Yhteydenotot

perjantai 18. toukokuuta 2018

Declutter vol. 3

Kevätsiivous jatkuu ankarana kaiken muun touhun lomassa ja luvassa on vielä postaus vol. 4. Mennäänpä suoraan asiaan nyt eli karsittavien meikkien pikaesittely ja kokoelmasta poiston syyt.


Koko setti tässä


Essencen My must haves paletti nappeineen tuli ostettua vuodenvaihteen tietämillä. Tarkoitus oli saada tästä kokonaisuudesta itselle laukussa mukana kulkeva käyttökelpoinen päivittäiseen meikin korjailuun ja pikaisen meikin tekoon sopiva paletti. Näin ei sitten käynytkään, en saanut tätä käytettyä juuri ollenkaan, vaikka kulki uskollisesti mukana lähes puolen vuoden ajan. En vain tartu tähän jostain syystä.


 Kokosin siis kasvopaletin pääasiassa. Sisältää vasemmalta ylhäältä katsottuna aurinkoputerin, kaksi poskipunaa ja highlighterin. Alarivillä puolestaan kivipuuteri, huulivoide + sen kanssa parina käytettävä puuterimainen huuliväri sekä yksittäinen luomivärinappi.

Miksi tämä sitten ei tullut käyttöön..? Värihän ovat kauniit ja hyvälaatuiset. Ehkä syynä on ollut viimeaikojen laiskempi meikkaaminen ja myös nappien pienuus vaikuttaa. Poskipunaa, aurinkopuuteria ja varsinkaan puuteria on todella vaikea ottaa näin pienistä napeista. Tämä meni myyntiin.


Myyntiin lähti myös tämä Technicin kulmakarvasetti. Ostin parisen vuotta sitten kun olin innostunut käyttämään puuterimaisia kulmatuotteita kulmavahan kanssa. Se innostus sitten lopahti, nykyisin käytän kynää ja/tai geeliä jos mitään. En saanut tätä otettua käyttöön ennen innostuksen lopahtamista, joten olen vain kokeillut yhtä sävyistä. Ihan laadukkaan oloinen setti sinänsä, vahan toimivuudesta tosin en osaa sanoa mitään.Nyx primer on kosteuttavan ja muutoinkin hyväntuntuinen iholla, mutta valitettavasti sisältää silikoneja ja en ole sitten uskaltanut ottaa käyttöön aknetaipuvaisen ihon vuoksi. Nyt on aika luopua tästä lopulta, laittaa pois nurkista pyörimästä.

Neutrogenan CC voide vaikutti alkuun lupaavalta sekaihon ja akneen taipuvaisen ihon tuotteelta ja varmasti sitä onkin. Lupaa myös hoitaa epäpuhtauksia. Ongelmana vai oli, etten saanut tätä toimimaan ihollani mitenkään. Voide aina onnistui rullautumaan kasvoilta pois tai hilseili pois. Levitys oli todella vaikeaa, tuntui, ettei mikään voide sovi alle vaan alkaa samantien meikin pois rullautuminen. Paras tulos tuli käytetystä päivävoiteesta riippuen joko kostealla meikkisienellä tai sormin. Tulos ei koskaan kestänyt pitkään ennen rullautumista. Testasin tätä pitkään ja hartaasti, että saisinko toimimaan jollakin keinolla, mutta en saanut. Sitä viimeistä keinoa eli sekoittamista toiseen CC/BB/meikkivoiteeseen en sitten lähtenyt tekemään. Mulla on ollut sellainen periaate, että jos meikkivoide ei toimi sillä tavalla kuin se on tarkoitettu, niin olkoot toimimatta. Sekoittelu mahdollisesti pilaa käyttökokemuksen joltain toiselta hyvältä tuotteelta ja on vaivalloista. Voihan toki olla mahdollista, että joskus sekoitus on alkuperäisiä parempikin. Ehkä jonkun hintavamman meikkivoiteen kohdalla tällainen sekoittelukokeilu voisi olla jatkossa mahdollista.


Pixin voidemainen highlighter tuli LF boksista jokin aika sitten. Kokeilin muutaman kerran, ihan hyvä tuote sinänsä. Kuitemkaan en osannut ottaa käyttöön, jostain syystä tartun aina puuteriseen highlighteriin, jotka ovat niin paljon helpommin hallittavia ja levitettäviä. Ja joita omistankin hävyttämän paljon. Lopputulos on lisäksi puuterisilla kauniimpi mielestäni. Parempi laittaa eteenpäin kuin antaa vanheta omissa laatikoissa.


Persikan sävyinen mally -merkkinen sävyä korjaava peitekynä tuli Lip Monthly -pussukan mukana aikanaan kun tätä tilasin. Heti kättelyssä liian tumma sävy, joten jäi kokonaan käyttämättä ja nyt lähtee uuteen kotiin.


Cargo luomivärinappi metallirasiassa tuli myös Lip Monthlyn mukana. Todella kaunis ja laadukas shimmerinen ruskea, mutta mulla ei tullut tälle käyttöä. Luomiväripaleteissani on liian monta vastaavaa ruskeaa sävyä ja juuri tähän yksittäiseen ei tule koskaan tartuttua. Kulki pitkään meikkipussissakin, mutta ei, en tullut siltikään käyttäneeksi. Saa löytää itselleen uuden kodin.

Colourpopin geelirajausväri oli kokeiluluontoinen ostos jonkin tilauksen yhteydessä. Testailin tätä muutaman kerran, mutta koin, että väri on liian paksua, jälki on liian epätarkka ja levittyvyys heikko. Tarkka ja hyvä sivellin hieman pelasti tilannetta, mutta vaikeaa tämän kanssa oli silti toimia ja vähitellen kokeilut jäivät pois. Luovutin ja palasin takaisin tussieyelineriin. Tämä on matkalla myös uuteen parempaan kotiin.


Vanhat kunnon kajalit, ruskea Rimmeliltä ja kaksivärinen Yves Rocherilta. Aikanaan ruskea ollut käytössä alaluomen rajauksessa, mutta tarve ei ole kovin runsas ollut. Tuo meikkityyli jäi hiljalleen pois (eli alaluomen rajaus ripisrajan ulkopuolelta jollain tummalla), joten niin jäi tämä kynäkin laatikkoihin pyörimään. Nyt on sen aika poistua. Yves Rocherin kynää on käytetty naamiaskasvomaalauksissa yms. Ei tällä varmaan kertaakaan ole oikeaa meikkiä tehty. Aika on tälläkin lähteä jo, tarvetta ei ole.


Jelly pong pong -huulikiilto on peräisin myös Lip Monthlysta. Todella laadukkaan oloinen huulikiilto ja sävy on herkullinen. Helposti levittyvä ja tuntuu hyvältä huulilla. Pari kertaa kokeilin, mutta en kuitenkaan saanut otettua käyttöön. Lopulta sävy on arkeen liian tumma, jotta olisi käyttökelpoinen. Tämä vaatisi rajauksen tarkan jäljen saamiseksi ja aikaa sellaiseen on harvoin. Huulikiillolle tyypillinen huono pysyvyys myös vaikeuttaisi arkimeikkiä, sillä tätä saisi olla jatkuvasti lisäilemässä kuten myös sitä rajausta. Tämä saa myös itselleen uuden kodin.

Maybellinen matta nestemäinen huulipuna taisi muistaakseni tulla ensimmäisten Liv boksieni aikana, siitäkin on jo 3 vuotta ainakin. Sävy on liian kirkas makuuni, joten ei tullut käyttöön ja joutaa nyt poistumaan laatikkotilaa viemästä.


Huulipunia tuli karsittua myös puikkopunien osalta. ModelCo huulipuna on tullut LF boksin mukana. Sävy on neutraali ja hyvä sinänsä. Pysyvyys taas on huulirasvan luokkaa. En saanut tästä mitään irti meikkituotteena varsinaisesti ja huulirasvojakin omistan riittävästi, joten käyttöä tälle ei tullut.

Colourpopin Lippie Stix sai lähteä myös vähäisen käytön vuoksi. Sävyn nimi ei enää ole mielessäni, sillä puna on löytänyt jo uuden kodin. Sävy oli itselleni hieman liian kylmä, vaikka näyttääkin lämpimältä tuossa kuvassa.

Colourpopin huultenrajauskynä lähti myös eteenpäin. Tämän sävy on vaalean oranssiin taittava Drop top. Pysyvyys tällä rajauksella oli melko kehno, samaa luokkaa kuin Lippie Stix huulipunillakin, joten se ei tuonut huulimeikkiin mitään lisäkestävyyttä. Näin vaalean sävyistä punaa ei tarvitse muutenkaan edes rajata mielestäni. Saman sävyisen huulipunan jätin siis edelleen kokoelmiini.Teki tiukkaa luopua näistä RT -siveltimistäni, mutta pakko se lopulta oli, sillä käyttöä ei ole. Uuteen kotiin lähti siis eyeliner -sivellin, viistopäinen sivellin, iso meikkivoide/kasvonaamiosivellin sekä pieni teräväkärkinen meikkivoidesivellin. Etude Housen vaahtomuoviapplikaattori/sivellin lähti myös matkaan, sillä en löydä tällaiselle tuotteelle käyttöä myöskään. Kyseisen siveltimen ovaaliharjaspää meni aiemmin rikki. Sitä tuli hyvin vähän käytettyä myös.


Kyseessä on IsaDoran suuresti mielipiteitä jakava Peel off Base. Osalla toimii ja osalla ei ollenkaan. Yllättäen kuulun tähän jälkimmäiseen porukkaan. 1-2 kerran kokeilu riitti. Kynsilakka aluslakkoineen alkoi kuoriutua hyvin nopeasti ja lopulta lakkaukset irtosivat vuorotellen ihan kokonaisina kynnenmuotoisina levyinä. Pohjustin kynnet kyllä asianmukaisesti, eivät siis olleet rasvaiset tjs. Toivottavasti tämä toimii paremmin uudella omistajallaan.

Tässäpä olivat kevään kolmannet karsinnat. Nelososa on jo kasattu kokoon ja tulee sekin kohtuu pian ulos, joten jääkääpä kuulolle.


Oletteko te tehneet kosmetiikan karsintaa vai pyrkineet mielummin käyttämään kaiken itse loppuun? Mitä olet karsinut ja millä perusteilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti