Joulukuun 2018 loppuneet

Ajatella, että raahasin nämä edellisestä asunnosta tähän uuteen, kassillisen roskia :D En kerennyt muuttohässäkässä kuvailemaan ja eihän nyt kuukauden loppuneita voi mitenkään jättää välistä. Kyseiset postaukset ovat pitkään olleet blogini suosituimpia.

Tässä kasa joulukuulta.  



Mario Badescun aknenhoitotuotteet tuli ostettua jo ainakin pari vuotta sitten Beauty Baysta. Buffering Lotion -hoitonesteen tarkoitus oli hoitaa syvällä ihon alla olevia epäpuhtauksia ja ehkäistä niiden syntymistä. Syvältä tulevat epäpuhtaudet ovat nimeomaan minun ongelmani. En voi sanoa, että tällä olisi ollut mainittavaa vaikutusta kyseiseen ongelmaan.

Drying Creamin tarkoitus oli kuivattaa näppylät nimensä mukaisesti. Sisältää mm. talia ja epäpuhtauksia sitovaa savea. Savisen oloista mössöä tämä olikin ja kuivui lopulta purkin pohjalle, joten lähtee roskiin. En saanut omiin näppyihini tällä näkyviä tuloksia. Joskus käytin peitevoiteen tapaan, sillä väri on kuin peitevoiteen, vaikka peittävyys ei sille tasolle ylläkään. Eikä myöskään pysyvyys iholla. Meikin alle tätä ei pystynyt laittamaan, mutta meikittöminä päivinä pystyi käyttämään epäpuhtauksien kevyeen peittoon.


 LF boksin mukana tullut Pur-peitevoide oli todella hyvää tavaraa. Sävy oli täydellinen iholleni, voide  oli sopivan kosteaa, mutta kuitenkin jämäkkää ja sulautui iholleni täydellisesti. Se myös pysyi paikallaan hyvin. Kuten kuvasta näkyy, tuote tuli käytettyä viimeiseen pisaraan saakka. Voisin ostaa uudelleen. Peitevoiteen ongelma voi olla liika juoksevuus, jolloin tuotetta ei saa pysymään paikallaan tai kuivuus, jolloin lopputulos on kokkareisen näköinen eikä myöskään pysy paikallaan hyvin. Pur-peitevoide onnistui olemaan täydellisen tasapainoinen koostumukseltaan minun iholleni.

Rimmel peitevoiteen tarina ei ollut yhtä hohdokas kuin Pur:in. Sävy oli itselleni hieman liian vaalea. Lisäksi peitevoide ajan mittaan kuivui turhan kovaksi käyttöön. Siinä vaiheessa kun sain Pur-peitevoiteen käyttöön, jäi tämä Rimmel tauolle ja kun avasin purkin lopulta uudelleen, oli tavara entisestään kuivunut, joten sai lähteä roskiin. Ei jatkoon. Jo ihon kunnon ja epäpuhtauksiin taipuvaisuuden vuoksi haluan jatkossa käyttää ihon virheiden peittämiseen hoitavia ja laadukkaita tuotteita kuten yllä mainittu Pur ja esim. Omoroviczan peitevoide. Edullisempi hyvä vaihtoehto on esim. Avrilin peitevoide, joka on nyt käytössäni.


Kaksi The Ordinaryn tuotetta, joista toinen oli hyvä ja toinen aivan hirveä. Azelaic Acid Suspension 10 % on tämä jälkimmäinen. Sen vaikuttava aine on atselaiinihappo, jota käytetään myös aknen hoidossa ja se onkin Skinoren-aknevoiteen vaikuttava aine. Kyseinen happo siis vähentää komedoitten muodostumista ja avaa tukkeutunutta ihoa. The Ordinary markkinoi tuotetta ihoa kirkastavana, mikä sinänsä on aivan loogista. 

Tuote on täynnä synteettisiä kemikaaleja ja silikonia ja tuntui omalla ihollani todella kuivattavalta. En huomannut mitään kirkastumista. Tehokkaammin kirkkautta saa mielestäni iholle kosteuttamalla sitä kunnolla, mikä tämän tuotteen avulla ei todellakaan onnistunut. Näppylöitä tuote ei myöskään vähentänyt. Puolet jäi käyttämättä, en halua tököttiä enää kasvoilleni, joten roskiin vain.

"Buffet" + Copper Peptides 1 % on terästetty versio perinteisesti aminohappopitoisesta "Buffet" -seerumista. Seerumi on väriltään sinistä, mutta väri ei onneksi enää kasvoille levitettynä juurikaan näy. Käytin tuotetta silti vain öisin. Yövoiteen tai öljyn alla toimi hyvin. Kuitenkin jäin kaipailemaan alkuperäistä "Buffetia" tätä käyttäessä, jotenkin tuo sininen väri ehkä tökki vastaan, vaikka teoriassa kuparipeptidit tuovat lisää antiage-tehoa tuotteeseen. Yhden pullon käytöllä mitään erityistä antiage-vaikutusta ei kuitenkaan voi havaita.


Tässä sekalainen setti pussituotteita. Skyn Iceland silmänalusgeelit (vai miksi näitä nyt pitäisi kutsua) tulivat Cult Beautyn Goodie Bagin mukana syksyllä (tästä on olemassa erillinen postaus). En rehellisesti sanottuna enää muista, miltä nämä tuntuivat, viilentäviltä kai? Ei siis jäänyt mieleen, joten tuskin tuotteeseen oma-aloitteisesti palaan.

Everyday Mineralsin meikkipohjan näytepussukat olivat todella kauan jemmoissani kunnes otin käyttöön. Oikeanpuoleinen Ivory 1N oli todella vaalea. Ihan liian vaalea minulle näin talviaikaankin. Kalkkilaivan kapteeni oli lopputulos, vaikka sinänsä pidin hyvin levittyvästä kevyestä pohjasta, joka antaa kuulaan lopputuloksen. Vieressä on Light 2N, joka on asteen verran tummempi, mutta tämäkin jäi hieman liian vaaleaksi, mutta menetteli. Kyseessä oli kosteuttava Jojoba-pohja, mikä talvikuivalle iholle on ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin kuiva perinteinen pohja. Sisältää siis Jojoba-öljyä kosteuttamassa. Tämä ei vaikuttanut negatiivisesti tuotteen levittyvyyteen, mutta iho rasvoittui hieman enempi päivän aikana vrt. edelliseen mineraalipohjaan ja vaati hieman enempi puuterointia päivän mittaan (tai ihon rasvan imeyttämistä paperiin).

YA Naturae Seerumi näytepussukoita oli kaksi kappaletta käytössäni. Tykkäsin tästä kovasti, muistuttaa minua Dermosilin Kanerva -seerumista. Toki tuoksu on hieman erilainen, mutta yhtälailla mieto. Lisäksi tämä on ehkä aavistuksen nestemäisempää koostumukseltaan. Voisin ostaa täysikokoisen putelin tätä.


Lumenen vanhan sarjan kulmapaletti on ollut iät ajat käytössäni. Jossain vaiheessa kansi irtosi ja katosi. En saa tätä loppuun sitten millään. Viimeaikoina olen käyttänyt lähinnä värillistä geeliä kulmien laittamiseen ja kynää toisinaan kun haluan oikein panostaa. Puuterimaiselle kulmavärille ei ole enää aikoihin löytynyt käyttöä, joten tämä saa mennä. Sävyt hieman epäkäytännölliset. Tumma oli minulle liian tumma ja vaalea taas liian vaalea.

Everyday Mineralsin Multi-tasking peitevärin tarkoitus on olla peitevoidetta korvaava tuote. En saanut tätä koskaan toimimaan näppyjen peittämisessä siten, että olisin ollut lopputulokseen tyytyväinen. Kunnon näpyt vaativat voidemaisen peiton mielestäni. Tämä korkeintaan kevyesti tasoittaa ihon sävyä. Peittävyyttä tuotteelta ei löydy mielestäni yhtään enempää kuin mineraalipohjalta itseltään. Käytin tuotteen loppuun meikkipohjan tavoin ja siinä toimi oikein hyvin ja sävyn tummuusaste oli myös oikea.


Batisten kuivashampoo on ikuisuussuosikkini. Hinta-laatusuhteeltaan en ole parempaan törmännyt tähän mennessä ja Batiste tarttuu jatkossakin käteen kaupan hyllyltä.

Organic Shopin Hair Maskit ovat uusia suosikkejani hiustenhoidon osalta ja olen kirjoittanut näistä oman postauksenkin lähiaikoina. Linkki tässä siihen. Tämä nimenomaisen yksilön tuoksumaailma oli melko vahva, jatkossa suosin merkiltä hieman vähemmän intensiivisesti tuoksuvia naamioita.


Ekopharman Tyrni Anti-Age silmänympärysvoide oli oikein kelvollista tavaraa. Voide oli täyteläinen, mutta imeytyi hyvin ja kosteutti pitkäaikaisesti. Ei rullaudu iholta.  Ei mitään moitittavaa tästä. Voisin ostaa uudelleenkin, ellei uutta testattavaa olisi niin paljon, mutta ehkä jossain vaiheessa vielä palaan tähän.

Boob Tube+ -voide tuli LF boksin mukana ja kyseessä pitäisi olla rintoja kohottava voide. Melko turhake tämäkin oli. Ainakin omasta näkökulmasta voiteissa jako naama-, käsi- ja vartalorasvoihin riittää oikein hyvin. Ihan hyvät raaka-aineet sinänsä ja käytin koko vartalon ihon hoitoon kohdistamatta mitenkään erityisesti etumuksen alueelle.


Dermosilin kasvovesi oli oikein miellyttävä tuttavuus. Hoitavien aineiden määrä on tässä kiitettävä ja hinta laatuunsa nähden todella edullinen. Mielestäni tämä muistuttaa hyvin läheisesti YA Naturaen kasvovettä, joka on käytössäni tällä hetkellä. Mikäli jossain vaiheessa teen tilauksen Dermoshoppiin, tämä lähtee ehdottomasti matkaan ehkäpä kaksin kappalein. Viimeistelee puhdistuksen ja jättää ihon raikkaaksi ja pehmeäksi.

Eve Lomin puhdistusbalmi tuli Lookfantasticin jonkin tilauksen kylkiäisenä sekä yksi kappale tuli myös LF boksissa. Balmi on hieman rakeista ja tuoksusta tulee mieleen lampaan villa. Puhdistaa meikin tehokkaasti ja geeli/vaahtoputsari viimeistelee kaksoispuhdistuksen tai vaihtoehtoisesti tätä voi käyttää musliiniliinan kanssa. Itse käytin liinan kanssa aina kun puhdistin meikittömät kasvot balmilla. Todella hyvä tuote. Ylipäänsä en ole tähän mennessä törmännyt mihinkään kehnoon puhdistusbalmien osalta, joita olen testannut Emma Hardielta, Omoroviczalta ja nyt Eve Lom -merkiltä.


Lopuksi vielä pienimuotoisessa pannuprojektissa mukana ollut huulipuna eli Urban Decayn kermainen Snitch. Tämä oli helppo arkipuna, jonka pystyi levittämään huulille ilman kontaktia peiliin. Neutraali persikkainen sävy, joka ei ollut kuitenkaan liian vaalea. Plussana lisäksi hyvä kosteuttavuus, mutta miinusta kestosta huulilla, joka ei ollut kovin pitkäaikainen. Hylsy on kyllä kaunis. Huulipuna lopulta murtui juurestaan, joten halusin käyttää nopeasti pois. Aika hyvin onnistuin saamaan viime vuoden loppupuolella huulituotteita loppumaan.


Kommentit

  1. Kivasti loppuneita ja taas oikein mukavasti kirjoitetut informatiiviset arviot:)

    Mä en olekaan kokeillut the Ordinaryn "Buffet" + Copper Peptides 1 % -seerumia, mutta sitä toista Buffetia olen kokeillut, eikä se oikein tehnyt mun iholle mitään. Ehkä tuossa kuparipeptidi-tuotteessa on enemmän ytyä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit arvioista :) Hirveän hankala tosiaan sanoa, tekeekö tuo kuparipeptidi jotain ekstraa tuossa seerumissa, pitäisi käyttää enempi kuin 1 pullo, mikä saattaa mulla jäädä tekemättä kun samalla rahalla saisi kuitenkin useamman Marine Hyaluronicsin, joka on tällä hetkellä ehdottomasti lempiseerumini The Ordinarylta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit