Kesäkuun 2017 loppuneet

Kerrankin hyvin ajoissa kuukauden loppuneiden kanssa. Kuun vaihde sattui viikonloppuun, joten nyt vapaalla, univelat pois nukuttuna, on energiaa ja aikaa bloggaillakin :) Loppuneiden määrä on todella pieni nyt edelliseen kuukauteen verrattuna ja näinhän se syklittäin menee. Toisaalta mulla on nyt tällä hetkellä melko paljon tuotteita yhtä aikaa käytössä, sekin vähentää tätä loppuneiden kertymistä. Pitääkin kasvovoiteiden kohdalla alkaa toteuttaa jonkinlaista pannuprojektia, että saisi purkkimäärää pienemmäksi.


9 kosmetiikkatuotetta + 1 sivellin.

Aloitetaanpa ihonhoidolla. Ensimmäisenä kaksi AHA (glykolihappoa sisältävä) / BHA (salisyylihappo) tuotetta:


Paula's Choice Clear Anti-Redness Exfoliating solution 2% Salisylic Acid, Active Solutions 30% Glycolic acid.

Paula's Choicen salisyylikuorinta-aineen tilasin Lookfantastic -verkkokaupasta. Kyseessä on 30 ml:n kokeilu/matkapakkaus, mutta tämä riitti kyllä käytössä melko pitkään. Halusin aknetilanteen vuoksi kokeilla toista happoa (BHA, salisyylihappo) vielä kasvoilleni, sillä koin, että pelkkä AHA iltaisin (Alpha-H Liquid Gold, sis. glykolihappoa, joka edelleen käytössä) ei jaksa pitää finnejä kokonaan pois. Kombinaatio toimi todella hyvin. Eli illasta kostutin ohuen puuvillataitoksen (saa apteekista ja kivempiä kuin pumpulilaput, sillä eivät ime tuotetta niin paljon ja on halpoja, suosittelen :)) Liquid Goldilla ja pyyhin sillä koko kasvot. Aamusta puolestaan kostutin taitoksen tällä Paula's Choicen salisyylikuorinnalla ja pyyhin sillä aknealueet (leuka ja otsa). Sen jälkeen normaalit kasvojenhoitorutiinit. Kyseessä ei siis ole tuo yllä oleva Active solutionsin glykolihappovalmiste todellakaan vaan paljon miedompi 5% valmiste, jota voi käyttää laimentamattomana. 

Toinen kuoriva aine eli Active Solutionin 30% glykolihappo puolestaan on ihan oikea kotona käytettävä kemiallinen kuorinta-aine. Ostin tämän jostain suomalaisesta verkkokaupasta yli 2 vuotta sitten (ks. kauppaa ei enää ole olemassa). Todella harvakseltaan tullut käytettyä alun parin mokan jälkeen (jota näiden kotikuorintojen kanssa herkästi tapahtuu). Parilla ekalla kerralla tosiaan sain sellaisia palaneita kipeitä laikkuja kasvoilleni, vaikka noudatin ohjeita. Ehkä sitten pidin tietyissä kohdissa pumpulitukkoa liian kauan, kuka tietää. Sittemmin käytin muutaman kerran tuotetta ihan onnistuneestikin. Koin lopulta, ettei tällainen läträäminen ole vaivan arvoista ja käytin loppuun tuotteen laimennettuna noin 10%:ksi, joka sekin hieman kasvoilla kirpaisee, mutta palovammoja en saanut. Olen kokenut, että parempi käyttää näitä AHA/BHA -happoja laimeina hoitoliuoksina (kuten 2% salisyyli- tai 5% glykolihappona), jolloin tuloksia saa pitkäaikaisesti ja palovammoja ei tule. Ehkä sellaisella vahvalla kuorinnalla saisikin nopeammin aikaan jotain näkyvää, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että homma pitäisi jättää ammattilaiselle.

Niistä tuloksista sitten. Niitä tulee tosiaankin. Tuolla salisyylihapolla pysyy ainakin näppylät kurissa, mikä on iso asia jo sinänsä. AHA on mun kokemukseni perusteella tehnyt muutakin kuin huolehtinut aknenäppyjen ehkäisystä/hoidosta. Se tasoittaa ihon sävyä ja pigmenttimuutoksia, pitkällä juoksulla parantaa kosteustasapainoa ja kirkastaa. Häivyttää ehkäpä myös pieniä juonteita? AHA tuote tulee kuulumaan säännöllisenä mun ihonhoitorituaaleihin jatkossakin. Nyt olen AHA tuotteita käyttänyt säännöllisesti jo vuoden ajan ja nuo yl. vaikutukset huomannut. Mietin vain, että pitäisikö välillä yöksi muka laittaa jotain muuta kuin Alpha-H Liquid Goldia...? Kun suositus olisi pari kertaa viikossa sitä käyttää. Tuote vain on jotenkin niin näppärä ja helppo. Sipaista vain kasvoille iltaisin ja jää iho raikkaan puhtaaksi ja kiristämättömäksi. Tulee tunne, että se saa hengittääkin yön aikana. Ja uusiutua rauhassa.

Paula's Choicen tuotetta voisin siis ostaa uudelleen ja aika todennäköisesti ostankin, sillä tuote oli toimiva, mutta tuollaista 30% glykolihappokuorintaa en, joten AS:lle peukut alas.

Hups, nyt hapot innoittivat mut kirjoittamaan aivan off topic..

Mennäänpäs takaisin itse asiaan. Seuraavaksi lisää ihonhoitoa..


Lumene Glow Reveal Kirkastava pikakasvohoito, L'Oreal Age Perfect Fresh Toner kasvovesi ja Supermood Egoboost pikakaunistava seerumi

Lumenen pikakasvohoito on savinaamiotyyppinen tuote. Olen käyttänyt tämän saunassa käydessäni, koska en jaksa läträtä potentiaaisesti sotkevien tuotteiden kanssa asunnossani. Saunan kanssa toimii oikein hyvin, iho tuntuu puhtaalta ja raikkaalta tämän jälkeen. Tuoksu savinaamioille tyypillinen, kuten myös koostumuskin. Ihan kiva tuote, mutten usko ostavani uudestaan, sillä ei mitenkään erityisen hyvä kuitenkaan ollut. 

Sitä vastoin viereinen L'Orealin kasvovesi oli sellainen, joka jäi mieleen erinomaisena tuotteena. Aion ostaa uudelleen. Kyse on anti-age -linjan kasvovedestä, joka on raikastava, puhdistava ja samalla myös kosteuttava. Ei sellainen maitomainen tai rasvainen kuten monet kosteuttavat kasvovedet ovat, vaan koostumus on kirkas, raikas ja täysin nestemäinen kuten mielestäni kasvovesien tulee olla. En oikein pidä sellaisista kasvovesistä, joissa on emulsiomaista koostumusta; nehän valahtavat pumpulilapultakin pois ennenkuin siihen imeytyvät. Tämä kasvovesi sisältää C-vitamiinia, mikä ihon kannalta hyvä juttu. Ehdottomasti jatkoon, markettien helmiä.

Supermoodin Egoboost oli jännä seerumi. Se tosiaan jättää kalvomaisen kiristävän tunteen kasvoille kuivumisensa jälkeen, sillä kyseessä on pikakaunistaja. Tehoaineena on kotimainen pakurikääpä, joka sisältää runsaasti antioksidantteja. En erityisemmin tykännyt tästä "kohottavasta" vaikutuksesta. En sellaista huomannut enkä koe tarvitsevani. Kuitenkin isot plussat seerumin ravitsevasta ja antioksidanttipitoisesta koostumuksesta. Kun tämän päälle laittoi kosteusvoidetta, hävisi kaikki kiristys yms. Lopulta tämä kuitenkin kosteuttaa ihoa, ei kuivata suinkaan. En välttämättä tule ostaneeksi uudelleen, sen verran kuitenkin tuote oli ohi mun tarpeiden ja mieltymysten tuotetunnultaan.

Seuraavaksi kohti vartalo- ja pesutuotteita:


I love Coconut & Cream vartalovoide

Sain tämän joululahjaksi viime jouluna, mutta joulun jälkeen käyttelin pari isoa valtalovoidepulloa loppuun. Siksi tämä loppui vasta nyt. Olen nähnyt tätä merkkiä myytävän Sokoksissa, mutta en ole itse merkin tuotteita tullut ostaneeksi. Vartalovoiteessa on voimakas kookoksen (ja jonkin muun) tuoksu, koostumus on täyteläistä, mutta ei turhan rasvaista. Kosteutusteho on hyvä, ihoni tykkäsi tästä. Mahdollisesti voisin ostaa itsekin merkin vartalovoiteen jatkossa, tosin pieni miinus hieman turhan voimakkaasta tuoksusta.


TRESemme Keratin Smooth hoitoaine, Lacto line pesuneste

TRESemme hoitoaine tuli toukokuun Bette Boxista ja se tulikin käytettyä nopeasti loppuun. Ei 100 ml hoitoaineesta riitä kovin kauan käyttöön varsinkin kun kyse on melko lirusta tavarasta. Tykkäsin linjan shampoosta, mutta tämä ei lämmittänyt. Tuntui levittämisen jälkeen katoavan hiuksiin, selvitysteho heikko. Mulla on liian vaativat/käsitellyt hiukset tällaiselle. Ei jatkoon.

Lacto line pesuneste on suosikki jo vuosien takaa. Aina uudestaan ja uudestaan tähän pulloon tulee tartuttua kun sen näkee kaupan hyllyllä ja useimmista marketeista löytyykin. Hajustamaton reilun kokoinen ja halpa pesuneste, joka ei kuivata ihoa. Ei ole testattu eläimillä (pupumerkki). Jatkoon tottakai.

Lopuksi vielä meikkituotteet:


Yves Rocher Pure Light meikkivoide, H&M meikkisivellin(puolikas)

Yves Rocherin meikkivoide on jo monta vuotta vanha. Jäänyt laatikoiden perälle pyörimään aina uusien meikkivoidekokeilujen jäljltä. Päätin nyt ottaa tämän intensiiviseen käyttöön (helppoa nyt, sillä laitan töihin meikkipohjan joka päivä) ja käyttää pois. Pari viikkoa siinä meni kesätöiden alusta. Erinomainen tuote. Notkea, vesimäinen, hyvin levittyvä ja yllättävän kestävä koko päivän kasvoilla. Mitään korjailuja tjs. ei tarvinnut. Alle laitoin seerumin ja kosteusvoiteen, päälle irtopuuterin/ essencen matt! kivipuuterin, ei primereitä. Vasta nyt tuotteen loputtua ja näitä kuvia kuvaillessani raotin tuota pullon takapuolen etikettiä katsoakseni Incl:n. Ei voi väittää täysin tätä ymmärtäväni, mutta sen verran huomaan, että sisältää melko paljon kosteuttavia ainesosia ja vesi on ensimmäisenä. Silikonikin siitä toki löytyy, mutta tuo dimeticone ei iholleni koskaan erityisen paha ole ollut. 

Meikkivoide ei aiheuttanut yhden yhtäkään näppyä. Tämän loppumisen jälkeen aloittamani Neutrogenan CC -voiteen aikana sen sijaan näppyjä on taas ilmestynyt (ks. meikkivoiteen pitäisi erityisesti estää niiden tulemista ;)). No, ei toki voi aina näppyjä laittaa meikkivoiteen piikkiin tai näpyttömyyttä sen ansioksi, tekijöitä on monia.. Välillä tuntuu että tuo iho elää aivan omaa elämäänsä riippumatta mistään mitä teen, vaikka eihän se tietenkään niin ole lopulta.


Päätin sanoa hyvästit H&M:n sivellintyngälle. Se on palvellut jo pitkään puuterimaisen kulmavärin levittäjänä. Toinen pää on irronnut ja kadonnut tuosta siveltimestä jo ajat sitten, semmoinen luomiväripää. Nyt viimeaikoina ei ole juurikaan tullut käytettyä puuterimaista kulmaväriä vaan olen helppouden ja nopeuden nimissä suosinut värillistä kulmageeliä. Lisäksi omistan useita viistokärkisiä siveltimiä, jotka eivät ole poikki, joten tämä saa nyt lähteä.


Oliko loppuneissa sinun suosikkituotteitasi? Tai päinvastoin? Heräsikö kiinnostus jotain tuotetta kohtaan?




Kommentit

  1. Mulla on Lumenen pikakasvohoito ollut käytössä yli vuoden, enkä saa sitä varmaan käytettyä loppuun. Se on liian tymäkkää mun kuivalle iholle, mutta aina silloin tällöin kokeilen sitä suunnilleen 30 sekunnin ajan. Heitän varmaan kokonaan pois kohta puoliin.
    Paula's Choicen tuotteita olen ajatellut tilata, mutta ovat toistaiseksi jääneet the Ordinaryn jalkoihin.
    I Love -vartalovoiteiden tuoksut on järjestään niin tymäköitä, etten pysty käyttämään niitä kropalle vaan tungen ne jalkohin. Lahjaksi olen niitä saanut, en itse ostaisi;) Suihkusaippuat on hieman siedettävämpiä tuoksun puolesta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mullakin on Paula's Choicen tilaaminen jäänyt The Ordinaryn jalkohin, sillä tilasin The Ordinaryn Azelaic acid -voiteen tuon loppuneen Paula's Choicen salisyylihappoliuoksen tilalle. Saapa nähdä auttaako yhtä hyvin.
      Erittäin todennäköisesti en itsekään osta nuita I Love -tuotteita enää, sillä vartalotuotteissa on valinnanvaraa ja mulla tuoksuton ohittaa mulla aina tuoksuttoman.. Eli saisi olla todella erittäin hyvä tarjous, että tarttuisin näin voimakkaan tuoksuiseen ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit