Meikkipöytäni sekä muita kosmetiikan säilytysratkaisuja

Blogit.fi Kauneusaiheisten postauksien listauksessa on viime päivinä näkynyt bloggaajien meikkipöytien ja -pisteiden esittelyjä ja näistä inspiroituneena ajattelin itsekin tehdä vastaavan postauksen eli esitellä meikkipöytäni sekä myös muita paikkoja kotonani, missä säilytän kosmetiikkaa.

Tärkein on tietenkin olohuoneessa oleva meikkipöytä, jota toki käytetään tarpeen mukaan muunakin työpöytänä, mutta harvemmin.


Kokonaiskuvaa pöydästä. Valot on ostettu Lamps4Makeup -verkkokaupasta. Pöytä on Ikeasta, samoin peili.


Valot pois päältä näkyy paremmin, mitä pöydän päällä oikeastaan on. Meikkien osalta pöydältä löytyy lähes kaikki luomiväripalettini (pari isompaa löytyy lipaston laatikosta), Colourpopin Lux Lipstickit sekä säännöllisessä käytössä olevia highlightereitä, poskipunia, aurinkopuuteri, peitevuode ja puuteri. Vain muutama ihonhoitotuote, joista osa on käytössä ja osa vasta odottamassa käyttöä. 

Tarkempia yksityiskohtia vielä:


Vasemmassa laidassa ylhäällä Stockmannilta jo vuosia sitten ostetussa lasiastiassa on iso osa luomiväripaleteistani, edessä Z-paletteja. Etualalla lokerikossa on sekalaista tavaraa, mm. misellivettä, Bybi Balm, silmänympärysvoiteita, highlightereitä, peitevoidepaletti, tuoksunäytteitä, Foreon Iris ja Espada sekä kyniä, huulirasvaa, pinnejä, muistitikku.. mitä milloinkin.

Sydämen muotoinen lasiastia on muistaakseni myös Stockmannilta ja siinä säilytän yleensä erilaisia käytössä olevia matkakokoisia voiteita ja puhdistuslappuja. Nyt näyttää Cienin käsivoide löytäneen paikkansa siihen.


Iittalan lasissa on Tarten yksisarvissiveltimet, takana oikealla Zoevan muovisessa sivellinlaatikossa on isokokoisempia ja kasvosiveltimiä. Etualalla silmämeikkisiveltimiä. Laatikostossa muualla säilössä on lisäksi aika suuri määrä siveltimiä, jotka eivät ole aktiivikäytössä, mutta ihan hyviä kuitenkin. Myös kylpyhuoneesta löytyy siveltimiä ja tähän palaan myöhemmin postauksessa. Siveltimiä on tullut hamstrattua aivan liikaa. Colourpopin Lyx Lipstickit sopivat hyvin pieneen huulipunatelineeseen, joka muistaakseni on Tigeristä ostettu.


Peilin edustalla on vielä kaksi pyöreää Tarten luomiväripalettia sekä peilin sivuilta löytyy tuoksut. Tässä yksi suosikeistani eli Carolina Herreran Good Girl. 


Peilin oikealta puolelta löytyy myös tuoksut Hugo Bossilta ja Kenzolta sekä Benefitin aurinkopuuterisivellin. Käsipeilinä toimii Jefferee Starin peili.


Peilin etualalla on aktiivisessa käytössä olevia yksittäisiin rasioihin pakattuja meikkejä H&M:n posliinilautasella.


Seuraavaksi siirrytään eteisen puolelle, jossa on lipasto ja sen päällä telineessä huulipunia ja kiiltoja. Lipaston kannen alta lisäksi löytyy vielä muutama suurempi luomiväripaletti, jotka eivät ole tällä hetkellä aktiivikäytössä. Himmeä valaistus tekee kuvista lämpimän sävyiset, kellertävät. Ei se optimi kuvausvalo ollenkaan. Koruteline päätyi uudessa asunnossa avain- ja hiuslenkkitelineeksi. Peili on Ikeasta ja meikkiteline muistaakseni Cocopandalta. Matkamuistot korutelineen molemmin puolin mummolta minulle kulkeutuneet. 



Pikkukolikoiden säilytyspaikaiksi on vakiintunut meikkitelineen taso. Laatikosta löytyy 6 kpl Everyday Mineralsin poskipunia. Pitäisipä ottaa nämäkin taas käyttöön. Tässä ovat lähes kaikki huulituotteeni poislukien meikkipöydän Lux Lipstickit sekä meikkipussien mukana kulkevat pari huulipunaa ja kiiltoa.

Kierros jatkuu pääkylppärin puolelle. Toisessa wc:ssa peilikaapissa ja kärryssä on sitten hiustuotteet, mutta niitä en nyt käsittele. Isossa kylppärissä pidän siis lähes kaikki ihonhoitotuotteet sekä kohtuullisen osan arkikäyttöisiä meikkejä ja siveltimiä. Mekit, siveltimet ja vielä avaamattomat ihonhoitotuotteet sekä osa käytössäkin olevista ihonhoitotuotteista on säilytettynä alla olevassa Ikean ruskeassa hyllykössä. 


Ylhäältä löytyy pääasiassa meikkejä ja siveltimiä. Siveltimet ja pari meikkipalettia ovat sijoitettu Cocopandasta ostettuun telineeseen. Näemmä ylös on myös päätynyt Whamisan misellivesi. Ensimmäisellä varsinaisella hyllyllä on iso Ikeasta ostettu meikkiteline ja siihen on taaemmas säilötty mm. lääkevoiteita ja meikkivoiteita. Sivellinlokerikkoihin siveltimiä ja etualalle Colourpopin Super Shock luomivärejä.

Tämän alla on edessä Ikean muovikorissa aktiivisessa käytössä olevia ihonhoitotuotteita sekä muuta kosmetiikkaa. Takana ruukuissa on vielä avaamattomia ja joitain harvoin käytettäviä tuotteita. Toisiksi alimmassa hyllyssä H&M:n yksisarviskorissa ja ruskeassa posliiniruukussa ovat vanulaput ja kynsienhoitotuotteet sekä takana myös vielä avaamattomia tai harvoin käytettäviä tuotteita. Alin hylly on tarkoituksella pois kuvasta, sillä siellä ei kosmetiikkaa enää ole.


Lopuksi vielä aktiivikäytössä olevat ihonhoitotuotteet, jotka ovat sijoitettu samaisen kylppärin peilikaappiin ylähyllylle. 

Pienemmissä hyllyköissä vasemmalla on jonkin verran meikkejä, mm. irtopuuteri, kulmageeli, ripsiväri. Lisäksi löytyy mustapäärauta, pinsetit, hammaslanka ja silmänympärysvoiteet. Yksi pannutuksen kohteena oleva huulipunakin on näemmä päätynyt joukkoon.


Tällä tavalla säilytän kosmetiikkaani. Aika monessa paikassa, mutta omaan arkeeni systeemi toimii ihan hyvin. Olen vasta muuttanut tähän kotiin, joten voi olla, että tavarat vielä hakevat omia paikkojaan.  Jonkin verran eestaas ramppaamista tuottaa välillä se, että hiustuotteet ovat eri kylppärissä kuin ihonhoitotuotteet, mutta toistaiseksi olen halunnut pitää tämän systeemin. Mikäli alkaa oikeasti rasittaa, voin jatkossa siirtää hiustuotteet ruskeaan hyllyyn, josta vähemmän käytettäviä tai varastoitavia tuotteita pystyy puolestaan siirtämään hiustuotteiden paikalle.

Random paikkoja on vielä, joissa on jotain kosmetiikkaa, mm. yksi jemma vaatekaapissa, jotain on yöpöydällä ja lipastossa, kahdessa meikkipussissa on tavaraa, myös repussa ja laukussa.. Kuvien paikoissa veikkaan kuitenkin, että on nähtävillä ainakin 85 % kaikesta, hiustuotteet ja suihkutuotteet pois lukien.


Miten te säilytätte meikit ja muun kosmetiikan?

Kommentit

  1. Mulla on onneksi oma "kauneushuone", jossa meikkaan ja säilytän meikkejä, sekä "keskusvarastoni" eli kosmetiikat, jotka eivät ole käytössä, vaan odottamassa käyttöönottoa. Mä olen jo niin vanha (jos iällä nyt on ylipäänsä mitään tekemistä asian kanssa), että olen saanut oman valtakuntani, jossa harrastan kosmetiikkaa;)
    Kylppärisissä pidän vain ne puhdistus- ja ihonhoitotuotteet, joita käytän juuri sillä hetkellä. Joskus aiemmin piti kosmetiikka hajasijoittaa, kun ei ollut mitään oma tilaa.

    Kivannäköinen tuo lasipöytä. Ja tosi mielenkiintoisia nuo erilaiset säilytyslokerito ja -rasiat. Niistä on hyvä ottaa itsellekin vinkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasipöytä oli sellainen tosiaan, joka kiinnitti heti huomion ja se oli pakko kotiuttaa samalta reissulta. Oon tykännyt paljon, on laadukas ja ilmavan oloinen. Alle sopisi myös laatikoita, mutta olen vältellyt laatikkosäilömistä kosmetiikan osalta.

      Oma kauneushuone olisi kyllä aivan mahtava :D Jos joskus hankitaan omakotitalo, se voisi olla mahdollinen tai viimeistään siinä vaiheessa kun jälkikasvu lentää pesästä pois... Olisi kiva nähdä postaus ja kuvia sinun kauneushuoneestasi :)
      Rentouttavaa sunnuntain jatkoa sinulle Sari!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit