Kesän kosmetiikkaostokset (vol. 2)

Nyt esittelyssä kesällä ostettua kosmetiikkaa. Kesäkuun osalta kävinkin ostoksia läpi jo aiemmassa postauksessa. Aikaa on ollut hyvin vähän shoppailuun ja pääasiassa olen tehnyt liikkeisiin täsmäkäyntejä vain tarpeellisen ostamiseksi. Pari tilausta tuli myös tehtyä ulkomaille, niistä myöhemmin lisää.


Siitä on jo jokin aika kun minulla on ollut varsinainen essence käytössäni. Edellinen varsinainen essence taisi olla Blithen, joka oli todella hyvä tuote. Sitten pääsi koko tuoteryhmä jotekin unohtumaan. Tai no ei aivan, ostin Lumenen Sisu hoitoveden Blithen jälkeen. Essence-tyyppistä hain, mutta jouduin pettymään lievästi. Lumenen Sisu hoitovesi ei mielestäni ole kunnon essence eikä sen ehkä ole tarkoituskaan olla? Lumenen hoitovettä on vielä minulla jäljellä, olen tosin siirtänyt ks. tuotteen suihkepulloon ja käytän kasvosuihkeen tapaan. Mielestäni essencen/hoitoveden tulee olla hieman paksumpaa, seerumin ja kasvoveden välimuoto tai hyvin lähellä jopa seerumia. 

Nyt kesällä tajusin, että tarvitsen essencen, sillä lämmön vuoksi ihon kostetutuksessa on ollut pakko alkaa keventämään. Jätin usein päivävoiteen pois ja aurinkovoiteen alle laitoin essencen ja seerumin tai vain jomman kumman. 

Kivijalkamyymälöistä on hankala löytää essenceja. Tiesin vain yhden varman paikan, josta etsiä: The Body Shop. Kyseisellä merkillä on ollut myynnissä essenceja jo pitkään ennenkuin korealaisen kosmetiikan aallonhuippu varsinaisesti rantautui Suomeen. The Body Shopin essencet ovat kohtuullisen edullisia, maksoin omastani 16,90 muistaakseni. 

Olen ollut tähän tuotteeseen tyytyväinen, hyvin on asiansa ajanut. Iho on saanut tarvitsemansa lisäkosteutuksen ja kuumina päivinä tällainen kevyt hyvin imeytyvä kosteuttaja on ollut aivan ehdoton. Nyt syksyn mittaan käyttö luonnollisesti jatkuu ja päälle tulee aurinkovoiteen sijasta päivävoide. Melkein ehdin jo unohtaa, miten loistava tuote essence on. 


Ziajan kasvosuihke tuli myös tosi tarpeeseen, sillä mikä on helteellä parempi tapa virkistää oloa kuin hyvä kasvosuihke. Suihkeet ovat kuuluneet ihonhoitorutiiniin muutenkin jo pidemmän aikaa ja säännöllisemmin kuin essencet. Ziajan sumu on tosi hienojakoista ja kostetutusteho on hyvä. Sisältää hyaluronihappoa ja antioksidantteja. Hinta-laatusuhde on tässä kohdallaan, maksoi Sokoksella vain 6,90 (200 ml).

Mossa Skin Solutions Blemish Control -kasvovesi on uusi lempparini aivan selkeästi. Tuoksu on mieto,  hieman marjainen/hedelmäinen. Sisältää salisyylihappoa, joka pitää ihohuokoset avoimena. Tosi hyvä kuumille ilmoille, jolloin iho tukkeutuu hiestä, katupölystä ja aurinkovoiteista. Itselläni on akneen taipuvainen iho muutenkin, joten tämä on ollut hyvä löytö. Hieman miedompaa vaikutukseltaan kuin esim. Alpha-H Liquid Gold -glykolihappohoitoneste, joka ei olekaan kasvovesi. Mossan yl. kasvovettä ja Alpha-H Liquid Goldia ei ehkä kannata käyttää yhdessä. Tein niin jonkin aikaa ja iho alkoi kyllä punoittamaan. Aurinkoisena aikana muutoinkin glykolihapon kanssa saa olla varovainen, joten AHA ja BHA-pitoisuuksiltaan miedompi kasvovesi on todella hyvä vaihtoehto jos kuitenkin kaipaa normiputsareita parempaa tehoa näppylöihin. Uskon ostavani tätä vielä lisää. Onneksi on riittoisa iso pullo.

Avrilin Fluide Matifiant oli huippu löytö Ruohonjuuresta kun etsin mattapinnan antavaa kasvovoidetta. Halusin kesäksi päivävoiteen, joka ei jätä ihoa kiiltelemään ja siten ei kaipaa puuteria tai meikkiä välttämättä päälle, mikäli iho on muuten kohtuullisessa kunnossa. Toimii todennäköisesti kiiltoa poistavana ja mattapintaa ylläpitävänä myös meikin kanssa, ainakin pakkauksessa on suositus käyttää meikin alle. Voide sisältää tehoaineena mm. aloe veraa ja talineritystä vähentäviä ainesosia (plankton-uute). Mattaisen vaikutelman tuo tapiokatärkkelys, joka sitoo rasvaa itseensä. Lisäksi sisältää kosteuttavia siemenöljyjä. Reilun kokoinen 50 ml tuubi maksoi alle 10 euroa.

Mikä parasta, voide oikeasti toimii. Jättää mattapinnan iholle, mutta samalla kosteuttaa pitkäaikaisestikin. Mun aamut oli kesän aikana niin väsyneitä ja kiireisiä, että tämä oli usein pelastus. Pesu, kasvovesi, essence, seerumi ja Fluide Matifiant. Tarvittaessa näppylöiden peitto peitevoiteella. Huulikiilto/puna. Ei muuta. Aamulla en laittanut aurinkovoidettakaan kun koko päivä meni klo 16 asti keinovalon alla. Aurinkosuihketta suihkin iholle vasta päivän päätteeksi pukuhuoneessa. Lämpimät suositukset tälle voiteelle, mikäli etsit mattapinnan antavaa kosteuttavaa päivävoidetta.


Hiustenhoidon suhteen kesälläkin kaiken kulmakivi on riittävän hoitava poispestävä hoitoaine sekä jätettävä hoitoaine + hiusöljy. Uutena kokeilussa on Gliss Hair Repair, joka ajaa asiansa aivan moitteettomasti. Pääasiassa markettien hiusnaamiot toimivat mulla poispestävinä hoitoaineina; olen huomannut, että kannattaa jättää hyllylle ns. tavalliset hoitoaineet. 

Garnierin Fructis Aloe Air-Dry Cream on uusi suosikkini ja tämä on jo toinen pullo käytössäni. Saan huonokuntoiset latvat selvittettyä ilman ylimääräisten hiusten irtoamista, kun hyvän poispestävän hoitoaineen jälkeen laitan tätä Garnierin jätettävää hoitoainetta sekä vielä hiusöljyä (käytössäni tällä hetkellä Garnier Respons). Tässä ja tässä postauksessa olen aiemmin esitellyt Aloe Air-Dry -jätettävää hoitoainetta.


Loppukevennykseksi iiSin hauskat Banana -suihkusaippuat. Tykkään kovasti banaanintuoksuisista tuotteista ja bongasin iiSin suihkusaippuan alunperin Zaza's Petals -blogista, kiitos Sarille tuote-esittelystä ^___^. Maksoivat 1 e/kpl Tokmannilla ja melkein teki mieli hamstrata enemmänkin kuin nämä kaksi. Ehkäpä näitä löytyy vielä jatkossakin, pidetään varastot maltillisina ˆ___^.

Täytyy nyt kyllä todeta, että tein kesällä todella onnistuneita kosmetiikkaostoksia ja vieläpä kohtuu hintaisia✌

Kommentit

  1. Oi, että nuo Iisin lasten banaanisuihkusaippuat on ihania. Mun mielestä niissä on peräti hiukan aidon tuntuinen banaanin tuoksu, ei liian keinotekoinen.
    Mun mielestä Lumenen Lähde-sarjan hoitovesi on todella hyvä. Olen lotraillut sen kanssa tämän kesän ja toimii ainakin mulla paremmin kuin The Body Shopin essence. Oletko kokeillut sitä? Sisu-hoitovettä en ole itse kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nuo banaani -suihkusaippuat ovat aivan huippuja ja pirteän näköisiä kylppärissä ;)

      En ole kokeillut Lähde -sarjan hoitovettä vielä, sarjan kasvosuihketta olen kyllä käyttänyt 1 pullon. Todennäköisesti hoitovesi on vieläkin tätä kosteuttavampaa. Täytyypä harkita kokeilua, pidin suihkeesta kyllä kovasti. Sisu-hoitoveden "ongelma" on hieman se, että tuoksu voi alkaa häiritsemään ajan mittaan, sillä onhan se melko voimakas. Tykkäsin heti alkuun metsäisestä, raikkaasta tuoksusta, mutta täytyy sanoa, että siihen on jo kyllästynyt.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit