Joulukuun 2017 loppuneet

Nyt tullaan jälkijunassa, pitäisi kirjoitella jo tammikuun loppuneista, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Joulukuussa loppui tosi vähän tavaraa, mikä näkyy kyllä sitten tammikuun loppuneissa.


10 täysikokoista tai reilua matkakokoa, yksi näyte


Syoss Salonplex leave-in serum, Gliss Total Repair hoitoainesuihke

Syoss oli heräteostos marketista. Ei ollut erityisen kallis, muistaakseni alle 4 euron luokkaa, joten päätin antaa sille mahdollisuuden. Tämä on taas niitä tuotteita, jotka lupaavat samansuuntaisia vaikutuksia kuin Olaplex eli korjata hiuksen rakennetta. Jälleen kerran täytyy todeta, että näin ei tapahtunut. En voi sanoa, että olisi mikään pettymys, sillä usko ei ole riittänyt pitkään aikaan tämän tyyppisiin tuotteisiin. Silti aina tulee kokeiltua..entä jos kuitenkin olisi edes jotain tapahtuisi. Jätettävänä hoitoaineena toimii ihan ok:sti, mutta ei erotu mitenkään edukseen muiden vastaavien joukosta.

Gliss hoitoainesuihketta näyttää menevän pullo per kuukausi. Hinta-laatusuhteeltaan paras kokeilemani hoitosuihke, joka kosteuttaa ja selvittää hyvin tällaista hampputukkaakin. Hinta on reippaasti alle 3 euroa. Jatkossakin tulen ostamaan. En ole huomannut eroa tehossa Glissin eri sarjojen hoitosuihkeiden välillä, tuoksu on usein erilainen. Vaihtelun vuoksi tulee ostettua aina eri värinen pullo.


got2b kuivashampoo

Tämä tuli joskus kauan sitten Bette boksin mukana. Kuivashampoon kulutus on ollut mulla melko vähäistä, joten joutanut odottamaan vuoroaan pitkään. Nyt käyttö tosin on lisääntynyt suorassa suhteessa siihen, mitä oma hius on kasvanut. Värjätty tyvi ei koskaan rasvoittunut, nyt taas jo 1 vrk kuluttua hiusten tyvi näyttää siltä, että kuivashampoolle olisi tarvetta. Kun lopulta pääsin ottamaan tämän käyttöön, se sitten kuluikin nopeaa.

Hyvää tavaraa, en voi muuta sanoa. Jopa yhtä hyvää kuin kuivashampoosuosikkini Batiste. Ei jätä valkoisia rantuja ja poistaa todellakin sen rasvaisuuden, mikä ei muuten ole itsestäänselvyys kuivashampoiden kanssa. Voisin ostaa jatkossa Schwartzkopfin kuivashampoita. Hintoja en muista, mutta todennäköisesti Batistea halvempi.

Seuraavaksi kasvotuotteet:


Luonnonkosmetiikan kolmikko: Mossa Vitamin Coctail Multi-use mask, Lavera Hydro Effect serum, Madara Smart antioxidants fine line minimising cream

Mossan naamio kului melko nopeaa tahtia ja toinen tuubi on nyt menossa. Reilu kympin hintainen naamio on hintansa arvoinen löytö mielestäni. Tätä tulee käytettyä lähes päivittäin koulu/työpäivän päätteeksi kun meikit on pesty pois. Naamio on ehkä enemmän voide minulle, sillä se imeytyy lähes täysin ihoon, vaikka laittaisi paksummankin kerroksen. Pikkuiset jäämät jäävät lopulta pois pyyhittäväksi vanulapulla. Tulee pysymään rutiineissani jatkossakin. Jättää jälkeensä pehmeän ja kosteutetun ihon. Tuoksu on mieto vaniljaisen hedelmäinen.

Laveran seerumi aiheutti viime vuonna melkoista innostusta blogimaailmassa, joten pitihän sitä kokeilla. Ostin seerumin jo kesällä, mutta otin käyttöön kunnolla vasta syksymmällä. Seerumi on juoksevaa, tuoksuu lievästi yrttiselle, imeytyy ihoon täydellisesti ja kosteuttaa pitkään. Täydellinen meikin alle ja sopii akneen taipuvaiselle iholle hyvin. Sisältää alkoholia, mikä karkoittaa osan potentiaalisista käyttäjistä. Itseäni se ei haittaa, yksi kuivattava aine ei pilaa tuotetta, sillä kokonaisvaikutus on kosteuttava. Ainesosat ovat loistavat muilta osin. Tässä postauksessa esittelin tuotteen aiemmin. Aion ostaa uudelleen, sillä toistaiseksi en ole löytänyt hinta-laatusuhteeltaan tätä parempaa luonnonkosmetiikan seerumia. Yksi tuleva haastaja täytyy kyllä mainita; ostin vasta Dermosilin kanerva -seerumin, joka on hinnaltaan 1/3 tästä. Vielä testaamatta. Katsotaan, miten Laveran käy jatkossa.. Palaan asiaan ks. seerumin esittelypostauksessa. 

Madaran voide tuli LF -boksin mukana joskus alkuvuodesta -17 muistaakseni. Melko hitaanlaisesti käytetty, ollut kauan meikkipussissa näppärän kokonsa vuoksi. Päätin loppuvuodesta ottaa tuubin tehokäyttöön, sillä täytyy kierrättää pois meikkipussin tuotteita aina välillä. Ihan ok voide, mutta turhan voimakkaan yrttinen tuoksu. Itseäni ei erityisemmin haittaa, mutta vierustoveri mainitsi tuoksusta luennolla.. Ihmetteli, että mistä haju tulee. Voide imeytyi hyvin, jätti melko mattaisen pinnan. Omalle iholle ei ehkä tarpeeksi tehokas kosteuttaja, tarvitsee kaverikseen toisen päivävoiteen. Tuoksu ja kosteutusteho huomoiden, en usko ostavani täysikokoista jatkossa.


Caudalie Beauty Elixir, The Ordinary Advanced Retinoid 2%

Tilasin Caudalien suihkeen Lookfantasticin verkkokaupasta viime syksynä. Merkki on aiemmin vakuuttanut minut laadukkaalla päivävoiteellaan, joka tuli LF boksin mukana. Suihkeestakin tykkäsin, raikastava ja kosteuttava. Hieman miinusta täytyy antaa suihkepullosta, joka ampuu "liian kovaa". Ei tästä mitään aivan erityistä mieleen jäänyt, joten en usko ostavani uudelleen, hinta kuitenkin melko suolainen. 

The Ordinaryn Advanced Retinoid on maitomainen kellertävä emulsio, joka imeytyy hyvin iholle. Todella miellyttävä käyttää ja ostaisinkin vain tätä, mikäli olisi tehokkaampaa. The Ordinaryn omissa luokitteluissa tämä on teholtaan heikompi kuin esim Retinol 1% -tuotteet (voide sekä skvaleeni -pohjaiset). Ihoni sietää retinolia niin hyvin, ettei sen puolesta ole syytä pysytellä ns. miedommassa valmisteessa. En siis usko ostavani tätä ihan heti uudestaan. Suosittelen lämpimästi Advanced Retinoidia sellaiselle, joka aloittelee retinoidien käyttöä tai muutoin on herkkä sen vaikutuksille (punoitus, ihon kuoriutuminen jne.).

Lopuksi sekalaiset tuotteet:


Avene PhysioLift päivävoide, Classic Baroque vartalovoide

Avenen voide tuli Bette Boksista viime vuonna. Tosi pikkuinen tuubi, joka pyöri pitkään nurkissa välillä kadoten, välillä ilmestyen. Päätin lopulta käyttää pois ja eipä niitä käyttökertoja tämän kokoisesta tuubista kahta enempää tullut. Jos tästä mitään jäi mieleen, niin kyseessä on tyypillinen Avenen voide: todella miellyttävä, hajusteeton ja kosteuttava. Perusvoidemainen, mutta luxus-versio perusvoiteesta. Atoopikoille Avene on ihanteellinen merkki, jos ei halua käyttää ihonhoitoon pelkästään perusvoiteita ja Avenen puoleen kääntyisin itsekin ensimmäisenä, mikäli atooppinen ihoni alkaisi oireilemaan kasvoihottumana jossain vaiheessa. 

Joka talvi oireilua on jonkin verran, mutta onneksi olen säästynyt isommilta ihon lehahduksilta. Nyt parin viimeisen kuukauden aikana kaulalleni on pukannut ihottumaa, joka on pysynyt perusvoiteilla kurissa. Ehkä alkaa jo helpottamaan. Mieto hydrokortisoni olisi sitten seuraava askel, ellei alkaisi asettumaan. Onneksi kasvot ovat parin viimeisen vuoden ajan säästyneet ihottumalta. Silmäluomet on mulla sen vakipaikka kaulan lisäksi ja silmäluomiekseemasta kärsinkin 2-3 vuotta sitten viimeksi. Tuolloin jouduin käyttämään lääkevoiteena pimekrolimuusi -voidetta, joka on vaihtoehto ihoa herkästi ohentavalle kortisonille erityisesti kasvojen ja silmäluomien alueella.

Vartalovoide on joululahja jostain 3-4 vuoden takaa ja jäänyt pyörimään nurkkiin. Voimakas tuoksu on ollut käyttöä hidastava tekijä. Tehokäytin nyt tämän pois. Monesti nämä joululahjapakkauksiksi kootut voiteet, pesuaineet, tuoksut ovat pakkauksissaan kivan näköisiä, mutta eivät mitään varsinaisia tuote-elämyksiä tarjoa...


Cien kynsilakanpoistoaine

Ostin tämän hehkutetun pakkauksen vuoksi Lidlistä viime syksynä. Korkin alla on pumppumekanismi, jota vanulapulla painamalla pullo annostelee sopivasti kynsilakanpoistoainetta lapulle. Toimi hyvin kuvassa näkyvään pisteeseen saakka. Sitten yhtäkkiä ei enää tullut mitään vaikka kuinka painelisi. Jokin meni pieleen mekanismissa siis, ehkä putki sisältä irtosi tjs. Yritin aukaista korkin, jotta saisin loput aineet talteen toiseen pulloon, mutta se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Korkkiosaa ei saanut kiertymään, vetämällä irtoamaan tai muutakaan. Pulloa väännellessä sensijaan sain käteni ja lattian märäksi aineesta. Jätin homman sikseen ja pullo meni roskikseen. Kysilakanpoistoaine itsessään oli perushyvää tavaraa, siitä ei pahaa sanottavaa ole. En usko ostavani tätä tuotetta enää uudelleen tuon mekanismin ongelman vuoksi, vaikka voihan olla mahdollista, että tämä oli vain yksittäistapaus.


Löytyikö näiden joukosta jotain omia suosikkejasi tai päinvastoin? Kiinnostuitko jostain tuotteesta?

Kommentit

  1. Olisi kiinnostavaa kuulla jossain vaiheessa mitä tykkäät Dermolisin kanervaseerumista. Olen itse puntaroinut sen hankkimista, mutta seerumeita on niin paljon ennestään, että on jäänyt aikomusasteelle toistaiseksi.
    Kivaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanerva -seerumi tulee käyttöön mulla lähiaikoina ja tässä kuussa olisi tarkoitus myös tehdä ostopostaus ja ainakin alustava arvio siitä + muista samalla tilaamistani Dermosilin tuotteista :) On kyllä todella edullinen, melkein meinasin tilata 2 kpl samalla kertaa, mutta maltoin mieleni.
      Rentouttavaa viikonloppua sulle Sari :)

      Poista
  2. Ostin itsekin Caudalien Beauty Elixirin ja odotin siltä jotain suurta mahtavuutta, mutta en sellaista löytänyt. Ihan hyvä kosteuttamaan mutta halvemmalla saa parempaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, olen täysin samoilla linjoilla. Olen tykännyt paljon mm. Mario Badescun suihkeesta, joka hinnaltaan noin 1/3 tästä Caudalien suihkeesta :)

      Poista
  3. Muistaakseni minullakin tuo Cienin kynsilakanpoistoaineen mekanismi oli sellainen, että välillä se toimi ja välillä ei. Oli siis vähän päivästä kiinni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli ei ollut minulla sittenkään maanantaikappale käytössä, tuotteen toiminta on epävarmaa ;) Omassani toiminta oli aika vakaata tuohon pisteeseen asti, jonka jälkeen puteli ei enää kaikista yrityksistä huolimatta suostunut yhteistyöhön..

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit