Yhteydenotot

tiistai 24. huhtikuuta 2018

Maaliskuun 2018 loppuneet

Huh, tämä postaus tulee auttamattomasti jälkijunassa, mutta täytyyhän nämä käydä läpi! Maaliskuussa loppui ihan kohtuullisen suuri kasa tuotteita omaan yleiseen tahtiini kun vertaa. Tietysti kuukausiboksien mukana tulevat matkakoot helposti lisäävät määrää.


Tässäpä kaikki. Pitkäaikaisin käytettävä oli tuo Exuviancen kuorinta, sen kanssa taisi mennä 3-4 vuotta.. huhuh


Palmoliven suihkusaippua on perushyvää tavaraa, jota aina välillä nappaan mukaan marketista, varsinkin näitä isompia pulloja. YR:n suihkusaippua oli kylkiäinen jostain tilauksesta ja edustaa kokonsa puolesta epäkäytännöllisen pientä kokoa eli tavara loppuu turhan nopeaa. Toisaalta saunareissulla pienemmät pullot käteviä. Ei mitään erityistä sanottavaa tästä, hommansa hoitaa.

Bean Body kahvikuorinta tuli LF boksin mukana. Toinen vuoden sisään. Turhan karkean tuntuista iholleni ja erityisesti kämmenten iholle kun tällä käy muun ihon läpi. En oikein innostu näistä, vaikka lopputuloksena pehmeän ihon saakin kyllä aikaiseksi.


Sunsilk hoitoaine oli jostain euron tarjouksesta peräisin. Ei ole hiusteni vaatimustason mukaista hoitoteholtaan, mutta käytin suoravärin kaverina laimentamassa pinkkiä pastelliseksi sävyksi, siinä tarkoituksessaan toimi ihan hyvin. Hoitoaineeksi en kyllä ostaisi käyttöön ennen kuin viimeisetkin vaalennetut osiot ovat hiuksistani pois.

Gliss Conditioner Supreme Length on pitkille hiuksille tarkoitettu korjaava ja kampaamista helpottava hoitoaine. Tämän kevään uutuus Gliss tuoteperheessä. Ei vakuuttanut sen enempää kuin muutkaan sarjan perus hoitoaineet tämän pitkän takkuherkän tukan hoidossa ja selvittelyssä. Enpä usko tähän enää palaavani. Voisi sopia värjäämättömille hyväkuntoisille pitkille hiuksille.

Cameleo kuivashampoo oli ostos Prismasta, jossa tätä halpismerkkiä myydään. Hintaa taisi olla noin 2 euroa muistaakseni. Siihen nähden ihan ok tuote, mutta teho jäi valitettavasti hiusten rasvaisuuden taltuttajana melko vaatimattomaksi. Kestikin pitkään, että sain tämän loppumaan, sillä käyttelin välissä muita kuivashampoita aina silloin kuin paremmalle teholle oli tarve. Hiusjuuret jäivät herkästi klähmäisiksi, vaikka tätä suihkutteli reippaastikin. Tuolloin taas valkoisuus alkoi jo näkyä. En usko, että palaan tähän enää jatkossa; maksan mielummin 6-7 euroa kunnon kuivashampoosta, jolla saa raikkaan ja ilmavan lopputuloksen.

System Professional solar sun oil on hiuksiin jätettävä hoitoöljy, jonka tarkoitus on suojata hiusta auringolta. Itse käytin tätä pimeimpänä vuodenaikana ihan normaalisti hoitoöljynä hiuksissa. Sisältää silikoneja, joten toimii vaurioituneiden hiusten selvittäjänä. Ihan ok tavaraa, mutta ei nouse erityisen hyvänä esille suhteessa muihin kokeilemiini paljon edullisimpiin hiusöljyihin (mm. Panthene ja Garnier). Puteli taisi tulla LF boksin tai ihan perus tilauksen mukana kylkiäisenä.


Moroccanoil Light hiusöljy oli ostos Lookfantastic verkkokaupasta. Kuten aiemmin on esille tullut, hiusöljyt kuuluvat välttämättömänä osana hiusteni hoitorutiiniin. Ilman öljyä en varmasti saisi tätä pehkoa auki kammattua pesun jälkeen. Yleensä ostan hiusöljyt marketeista, sillä kokemukseni mukaan kampaamotuotteet eivät ole olleet oleellisesti parempia kuin nämä. Sama koskee myös tätä Moroccanoilin öljyä; toimivaa tavaraa, mutta ei oleellisesti parempaa kuin esim Garnier Respons -hiusöljy, joka on minulla tällä hetkellä käytössä. Moroccanoilin puoleen voisin kääntyä jatkossakin hyvän tarjouksen tullessa vastaan. 

Gliss Sensational Strength ei erotu mitenkään aiemmin käyttämistäni Schwartzkopfin jätettävistä hiustenhoitosuihkeista. Kaikki nämä ovat olleet toimivia hiusten kosteuttajia ja selvittäjiä. Tuntuu, että uusia Gliss -sarjoja ilmestyy kauppoihin kuin sieniä sateella syksyisin. Näissä hinta-laatu -suhde on kohdallaan, hinta on alle 3 euroa kappaleelta, joten Gliss päätyy jatkossakin ostoslistalleni. 


Exuviance Triple Microdermabrasion -kuorintavoide oli ostos jenkkiläisestä verkkokaupasta noin 4 vuotta sitten. Merkkinä Exuviance oli yksi ensimmäisistä, joista innostuin sen jälkeen kun ihonhoito alkoi todenteolla kiinnostaa reilu 5 vuotta sitten. Käytin sarjan silmänympärysvoiteita muistaakseni useammankin pumppupullollisen kunnes kiinnostus laajeni muihinkin merkkeihin. Sittemmin ei ole tullut ostettua kahta kertaa samaa sy-voidetta :D Mutta takaisin tähän kuorintavoiteeseen. Ehdottomasti hyvä tuote, jota suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa, mikä on yksi syy näin hitaaseen loppumiseen, mutta ei toki ainoa. Kuorinta oli reippaasti yli 2 vuotta täysin unohtuneena kaappien perälle, johtuen nopeasti laajentuneista kosmetiikkavarastoista ja myös siitä, että otin päivittäiseen käyttöön AHA -happotuotteita, kuten glykolihappopitoisia kasvovesiä ja hoitonesteitä. Ihon kuorinnan tarvetta ei näitä tuotteita käytettäessä ole samalla tavalla enää kuin ilman. Säännöllinen kemiallista, entsymaattista ja mekaanista kuorintaa yhdistävä tuote olisi ollut iholle yksinkertaisesti liikaa. Eli Triple tuossa nimessä viittaa nimenomaan tällaiseen kolmitehoiseen mekanismiin. 

Korres White Tea -puhdistusgeeli tuli muistaakseni Bette boksista. Sama on tullut aiemmin myös LF boksista. Perus hyvä puhdistusgeeli, ei erityistä sanottavaa. Matkakokoinen Lumenen Sisu -sarjan Deep Clean puhdistava kasvonaamio on myös peräisin Bette boksista. Tykkäsin tästä saunakäytössä, tuntui puhdistavan ihon hyvin eikä kuivattanutkaan kovin. 

LF-boksin mukana tullut Suki sokeripohjainen kasvokuorinta oli kovettunut kivikovaksi purkin pohjalle, joten tästä ei tämän enempää ole sanottavaa.

Garnier Micellar Cleansing Gel Wash toimii sellaisenaan puhdistusgeelinä tai kaksoispuhdistuksen toisena osana. Ihan ok tuote muuten, mutta tuoksui todella oudolle. Enemmän liimalle/liuotinaineelle kuin millekään kosmetiikalle. Ei kyllä tee mieli ostaa uudelleen.


Alpha-H Liquid Gold on glykolihappopitoinen hoitoneste (sisältää lisäksi lakritsiuutetta ja hydrolysoitua silkkiproteiinia, mutta myös alkoholia), jota olen käyttänyt säännöllisesti jo yli 2 vuotta siitä syystä, että menin tuolloin ostamaan 3 x 100 ml pakkauksen kyseistä tuotetta ja se vain kestää ja kestää, vaikka on ollut lähes päivittäisessä käytössä. Imeytän tuotetta puuvillataitokseen (joita saa apteekista) ja minimoin näin hukkaan joutuvan määrän. Vanulappujen kanssa tämä olisi varmasti kulunut paljon nopeammin.

Alkuun tykkäsin todella paljon Liquid Goldista, mutta nyt tottuneempana happojen käyttäjänä tämä 5% pitoisuus glykolihappoa tuntuu hieman pieneltä. Laimea pitoisuus toisaalta puoltaa paikkaansa päivittäisessä käytössä. Ei näidenkään kanssa ole syytä mennä liiallisuuksiin. Tuloksista pitäisi tämän käyttöajan jälkeen osata jo sanoa jotain, mutta se on oikeastaan aika vaikeaa, sillä käytössä on yhtäaikaa hyvin monia erilaista tuotetteita (seerumeita, hoitonesteitä, päivävoiteita, öljyjä, retinoideja..). Ei iho Liquid Goldista huonompaan suuntaan ainakaan ole mennyt eikä alkoholista huolimatta kuivata ihoa ollenkaan. Uskoisin tästä olleen apua taistelussa aknea vastaan, sillä glykolihappo kuorii ihoa ja pitää huokoset auki. Huokosten tukkeutumistaipumus ja mustapäiden/valkopäiden muodostus onkin ihoni suurimpia ongelmia. AHA tuote ei yksinään iho-ongelmia ratkaise, sillä aknetaipuvaisen ihon ylläpito ainakin omalta osaltani vaatii monipuolista hoitoa sekä puhdistuksen että hoitotuotteiden osalta. Voisi sanoa kuitenkin, että glykolihappo on yksi ainesosa, josta ihoni selvästi hyötyy ja tulee olemaan mukana rutiineissa jatkossakin. En usko ostavani tätä Alpha-H:n tuotetta ainakaan vähään aikaan uudestaan vaan kokeilen seuraavaksi The Ordinaryn vastaavaa huomattavasti halvempaa 7% glykolihappohoitonestettä.

Dermosil Kanerva -seerumi lähti tilaukseen blogeista lukemieni suositusten ja kehujen perusteella. Uteliaisuus heräsi testata hinnaltaan huomattavan edullista luonnonkosmetiikan seerumia (10,50 euroa/30 ml). Tässä postauksessa enemmän arviota Kanerva -seerumista. Mielestäni Kanerva -seerumi muistuttaa koostumukseltaan ja tuoksultaan hyvin paljon Supermoodin Youth Glo seerumia. Kanerva -seerumia voisi ostaa uudelleenkin. Hieman rajoittaa Dermosilin nettikaupan melko hintavat postikulut, joten täytyisi olla muutakin tilattavaa samalla.

Erno Lazlo -hoitoneste tuli LF boksin mukana. Jännän miestuoksuinen tuote, mutta tosi hyvää tämä oli käytössä. Kosteutti ja raikasti. Tarkoitettu tasapainottamaan epäpuhtauksista kärsivää ihoa. Merkillä on imat hoitovetensä olemassa myös mm. ikääntyvälle iholle. Jäi hyvä vaikutelma tästä merkistä ja tuotteesta.

Caudalie Vinosource seerumi on taattua Caudalie -laatua. Kyseessä siis ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteita tullut aiemminkin LF boksin mukana. Seerumi imeytyi hyvin ja kosteutti pitkäaikaisesti. Koostumus oli juuri sellaista, mistä minä pidän, eli juoksevaa, lotionmaista. Ei jätä mitään tahmeutta tai tuotetuntua ihon pinnalle. Caudalien tuotteisiin tulen palaamaan vielä.

The Ordinary Retinol 1% in Squalene on öljypohjainen retinoliseerumi, joka on tullut markkinoille huomattavan paljon ihoa ärsyttävän Retinol 1% -voiteen jälkeen. Tätäkin "kehittyneempiä" versioita ovat uusimmat Granative Retinoid -tuotteet, jotka ovat myös öljypohjaisia. Ero Retinoid 1% in Squalenen ja Granative retinoidin välillä pitäisi olla ihoärsyttävyydessä, jota jälkimmäisellä olisi vähemmän. Minulla on tällä hetkellä käytössä tuo Granative retinoid ja tuotteena se tuntuu mielestäni täysin samanlaiselta iholla kuin Retinol 1% in Squalene. Tuoksu, tuntuma, ihan kaikki. Ihon ärsyttävyydessä en myöskään ole huomannut mitään eroa. Melkein tulisi mieleen, onko tehtaalla käynyt kömmähdys? :D

Uskon jatkossakin palaavani edullisten The Ordinary retinoidituotteiden pariin. Yleensä ottaen retinoidiseerumeista/öljyistä saa maksaa reippaasti yli 20-30-40 euroa merkistä riippuen. Alle 10 euron hinta on vaan ylivoimaisen halpa varsinkin kun kuitenkin on oikeasti tehoavasta tuotteesta kyse (ainakin siis tutkimusnäyttöä on). Tehoa ei ole helppo nähdä iholla suorilta, sillä ihonhoito on pitkäaikaista puuhaa ja jatkuvasti on monenlaisia tuotteita käytössä. Yleisesti ihoni on kuitenkin hyvässä voinnissa (poislukien ajoittainen näppylöinti, jota tämä tuote ei ainakaan aiheuta), kosteustasapaino kunnossa, uusia juonteita ei viimeisen 5 vuoden aikana ole juurikaan muodostunut. Kiitos tästä kaiketi kuuluu osittain jo vuosia käyttämilleni A-vitamiinijohdannaisille.


Sekalaisia kasvovoiteita ja yksi vartalovoidekin eksynyt tähän kuvaan. L'Oreal Triple Active päivävoide oli joululahja sukulaiselta. Kyseessä on perus L'Oreal vailla mitään oikeasti hoitavia tehoaineita, joten en käyttänyt tätä kasvovoiteena kuin pari kertaa korkeintaan. Vartalo- ja käsivoiteena sain kulutettua loppuun. Ei osta itse näitä, vaikka olisi missä alennuksessa.

Yves Rocher Riche Creme on perinteinen ikääntyvän ihon runsaasti öljyjä sisältävä päivä- ja yövoide. Ainesosat ovat INCL:n mukaan yllättävän hyvät ja alkuun käytin tätä päivävoiteena kuiville alueille eli poskiin ja kaulan iholle. Näppylöiden pelossa en sitten koko kasvoille uskaltanut käyttää. Klassinen YR tuoksu alkoi melko nopeaa tökkimään ja onhan tämä melko jankkia iholla muutenkin. Nykyisin käytän öljyni mielummin ihan öljymuodossa iholle enkä raskaana voiteena, joten loppu voide meni vartalovoidekäyttöön ja siinä toimi oikein hyvin.

Whamisa Organic Flower water cream näyte tuli eleven -tilauksen mukana alkuvuodesta. Kyseinen merkki on siis korealainen luonnonkosmetiikkamerkki. Voide vaikutti oikein hyvältä kevyeltä emulsiovoiteelta, joka kosteutti tehokkaasti. Pidän mahdollisena, että palaan tähän jossain vaiheessa. Huomasin, että nykyisin Whamisaa myydään mm. Sokoksissa.

Mario Badescun oliivia sisältävä vartalovoide on tullut aikoja sitten kylkiäisenä Beauty Bay -tilauksesta. Perus hyvää vartalovoidetta, ei tässä sen erityisempää. Pienet pullot jäävät välillä pyörimään nurkkiin ja siivouksen yhteydessä päätyvät sitten tehokäyttöön.


Viimeisenä maaliskuun ainoa loppunut meikkituote. Tämä skin79 BB-voide tuli LF boksin mukana. Kyseessä on matkakoko eli pikkuinen 7 g tuubi, joka oli todella riittoisa käytössä. Kokeilemieni korealaisten BB-voiteiden peittävyys on peittävän meikkivoiteen tasoa lähes, niin tämäkin. Todella hyvä peittävyys, kestävyys ja ei kuivattanut ihoa. Plussaa korkeasta spf 30 suojakertoimesta. Voisin ostaa ehdottomasti uudelleen (kunhan olen käyttänyt ylitsepursuavaa meikki- ja BB-voidevarastoni vähemmäksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti