Matkakosmetiikka 4 päivän Prahan reissulle

Kesäloman lopulla kävimme pikaisella kaupunkilomalla, 3 yötä ja 4 päivää Prahassa. Kaunis, turvallinen ja suurkaupungiksi rauhallinen kaupunki, voin kyllä lämpimästä suositella kaupunkilomakohteeksi.

Postaus käsittelee Suomesta mukaan ottamaani nestemäistä matkakosmetiikkaa ja sitä, miten onnistuin kosmetiikan valinnassa. Ruumalaukkua ei ollut ollenkaan siis mukana, joten käsimatkatavaroilla mentiin. Lentokoneeseen saa käsimatkatavaroiden mukana nesteitä korkeintaan 100 ml:n pakkauksissa ja kaikkien nestepakkausten on mahduttava 1 litran minigrip -pussiin. Tosiasiallinen nesteiden tilavuus on siis paljon vähemmän kuin 1 litra, sillä pakkaukset itsessään ja niiden asettelu vie tilavuutta.

Tässä kaikki mukaan otettu. Sain hieman extratilaa miehen litran minigripistä ^___^


Pussissa on mun käsimatkatavaroissa mukana olleet tuotteet ja ulkopuolella "ylimääräinen" kosmetiikka.


Hiukset: 

Hiustuotteista mukaan valikoitui Bette Boxissa tullut Four Reasons -shampoo (musta pullo takana) sekä Lumenen puuterirasiaan  (vas. takana) pakattu Gliss Fiber Therapy -hiusnaamio. Shampoo on perushyvä, miellyttävä tuoksu. Hoitoaine puolestaan luottotuote. Puuteripurkillisesta riitti kahteen hiustenpesuun.

Hiusöljy on välttämätön mukana, oman shampoon olisi voinut vielä korvata hotellin vastaavalla, mutta hiusten selvitys ei ilman öljyä onnistu. Erno Laszlon matkakokoiseen kasvovesipulloon on laitettu Garnierin Respons -hiusöljyä. (näkyy paremmin alla olevassa kuvassa shampoopullon edessä ja kasvoöljyn takana.)

Vartalon hoito:

Rexonan Invisible Aqua -antiperspirantti takana.

Ziajan Natural olive cream (matkakoko Bette Boxista) toimitti vartalovoiteen virkaa matkalla ja kuluikin loppuun reissun aikana. Kasvovoiteestahan on kyse, mutta tämä oli niin tukevaa koostumukseltaan ja sisälsi mineraaliöljyäkin, etten kasvoille tätä laittaisi.

Varalla vartalovoiteeksi lisäksi Lumene Intense Hydration -kasvovoide, koska sopivan pieni purkki ja laadukkaampaakin (=enemmän tehoaineita sisältävää) voidetta on käytettävissä kasvojen ihon hoitoon. En lopulta tarvinnut tätä.


Kasvojen hoito:

Silmänympärysvoiteena mukana Cliniquen Pep-Start 7 ml tuubi, joka tullut Cliniquen kokeilupakkauksesta. Tässä koossa pelkästään ei kyseistä sy-voidetta myydä. Kosteuttava ja täyteläisen oloinen sy-voide toimii päivä- ja yökäytössä. Silottaa ja kosteutustehot kestävät koko päivän.

Essencena Erno Laszlon ihana geelimäinen superkosteuttava Firmarine, joka tullut LF boksin mukana. Imeytyvyys ja kosteutusteho huippuluokkaa. Pieni miinus suhteellisen voimakkaasta tuoksusta. 

Seerumina The Ordinaryn Niacinamide 10% + Zinc 1%. Käytin tätä aamusta essencen jälkeen ja ennen päivävoidetta sekä illasta ennen ihoöljyä. Ihan ok tavaraa, tosin en ole täysin tyytyväinen tämän imeytyvyyteen. Kestää aikansa, hieman turhan pitkään. Kun tätä hieroo kasvoille, tuote muuttuu valkoiseksi ja voidemaiseksi jopa, kunnes lopulta imeytyy/kuivuu iholle. Saattaa rullautua muiden tuotteiden alta. Otin tämän alunperin käyttöön korkein odotuksin, sillä kyseessä on akneiholle sopiva, lupaa häivyttää iholta epäpuhtauksia ja tukkeumia. 1 pipettipullo on nyt lähes loppuun käytetty, vähintään 1x vuorokaudessa, mutta tällä käytöllä en huomaa erityisempää vaikutusta.

Päivävoiteena oli mukana suhteellisen iso voidetuubi, Dermosilin Kanerva -päivävoide 50 ml. Tämä tuoksuu hieman vaniljaisen makealta, samalta kuin sarjan seerumi. Mieto, miellyttävä tuoksu. Imeytyy ja kosteuttaa hyvin, toimii meikin alla. 

Käytin yöllä yövoiteen sijasta Lancerin Omega Hydrating -ihoöljyä, joka tuli LF boksin mukana matkakokoisessa kätevässä 5 ml pipettipullossa (kuvissa pieni keltaista nestettä sisältävä pullo). Imeytyy kohtalaisen hyvin ja kosteuttaa tehokkaasti, eipä valittamista. Iso plussa söpöstä pikkuisesta pipettipullosta, josta tuotetta on näppärä annostella. Tulee riittämään moneen reissuun.

Aurinkovoide on välttämätön kesäiselle kaupunkilomalle. Mukaan lähti Acon 30 ml Sun Lotion suojakertoimella 30. Kosteuttava voide imeytyi hyvin ja toimi moitteettomasti, lisäilin myös niskaan ja käsivarsiin. 

Aknen hoito:

Näppylöiden hoitotuotteena mukaan tuli Dermalogican sävytetty hoitovoide concealing spot treatment. Sävy on hieman tummahko minulle, mutta näin kesällä ok. Hankaluus tässä on vaikea levittyvyys; tuotetta on vaikea saada asettumaan oikea määrä ja tasaisesti näpyn päälle, häivytys on vaikeaa. Koostumus on liian notkea ja kun sen antaa toisaalta jämähtää hetken ja kuivua, levittyvyys kärsii. Tulee kestämään käytössä ikuisuuden. Hoitovaikutuksista vaikea sanoa mitään, sillä en ole saanut käytettyä tätä säännöllisesti pidempiä jaksoja.

Lisäksi yöksi levitin ihon näppyläalueille apteekissa ilman reseptiä myytävää Basiron AC 5% geeliä (2. ja 3. kuvassa takana). Tämä on ihan toimiva tuote ja näkyy suhteellisen lyhyessäkin käytössä. Tehoaineena bentsyyliperoksidi. Kuivattaa näppyjä ja rauhoittaa inflammaatiota. 


Erno Laszlon Firmarine essence

Ihon puhdistus:

Ihon puhdistukseni nojasi kolmeen tuotteeseen, joista tärkeimpänä Emma Hardingin Moringa Cleansing Balm. Balmi on erityisen kätevä lentomatkoilla kun tarvitsee tiivistä tavaraa mukaan, kun ei ole volyymia paljon käytettävissä. Pieni määrä puhdistaa kasvomeikin ja silmämeikin silmiä ärsyttämättä. Lisäksi tämä jättää ihon ihanan pehmeäksi ja kosteutetuksi. Käytin iltaisin.

Puhdistuksen viimeistelee sekä aamuin että illoin Lumenen Lähde -misellivesi, joka on sopivasti pakattu pieneen 50 ml pulloon. 

Aamuputsarina käytin muistaakseni Bette Boxin mukana tullutta Korresin Olympus Tea -puhdistusmaitoa. Aika tuhtia tavaraa, olisi liuottanut meikinkin todennäköisesti aika hyvin. Jätti hieman rasvaisen oloisen pinnan, tarvitsee ehdottomasti kasvo- tai miselliveden kaveriksi. 


Emma Hardie Moringa Cleansing Balm

Lääkevoide:

Mukaan lähti pienten ihotulehdusten varalta Bacibact -antibioottivoide (3. kuvassa keskellä). Vaikuttavina aineina basitrasiini ja neomysiini, jotka toimivat mm. staphylococcus aureuksen aiheuttamiin ihotulehduksiin. Aureus on ihon normaaliflooraan kuuluva bakteeri ja ihon rikkoutuessa tavalla tai toisella, herkästi aiheuttaa tulehduksen. Tarvin heti matkan alussa tätä alkavaan kynsivallintulehdukseen, joka syntyi kynsinauhan repeämisen seurauksena. Auttoi nopeasti.

Lääkevoiteen kategoriaan kuuluisi myös Basiron.

Nestemäiset meikit:

Ripsiväri luetaan nesteeksi ja mukaan pakkasin Bette Boxin mukana tulleen Manna Kadarin matkakokoisen ripsivärin. Avasin pakkauksen vapun -18 tienoilla ja käytin kertaalleen. Nyt ikäväkseni huomasin, että ripsiväri oli kuivunut. Mitään ei ripsiin tarttunut, paitsi pieniä kokkareita. Pieni määrä nestettä elvytti ripsarin jotenkuten, reissun sillä pärjäsi, mutta melko kaljuripsisenä kuitenkin mentiin. Väriä tällä hieman sai, mutta ei volyymia. Lensi roskiin ehti reissun lopuksi. Ei ollut kovin hyvä uutenakaan kokeiltuna saati nyt. 

Meikkipohjan virkaa toimitti myös Betten mukana tullut 5 ml näyte Lumenen Natural Perfection CC -voiteesta. Kyseessä on valkoinen voide, joka sisältää pieniä väripartikkeleita, joiden kuuluisi levitettäessä sitten sulaa ihoon antaen kullekkin ihosävylle sopivan sävyn. Alkuun kun levitin tätä kasvoille, olivat kasvot aivan valkoiset, mutta hetken päästä väriä tuli hieman kun pigmenttipartikkelit hajosivat. Ei mikään suosikkikoostumus, enempi voide kuin meikkivoide. Lopputulos ei ole peittävyydeltään CC-voiteen tasoa mitenkään.  Olisi ehkä ollut hyvä testata ennen matkaa :D Toki mukana oli peitevoide sitten paikkaamaan tämän puutteita. Peitevoide ja muut meikit olivat meikkipussissa. Ripsivärin ja CC-voiteen lisäksi en pakannut muita nestemäisiä meikkejä mukaan. Mikäli nestetilavuuden suhteen tulee tiukkaa, meikkivoide on helppo korvata jauhemaisella mineraalipohjalla tai meikkipuuterilla.

Tässäpä oli nestemäinen reissukosmetiikka esiteltynä. Olen aika tyytyväinen valintoihini, tosin jonkin verran voisi muutoksia tehdä seuraavia reissuja varten: 
*Kasvovoiteen voisi ottaa pienemmässä pakkauksessa, jolloin tilaa jäisi muulle. 
*Myös stix-deodorantti vapauttaisi nestetilaa.
*Shampoon voisi ottaa pienempään pulloon

Näillä muutoksilla melkein pärjäisi jo yhdellä 1000 ml minigripillä. Erityisen tyytyväinen olen seuraaviin valintoihin: 
*Emma Hardie puhdistusbalmi
*Erno Laszlo essence 
*Lancer kasvoöljy. 
Kompaktia tehoa.

Mikä parasta, reissussa loppui myös kosmetiikkaa eli tilaa raivautui mahdollisia uusia ostoksia varten:


Ihan tarkoituksella otin loppumassa olevan antiperspirantin mukaan, jotta näin kävisi. Onnistuin 👍 Kasvovoide vartalovoiteena tarkoittaa nopeaa loppua voiteelle. Korresin puhdistusmaito oli jotekin ei-riittoisaa ja aiemmin avaamaton tuubi loppui muutamassa päivässä, mikä tosiaan hämmästytti. Manna Kadarin ripsiväri oli roskiskamaa jo heti alkuun.


Kuvaa paikallisesta ostoskeskuksesta. Sephorakin tuli katsottua 3x Prahassa, jossa ks. liikkeellä on ainakin nämä 3 myymälää.

Ei tullut sitten ostettua mitään Sephorasta eikä kaupungilta ylipäänsä mitään muuta kuin ruokaa. Oli kuitenkin mielenkiintoista kierrellä kaupungilla ja liikkeissä. Yleisesti Tsekki on hintatasoltaan Suomea halvempi maa ja ihmisten palkkataso matalampi, mutta laatukosmetiikka ja merkkivaatteet olivat siellä aivan yhtä hintavia kuin Suomessakin. Ruoka ja juoma sensijaan reippaasti halvempaa keskimäärin kuin Suomessa. 

Ei sentään shoppailu Prahassa jäänyt kokonaan tekemättä, sillä viime hetkellä lentokentällä myymälässä tein ostoksia. Suklaan lisäksi ostin myös meikkejä, niistä lisää toisessa postauksessa lähiaikoina. Myös Praha-Helsinki -lennolta lähti pari ihonhoitotuotetta matkaan... 


Matkaripset 😁
Luomivärillä sai lookkia hieman kompensoitua. Ei ollut kaukana etten olisi Sephorasta jonkun ripsivärin ostanut, mutta maltoin mieleni, sillä avattuja ripsareita oli koti-Suomessa odottelemassa käyttöä. Ettei kaikille kävisi kuin Manna Kadarille.

Kommentit

  1. Sait todella valtavan määrän tuotteita sopimaan litran minigrip-pussiin! Musta aina tuntuu, että litran pussi on aivan liian pieni, joten lyhyillekin reissuille otan mukaan ruumaan menevän matkalaukun;) En jotenkin kestä sitä tuotteiden tunkemista pikkupussiin ja pelkään, että turvatarkastaja setä kuitenkin raakkaa sieltä jotain pois;) Nyt vasta hoksasin, että Dermosililla on myös Kanerva-voide. Se seerumi on todella hyvä, joten pitää varmaan jossain välissä tsekata tuo voidekin. Emma Hardie -tuotteitakin olisi kiva kokeilla, kunhan vaan ehtisi. Mulla the Ordinary Niacinamide on toiminut oikein mainiosti, eikä imeytymisessä tms. ole ollut mitään ongelmia. Outoa, että käyttäytyy sulla tuolla tavalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmentävän paljon omastakin mielestä sain mukaan nestemäistä kosmetiikkaa. Ensin se tilavuus tuntui niin pieneltä, mutta lopulta lähes kaikki mahtui litraan ja pienellä tiivistämisellä olisi mahtunutkin. Hommaa helpottaa hieman, että on kertynyt matkakokoisia tuotteita kuukausibokseista ;) En tiedä sitten, että onko ihoni liian vähän kuiva tuolle The Ordinary Niancinamidelle, kun tuntuu, ettei se aivan hyvin imeydy.. pitää katsella miten tämän "käytös" muuttuu talven myötä kun iho väkisinkin kuivuu jonkin verran.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit