoima on todella suuri luonnonkosmetiikkamarkkinoilla ja todella hyvää saa paljon halvemmallakin. Tuskin tulen tätä ostamaan täysikokoisena.

Reparative Moisturizer on koostumukseltaan ohut, fluidimainen kosteusvoide. Tykkäsin tästä paljon, mutta ehkä tykkäsin vielä enemmän Rejuvenating Serumista. Erikoista tässä mielestäni on, että seerumi on koostumukseltaan paksua ja voidemaista, Reparative Moisturizer puolestaan enempi seerumimaista. En käyttänyt näitä kahta koskaan yhdessä, sillä tulos olisi ollut jo ylikosteutettu minun kasvoillani. 

Reparative Moisturizer on tarkoitettu kuivalle aikuiselle iholle tuomaan kosteutta ja täyteläisyyttä ja toimii kuten lupaa. Välillä käytin päällä vielä päivävoidetta, mutta useimmiten en. Alle toki kasvovesi ja/tai essence. Imeytyy täydellisen hyvin ja ei rullaudu muiden voiteiden tai meikin alta. Tätä rullautuvuutta on niin monella tuotteella, jotka muutoin vaikuttavat hyviltä, joten olen alkanut erityisesti kiinnittämään asiaan huomiota. Rullautuva voide tai seerumi ei voi saada minulta kovin hyviä arvosteluja. Jollekin toiselle sama tuote taas voi toimia ihan loistavasti.

Rejuvenating Serum kului kahdesta kasvovoiteesta nopeammin ja oli suosikkini. Se lupaa ravita ihoa ja silottaa juonteita ja ryppyjä, sopii kaikille ihotyypeille. Tämä on todella ravitsevan tuntuinen ja imeytyvyys on hyvä, ei rullaudu. Kosteutusteho riitti kevyesti koko päivälle. Raskaan työpäivän jälkeen, jolloin yleensä koko naama on korppukuiva, se oli tämän seerumin käytön jälkeen ihan yhtä freshin näköinen kuin päivän alussa. Seerumi jäi erityisenä siis mieleen, vaikka en pysty näkemään tätä seerumina varsinaisesti. 30 ml maksaa 111 euroa. En tiedä raaskinko koskaan ostaa tätä täysikokoisena, vaikka mieli tekisi. Cult Beautylla on aina välillä 15-20 % alennuksia, joten sellaisen tullen voisi harkita.

Toki ennen uusintakierrosta tekisi mieli testata myös muut seerumit ja kosteusvoiteet, jotka ovat nimeltään lähellä näitä. Löytyy Rebuilding Moisturizer, Resurfacing Serum jne. Tata Harper saisi jotenkin selkeyttää tuotelinjojaan. Ainoa selkeä oma kategoriansa tuotelinjoissa on mielestäni epäpuhtaan ihon Clarifying -tuotteet. Toki myös luksushintaluokan keltaiset purkit erottuvat vihreistä niin värillään kuin hinnallaan. Tälle "keltaiselle sarjalle" ei ole erityistä nimeä, hinnat vain ovat jopa 100 euroa kalliimmat kuin tämän vihreän linjan tuotteissa. 


Retinoic Nutrient Face Oil on pakattu matkakokoisena roll-on-pulloon, josta pidin kovasti. Toki itse öljykin oli oikein miellyttävää. Käytin öisin essencen/seerumin ja kasvovoiteen jälkeen. Aamulla iho oli käytön jälkeen pehmeä, ravittu ja kosteutettu. Öljyn nimi on hämmentävä, sillä ainesosaluettelon mukaan se ei sisällä retinolia tai mitään siihen viittaavaa. Sensijaan öljyn sisältämä alfalfa-uute sisältää korkean konsentraation eri vitamiineja, mm. A-vitamiinia. Öljyssä ei luonnollisesti ole mitään ylimääräistä eikä se sisällä pilkottuja kasviöljyjä. 

Öljyjen hintaluokassa tämä on kalleimmasta päästä luonnonkosmetiikassa, joten epäilenpä, tulisiko tätä ostettua uudelleen. Cult Beautyssa 10 ml maksaa 43 puntaa ja 30 ml 114 puntaa. Ilo oli kuitenkin käyttää ja 3 ml riitti pitkälle.


Resurfacing Mask (pienempi purkki) on Tata Harper -klassikko, mutta itse en päässyt tuotteen erinomaisuuteen täysin käsiksi. Naamio lupaa kosteuttaa ja kuoria ihoa sekä hoitaa epäpuhtauksia mm. ranskalaisen saven ja pajunkuoriuutteen avulla. Sopii kaikille ihotyypeille. Naamio levitetään kasvoille 20-30 minuutiksi, minkä jälkeen huuhdellaan. En usko huomanneeni mitään erityistä vaikutusta lyhyessä käytössäni, vaikka purkki oli tavara oli yllättävän riittoisaa. Hinta tällä on kohtuullinen, 30 ml maksa 62 euroa.

Regenerating Cleanser nousi jo parin kokeilun perusteella selkeästi yhdeksi suosikikseni Tata Harperilta. Kysessä on kuorivia rakeita sisältävä putsari, joka ei kuitenkaan kuivata ihoa vaan päinvastoin. Tunne tämän jälkeen on iholla todella raikas. Ei mahdottoman hintainen tämäkään, voisin ostaa uudelleen. Skin Cityssä 50 ml maksaa 43 euroa ja 125 ml 80 euroa. Silti ennen Regenerating Cleanserin uudelleen ostoa aion testata Purifying Cleanserin, jota myydään Cult Beautylla jopa 400 ml pakkauksessa ja se maksaa vain 100 puntaa eli paljousalennus on merkittävä. Tuohon kun vielä saisi jonkin alennuksen. Suositut tuotteet, kuten tämä ja useat kahden tai useamman tuotteen pakkaukset ikävä kyllä tahtovat olla jatkuvasti loppu ks. kaupasta. Edellä mainittujen lisäksi on vielä olemassa Clarifying Cleanser...


Silmänympärysvoiteen määrä tässä näytepussissa oli ikävä kyllä niin pieni, että en oikein ehtinyt saada käsitystä, millainen tuote on kyseessä. Tästä riitti nipin napin kahteen käyttökertaan. Mielikuvaksi jäi hyvin imeytyvä ja kosteuttava sy-voide, mutta se ei jäänyt mieleen mitenkään erityisenä. Ei tullut ajatusta, että haluaisin ostaa uudelleen.


Tata Harper oli elämys ja olen enemmän kuin tyytyväinen, että päädyin ostamaan tämän kokeilupakkauksen. Kolme tuotetta nousi yli muiden eli Rejuvenating Serum, Retinoic Nutrient Face Oil ja Regenerating Cleanser. Jatkossa täytyy miettiä, ostanko täysikokoisena jonkin näistä vai jatkanko vielä kokeilupakkauksilla, joita on tarjolla ainakin toinen tämän lisäksi, Cult Beautylla Best In Glow Kit, joka sisältää 11 eri tuotetta ja maksaa 148 puntaa.


Oletko kokeillut Tata Harperin tuotteita?

Kommentit

  1. Olipa kiinnostava koonti:) Mä olen käyttänyt Tata Harperilta vain näytepussukoita, jotka olivat tietysti niin minimaalisen pieniä (arvaahan sen hintatason huomioiden), ettei niistä oikein saanut käsitystä, jos näytteestä riittää vain puolikkaalle yhtä poskea;)
    Mua rasittaa myös tuotteiden samantyyliset ja liian pitkät nimilitaniat. Joskus mulla oli pikkupurkkeja Mary Cohr- hoitolatuotteita, joiden nimet olivat hämäävän samanlaisia, että piti tavata tarkkaan, että tiesi mitä naamansa milloinkin kuului laittaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Joo, nuo nimet osaa olla joissain tuotesarjoissa aivan rasittavia :D Olisi ehkä peliliike markkinoinnin kannalta Tata Harperiltakin tarjota hieman anteliaampia näytteitä kun yhtä tyhjän kanssa on pussukka, jolla saa nipin napin puoli naamaa voideltua. Tuokaan sy-voiteen pussi ei antanut minkäänlaista käsitystä voiteesta eli ei toiminut kiinnostuksen herättäjänä ostaa täysikokoista, vaikka tämän tulisi olla näytteiden tarkoitus..

      Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle Sari :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit