Marraskuun 2018 loppuneet

Pikakatsaus vielä viimevuoden loppupuolelle. Toki joulukuusta olisi vielä tulossa vastaava postaus. Loppuneiden läpikäyntiä siis. Tässäpä kasa, joka on aika vaatimaton.



Ihonhoitotuotteista loppui Cliniquen Smart SPF 15 päivävoide. Halusin tehokkaasti kosteutta iholla pitävän suojakertoimellisen päivävoiteen käyttöön kevääksi ja kesäksi. Siinä tarkoituksessa tämä toimi ihan hyvin. Kesä oli sen verran kuuma, että voide oli tuolloin liian tukevaa ja toki suojakerroinkin liian matala. En tykästynyt kuitenkaan tähän synteettisen kosmetiikan voiteeseen niin, että ostaisin uudelleen. Luonnonkosmetiikka tuntuu iholla paremmalta, sitä ei käy kieltäminen. Toisaalta ongelmana on tuo suojakerroin. En oikein siedä kasvoillani mitään suojakertoimen tuntua, suojakerroin tekee ihon inhottavan klähmäiseksi ja vuoraa sen okklusiivisella kerroksella, joka tuntuu ikävälle.

Kun kevätaurinko alkaa nostaa päätään, on tämä ongelma taas käsillä. Mitäpä siihen sitten keksisi.. se on sen ajan murhe ˆ___^

Dr FPJ Skincare Fix Holiday -päivävoide on ilmeisesti tarkoitettu lomien rasittaman ihon hoitoon. Näytekokoinen purkki tuli mukana Cult Beautyn syksyisessä Goodie Bagissa. Geelimäinen voide ei oikein vakuuttanut, ei ollut omalle iholleni tarpeeksi kosteuttava ja ravitseva. En myöskään arvosta viilentävää tunnetta, mitä voide antoi. Tuollainen ominaisuus on turha ja enempi negatiivinen kuin neutraali (puhumattakaan positiivisesta) voiteessa.


Ekopharman Tyrni hoitoseerumi sen sijaan oli todella loistotuote. Imeytyi nopeasti ja helposti jättämättä rullautuvaa kalvoa iholle. Kosteutusteho on hyvä, toimii meikin alla ja ilmankin meikkiä, jolloin päälle ei välttämättä kaipaa kuin kevyen päivävoiteen. Tämän seerumin kanssa sekin unohtui aina toisinaan kun iho tuntui "valmiilta". Seerumi on geelimäistä ja usein sellaiset tuppaavat jättämään kalvoa. Näin ei Tyrnin kohdalla käynyt onneksi. Rullautuvuus on sellainen ominaisuus, että mikäli sitä esiintyy tuotteella, ei mene jatkoon. En jaksa tapella tällaisen asian kanssa. Taistelen kuluttaakseni pois The Ordinaryn Niacinamide-seerumin, joka rullautuu aina, jos päälle laittaa ihan mitä tahansa. Pahin on ihoöljy esim. yöksi, jolloin kasvoille pian ilmestyy kuminroskamaista hippua alla olevasta seerumista.


Tigi Catwalk Oatmeal & Honey -shampoo kesti käytössä todella pitkään. Ihan hyvää tavaraa, mutta ei jäänyt erityisenä mieleen. Tuoksu alkoi loppua kohti jo hieman tökkimään, kuten mulla tuoksujen kanssa on herkästi tapana käydä.

Philip Kingsley Elasticier tuli LF boksista ja tuotteen tarkoitus on hoitaa hiuksia ennen shampoopesua eli kyseessä on pre-shampoo hoitoaine. Tuotteen tarkoitus on ihan järkeenkäypä ja varmasti helpottaa huonokuntoisten hiusten hallintaa pesujen yhteydessä eli estää kauhean takkukasan muodostumista. Omat hiukseni ovat onneksi jo päässeet pahimman vaiheen yli eli huonokuntoiset latvat ovat lähes pois leikattu. Niin hyvä tarkoitus kuin tällaisilla tuotteilla onkin, ne jäävät herkästi käyttämättä. Hankala on ottaa yksi osa lisää mukaan rutiiniin, joka on jo muutenkin aika monimutkainen.

Tein vasta postauksen Organic Shopin hiusnaamioista, jotka ovat yllättäneet positiivisesti hoitavuudellaan. Kaiken lisäksi naamiot ovat edullisia, noin 4-5 euron hintaluokkaa. Fig & almond on tuoksultaan mieto. Naamio huuhtoutuu hiuksista pois helposti ja jättää ne pehmeiksi ja kammattavimmiksi kuin useat muut vastaavat naamiot. Toki vaurioituneiden hiusten kanssa jätettävän hoitoaineen tarve on edelleen, mutta ei niin isoissa määrin kuin monien muiden naamioiden/hoitoaineiden kanssa.


Odacite Black Mint Cleanser oli ihan toimiva kasvoputsari. Musta väri tulee hiilestä, joka vetää tehokkaasti puoleensa epäpuhtauksia. Matkakokoinen putsari tuli myös Cult Beautyn Goodie Bagista. Ihan kiva, mutta ei tehnyt sellaista vaikutusta, että tulisi ostettua täysikokoinen tuote.

Vichyn Slow Age yönaamio matkakokoisena tuli Bette Boxin mukana. En tykännyt tästä ollenkaan. Tuote oli lähes mahdoton saada kasvoilta pois pestyä, sillä se jätti tiukasti tarrautuvan niljakkaan kerroksen iholle. Kun tuotteen sai lopulta huuhdeltua pois, tuloksena oli kuivempi iho kuin ennen naamiota kaiken läträämisen jälkeen.


Catricen Colour Neutralizer kivipuuterissa oli neljää sävyä (keltainen, vihreä, punertava, violetti), joita ilmeisesti olisi voinut käyttää erikseenkin. Itse käytin tätä isolla puuterisiveltimellä, jolloin kaikki sävyt sekoittuivat. Kevyt puuteri kiinnitti meikin hyvin ja kirkasti kasvoja. Toimiva, edullinen tuote.

ModelCo Eyelites tuli LF boksin mukana. Kyseessä on nestemäinen metallinen luomiväri, joka oli oikein kiva ja toimiva tuote nopeaan ja näyttävään meikkaukseen niin kauan kuin se pysyi kosteana. Marraskuussa huomasin tuotteen kuivuneen, mikä monesti on ongelmana pienten pakkauskokojen kanssa.

Sainpa viimein käytettyä Colourpopin oranssin huulikiillon (sävyn nimeä en muista ja eipä sitä enää hylsyssäkään enää näy). Otin sen projektiksi 3-4 kuukautta aiemmin. Kiilto oli tahmaamaton ja antoi oranssiin taittavan sävyn huulille olematta liian pigmenttinen. Hyvä arkipäivän tuote. En ehkä tätä sävyä ostaisi uudelleen, mutta koostumus on oikein hyvä näissä Colourpopin huulikiilloissa. Pysyvyys huulilla tavanomaisen huulikiillon tapaan.

Kommentit

Suositut tekstit