Helmikuun 2019 loppuneet

Helmikuussa loppui melko vähän tuotteita, yritän silti pitää arviot nyt lyhyinä, sillä maaliskuun loppuneet odottelevat vuoroaan päästä esittelyyn.

Pidemmittä puheitta, tässä loppuneet:



Hiustuotteista loppui Garnier Respons hiusöljy, XZ hiushuuhde ja Orgnic shopin hiusnaamio. Garnierin hiusöljy on tullut jäädäkseen osaksi hiustenhoitoani. Joka pesun jälkeen levitän tätä pari painallusta latvoihin ja näin hiukset saa kammattua vaivattomasti auki. Öljy ei lässäytä tai tee hiuksista rasvaisen näköisiä. En ole koskaan onnistunut edes vahingossa käyttämään tätä liikaa. Edullinen reilu 5 euron pullo päihittää täysin kalliimmat kilpailijansa mukaan ja on käyttöominaisuuksiltaa ollut yhtä hyvä kuin Moroccanoil. Jatkoo.

XZ hiushuude tuli Bette Boxin mukana aikanaan. Testasin tätä uutuutta mielenkiinnolla. Tuotteelle oli olemassa monta käyttötapaa, mm. tätä saattoi käyttää shampoon asemesta hiustenpesussa ja muulla tavalla en tätä käyttänytkään. Päivittäin suihkussa käydessä hiuksia ei tarvitse pestä joka kerta, jolloin raikastava hiushuude ajoi kevyen pesun/hoidon asiaa. Harmi, etten ole nähnyt tätä kaupoissa. Vaikea sanoa tosin, tuleeko ostettua uudelleen.. jossain määrin minua ahdistaa iso määrä erilaisia purkkeja ja purnukoita. Yksinkertaisemmat vaihtoehdot ovat usein selkeämpiä sekä hiusten- että ihonhoidossa, vaikka minimalismiin en näissä pyrikään. Valtava purkkimeri tarkoittaa vain usein "pannuprojekteja". Tälläkin hetkellä ihonhoitotuotteita on tehokäytössä useita, en jaksa katsella vellovaa purkkimerta vaan haluaisin keskittyä käyttämään niitä parhaita tuotteita, mitä olen itselleni löytänyt.

Organic shopin hiusnaamioista olen puhunut jo useamman kerran täällä blogissa ja tägipilvestä löytyy kyseiset postaukset. Kokeilin vasta ks. merkin normaalia hoitoainetta, mutta se ei vakuuttanut hoitavuudellaan. Yksi suosikkinaamiostani on tämä argan&amla, joka on miedon tuoksuinen sekä hoitava, helpottaa hiusten auki kampaamista. Pitkien hiusteni naamioidentarve ei ole loppunut, vaikka vaalennetut latvat on pois leikattu. Erona aiempaan on se, että jätettävää hoitoainetta ei enää tarvitse niin paljon ja kampaaminen on helpompaa.

Lyhyesti ajattelin kirjoitella, ei näemmä onnistu taaskaan ;D


Holika Holikan Aloe Facial Cleaning Foam oli todella kuivattava puhdistusgeeli korealaiseen tapaan. Useimmat korealaiset putsarit tuntuvat olevan oikein narskuvan puhtaiksi peseviä. En tule ostamaan jatkossa tätä ja todennäköisesti en muitakaan ks. merkin puhdistustuotteita.

RenuSkin Flash Relax Mask on anti-age-vaikutteinen geelimäinen kasvonaamio, joka tuli LF boksin mukana. En innostunut tuotteesta. Se jonkin verran jopa ärsytti ihoa. Yritin käyttää pois kasvonaamiona saunassa. Viimeisin kerta oli tuskaa kun iho lehahti ihan punaiseksi. Ei todennäköisesti ollut tuotteen vika vaan yleisen herkistymisen piikkiin menee. Atooppinen ihoni temppuili jokin aika sitten reagoimalla aivan kaikkeen. Nyt tilanne on tasoittunut ja iho sietää hyvin kaikkea, mitä on aiemminkin sietänyt. Ei tulisi mieleen silti ostaa tätä naamiota uudelleen. En kokenut sen tekevän mitään iholleni.

Mossan Vitamin Oil Coctail oli alkuun tosi kiva tuote, ensimmäinen kasvoöljyni. Sittemmin perehdyin hieman enemmän ainesosiin ja ikäväkseni tämä tuote sisältää pilkottuja kasviöljyjä turhan paljon. Arvokkaampia ja hoitavampia ovat kokonaiset öljyt kasvoöljyissä. Imeytyvyys tässä ei mielestäni ollut yhtään parempaa kuin kokonaisia kasviöljyjä sisältävissä tuotteissa. Taistelin tämän loppuun, lähinnä käyttäen kosteutuksena ja suojana saunassa, jolloin tuote pääasiassa peseytyi pois kasvoilta lopulta.


Puolet Tata Harperin kokeilupakkauksesta loppui helmikuussa. Tata Harper vakuutti minut tuotteiden laadukkuudella ja ehdottomasti aion palata merkin pariin jatkossakin. Tuotteet ovat hintavia, mutta esim. Cult Beautyssa on välillä tarjolla pakkauksia, joissa yksittäisten tuotteiden hinnat jäävät selkeästi halvemmiksi kuin erikseen ostettuna. Tässä postauksessa kirjoittelin näistäkin nyt loppuneista eli Reparative Mosturizer -kasvovoiteesta, Regeneratin Cleanser -kasvojen puhdistusaineesta sekä Resurfacing Mask -kasvonaamiosta. Herkkäihoisille nämä eivät todennäköisesti sovi. Onneksi ehdin testata tuotteet ennen ihoni huonoa vaihetta, joka nyt siis onneksi on jo ohi.


Lopuksi vielä H&M huulirasva ja Avitcid -voide. Huulirasva on valehtelematta ikivanha. Pyörinyt loputtomasti kylppäreissä ja yrityksenä ollut käyttää loppuun. Useimmiten ennen loppumistaan huulirasvat menevät hukkaan. Jostain syystä tämä ei suostunut hukkaantumaan. Vihdoin viimein sain käytettyä tämän loppuun. Ei mikään kovin ihmeellinen tuote, kosteuttava vaikutus ei erityisen pitkäaikainen. Sheavoi oli muistaakseni raaka-ainelistan loppupäässä.

Orionin Avitcid 0,05 % on voide, johon minulla on viha-rakkaussuhde. Kyseessä on tähän mennessä ainoa varsinainen aknelääke, jolla on selkeästi ollut positiivista vaikutusta ihooni. Veikkaan, että iho voisi ehkä pysyä kohtuullisessa/hyvässä kunnossa, jos jaksaisin/muistaisin käyttää tätä ylläpitona hyvässäkin vaiheessa pari kertaa viikossa. Jossain vaiheessa käyttö sitten hiipuu.. ja ei heti, vaan usein viikkojen päästä iho sitten pahenee. Tosin välillä se pahenee käytön aikanakin. Ei ole siis itselläni 100 % ratkaisu akneen tämäkään. 

Avitcid ei ole erityisen miellyttävä kosmeettisesti. Voide on paksua jankkia, joka ei imeydy kovin hyvin ja kun lopulta imeytyy, iho jää kuivan tuntuiseksi. Iholla on tunnettavissa panssarimainen kerros vielä aamullakin. Kyseessä on siis tretinoiinivoide, joka on vahvin topikaalinen (=ihon päälle annosteltava) retinoidivalmiste, mitä on tällä hetkellä markkinoilla. Kyseessä on reseptilääke. Nykyisin tehokkaita retinoideja on myös kosmetiikan puolella saatavissa, mm. The Ordinary on ansioitunut näiden kehittelyssä. 

Retinoidit ovat A-vitamiinijohdannaisia, jotka uudistavat ihoa ja tehostavat kollageenisynteesiä vaikuttamalla DNA-tasolla ihosoluissa (sitoutuvat tuman DNA:ssa Retinoidi-X -reseptoriin, mitä kautta vaikutus lopulta monivaiheisesti välittyy). Nopeutuneen ihon turnoverin (=uusiutuminen) ja vähentyneen epiteelisolujen koheesion (=yhteentarttuminen) seurauksena komedot eli ihomadot irtoavat ja uusien muodostuminen estyy eli ihohuokosten tukkeutuminen ja sitä kautta finninmuodostus estyy. Avitcidilla on virallinen käyttöaihe myös ihon valovaurioiden hoidossa eli käytännössä UV-säteilyn aiheuttamien ikääntymismuutosten hoidossa. UV on tunnetusti merkittävin ihon vanhentaja. Vaikutus tässä indikaatiossa perustuu nimeomaan tretinoiinin kykyyn uudistaa kollageenisäikeiden verkostoa. 

Yksi ammattini hyvä puoli on se, että minun ei tarvitse mennä lääkäriin, jotta voisin hakea reseptillä tätä apteekista. Pitäisi ottaa vain itseäni niskasta kiinni ja muistaa käyttää voidetta säännöllisesti. Kosmeettisella miellyttävyydellä tuntuu olevan (turhan) iso rooli ihonhoitokäyttäytymisessäni; tuotteen hyväksi tiedetyt ominaisuudet eivät tunnu täysin motivoivan käyttöön, jos tuote ei ole muutoin miellyttävä. Yritän kuitenkin aknen vuoksi tsempata; inhottavat syvät, kipeät näppylät stressaavat akuutisti enemmän kuin mahdolliset tulevaisuuden rypyt ja juonteet (tai niiden syveneminen, sillä täysin juonteettomat eivät voi ikäiseni naisen kasvot olla eikä tarvitse olla ;)).

Taisi taas käydä niin, että tuotteiden arvioinneista poikettiin sivuraiteille. Suunnitelmanani oli alunperin tehdä ytimekkäät pika-arviot 😂Toivottavasti näistä kirjoitteluistani on kuitenkin hyötyä/iloa joillekin lukijoistani.

Kommentit

  1. Kiitos, oli taas oikein mukava lukea tuotearvioiden lomassa myös asiantuntevaa tekstiä a-vitamiini-/retinoid-asiasta, joka on mulla kestokiinnostuksen kohde. :)
    Mistä tunnistaa incissä pilkotut kasviöljyt? Pystyykö sellaiset bongaamaan esim. koostumuksesta vai pitääkö osata lukea inciä paremmin?
    Mä olen käyttänyt Garnierin hiusöljyä jo muutamia vuosia lähes päivittäin. se on todella hyvä, edullinen tuote. Laitan sitä sormenpäihin pari pumppausta ja sitten haron hiukset kauttaaltaan, niin saan niihin eloa ja kiiltoa. Mukava, että joku muukin tykkää siitä:)

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista :) Pilkottujen kasviöljyjen tunnistaminen ei ole helppoa kyllä. Mossan kasvoöljyssä on nimellä Decyl Cocoate (suomeksi dekyylikokoaatti, kookosöljyn dekyyliesteri). Incl listoissa tällekin on monta nimeä, mikä hankaloittaa entisestään. Nimi Hydrogenated Coconut oil on ehkä helpoin tunnistaa. Googlaamalla oon itse päässyt eteenpäin kun kemian opinnotkin jäivät noin 2 vuoteen aikanaan :D On sekin enempi kuin ei mitään tosin. Kookoksesta voidaan tehdä sitten Caprylic/Capric/Coco Glyserides -nimellä tavaraa myös. Oleate -nimellä kulkevat öljyhapon esterit, joita löytyy mm. oliiviöljystä. Tämä on kyllä melkoinen viidakko, onneksi on google.

    Onhan näitä kosmetiikassa, mm. voiteissa on pakkokin käyttää koostumuksen vuoksi. Varsinaisissa kasvoöljyissä vaan pistää silmään, jos incl alkupäässä on jotain muita molekyylejä kuin selkeitä öljyjä lueteltu ihan siinä alkupäässä. Silloin herää ajatus pilkotusta kasviöljystä.

    Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle Sari :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit