Omorovicza x Lookfantastic

Lookfantastic boksin tilaajille tarjottiin viime syksynä mahdollisuus hankkia Omorovicza -boksi edullisesti ... tai ainakin edullisemmin kuin ei-boksintilaajan. Olisikohan ollut muistaakseni noin -20% alennus ja lopulta maksoin tästä noin 70 euroa.

Merkki on kiinnostanut jo pidempään ja tällaisen boksin myötä tarjoutui mahdollisuus kokeilla useampaa tuotetta, sillä yksittäin normaalikokoisina ostettuna nämä ovat tosi hintavia. Omoroviczan tuotteiden taustalla oleva tarina kerrotaan mukana tulleessa esittelylehtisessä sekä myös tuotteiden tehon perusteet esitellään siinä. Merkin perustajat ovat työskennelleet Unkarin Nobelin palkinnon voittaneessa dermatologian laboratoriossa ja kertovat yhdistävänsä tuotteissa luonnolliset ainesosat ja pitkät ihonhoidon perinteet uusiin teknologisin innovaatioihin. Tehoaineina mm. unkarilainen mineraalipitoinen nummimuta, kulta ja peptidit. Tuotteet lupaavat häivyttää ikääntymisen merkkejä, sekä tehdä ihon kirkkaammaksi ja kosteutetummaksi. Osa tuotteista myös vähentää talintuotantoa ja tasapainottaa epäpuhdasta ihoa.



Pyöreän mallinen kookas laatikko sisältää mukana olevan esittelylehtisen mukaan 4 täysikokoista tuotetta sekä kaksi minikokoista tuotetta. Mielestäni 3 tuotteista on selkeästi täysikokoisia, 15 ml kaulavoidetta ei ole tuon kokoisena pakkauksena myynnissä Lookfantasticilla tai Cult Beautylla. Kaksi muuta pienempää tuotetta ovat 5 ml kokoisia.


Koko setti pahvipakkauksissaan: kasvosuihke, silmänympärysvoide, peitevoide, kaulavoide, päivävoide ja puhdistusbalmi.


Queen Of Hungary mist on Omorovicza -tuotesarjan kasvoveden "korvikkeena" käytettävä tuote. Erillistä kasvovettä siis sarjalla ei ole. Tätä suositellaan suihkuteltavaksi ihon puhdistuksen jälkeen ennen seerumia ja päivävoidetta. Tuote on täysikokoinen. Suihke on hienojakoista kuten pitääkin tämän hintaluokan kasvosuihkeen olla. Tuoksussa on tyypillinen Omoroviczan tuoksu, jota on vaikea kuvailla, se pitää itse melkeinpä kokea. Tässä se on tosi mietona vrt. esim aiemmin LF boksin mukana tulleen puhdistusvoiteen tuoksuun.

Suihke kosteuttaa ja raikastaa ihon. Täydellinen aamuun herättämään nukkuva naama. Tykkään todella paljon, yksi parhaista kokeilemistani. Parempi kuin Caudalien suihke, josta kerroin joulukuun -17 loppuneissa. Lookfantasticin sivuilla 100 ml suihkepullo erikseen myytynä maksaa 65 euroa. Tässäkin mielessä boksin ostaminen kannatti; sai kaikki nämä tuotteet lähes pelkän kasvoveden hinnalla. Haluaisin jatkossakin ostaa suihketta, mutta 65 euron hinnalla ei tule kauppoja. Täytyy siis kytätä mahdollisia alennuksia. Hinta on todellakin luxus -luokkaa ja kyllähän sarja henkii sellaista maanläheistä luksusta kokonaisuudessaan, mm. ulkonäkönsä ja tuotetuntumansa perusteella.


Kasvoisuihkeen Incl. Ensimmäisenä aineena mineraalipitoinen unkarilainen lähdevesi. Samoin melko kärjessä on samaisesta vedestä peräisin olevaa Saccharomyces -uutetta, mikä erikoisena ainesosana pisti silmään heti. Yritin katsoa tarkempaa tietoa tuotekuvauksista sekä LF:n sivuilta että Cult Beautysta, mutta tuon ainesosan merkitystä ei ole selitetty mitenkään. Kerrotaan ainoastaan, että tällä tuotteella on ihoa maagisesti nuorentava vaikutus. Kuvauksissa muutoinkin käytetään magical -sanaa usein kun kuvaillaan unkarin maaperää, nummimutaa, lähdevettä sekä pitkiä perinteitä niiden hyödyntämiseen kauneudenhoidossa aina 1500 -luvulta saakka. 

Saccharomyces on hiiva eli probootti taitaa olla kyseessä. Probiootit ihonhoidossa taas ovat tuttuja useimmille ainakin maininnan tasolla. Esse -sarja hyödyntää mm. probiootteja tuotteissaan. Suihke sisältää myös useita kasvisuutteita ja Chlorella -levää eli ihan pätevää tavaraa. 


Reviving Eye Cream

Silmänympärysvoide on kätevässä pumppupullossa, mistä iso plussa. Muuten en ole erityisen innostunut tästä tuotteesta. Voide on seerumimaisen löysää ja itse pidän tuhdimmista koostumuksista sy-iholla, joten syystäkin ensivaikutelma oli melko heikko. Olen käyttänyt tätä nyt enempi sy-seerumina toisen voiteen alla, sillä kosteutusteho tällaisenaan ei riitä koko päivän tarpeisiin varsinkaan nyt kun iho on normaalia kuivemmassa kunnossa. 

Atooppinen ihottuma on siis pesiytynyt kaulalleni (kirjoitin tästä jonkin verran jo Joulukuun 2017 loppuneet -kirjoituksessani) ja samaa vaivaa tuntuu kasvoissakin olevan. Silmäluomien iho on ollut normaalia kuivempi ja herkempi viimeaikoina. Omoroviczan sy-voide ei ole paras valinta todella kuiville ja herkille silmänympäryksille. Se aiheuttaa nyt mulle ajoittain lievää ihoärsytystä ja kirvelyä. Olen tästäkin huolimatta käyttänyt voidetta päivittäin toisen voiteen alla. Kirvely kestää vain muutamia sekunteja ja mitään pahempaa iholle ei tapahdu, pysyy ihan rauhallisena. 

Uskon, että ihoni ollessa normaalissa tasapainossa, tämä ei kirvelisi. Voisi sopia normaali-ihoiselle kevyen sy-voiteen ystävälle tai sitten seerumikäyttöön tukevammista voiteista pitäville.


Incl:n mukaan voide sisältää vakuuttavan määrän kasvisuutteita ja siemenöljyjä unkarilaisen lähdeveden lisäksi. Samoin se sisältää Saccharomyces -hiivauutetta ja Chlorellaa kuten kasvosuihkekin. Ihan pätevän oloinen lista ainesosia. Osa tällaisista hyvinkin samantyyppisiä ainesosia sisältävistä voiteista ovat kokemukseni mukaan tukevampia, siihen nähden tämä on yllättävän liru. 

Normaali hinta tälle 15 ml täysikokoiselle voiteelle on LF:n mukaan 105 euroa! Nyt ei voi sanoa muutakuin huhuh O.o Jos olisin ostanut tämän normaalihintaisena, olisin taatusti pettynyt. Pakko sanoa, että ei mene jatkoon, vaikka myytäisi hieman reippaamman alennuksenkin kera. Ihan ok voide varsinkin kevyempien sy-voiteiden ystäville.. tuolla hinnalla kuitenkin pitäisi saada jo jotain mahtavaa.


Mineral Touch Concealer In Beige

Tämä oli kasvosuihkeen ohella toinen tosi löytö Omoroviczalta. Pehmeästi levittyvä peitevoide peittää ihon punakkuuden ja näpyt hyvin ja tuntuu samalla kosteuttavalta. Voi käyttää sellaisenaan, mutta pysyvämmän tuloksen antaa toki puuterointi kevyesti päälle. Ei sisällä silikoneja. Sisältää kosteuttavia mineraaleja sekä C- ja E-vitamiineja. Ihastuin tähän täysin. Hylsykin on luksusta viimeisen päälle. Oikeasti metallinen eikä vain sen värinen. Sävy onnistui myös nappiin. Hinta LF:n sivuilla on 50 euron luokkaa, mikä on aika paljon peitevoiteesta. Toisaalta ei aivan mahdoton kun kyseessä on näin hyvältä tuntuva tuote kuitenkin. LF:lla on välillä -20% alennuksia, joten sellaisella alennuksella ostaisin hyvinkin. 


Firming Neck Cream, Intensive Hydralifting Cream, Thermal Cleansing Balm

Ensimmäinen asia, mitä mieleen tulee näistä, että onpa uskomattoman kalliita tuotteita. Hinnat ovat reippaasti ulkopuolella siitä, mitä olen valmis maksamaan kosmetiikasta. Kaulavoide (50 ml) maksaa Lookfantasticilla 115 euroa, kasvovoide (50 ml) 180 euroa ja puhdistusbalmi (50 ml) 61 euroa. Jos tämän hintaisilla tuotteilla saisi ikääntymisen pysähtymään, voisin harkita, mutta en usko sellaiseen kyllä ollenkaan. Ainesosat ovat laadukkaan oloisia ja mm. kasvovoiteen kohdalla Omoroviczan sivuilla selvitetään, mikä vaikutus saavutettaisi milläkin. Löytyy probioottia, aminohappoja, hyaluronihappoa jne., mutta mikä tekee tästä sitten paremman kuin esim. tämä Essen tuote, joka on hinnaltaan kolmasosa (60,70 euroa) Omoroviczan voiteesta? Veikkaan, että ovat ihan yhtä päteviä hommissaan molemmat. 

Ihmettelin ensin, miksi täytyy olla olemassa kaulavoide erikseen kun kasvovoidetta voi aivan hyvin käyttää myös kaulalle. Toisaalta, jos kasvovoide maksaa 180 euroa, niin varmaan on parempi tehdä erikseen hieman halvempi voide kaulalle. Kasvo- ja kaulavoiteessa on paljon samoja ainesosia, mutta kasvovoiteessa on toki enempi jotain näin nopealla vilkaisulla, mikä ilmeisesti tekee sen hintaeron. Toisaalta nämä lisäainesosat ovat listan loppupäässä pääasiassa. 

Omoroviczan voiteet sopivat valmistajan mukaan herkällekin iholle rauhoittaen sitä. Kokeilin kaulavoidetta kaulaan, jossa mulla on ihottumaa ja yllättäen voide ei juurikaan kirvellyt. Ihottumaa tämä ei paranna (ainakaan nyt muutaman päivän käytössä eikä sellaisia lupauksia tuotteella olekaan), mutta ei pahennakaan. Poistaa kuivuuden ja hilseilyn sekä jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi pitkäksi aikaa. Voide on tyypillisellä Omoroviczan tuoksulla varustettua ja koostumukseltaan hyvin imeytyvää ja kohtuullisen täyteläistä.

Kasvovoiteen ja kaulavoiteen välillä ei ole mitenkään kovin suurta eroa tuntumassa. Kasvoivoide on ehkä aavistuksen täyteläisempää. Koostumus sopii hyvin talven kuivattamalle iholle. Ihoni ei ole korppukuiva tällä hetkellä (paitsi kaula ja silmänympärykset melkein ovat), mutta sellainen pakkasen kevyesti kuivattanut, pintakuiva ja hieman punoitteleva. Tällaiseen toimii siis loistavasti. Imeytyy hyvin, joten toimii myös meikin alla. Tuntuma on hyvin perus kasvovoidemainen. Mitään mahdollista pidempiaikaista vaikutusta juonteisiin, kosteustasapainoon ym. ei 5 ml kokeilupurkin käyttämällä saa selville. Tämän hintaisen tuotteen pitäisi heti tehdä jonkinlainen wow -efekti, mutta sellaista ei tapahtunut. Olisi mielenkiintoista tehdä kokeilu, käyttää täysi purkki voidetta ja katsoa onko siitä täyttämään lupauksiaan, mutta en kyllä mitenkään raaski. Lottovoitto pitäisi ensin saada. 

Puhdistusbalmi lupaa poistaa meikin hellävaraisesti, jopa vedenkestävän silmämeikin ja jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi. Nämä lupaukset täyttyvät kyllä 100%:sti. Kaikki meikki liukenee pienellä määrällä tuotetta ja iho todellakin jää pehmeäksi ja kosteutetuksi. Iho siis puhdistui täysin pelkällä balmilla, mutta käytin vielä toista putsaria varmuuden vuoksi balmin jälkeen. Balmi toimi siis kaksoispuhdistuksen 1. osana. Toisen putsarinkin jälkeen iho oli edelleen kosteutetun tuntuinen ja pehmeä. Ei tämä ehkä tarvitsisi enää puhdistusvaahtoa/geeliä kaverikseen, voi olla, että se vain vie balmin tehoaineet pois iholta. Hintaa 50 ml purkilla on 60 euroa. Aika kallis, mutta en pitäisi mahdottomana ostaa alennuksesta.


Vas. ylhäällä kasvovoide, oik. ylhäällä kaulavoide, alla puhdistusbalmi.

Tässä vielä kuva otettuna boksin esittelylehtisen tuote-esittelysivulta:


Olen tosi tyytyväinen tämän boksin hinta-laatusuhteeseen. Sain LF boksin kestotilaajan etuna Omorovicza-boksin 70 euron hintaan ja tuotteiden arvo nopeasti laskettuna on noin 250 euroa. Kaikki tuotteet tulivat käyttöön ja olivat hyviä, heikoimmaksi lenkiksi osoittautui silmänympärysvoide, mutta seerumikäytössä toisen voiteen alla sekin toimii hyvin ja ainesosaluettelo on kuitenkin laadukas. Kiinnostavin tuote itselleni on kasvosuihke peitevoiteen tullessa hyvänä kakkosena. 


Onko Omorovicza sinulle tuttu merkki, jos, niin mitä olet tykännyt, onko suosikkituotteita? Jos ei, kiinnostaisiko kokeilla?

Kommentit

  1. Kiitos, olipa mielenkiintoinen postaus:) Omoroviczasta olen kuullut, mutta ei ole omakohtaista kokemusta. Hintataso menee reippaasti yli oman sietorajan;) Tuotteet kuulostavat mahtavilta, mutta olen aika skeptinen tällaisten "magical"-tuotteiden suhteen. Olisi tietysti jännä kokeilla miten ne toimisivat iäkkäämmälle ihmisille, kuten minä, mutta jollei tule vastaan jossain ihan mielettömässä tarjouksessa (mitä kyllä epäilen), en varmaankaan tule Omoroviczaa kokeilleeksi.
    Olisi hyvä, jos sy-voiteet olisivat aina pumppupullossa. Tykkään itsekin tuhdista koostumuksesta sy-voiteissa. Kaulavoide on aika turhake. Eiköhän melkein kaikki levitä kasvovoiteen myös kaulalle? Kasvosuihke vaikuttaa kiinnostavimmalta näistä tuotteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin on minun sietorajan yli tämän luokan hinnat. Uskon, että halvemmalla saa aivan yhtä hyvää ja parempaakin. Kaulavoide oli todellakin turhake. Ei tosin välttämättä vannoutunee Omorovicza-fanin näkökulmasta (jos sellaisia on..): kaulan voitelu on tulee hieman halvemmaksi näin ;) Olisi tietenkin ollut kiva, että tällaiseen boksiin olisi jokin järkevämpi valittu tilalle. Merkillä on seerumeita ja öljyjäkin, jotka vaikuttavat kiinnostavilta.

      Tällaiset merkit ovat harvemmin tosiaan tarjouksissa, joten melko vähäiseksi voi minullakin Omoroviczan käyttö tämän boksin jälkeen jäädä, ellei tule vastaavaa teemaboksia tarjolle joskus myöhemmin LF:lta hyvään hintaan tai tuotteita varsinaisen LF-boksin mukana, jonka tilausta jatkan nyt toistaiseksi ainakin.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit