Luonnonkosmetiikkaa x 4

Tässä postauksessa käsittelen muutamaa kevään mittaan tehtyä luonnonkosmetiikkatuotetta. Tuotteilla ei varsinaisesti ole muuta yhteistä kuin että ovat luonnonkosmetiikkaa, joten otsikko jäi vähintään epämääräiseksi. Postaustahti on ollut hidas viimeaikoina. Valmistuminen toiseen ammattiini ja siirtyminen työelämään ns. lopullisesti on vaatinut veronsa. Töitä on tehty koko vuosi ja kevät kiihtyvällä tahdilla. Nyt siirtyminen uuteen työpaikkaan on ollut raskaampaa kuin nuo aiemmat työt, sillä joudun asumaan osan viikosta eri paikkakunnalla kuin missä kotini on. Ensin ajattelin, että työasunnossa ehtisi kirjoitella blogiakin, mutta jaksamista ei ole ollut. Enempi mennyt makoiluksi ja muiden kirjoitusten selailuksi.

Postauksen tuotteet ovat siinä mielessä kokonaisuus, että näillä saa tehtyä lähes kokonaan kasvojen aamu- tai iltahoidon/rutiinit. Silmänympärysvoide jää vain puuttumaan. Käyttämäni tuotteet vaihtelevat aina päivästä toiseen, mutta on tämäkin kokonaisuus ollut käytössä muutaman kerran ja toimii. 


Hoitoneste on 100 % Purelta, ensimmäinen omistamani tuote tältä merkiltä, joka on korealasesta kosmetiikasta inspiroitunut amerikkalainen merkki. YA Naturae Seerumi oli helppo ostos -20 % alennuksesta, sillä aiemmin saamani näytepussi vakuutti, että tuote on itselleni sopiva ja toimiva. Atopik Suojaava Sinkkivoide oli myös apteekkiostos tarpeeseen kun ihoni oli pahimmillaan ärtynyt. 

Bybi Babe Balm on vanha tuttu, hyvin riittoisa monikäyttöinen balmi, edellinen tuubi on vielä kesken, olen esitellyt sen tässä. Ostin uuden jo varastoon, sillä oli todella hyvässä kantiskeskiviikkotarjouksessa House Of Organicilla. Kyseinen balmi uudistuu sekä pakkauksen että myös sisällön osalta, ehkä siksi hyvässä tarjouksessa myyty. Itse en kaipaa tälle balmille mitään uudistusta, se on hyvä juuri tällaisenaan. Bybin balmi sopii kaikille mielestäni, myös akneiholle sekä ärtyneellekin iholle, jotka molemmat mulle tuttuja yhdessä ja erikseen. Balmi ei tuki ihoa. Se sitoo kosteuden ihoon ja pehmentää. Toimii hyvin meikin alla (toki alle hoitoneste (+) seerumi + päivävoide) tai yöksi iholle viimeisenä kerroksena (alle hoitoneste + seerumi (+) yövoide). Nykyisin olen tykännyt enemmän balmeista kuin öljyistä viimeisenä kerroksena.


100 % Puren Tea Tree & Willow Clarifying Astringent -hoitoneste on tarkoitettu akneiholle, mistä heti tulee mieleen ensimmäisenä, että tämä varmaan kuivattaa. Näin ei kuitenkaan ole, tuote sisältää mm. kosteuttavaa glyseriiniä ja kasviuutteita eikä oikein mitään, mikä kuivattaisi. Kuivattava mielikuva yleensä vain liitetään akneihon tuotteisiin. Onneksi kuivattavuus on ainakin osittain jo menneisyyttä; yhä enemmän ymmärretään, että akneiho tarvitsee kosteutusta. Kuivattaminen ei niitä näppyjä mihinkään hävitä vaan saa vain ympäröivän ihon ärtymään. Tarvitaan kosteutusta sekä huokosia tukkimattomia ainesosia sekä sellaisia ainesosia, jotka pystyvät avaamaan tukkeutuneita huokosia ja pitämään niitä avoimena.

Tässä hoitonesteessä on pajunkuoriuutetta, jonka sisältämä salisyylihappo pääsee rasvaliukoisena imeytymään syvälle ihoon ja kuorimaan ihohuokosia syvältä, pitämään ne auki. Synteettisen kosmetiikan puolella salisyylihappoa on saatavilla 2 % -liuoksena (mm. The Ordinarylta), joka todennäköisesti on akneen tehokkaampaa kuin tämä hoitoneste suuremman pitoisuuden vuoksi. Tarkemmin en osaa sanoa, sillä jostain syystä en ole kokeillut tällaista tuotetta. Tämä pitäisi korjata lähiaikoina. Ehkä juuri se kuivattavuuden pelko on ollut tässä taustalla, että jäänyt testaamatta. Lisäksi hoitonesteessä on antibakteerista teepuuöljyä taistelemassa finnejä vastaan, mikä on hyvin perinteinen anti-akne-ainesosa. Mietin jonkin aikaa, että mikä asia menneisyydestä tulee mieleen tämän hoitonesteen tuoksusta ja sehän oli The Body Shopin Tea Tree Oil, joka oli ehkä ensimmäinen teininä ostamani tuote finnejä vastaan.

100 % Puren hoitoneste ei minun akneongelmaa ole ratkaissut, ehkäpä kuitenkin toiminut yhtenä tukituotteena sitä vastaan taistelussa. Lievässä pinnallisemmassa aknessa tämän voisi olettaa antavan hyviäkin tuloksia. Itselläni akne on, jos ei nyt vaikeinta tyyppiä, niin vaikeaa kuitenkin, vaikka ei ole kovin laaja-alaista. Yksittäiset näpyt ovat syviä, kipeitä ja hitaasti parantuvia. Ihon ollessa ärtynyt, ihottumainen tai rikki, ei tämä hoitoneste sovi käyttöön, vaikka tervettä ihoa ei ärsytä tai kuivatakaan. Tykkään tästä tuotteesta, mutta täytyy sanoa, että enempi tykkäsin Whamisan Organic Flowers Refresh Tonerista joka on myös epäpuhtaalle iholle tarkoitettu hoitoneste. 100 % Puren loputtua täytyy palata siihen takaisin. Loppu ei ihan heti ole kyllä tulossa, sillä tuotteen koko on erittäin reilu 118 ml. Kertakäyttömäärä on melko pieni, sillä levitän tätä vain epäpuhtaalle ihoalueelle eli käytännössä leuan alueelle ja otsaan.



Kuten aiemmissa postauksissani olen tuonut esille, YA Naturae Seerumi muistuttaa hyvin paljon Dermosilin Kanervaseerumia (tämän nimi tosin on jo muuttunut, koostumus kuitenkin sama). Kyseessä on kevyt, emulsiomainen, pehmeä ja miedosti tuoksuva seerumi. Imeytyminen on nopeaa, ei rullaudu voiteiden ja meikkien alla. Tämä pehmentää ja kosteuttaa tehokkaasti ja sopii myös ärtyneelle ja akneiholle loistavasti. Ominaisuuksiltaan tämä on hyvin lähellä Dermosilin seerumia, tuoksussa selvin ero mielestäni Dermosilin eduksi, vaikka ei YA Naturae seeruminkaan tuoksussa moitittavaa ole. Ehkä Dermosil on koostumukseltaan aavistuksen rasvaisemman tuntuinen, mutta hankala lopulta sanoa tarkalleen kun ei pysty nyt vertailemaan näitä kahta (koska Dermosil on loppu). Jos kosmetiikalta ja seerumeilta hakee elämyksiä ja jotain nopeasti nähtävää vaikutusta, tämä ei vastaa sellaiseen tarpeeseen. Enemmän kyseessä on joka ihotyypille sopiva perustuote, luotettava, laadukas ja hommansa hoitava kosteuttaja. Rasvaisempi iho ei tämän jälkeen välttämättä tarvitse mitään kosteusvoidetta päälle. Itse käytän kyllä päivävoidetta ja iltaisin öljyä/balmia tämän päälle.



Sinkkivoiteen etsiminen lähti siitä kun sain ystävältäni Avenen Cicalfate Repair Cream -voiteen testiin. Tai siis voidetuubin loput. Tuolloin valitin ihon kipeyttä ja ärtyneisyyttä, finnejä ym., jotka toki olivat nähtävillä ilman mitään puhetta. Ihoni tykkäsi todella paljon Cicalfatesta. Se oli sopivan paksua ja muodosti suojaavan, rauhoittavan ja kosteuttavan kerroksen ärtyneelle iholle. Tehoaineina sinkki, sukralfaatti ja antibakteerinen kupari. Tuubi loppui nopeaa ja ajatus oli ostaa uusi, mutta päätin kuitenkin kokeilla Atopikin sinkkivoidetta, joka oli apteekissa alennuksessa.

Atopik Sinkkivoide ei ikävä kyllä vedä ominaisuuksiensa puolesta vertoja Avenen Cicalfatelle. Voide on selkeästi koostumukseltaan ohuempaa eikä sitä saa asettumaan suojaavaksi kerrokseksi esim. yön ajaksi ärtyneelle ihoalueelle. Paksumpana tämä voisi toimia oikein hyvin. Toisaalta Atopikin etuna on mineraaliöljyttömyys. Cicalfate sisältää paraffinium liquidumia. Atopikin voide voisi sopia ihan päivävoiteeksi herkälle iholle, ei niinkään erityiseksi hoitovoiteeksi ja suojakerrokseksi kuten Cicalfate.

Nyt iho on selkeästi parempana, uskaltaisinko jopa sanoa, että hyvässä kunnossa verrattuna Cicalfaten ja sinkkivoiteen käyttöaikoihin. Jos se taas menee huonompaan (toivottavasti ei pian, mutta hyvin mahdollista, että seuraavan talven aikana näin käy), voisin käyttää perus päivävoiteena Atopikin Sinkkivoidetta ja tehohoitona sekä yövoiteena Cicalfatea. Atopikin tuotteet nimensä mukaisesti ovat sopivia herkälle ja atooppiselle iholle. Ihoni oltua pahimmillaan, se ei merkin tuotteista ärtynyt. Paras juttu Atopikissa on se, että tuotesarja tarjoaa atooppiselle ja herkälle iholle vaihtoehdon apteekin perusvoiteille. Toki toinen paljon kehuttu herkälle ja atooppiselle iholle sopiva uusi sarja on Laponie Of Scandinavia, jonka tuotteisiin täytyy ehdottomasti jatkossa tutustua.


Kommentit

Suositut tekstit