Kesäkuun 2019 loppuneet

Kesäkuun loppuneiden tuotteiden saldo jäi niukaksi. Kuvat otin loppuneista vasta eilen ja syksyhän se kuvissa on jo, keltaisia lehtiä ym. Kylläpä se tuli varhain. Pohjoiseen en uskalla edes toivoa enää lämpöä.. lämmin, "oikea" kesä oli täällä todella lyhyt tänä vuonna, vain muutama päivä.


Kaikki purkit eivät ole tyhjiä, mutta poistoon syystä tai toisesta menevät olen käynyt läpi aina loppuneiden postauksissa. Kolme tuotteista on vanhentuneita/pilaantuneita ja yksi itselleni sopimaton. Kuvasta jäivät vielä puuttumaan nämä Laveran ampullit:


Kevään/kesän aikana olen tehnyt vertailua Lavera vs. Madara ampullejen osalta. Molempia löytyy siis loppuneista. Lavera Two-Phase Intensive Firming Treatment -ampullit vie voiton, vaikka miinusta kovasta hinnasta. Kaksifaasiset (l. sisältävät sekä vesiliukoisen että öljyosan erikseen) Laveran ampullit sopivat mainiosti kuivalle iholle tuomaan koko päivän kestävää kosteutta ja meikin alle pitämään meikkipohja raikkaana ja estämään ihon kuivumisen meikin alla (jolloin meikkikin alkaa näyttämään huonolta). Esittelin Laveran ampullit tässä postauksessa. Öljyfaasissa on useita ihoa ravitsevia öljyjä, mm. argan ja vesifaasissa mm. kollageenituotantoa stimuloivia peptidejä.


Vertailuna Madaran Amino-Fill 3D Lifting Booster -ampullit, joita olen esitellyt tässä ja tässä postauksessa. Aminohappojen luvataan stimuloivan niin ikään kollageenin tuotantoa näissäkin. Incl:ssa aminohappoyhdiste ei ole kovin ylhäällä listauksessa, minkä voi koostumuksestakin päätellä. Voidemaisen koostumuksen tekeviä emulgaattoreita ja muita täyteaineita, glyseriiniä ja manteliöljyä on incl:ssa ennen aminohappoyhdistettä. Voiteelta tämä tuntuukin, ei miltään tehoseerumilta. En ole huomannut erityisiä vaikutuksia, toimii kuten mikä tahansa hyvin kosteuttava kasvovoide. Aiemmissakin postauksissa olen maininnut, että en pidä tyylistä, miten tuote on pakattu. Muovisesta ampullista on vaikea saada tuote ulos kunnolla ja sitä jää pakkaukseen aina, kuten kuvasta näkyy, vaikka kuinka puristelee ja koputtelee tuotetta ulos. En usko enää ostavani näitä, vaikka hinnaltaan ovatkin selkeästi Laveran ampulleja halvempia. Eivät vain täyttäneet odotuksiani tehotiivisteestä ja käyttökokemus ei tuo mitään extraa verrattuna keskivertoon luonnonkosmetiikan kasvovoiteeseen,


Kerastasen Elixir Ultime -hiusöljyn sain ystävältäni, jolle tuotteen tuoksu aiheutti hengenahdistusta/allergiaoiretta. Omaan nenääni tuoksu ei ollut kovin voimakas eikä mitenkään ärsyttänyt. Kyseessä on silikonipitoinen hiusöljy, joka toimii jätettävänä latvahoitoaineena kosteuttaen latvat ja helpottaen hiusten aukikampaamista. Suosikkini tässä kategoriassa on Garnier Respons hiusöljy, joka on todella edullista eikä eroa tähän kalliimpaan Kerastaseen huomaa millään tavalla. Eli tämä on ihan kelvollinen ja tehtävänsä tekevä hiusöljy, mutta hinnan vuoksi en itse ostaisi uutta pulloa. Tämän loputtua sensijaan hankin jälleen kerran Garnierin öljyn. 

Fructis Banana Hair Food on hoitoainerakkautta ensikokeilulla. Silikoniton Curly Girl -metodiinkin sopiva hoitoaine on täyteläinen, kosteuttava ja selvittävä eli pesun jälkeen hiukset ovat pehmeät ja hyvin aukikammattavat verrattuna moneen muuhun hoitoaineeseen/hoitonaamioon. Toki yleensä aina (ja mulla aina) pitkä hius tarvitsee jonkin verran jätettävää hoitoainetta aukikampaamiseen, mutta se ei tämän hoitoaineen arvoa himmennä. Itseasiassa Hair Food toimii myös jätettävänä hoitoaineena. Siihen tarkoitukseen en tuotetta ole kyllä vielä kokeillut. Olen esitellyt tuotteen aiemmin tässä ostopostauksessa. Tuoksu on miedon banaaninen. Sarjasta löytyy myös papaija ja makadamiapähkinä hoitoaineet, mutta palaan aina tähän banaaniin. Curly Girlin vuoksi hyllyt olivat lähimarketissa pitkään tyhjänä tämän kohdalla, mutta viimein sain ostettua purkin itselleni noin viikko sitten, joka odottaa käyttöönottoa. Välissä siis täytyi tyytyä muihin hoitoaineisiin. Tämä on siis saavuttanut asemansa ykkössuosikkina hoitoaineiden osalta. Curly Girliin en itse tätä tarvitse, sillä suorahiuksisempaa saa hakemalla hakea kuin minä :D.

Swell Ultimate Protect & Renew Serum tuli Look Fantastic beauty boxin mukana, muistaakseni viimeisimmissä, mitä sain eli vuoden 2018 lopussa. Kyseessä on hiusseerumi, jota käytetään pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin. Tästä ei jäänyt erityisiä muistikuvia. Kyseessä on voidemainen kevyt koostumus. Hiusten selvittämisessä tämä ei yksin riittänyt vaan tarvitsin öljyn kaveriksi, vaikka käytön aikana hiukseni olivat hyvässä kunnossa. Kenties ei ole selvittämiseen edes tarkoitettu, voisi toimia paremmin kosteuttajana pesujen välissä. Ei vakuuttanut ja mitään vaikutuksia en huomannut, joten en ostaisi itselleni.


Tässä sitten surullisempi rivistö. Huonoksi menneet ja epäsopivat tuotteet. Lumenen Lähde kaksifaasinen misellivesi tuli tiensä päähän kun huomasin, että koostumus on muuttunut erilaiseksi, mitä tämä alunperin on ollut. Kerros pinnalla oli aiemmin öljymäinen ja tuotetta käytettiin siten, että öljy- ja vesifaasi sekoitettiin yhteen ennen kaatamista vanulapulle, jolloin rasvaliukoinen meikki ja epäpuhtaudet liukenevat iholta pois paremmin kuin normaalilla vesimäisellä misellivedellä. Kuvastakin nyt näkyy, että öljy on muuttunut voidemaiseksi valkoiseksi emulsioksi isolta osin. Öljyä on pinnalla semmoisenaan vain ohut kerros. Tämä transformaatio tapahtui helteiden aikana putellin ollessa reissulaukussa kuumassa autossa. Ei siis kestänyt lämpöä. En halua laittaa iholleni tuotetta, jonka koostumus on muuttunut alkuperäiseen tilanteeseen nähden, sillä se on oletettavasti pilalla ja kuka tietää, mitä reaktioita iholla aiheuttaisi.

Seuraavana rivissä on Colourpopin Super Shock luomiväri, joka on kovettunut pannuunsa. Tästä lisää myöhemmin.

Herbinan Lip Candy huulikiilto/voide tuli ajat sitten Bette Boxin mukana vai olikohan kyseessä silloin vielä Liv Box.. Huulirasvoja oli liikaa jemmoissa tuolloin ja käyttö vähäistä, joten tämä sai odottaa vuoroaan. Kun se vuoro viimein tuli, havaitsin, että koostumus on muuttunut liruksi vesimäiseksi, aivan erilaiseksi, mitä se oli tuotteen saamisen aikaan, jolloin testasin sitä. Pilalle siis mennyt odottaessa käyttöään.

Isadoran Natural Matt Oil-Free Foundation 20 ml sävyssä 10 Porcelain tuli myös Bette Boxin mukana jo lähes pari vuotta sitten. Tämäkin sai odottaa käyttöään pitkään ja aika koitti keväällä. Ei ollut mennyt pilalle, toimi kuin unelma, levittyi tasaisesti ja antoi kauniin pitkäkestoisen meikkipohjan. Ongelmana oli vain, että joka ainoan käyttökerran jälkeen huomasin ihollani uuden finnin illasta. Tämä toistui aivan järjestelmällisesti.  Meikkivoiteet ovat aiemminkin aiheuttaneet mulle epäpuhtauksia, mutta ei koskaan aiemmin näin järjestelmällisesti, että uusi finni tulee joka käyttökerran jälkeen. Roskiin siis menee, ei sovi iholleni.


Tämä Colourpopin Super Shock Shadow (jonka nimeä en muista enää ja tuskin tätä enää olisi saatavillakaan) oli pitkään suosikkini. Lämpimän ruskeassa sävyssä oli hohtavuutta aavistuksen, mikä on nähtävissä kuvassa. Koostumus on pehmeää, mutta ei aivan voidemaista, jotain voidemaisen ja pressatun luomivärin välimaastosta. Omistan useita Super Shock luomivärejä ja pidän tästä pehmeästä koostumuksesta paljon. Yhtään nappia en ole saanut loppuun kulutettua ja tämä on toinen, joka on mennyt pilalle. Ensimmäinen pilalle mennyt shimmerinen nappi pilaantui koostumuksen muututtua murenevaksi ja kuivaksi. Tämä puolestaan on muuttunut kivikovaksi. Millään siveltimellä ei saa tuotetta enää irti pannusta ja mitkään kikat päällimmäisen kerroksen kuorimiseksi eivät toimineet. Tuote on yksinkertaisesti kuivettunut ja kovettunut pannuunsa. Super Shock luomivärit eivät kestä ikuisuutta pehmeinä ja hyvin levittyvinä ja siksi ne ovatkin pakattu yksittäisiksi tiiviillä kierrekorkeilla varustettuina, että kestäisivät edes hieman pidempään. 3-4 vuotta on siltiki selkeästikin liian pitkä aika :D Pitääpä laittaa vauhtia muiden Super Shock sävyjen käyttöön, ennekuin pilaantuvat, sillä useat on ostettu samoihin aikoihin kuin tämä.


Nivean dry fresh antiperspirantti tuli Bette Boxin mukana aikoinaan ja odotti käyttöönottoaan pitkän tovin. Nyt tullut sitten loppuunsa. Hyvää ja toimivaa tavaraa ja itselläni pitää hikoilun loitolla luvatut 2 vuorokautta. Tulen jatkossakin palaamaan Nivean antiperspirantteihin. Toki myös Rexona ja Dove ovat hyviä markettimerkeistä. Samalla viivalla. Ostopäätökset menevät siis fiiliksen ja tarjousten mukaisesti.


ACO:n Sun Face Fluid Mattifying Anti-Blemish oli tuotenäyte, jonka sain viime kesänä työpaikalta, mutta joka pääsi käyttöön vasta nyt alkukesästä. Pussista riitti kaksi käyttökertaa ja toimi oikein hyvin. Tuote imeytyi hyvin, ei jättänyt öljyistä tai valkoista pintaa. Koostumus muistutti normaalia kosteusvoidetta. Plussaa suojakertoimesta 50. Voisin ostaa ensi kesäksi tuubillisen tätä.

Pixi Sun Mist Spf 30 oli peräisin kahden vuoden takaa. Ostin tämän alunperin siihen tarkoitukseen, että suihkemaista aurinkotuotetta olisi helppo lisäillä meikinkin päälle. Siinä tarkoituksessa tuote ei valitettavasti toiminut vaan suihke jätti jälkeensä valkoisia läiskiä. Alkuun sumutin myös tukkeutui jatkuvasti, joten käyttö jäi vähälle. Tänä kesänä sitten ihmeen kaupalla suihke olikin muuttunut hienojakoisemmaksi tai se tuli sumuttimesta ulos sellaisena. Ei enää jättänyt valkoisia länttejä jälkeensä...! Olikohan sitten koostumus muuttunut säilytysaikana tai suutin jostain kumman syystä alkanut toimia normaalisti. Tuote tuli sitten melko tehokkaasti käytettyä loppuun tämän alkukesän aikana, toki sitä ei enää ollutkaan paljon jäljellä tuossa vaiheessa kun aiempana kesänä yritin taistella tuotteen loppuun käyttämisessä. Käyttökokemus oli kokonaisuudessaan sen verran huono kahden ensimmäisen kesän osalta, etten osta tätä enää uudelleen.

Kommentit

Suositut tekstit