Tammikuun 2019 loppuneet

Tammikuussa loppui melko pieni määrä tuotteita verrattuna tavanomaiseen, helmikuussa on luvassa sitten "parannusta" tilanteeseen.



Ensimmäisenä vartalo ja hiukset. Garnier Fructis Aloe Air-Dry Cream jätettävä hoitoaine on ollut luottotuote huonokuntoisten hiusten aikakaudellani ja nyt täytyy tälle luottotuotteelle sanoa toistaiseksi hyvästit. Vaalennetut latvat on vihdoin lähes kokonaan kasvaneet+leikattu pois ja päässä on nyt käsittelemättömät hiukset. Ei siis tarvetta lisäkosteutukselle. Pieni määrä hiusöljyä shampoopesun ja poispestävän hoitoaineen jälkeen riittää pitämään latvat auki kammattavassa kunnossa. Garnierin jätettävä hoitoaine on todella kevyt, joten lyhyemmille hiuksille tämä voi riittää jätettäväksi sellaisenaan ja pidemmälle/käsitellyille sitten kenties juuri öljyn kaverina. Vaikka hiukseni ovat nyt hyvässä kunnossa, ne ovat sen verran pitkät, että selvitysteho ei aivan pelkästään riitä, joten täytyy luopua tästä tuotteesta tässä vaiheessa. 

Molton Brown matkakokoinen suihkusaippua tuli aiemmin LF boksin mukana. Tässä taisi tuoksuna olla laventeli.

The Body Shop Banaani vartalovoi oli ensimmäinen ks. merkin vartalovoi, jota olen kokeillut. The Body Shopia on muutenkin tullut ostettua todella vähän, vaikka myymälä on aina ollut kotikaupungissani. Banaanin tuoksuisten tuotteiden fanina tämä ei tuottanut pettymystä vaan tykästyin kovasti vartalovoihin muutoinkin kuin tuoksun vuoksi. Voide imeytyi ihoon hyvin, vaikka olikin paksua. Kosteutusteho oli hyvä ja kestävä. Sopii talvisen kuivalle iholle todella hyvin.


Dermosilin Nature Facial Serum on päätynyt suosikkituotteekseni. Tässä toinen käyttämäni pullo ja tällä hetkellä menossa kolmas. Tässä on erityisen hyvää se, että imeytyvyys on erinomainen, missään olosuhteissa ei tapahdu rullautumista. Antaa vesikosteutta, mutta myös pehmentäviä öljyjä iholle. Erityisen hyvä puoli seerumissa on sen hellävaraisuus silloinkin kuin iho temppuilee, oli sitten kyse korppukuivasta atooppisesta ihottumasta tai pakkasen kuivattamasta naamasta, jolla monet seerumit kirvelevät. Tai oman hölmöilyn, esim. liiallisten happojen tjs. käytön seurauksena ärtynyt iho. Nature Facial Serum ei kirvele ärtyneellä iholla vaan se selkeästi rauhoittaa ja kosteuttaa. Toimii, kun melkein mikään muu ei toimi. Vasta oli ärtyneisyysepisodi menossa ja hieman tuskastuneena jouduin jo miettimään, että mitä naamalle uskaltaa laittaa. Whamisan voimakkaasti aktivoivat hoitovedet olivat poissuljettu, samoin merkin Lotion, Estelle&Thieldinkin päivävoide tuntui kirvelevän, The Ordinaryn Niacianmide -seerumia en olisi uskaltanut ajatellakaan, kuten en myöskään Novexpertin C-vitamiiniseerumia, tai Dafna's:n päivävoidetta.. Sitten muistin, että mullahan on vielä jemmassa yksi pulloa tätä Dermosilin seerumia. Jes. 

Dermosilin Nature-sarjan päivävoide tuli myös tammikuussa loppuunsa. Vastaavasti kuten sarjan seerumi, tämä rauhoittaa ja kosteuttaa hyvin. Hintaansa nähden oikein hyvä tuote (7,50 e/50 ml). Kuitenkin sisältää incl:n alkuosassa mm. pilkottuja kasviöljyjä ja setearyylialkoholia, jotka ovat voidepohjaa muodostamassa, mutta ihonhoidollisesti aika lailla turhia. Siksi ei huvita käyttää tätä päivävoidetta pääasiallisena päivävoiteena itselläni. Ihon ollessa ärtynyt, kuitenkin olen huomannut, että tämä yhdessä sarjan seerumin kanssa on aivan erinomainen valinta. Jatkossa olisi myös mielenkiintoista testata Laponie of Scandinavian tuotteita, jotka ovat myös erityisesti herkälle iholle tarkoitettuja luonnonkosmetiikan tuotteita. Ei ole tosiaan itsestään selvää, että herkkäihoinen edes voi käyttää luonnonkosmetiikkaa. Onneksi itselläni tämä herkkyys on ajoittaista ja olen oppinut pärjäämään sen kanssa.

Tata Haperin Rejuvenating Serum oli upea, ihoa tehokkaasti kosteuttava, kirkastava ja elvyttävä tuote. Arvio kyseisestä tuotteesta on tässä postauksessa, jossa käsittelin Tata Harperin kokeilupakkauksen sisällön.

Kate Somervillen Goat Milk Moisturizing Cream tuli Cult Beautyn syksyn goodie bagista. Pienestä tuubista ei monta käyttökertaa tullut, mutta voide jäi positiivisena mieleen. Maitomaisen ohut ja kosteuttava emulsio hellii ärtynyttä ja kuivaa ihoa erityisesti ja vaikutuksesta tuli mieleen melkolailla Dermosilin Nature Facial Serum.


Pussinäytteitä ja yksi kangasnaamio. Vitamasquesin naamio tuli tammikuun LF boksista, joka oli itselleni pitkän 2 vuoden tilaukseni viimeinen LF boksi. En tykännyt naamion sisältämistä kutahipuista; niitä sai poimia ja hinkata naamalta pois vielä pitkään käytön jälkeen. Tarkoitus kai tuoda tuotteeseen ylellisyyttä? Ei toimi.

Dermosilin Facial Mask Hyal x 4 näytekoko tuli muistaakseni Dermosilin joulukuvaston mukana. Tuntui kosteuttavalta ja ihan hyvä loppufiilis jäi iholle kun tuotteen vaikutusajan jälkeen pyyhki pumpulilapulla pois. Vesipesu tuhoaisi koko vaikutuksen.

Tata Harperin silmänympärysvoiteesta ei saanut kunnon käsitystä, sillä pussissa oli minimaalinen määrä tavaraa eli vain 0,5 ml. Erityisesti ei pystynyt ollenkaan arvioimaan, voisiko voide olla hintansa arvoista, joten näytepussilla ei ollut käytännössä mitään funktiota, sen perusteella en ostopäätöstä tekisi.

Jostain tilauksesta tuli Juice Beautyn päivävoiteen näytepussi mukana. Mieleen ei jäänyt kuin sitruunainen tuoksu tästä tuotteesta.


Sekalaisia ihonhoitotuotteita. Tata Harperin kasvoöljy oli erinomainen tuote ja ei lopulta täysikokoisenkaan hinta ole mahdoton, sillä öljyt ovat todella riittoisia. Tässä postauksessa on myös arvio tuotteesta. Matkakoon roll-on ominaisuus oli yllättävän kätevä; levitin sen avulla öljyn kasvoille vasta sängyssä ennen nukkumaan menoa. Jotenkin rauhoittava rituaali, öljyssä oli mieto, miellyttävä yrttinen tuoksu.

The Ordinaryn tuotteita on tullut kokeiltua paljon. Olen kovasti halunnut tykätä sarjasta, mutta siitä ei ole lopulta tullut luotto/lempisarjaani, vaikka hintansa puolesta olisi erittäin hyvä, että näin olisi käynyt. Tässä on nyt kuitenkin yksi tuote, jonka takana seison 100 %. Marine Hyaluronics on The Ordinary -lempituotteeni. Kyseessä on vesimäisen kevyt seerumi/hoitoneste, joka sisältää merestä peräisin olevia kosteuttavia ainesosia, jotka lupaavat sitoa kosteutta yhtä tehokkaasti kuin hyaluronihappo. Tekee mitä lupaa tai enempikin. En ole koskaan kokenyt yhtäkään hyaluronihapposeerumia yhtä kosteuttavana kuin tätä. Lisäksi hoitoneste toimi myös ärtyneellä iholla kosteuttaen ja rauhoittaen. Kokeilemisen arvoinen eikä hinta päätä huimaa.

First Aid Beautyn herkälle iholle tarkoitettu kasvojen pesuaine tuli LF boksin mukana aiemmin. Näitä pieniä kokeilukokoja tulee ja menee (ei toki enää kun ei ole boksitilauksia voimassa) eikä tästäkään jäänyt mitään erityistä näkemystä. Muistaakseni kyseessä oli emulsiomainen ei-vaahtoava perus hyvä puhdistustuote, joka toimii sellaisenaan meikittömille kasvoille ja meikin kanssa kaksoispuhdistuksen toisena osana.

Mossan voidenaamio oli alkuun tosi kiva ehkäpä uutuudenviehätyksen vuoksi, mutta myöhemmin sen käyttö muuttui aika pakkopullaksi. Kesti kauan saada tuubi loppuun. Tuoksu on mehukkaan hedelmäinen/marjainen, siitä isot plussat. Kasvolle levittämisen jälkeen tuote tuntuu kosteuttavalta, mutta lopputuloksesta en oikein pidä. Naamio kuivettuu kerrokseksi kasvoille ja jämähtää melkein kiinni. Vanulapulla pois pyyhkimisen jälkeen iho jää jotenkin vahamaisen tuntuiseksi. Kuitenkin pois peseminen tuntuu vievän vaikutuksen taas kokonaan.


Lopuksi vielä meikit. Nämä eivät ole edes loppuneet, vaan ensimmäinen on kuivahtanut hylsyynsä kerran-pari käytettynä. Kyseessä oli Lip Monthlysta tullut huulikiilto. Kävin vastikään läpi kokoelmiani ja näinpä oli päässyt tälle käymään. Olisin muutenkin laittanut eteenpäin tai pois, ei kullansävyiselle kiillolle vain tule käyttöä. 

MDM Flow vaaleanruskea nudepuna tuli LF boksissa jo ehkä vuosi sitten? Pari kertaa käytetty, minkä jälkeen hylsy meni aivan rikki. Tuotetta on mahdoton käyttää järkevästi, joten roskiin se jouti. 

Kommentit

Suositut tekstit