Declutter Vol. 1

Olen viimeaikoina käynyt läpi meikkivarastojani. Kokoelma on paisunut tämän blogin pitämisen aikana ja suurin osa hankinnoista on päätynyt aktiiviseen käyttöön, mutta osa ei..

Osaan käyttämättä/vähälle käytölle jääneisiin ei vain tule tartuttua, vaikka sävyissä tai koostumuksessa ei olisi mitään vikaa. Kun valinnanvaraa on, sitä valitsee käyttöön ne mieluisimmat toistetusti. Osa ostoksista taas ovat olleet huteja heti alusta pitäen. Tietyn aikaa jaksaa kokeilla tällaista ei-niin-hyväksi-osoittautunutta ostosta ja saada sitä toimimaan, mutta usein käy niin, että ei tuote sitten kuitenkaan kokeiluista huolimatta ole niin miellyttävä käyttää, että tulisi oikeasti käyttöön. 

Sitten on tuotteet, joita on ylimäärä olemassa. On vain kertynyt hyvin samankaltaisia sävyjä monta ja ei mitenkään ole mahdollista käyttää kaikkia, joten on karsittava pois. Oma luokkansa on lisäksi yllätysbokseissa tulleet meikit, joissa on väärä sävy ja joista olen heti tiennyt, että ei tule mulla käytettyä.

Eli tiivistettynä tässä yllämainitut luokittelut, joita käytän tässä karsimispostauksessa kategorioina eli millä perusteella olen kunkin tuotteen karsinut pois kokoelmistani:

1) Käyttökelpoinen (tai todennäköisesti käyttökelpoinen) tuote, mutta on liian monta vastaavaa käytössä valmiiksi eli ei tilaa tälle.

2) Vähälle käytölle/käyttämättä jäänyt sävyltään ja/tai koostumukseltaan toimiva tuote, mutta ei suosikkituotteeni tuoteryhmässään.

3) Hutiostos heti ensivaikutelmasta alkaen (tai melko pian ostamisen jälkeen). Ongelmaa sävyssä tai koostumuksessa jne. 

4) Yllätysboksien itselle sopimattomat tuotteet. Tilaajalahjat samalla perusteella.

Tässä on kaikki karsittavat tuotteet:


Mutta... tässä postauksessa käsittelen vain osan

eli nämä:


Aloitetaan ensin luomiväri- ja kasvopaleteista:


Essencen touch up to go! oli ostos osana essence -haalintaa reilu vuosi sitten kun hoksasin merkin kunnolla ensimmäistä kertaa. Näppärä, edullinen (muistaakseni noin 6 e) meikkipussiin sopiva paletti, jolla saa nopean meikin tekaistua. 

Tämä kulki mukana meikkipussissa melko kauan kunnes sen korvasi poskipunan osalta Lancomen puna ja luomiväritkin korvasi pari neutraalisävyistä minipalettia, mm. NYX Lid Lingerie -paletti. Tälle ei enää ole käyttöä meikkipussissa eikä kyllä muutoinkaan, sillä luomivärejä ja poskipunia on kertynyt melko suuri määrä. 
*Declutter -kategoriaan 1) ja myös hieman 2)



Nicka K New York - luomiväripaletit olivat osa Cocopanda-haalintaa myöskin noin vuosi sitten. Shoppailusokeus iski ja halvat hinnat houkuttelivat ostamaan paljon sellaista, mitä en lopulta tarvinnut. Molemmat ovat olleet matkapaletteina mulla reissuissa mukana jolloin käyttöä on valinnanvaran puutteen vuoksi ollut jonkin verran. Ylempää on enemmän käytetty kuin alempaa. Pigmenttisyys on hintaan nähden hyvä, essencen tasoa. 

En koskaan sitten kotona tarttunut näihin. Syynä on se, että kokoelmissani on aika monta värikästä luomiväripalettia, joissa on lisäksi mukana neutraaleja häivytyssävyjä tuomassa monipuolisuutta, mm. Morphen Jacklyn Hill -paletti on hyvä esimerkki tällaisesta. Tykkään tehdä koko silmämeikin samalla paletilla ja yllä olevilla se ei oikein onnistu. Mikäli haluan pastellisävyillä tehdä silmämeikin, tartun mielummin Zoevan Sweet Glamour -palettiin kuin Nicka K:n perfect nine -palettiin.
*Päädyin karsimaan nämä molemmat pois syystä 2) 


H&M luomivärinelikko on jo hieman vanhempi, ajalta ennen tätä blogia. Pari kertaa testattu. Jostain syystä kirkkaat sävyt ovat kiehtoneet, mutta niiden käytäntöön soveltaminen on sitten ollut vaikeaa. Omistan kirkkaita värejä sisältäviä paletteja jo monta, jotka ovat paljon monipuolisempia kuin tämä. Tämä on hyvistä ajatuksista huolimatta jäänyt vielä huomattavasti vähemmälle käytölle kuin Nicka K:t, joten kategorian 2) sijaan täytyy valita
*Declutter kategoria 3)


Essence Prismatic Rainbow oli highlighter, jota alunperin metsästin saadakseni sen käsiini. Tosi hyvä ja toimiva korostuspuuteri, on ollut käytössä muutaman kerran. Tilanne on kuitenkin se, että mulle on kertynyt on tosi paljon highligtereitä ja vieläpä palettimuodossa, joten tälle vain ei yksinkertaisesti ole käyttöä. Päätin siksi laittaa tuotteen eteenpäin.
*Declutter kategoria puhtaasti 1)


H&M voidemaiset huuli/poskipunat on ostettu samanaikaisesti yllä olevan luomivärinelikon kanssa. Huulipunina nämä eivät mielestäni ole hyviä. Pysyvyys huono ja mattainen kuiva lopputulos ei imartele. Poskipunina toimisivat todella hyvin jos voidemaisia tykkää käyttää. Sävyt ovat todella kauniit. Itse en voidemaisista poskipunista välitä ollenkaan lopulta, joten nämä menevät eniten huti -kategoriaan.
*Declutter kategoria 3)


Sekalaisia tuotteita. Essencen kynsilakka tuli Bette Boxin mukana. Tätä edellisessä boksissa (muistaakseni) oli juuri tullut Lumenen lähes saman sävyinen lakka. Essenceä en ole edes avannut tätä, saman sävyisiä on avattuna jo useampia.
*Declutter kategoria 4), sillä en usko että olisin tämän itse ostanut.

Makeup Revolution keltainen huulipuna tuli tilaajalahjana joskus kosmetik4less -tilaukseni mukana ja en ole avannut edes muovipakkausta tästä. Ei ole tarvetta kyseiselle sävylle.
*Declutter kategoria 4)

Lumenen yksittäinen luomivärinappi Nordic Chic -kokoelmasta, tullut Betten mukana. Kuten aiemminkin tullut esille, tykkään tehdä koko silmämeikin samalla paletilla jos vain mahdollista. Yksittäisille sävyille ei löydy oikein paikkaa rutiineissani ja ne jäävät syrjään helposti kuten tällekin on käynyt. Pari kertaa käytetty luomien puuterointiin. Sävy itsessään jo on melko mitätön. 
*Declutter kategoria 4)


Lip Monthlysta tulleita huulipunakyniä. Molemmat sävyt ovat aivan liian tummia minulle. Molempaa kertaalleen kokeiltu. Täytyy antaa eteenpäin.
*Declutter kategoria 4)


Colourpopin mattahuulipunan sävy Solow vaikutti hyvältä merkin omien sivujen huuliswatchissa, mutta todellisuudessa puna on todella kuivattava ja tummuu huulilla monta astetta. Ei toiminut minulla. En erityisemmin ole pitänyt muistakaan Colourpopin Ultra Matte -huulipunista. Sen sijaan Ultra Satin Lip -huulipunat ovat tosi miellyttäviä käytössä.
*Declutter kategoria 3)




Colourpop Lippie Stix ja Lippie Pencil molemmat sävyä Oversized. Jälleen swatchit ja todellisuus eivät kohdanneet; sävy on luonnossa paljon oranssimpi kuin merkin sivuilla. Molempia on pari kertaa kokeiltu ja liian oranssiksi omaan makuun todettu.
*Declutter kategoria 3)


Illamasquan contour stick tuli Lookfantastic boksin mukana viime vuonna. En ole edes testannut, haluan antaa eteenpäin uutena, sillä en kuitenkaan käyttäisi, vaikka toimisikin ihan hyvin. Tuote on ohut, geelimäinen ja kerrostettava, joten ei pidä hämääntyä tummasta sävystä. Olisi todennäköisesti ihan ok tuote, mutta contour vain ei ole mun juttu. Teen toisinaan miedot varjostukset aurinkopuuterilla. En koe siis kiinnostusta tai tarvetta opetella contour tekniikkaa voidemaisilla tuotteilla.
*Declutter kategoria 4)


St. Tropez Instant Tan -rusketusvoide (vai miksi tällaista nyt kutsutaankaan ;D) tuli myös LF -boksin mukana viime vuonna. Rusketus ei ole mun juttu, joten en ole avannut koko tuubia, lähtee eteenpäin uutena. Teoriassa voisi olla kiva sipaista tällaista sävyä sääriin, mutta tuolloin olisi jalat ja naama täysin eri paria, koska en aio hankkia rusketusta. Olisi liian työlästä puolestaan hankkia koko kropan rusketus pelkästään kemikaaleilla.
*Declutter kategoria 4)

Loppuyhteenveto:

2 kpl kategoriaan 1)
2 kpl kategoriaan 2)
6 kpl kategoriaan 3)
7 kpl kategoriaan 4)

Suurin osa karsittavista siis koostuu hutiostoksista, jotka ovat olleet ilmeisiä jo lähes ensisilmäyksellä sekä myös yllätystuotteista, jotka eivät ole sopineet omaan makuun. 

Postausta seuraa pian jatko-osa eli Declutter vol. 2. Mukava saada tilaa hyllyihin ja tuotteet eteenpäin sellaisille, joille ne ovat mieluisampia ^___ ^

Kommentit

  1. Kiva postaus:) Mulle on aiemmin ollut suuri ongelma halpisluomiväripaletit, joihin helposti sorruin (ja vielä sorrun edelleenkin...), vaikka jo ostohetkellä tietääkin, ettei sellaisille ole hirveästi käyttöä...mutta jos kuitenkin...;) Nyt olen hieman oppinut hillitsemään itseäni, mutta en ihan aukottomasti. Tuolla sun kasassa näyttää olevan mullekin tuttu Wet n Wildin Poster Child -paletti, jota olen käyttänyt tasan nolla kertaa;) Odotan kiinnostuksella miksiköhän se on sun declutter-kasassa, hih;)
    Kivaa sunnuntaita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit tällaista postauksesta :) Ihan pian tulossa vol. 2, jossa sitten käsittelen tuota Wet'n'Wild palettiakin ;) Itsellä halvat (ja värikkäät) luomiväripaletit on ollut heikkous joskus aiemmin ja nyt sitten kun on kertynyt niitä hintavampiakin (ja parempia), isompia paletteja, ei näille ole enää käyttöä.

      Essenceltä tulee halpoja minipaletteja jatkuvasti ja aika monta kertaa olen meinannut sortua niihin, mutta toistaiseksi olen pystynyt hillitsemään itseni ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit