Yhteydenotot

perjantai 4. toukokuuta 2018

Lähes puolen vuoden markettikosmetiikka

Huh, miten vähän olen ostanut markettikosmetiikkaa tänä vuonna. Tammikuun ostokset ovat vielä omassa postauksessaan, mutta tässä on kaikki mitä on ostettu välillä helmikuu - tämä päivä. Pitkään ollut niin, että marketista lähtee mukaan lähinnä vartalo- ja hiustuotteita, ja niin on nytkin, kuten kuvista näkyy. Kasvojenhoitotuotteet ja meikit tilaan lähes poikkeuksetta (ulkomaisista) nettikaupoista ja osa tulee kuukausiboksien mukana.


Rexonan antiperspirantit ovat pitkäaikaisia suosikkejani, tämä merkki ei koskaan petä. Sekä stixit että roll-onit toimivat molemmat. Ostopäätös tapahtuu fiilisen mukaan.

Cien Repair Conditioner hiustenhoitoaine ei ole aivan yhtä hyvää kuin sarjan tehohoito. Tai sitten muistan tuon tehohoidon parempana kuin se olikaan. Incl:t ovat hyvin pitkälle samanlaiset, joten sen vuoksi otin tämän kokeiluun. Ei mielestäni selvitä takkupehkoani riittävästi, vaikka hinnalla ei ole pilattukaan. Tehohoitokin on lähes samanhintainen, alle 3 euroa molemmat. Palaan Cienin pariin hiusteni osalta kunhan näitä pahimpia latvoja on saatu kasvateltua pois ja hoitotehotkin voivat sitten riittää. Vaikea "syyttää" tehottomaksi yhtäkään hoitoainetta kun hiukset ovat tällaiset..

Aussie 3 minute miracle reconstructor lupaa asteen verran enemmän kuin Cien ja hintakin noin 3 kertainen. Valitettavasti tämä ei täytä lupauksiaan yhtään paremmin kuin Cien; hoitoaine on yllättävän lirua, sitä kuluu lapaluiden alapuolelle ulottuviin hiuksiin aivan luvattoman paljon per pesukerta ja pullo loppuu alta aikayksikön. Suhteellisen korkea hintataso ja Cienin tai Garnierin hoitotaso johtaa siihen lopputulokseen, että Aussiet jää minulla toistaiseksi hyllyyn.


Batiste kuivashampoo on pitkäaikainen suosikkini ja ostin kesäisen makeahkon pink pineapple -tuoksuisen pullon tällä kertaa. Kuivashampoo on toiminut moitteetta, antaa pitkäaikaisen raikkauden tyveen ja poistaa rasvaisuuden. Ei jätä keskiruskeaa hiusta valkoiseksi. 

Garnier Respons Marvellous nectar oil -hiusöljy on ollut hinta-laatusuhteeltaan loistava öljy. Pullossa on 150 ml tuotetta ja hinta vain 6 euron luokkaa. Toimii hiusten selvittämisessä ja kosteutuksessa (lähes) yhtä hyvin kuin paljon kalliimpi Moroccanoil, jonka hinta on 30 euron luokkaa. Tuoksultaan neutraali. Ostan ehdottomasti uudelleenkin. Öljy on mielestäni välttämätön/erittäin suositeltava osa huonokuntoisen hiuksen pesunjälkeistä hoitoprotokollaa; tuo kiiltoa ja helpottaa aukikampaamista aivan ratkaisevasti eikä latista hiusta. Vastaavaa tulosta en ole saanut millään voidemaisella tuotteella, joskin käytän niitä myös rinnalla ja löysinkin loistavan uutuuden tähän liittyen, mistä enemmän alla.

Four Reasons Moisture Mist hiusten kosteus/selvityssuihke on nyt ainoa tuote tässä postauksessa, joka ei ole varsinaisesti markettikosmetiikkaa. Ostin Sokokselta yhdessä muiden kuvan tuotteiden kanssa, joten päätyi sitä kautta mukaan tähän postaukseen (kun ei omaakaan ansaitse ;)) Ihan ok kosteussuihke, mutta silikonin puutteen vuoksi selvittävyys on vähän niin ja näin.. ainakin huonokuntoiselle hiukselle, joka takkuuntuu jo pelkästä auki olemisesta. Gliss vie siis voiton tästä Four Reasonsista minun käytössäni. Puhtaasti kosteutukseen tällainen silikoniton tuote olisi kyllä ehdottomasti raskasta Glissiä parempi, esim hyväkuntoisen sähköistyvän hiuksen taltuttamiseen.

Lacto Line on ollut pitkään luottomerkkini suihkusaippuan osalta, joten ilahduin nähdessäni Sokoksen hyllyssä uutuuksia sarjalta joten ostin puhdistusvaahdon, jollaista olin tullut hakemaankin. Toimii sellaisenaan sekä myös kaksoispuhdistuksen toisena osana. Tuoksultaan hieman kemikaalimainen verrattuna Avrilin puhdistusvaahdon luonnonkukkaiseen tuoksuun. Avrilin vaahto oli myös aavistuksen täyteläsempi. Mielummin käyttäisin Avrilia jatkossakin, mutta on tämä kuitenkin hyvä kakkonen ja hoitaa hommansa moitteetta.


Garnier tuottaa uutuuksia jatkuvasti kuten L'Oreal ja muut vastaavat. Kiinnitän niihin harvemmin erityistä huomiota, mutta tämä Aloe -sarja jotenkin onnistui heti ensivilkaisulla herättämään kiinnostuksen. Ostin hoitoaineen sekä jätettävän hoitovoiteen. Hoitoainetta en ole vielä ehtinyt kokeilemaan eikä odotukset ole kovin korkealla sen suhteen, mutta uteliaisuus tosiaan voitti.

Aloe Air-Dry Leave in Creamin suhteen odotukset sensijaan olivat melko korkealla, sillä kyse on ihan uudesta tuotetyypistä, tällaista ei ole ollut Garnierilla aiemmin myynnissä. Kyseessä on kosteuttava ja selvittävä hoitovoide, jota voi laittaa sekä kuiviin että kosteisiin hiuksiin. Tämän jälkeen hiuksen kammataan auki ja annetaan kuivua vapaasti ilman kuivaajaa. Hain tällä lisäkosteutusta hiuksille käytettäväksi pesujen jälkeen yhdessä hiusöljyn kanssa sekä myös pesujen välillä suihkeen tilalta.

Voin sanoa, että toimii. Kosteuttaa suihketta tehokkaammin ja auttaa pesun jälkeisessä selvittelyssä; 1+1 (eli hiusöljy + Leave in cream) enemmän kuin 2 tässä tapauksessa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli omistat pitkät kuivat hiukset, jotka takkuuntuvat helposti. En usko tämän kyllä parempikuntoisempaakaan hiusta latistavan. Koostumus on hyvin kevyt, ei ollenkaan rasvainen tuote eikä sisällä silikonia. Tuoksu on todella kevyt ja mieto. Plussaa isosta pullosta ja hintakin edullinen, noin 6 euroa.


Viimeiseksi vielä luottoklassikko eli Pirkan Vartalovoide. Sisältää avokadoöljyä ja E-vitamiinia. Sarjan Q10 -vartalovoide on myös hyvää enkä huomaa näiden kahden välillä mitään eroa. Todennäköisesti voidepohja on hyvin samanlainen. Tuoksu mieto ja neutraali, imeytyy hyvin ja kosteutusteho on erinomainen. Hintaa tällä on alle 3 euroa.


Löytyikö näistä ostoksista mitään kiinnostavaa? Oliko joukossa omia suosikkejasi?

4 kommenttia:

 1. Garnier Respons Marvellous nectar oil -hiusöljy on ollut mun suosikki jo vuosia. Sitä ennen käytin Morroccanoilia, ja olen samaa mieltä, kyllä Garnier on parempaa ja sen hintakin on säädyllinen.
  Rexonan antiperspirantit on niin ikään mun ykkössuosikkeja, vaikka välillä tulee kokeiltua muitakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään että Garnier Respons -öljyä on on ollut jo vuosien ajan olemassa :D No, parempi löytää se myöhemmin kuin ei koskaan ;)

   Poista
 2. Rexona näistä tutuin. Nuo Aloe-tuotteet vaikuttavat kiinnostavilta. Täytyypä kokeilla. Omat hiukseni todella kuivat tällä hetkellä, vaikka kaikenlaista on tullut jo testattua...

  VastaaPoista