Huhtikuun 2018 loppuneet

Kevään mittaan olen onnistunut käyttämään enemmän varastoja pois, mitä olen ostanut uutta kosmetiikkaa, mikä on välillä todella tarpeen "alan harrastajalle" ja hyvä saavutus itselleni. Kiireet ovat osaltaan olleet estämässä ja rajoittamassa shoppailua sekä kivijalkamyymälöissä että netissä.. Sama kiire on viivästyttänyt tätä postausta kuukaudella.

Mennäänpä saman tien itse asiaan. Tässä koko setti. Painottuen hiustuotteisiin sekä kasvojen puhdistukseen tällä kertaa.


XZ Muumi Shampoo ja Suihkusaippua ovat lapsille tarkoitettuja, mutta toimivat kaiken ikäisille mielestäni. Shampoon banaanintuoksu on todella kiva, vaikkakin hieman esanssinen. Suihkusaippua on tuoksuton. Miehille ja lapsille todella kätevä, koska kaiken voi pestä yhdellä aineella ;D


Gliss jätettävä hoitosuihke on kestosuosikkini hinta-laatu -suhteen puolesta. Selvittää ja kosteuttaa vähän huonokuntoisempaakin hiusta. Tällainen suihkepullo menee keskimäärin kahteen kuukauteen. Tämä kyseinen pullo oli supreme lenght eli tarkoitettu pitkille hiuksille. Rehellisesti sanoen en kyllä huomaa eroa eri Gliss hoitolinjojen suihkeiden välillä.

Biozell Professional hoitoneste päänahalle on reippaasti yli vuoden vanha. Tilkka oli jäänyt pullon pohjalle käyttämättä ja käytin sen nyt pois kun ei ollut pilallekaan mennyt. Jossain vaiheessa ostin päänahan hoitonesteitä, sillä pidin niiden antamasta kosteuttavasta tunteesta. Toisaalta miksipä ei kosteuttaa myös päänahkaa kun muualle ihoon laitetaan voiteita ja seerumeita jatkuvasti..? Mitään varsinaista ongelmaa sen kunnossa ei ole ollut. Sittemmin hoitonesteiden ostaminen on jäänyt. 

Kyseinen Biozellin tuote on kohtuullisen edullinen luokassaan. Lupaa aktivoida hiuspohjan verenkiertoa ja estää hiustenlähtöä, poistaa hilseen ja rauhoittaa kutiavaa ja ärtyvää hiuspohjaa. Tykkäsin tuotteesta, aikanaan käytin useamman pullon tätä.


Avril puhdistusöljy oli ensimmäinen puhdistusöljy, jota olen kokeillut ja tämän myötä kaksoispuhdistus tuli osasksi meikinpuhdistustani pysyvästi. Meikittömät kasvot pesen edelleen kevyemmällä tuotteella, kuten esimerkiksi puhdistusvaahdolla. Avril öljy toimi moitteettomasti ja hintakaan ei ole paha (11,90 e 100 ml). Öljy liuottaa tehokkaasti meikin ja muun lian ja vaahtoputsari viimeistelee poistamalla öljyn. Uskon ostavani tätä uudelleen kunhan tilaisuus (tai tilaus) tulee eteen.

Lumenen Kirkas puhdistusvaahto oli ihan kelvollinen tuote, tekee tehtävänsä, mutta ei pärjää Avrilin vastaavalle putsarille, joka oli täyteläisempää ja kosteuttavampaa. Plussana edullinen hinta, ostin tämän 5 eurolla tarjouksesta ja vastaavalla hinnalla ostaisin uudelleenkin. Normaalihinta taitaa olla 8-10 euron luokkaa, mikä on hieman liikaa tuotteesta mielestäni.

Etude Housen Baking Powder sai mm. Virven blogissa kovasti kehuja, ehkä vajaa vuosi sitten..? Muutoinkin korealainen kosmetiikka on ollut kovasti pinnalla. Kiinnostuin tästä putsarista sillä perusteella, että tämän luvattiin auttavan taistelussa tukkeutuneita ihohuokosia ja mustapäitä vastaan. Putsari on todella emäksistä, jättää sellaisen niljakkaan tunteen iholle ja sitä täytyy huuhdella pois pitkän aikaa. Lisäksi se on lievästi rakeista ja kuorii kevyesti. Lopputuloksena on todella kuiva iho, joka vaatii ekstra paljon kosteutusta jälkikäteen. En kokenut, että ihoni olisi hyötynyt tästä, sen kunto ei muuttunut paremmaksi (lue: ei vähentänyt näppylöiden ilmaantumista). Alun aktiivisen käytön jälkeen tuubi jäi pitkäksi aikaa pyörimään kylppärin hyllyille, vihdoin sain sen käytettyä. En suosittele herkkäihoisille, melko tujua tavaraa ja järkyttää pahasti ihon pH:ta. Tämä vaatii ehdottomasti tasapainottavan kasvoveden kaveriksi.

Avene puhdistusöljy tuli Bette Boksin mukana. Etuna perinteiseen öljyputsariin on se, että tämän kanssa ei tarvitse välttämättä käyttää toista puhdistusainetta. Tuote vaahtoaa ja tuntuu peseytyvän sellaisenaan kasvoilta pois. Kasvovesi riittää viimeistelemään puhdistuksen. 400 ml pullo maksaa reilut 23 euroa, joten tämä on itseasiassa todella edullinen tuote, Avrilia reippaasti edullisempi. Pidän vaihtoehtona ostaa uudelleen, vaikka kertasatsaus rahallisesti on suurempi Avriliin verrattuna.


Tämä on toinen käyttämäni Nivea Oil in Lotion -vartalovoide, tällä kertaa tuoksuna Vanilla & Almond oil. Toinen pullo putkeen kertoo, kyseessä on mielestäni selkeästi tavanomaista marketin vartalovoidetta parempi voide. Se on samalla kevyttä ja ravitsevaa iholle oil in lotion -koostumuksensa vuoksi, jossa öljy on sekoitettu vesipitoiseen lotioniin emulsifioimalla öljy eli koostumus muokataan siten, että öljystä tulee vesiliukoista. Ainoa pieni miinus tässä on tuoksu, joka on kohtuullisen voimakas, mutta kuitenkin luonnollinen vaniljainen (vaihtoehtoisia tuoksuja on muistaakseni ainakin 3 erilaista). Toisaalta se voi olla myös plussaa riippuen mistä pitää. Tämä päätyy jatkossakin ostoslistalle, ei ole hinnalla pilattu.

Herbina Soft Cashmere 48h -antiperspirantti tuli Bette Boxin mukana ja oli aivan yllättävän hyvä tuote. Olen tottunut ostamaan Rexonaa, tässä olisi sille todella hyvä kotimainen vaihtoehto, joka kannattaa ehdottomasti muistaa. 

Polaar käsivoide tuli Lookfantastic boksin mukaana. Käsivoidetta tarvitsee aina ja tämä hoiti hommansa hyvin. Mitenkään erityisenä ei kuitenkaan jäänyt mieleen.


Nib+Fab glykolihappo puhdistuslaput tulivat myös LF boksin mukana. Glykolihappopitoisuudeltaan nämä eivät ole erityisen vahvoja, prosenttia ei muistaakseni lukenut paketissa enkä löydä sitä nyt nopealla googlauksella. Ihotuntuma sanoo, että alle 5%. Matkakokoinen pakkaus tuli käytettyä nopeasti pois kätevyytensä vuoksi. Voisi sopia vasta happoihin tutustuvalle, itse koen nämä liian miedoiksi, 5% pitoisuus on minimi käytössäni.

Simple silmämeikin puhdistuslaput tulivat Betten mukana. Laput olivat pettymys, en saanut tällä silmämeikkiä siististi irtoamaan. Ripsiväri jäi osittain ripsiin kiinni ja luomia joutui muutenkin hieromaan turhan paljon meikin irtoamiseksi, jolloin iho ärtyi ja alkoi punoittamaan. Käytin nämä lopulta swatchien puhdistamiseen käsivarresta. Simplen meikinpuhdistusliinat ja niistä pidin kovasti. Olivat paljon parempia ja tehokkaampia silmämeikinkin puhdistamiseen kuin nämä.


Kasvojenhoitotuotteita ei loppunut kovinkaan monta tällä kertaa. Jopa kaksi loppuneista oli silmänympärysvoiteita. Omoroviczan sy-voide tuli LF -teemaboksin mukana ja oli täysikokoinen. Alussa moitin voidetta sen nestemäisyydestä, sillä pidän enempi täyteläisemmistä voiteista. Tämä oli kohtuullisen kevyt koostumukseltaan. Tykästyin lopulta kuitenkin. Kosteutusteho oli erittäin hyvä, imeytyminen täydellistä. Varsinkin toisen voiteen alla seerumina käytettynä silmänympärykset saivat todellista hemmottelua. Tuskin kuitenkaan ostan jatkossa, sillä on todella hintava tuote eikä ihan hintaansa nähden kuitenkaan vakuuttanut.

Lumenen Sisu -seerumi oli pitkään ostoslistalla ennen kuin lopulta hankin sen. Syy viiveeseen oli korkea hinta ja alennusten puutteet. Sisu -sarjan tuotteista on harvoin alennuksia tarjolla. Kerrankin kuin sellainen oli, ostin heti seerumin. Alkuun olin tästä innoissaan, tuoksu oli mielestäni todella hyvä. Metsäinen ja raikas. Lopulta kuitenkin sen intensiivisyys alkoi ärsyttämään ja itse seerumikin tuntui ajoittain ärsyttävän ihoa sen ollessa hieman herkempänä. Tuoksu on tosi vahva nenään tätä levittää koko kasvoille. Käytin loppuun toki, mutta en usko palaavani tähän enää. Sisu -hoitoneste tai kasvosuihke ovat huomattavasti tuoksultaan miedompia ja hoitonesteestä olen tykännytkin paljon.

Avril silmänympärysvoide oli pettymys. Niin paljon kuin Avrilista merkkinä tykkäänkin, aina ei voi osua nappiin. Koostumukseltaan tämä muistuttaa enemmän päivävoidetta kuin sy-voidetta. Imeytyvyys herkälle ohuelle silmänympärysiholle ei ole optimaalista. Voidetta täytyy todella pitkään hieroa ihoon, jotta se imeytyisi. Käytin noin puoli tuubia sy-voiteena, mutta kyllästyttyäni epäsopivaan koostumukseen, toinen puoli meni päivävoiteena. Ei jatkoon ainakaan sy-voiteeksi, vaikka hinta on edullinen kyllä kieltämättä: 40 ml alle 10 euroa.


Lopuksi vielä sekalaiset tuotteet. Amika kuivashampoo matkakokoisena tuli Bette boksin mukana. Tämä on yksi parhaista kokeilemistani kuivashampoista: ei tee hiuksia raskaaksi, vaan kevyen ilmaviksi, ei jätä ruskeaan tukkaan valkoisia jälkiä, teho säilyy koko päivän. Kyseessä on kampaamosarja ja aiemmin olenkin käyttänyt vain markettikuivashampoita. Täysikokoisen hinta on sen verran korkea, että en usko ostavani ainakaan täysihintaisena. Batiste on edelleen hinta-laatusuhteeltaan parempi. 

Nyx soft matte lip cream oli pitkään suosikkini, sävy nimeltään Istanbul muistaakseni, sellainen tummahko roosa. Käytin tämän lähes loppuun, tosin aivan loppu oli jo kuivakkaa, joten jouti pois. Kyllästyminenkin tuli sitten koostumukseen, joka periaatteessa on todella kiva. Pysyvyys ei ole nestemäisten, varsinkaan mattahuulipunien luokkaa, ei kestä syömistä. Huulilla toisaalta kevyt eikä kuivata. Hyvä vaihtoehto perinteisistä puikkohuulipunista tykkääville. Ehkä jossain vaiheessa palaan tähän uudelleen.

Essence on tunnettu halvoista, mutta hintaansa nähden laadukkaista tuotteista, mutta nyt ei mennyt ihan nappiin. Tämän persikan sävyisen huulipunan pysyvyys on.. tai siis sitä ei ole. Levittyy paakkuisesti ja antaa oudon värin huulille. Ei tätä tule käytettyä edes huulirasvan korvikkeena, sillä ei ole erityisen kosteuttava. Koostumus tuntuu ja tuoksu ikävälle. Ei jatkoon ja eipä se toisaalta olisi mahdollistakaan, sillä essencen valikoimat vaihtuvat tosi tiuhaan.

Kommentit

  1. Kiitettävästi loppuneita sullakin:)
    Mulla on käytössä tällä hetkellä Avrilin puhdistusöljy, mutta mulla se ei toimi ihan optimaalisesti. Sitä on aika vaikea saada vedellä huuhdeltua pois, ainakin itsellä se jotenkin jämähtää paikoilleen. En tiedä missä vika. Kaikesta huolimatta se kyllä poistaa meikin, mutta käyttäminen on hieman vaivalloisempaa kuin joidenkin muiden puhdistusöljyjen kohdalla.
    Mä käytän Simplen silmämeikinpoistolappuja yleensä vain viimeistelyyn eli hinkutan niillä ripsivärin rippeet ripsien juurista, jos sellainen tarve ilmenee. Siinä hommassa ne toimivat aika hyvin, mutta ei niillä koko silmämeikkiä saa tosiaankaan kovin helposti poistettua.
    Herbinan dödöt on tosi hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tässä jonkinlainen kasa on ;) Ajatuksena on ollut, että tekstiä olisi vähemmän vaikka loppuneita olisikin paljon.. Pidän paljon Sari sun lyhyistä ja ytimekkäistä loppuneiden tuotteiden arvioista ja sitä kohti pitäisi päästä. Jotenkin onnistun aina kirjoittamaan pitkästi. Suurin ongelma tässä on, että menee kovasti aikaa ja postauksia ei jaksa tehdä sitten niin usein. Ehkä ei kovin lukijaystävällistäkään aina ole :D
      Itse en kokeillut edes huuhdella Avrilin puhdistusöljyä pois pelkällä vedellä, mutta voin kuvitella kyllä ettei olisi toiminut. Avenen versio sensijaan toimii vedellä huuhdeltuna tosi hyvin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit