Marraskuun 2017 loppuneet

Tänään olisin halunnut kirjoitella Bette boksista, sillä saapumisilmoitus tuli kerrankin ajoissa! Lähipostin jonossa sitten hoksasinkin että eiii.. tämä onkin mennyt pääpostiin O.o Odottamaton takaisku siis, selityksenä se, että pienempi postitoimipiste on täynnä paketteja. Eipä tuollaista detaljia tule edes tarkistettua kunnes sattumalta asia pisti silmään kun tekstaria kaivoin esille siinä jonossa. Joulupakettiralli ruuhkauttaa siis posteja. Ei ole ihan pikkujuttu mennä tosta pääpostista hakemaan pakettia, sillä ensiviikko on aivan järkyttävän kiireinen ja säilytys on vain ensi pe asti. Lisäksi ks. postipisteessä on aina aivan tuskaiset jonot tähän vuodenaikaan. Kiitos Posti taas tästä, olisin mielummin odottanut pidempään, jotta olisin saanut pakettini sinne minne olen sen tilannut...

Uusien asioiden sijasta mennään sitten vanhoihin asioihin eli viime kuun loppuneisiin. Tällainen kattaus tällä kertaa:


Random detaljina näkyy rfsu sheivausgeeli,  joka ei lopultakaan oikein kuulu joukkoon. Päätynyt kuvaan vain ja ainoastaan sen vuoksi, että tuli Bette Boxin mukana ;D

Sen pidemmittä puheitta aloitetaan hiustuotteilla:


Cutrin Chooz kuivashampoo, TRESemme Botanique -hiustenhoitoaine, Cien Intensive Repair Mask, Mane 'n Tale shampoo.

Cutrinin kuivashampoo tuli viime vuonna LivBoksista muistaakseni. Pikkupurkki on siis kauan pyörinyt nurkissani, sillä kuivashampoon kulutus on mulla vasta nyt viime aikoina lisääntynyt. Aikana, jolloin vaalensin juuret ja käytännössä hiukseni eivät koskaan olleet rasvoittuneet tai lättänät, matkakokoinen kuivashampoo kesti jopa puoli vuotta käytössäni. Nyt kun omaa juurta on kasvanut noin 15 cm, on siis tilanne toinen. Batiste on kuivashampoiden ykkönen mulla, Cutrinilla ei ole sen rinnalla juuri sijaa. Tätä sai suihkuttaa todella reippaasti, että esim. lievästi rasvoittuneet juuret sai freesattua. Lopputulos ei suinkaan ollut ilmava ainakaan kauan vaan juuret klimppiintyivät ja painuivat päätä myöten erityisesti pipon kanssa. Batiste taas kestää pipon. Ei jatkoon.

Hoitoaineen tarve näille hiuksille on suuri, joten näkyy tämänkin kuukauden loppuneissa. TRESemme Botanique hoitoaine+shampoo kombo tuli ostettua tarjouksesta 2 kpl yhden hinnalla ja hoitoaine tietysti loppui ensin. Niin käy aina kun ostan aineet yhtä aikaa, tosin nyt hoitoaine loppui aivan reippaasti aiemmin; tätä joutui läträämään ihan urakalla, jotta hiuspehkoon sai mitään järjestystä, eikä sekään tahtonut auttaa. Sopii siis parhaiten hennoille, liukkaille ja hyväkuntoisille hiuksille, sillä on kevyt ja silikoniton, ei latista hiusta (lue: ei selvitä). Kunhan käsitellyt latvat kasvavat pois, voisin hyvin kuvitella siirtyväni tällaiseen tuotteeseen. Siihen menee varmaan vielä ainakin 2-3 vuotta, sillä en haluaisi luopua hiusteni pituudesta. 

Cien hiusnaamio oli edullinen kokeilu, hintaa vain reippaat 2,5 euroa. Siihen nähden loistava tuote, vaikkei täysin vaatimuksiani hoitavuuden ja selvityskyvyn osalta täyttänytkään. Todennäköisesti nappaan matkaan seuraavalla Lidlin reissulla. Parilla Argan-öljytipalla tämän toimivuuden saa helposti nostettua seuraavalle tasolle.

Mane 'n Tale shampoo on tuttu Lookfantastic boksista. Tämä yksilö tuli ylimääräisenä vastikään LF tilauksen kylkiäisenä. Arvosteltu täällä. En usko ostavani uudestaan. 


Vartalotuotteet eli Herbina raikastava vartaloemulsio, rfsu Intim Easy Shave Gel

Herbina tarttui mukaan alennuksensa vuoksi. Poistunut ainakin ilmeisesti Prisman valikoimista, josta ostin tämän, ehkä on jostain vielä saatavilla. Herbina on ikävä kyllä merkki, joka on itselläni jäänyt tosi vähälle huomiolle, vaikka lopultakin merkillä on kivoja tuotteita ja ovat kotimaisia. Vartalovoide oli kevyttä, miedon tuoksuista ja hyvin imeytyvää. Ajoi asiansa moitteetta ja kokemuksen perusteella voisin ostaa uudelleenkin.

rfsu sheivausgeeli tuli, kuten aiemmin mainitsin, Bette boksin mukana. En välttämättä tulisi ottaisi tämän tuoteperheen tuotteita mukaan loppuneiden kosmetiikkatuotteiden postaukseen muutoin, tosin täytyy sanoa, etten kyllä käytäkään tällaisia. Suihkugeeli ajaa asiansa sheivauksessa. Siihen nähden geeli oli melko saman tyyppistä toiminnaltaan. Mitään etua en havainnut käyttäessäni "oikeaa" sheivausgeeliä vrt. suihkugeeliä, joten tällaiset saavat jatkossakin jäädä kaupan hyllylle.


Sekalaiset kasvojen hoitotuotteet eli L'Oreal Pure Clay puhdistusgeeli, MonuSpa kasvosuihke, Elions kuparipeptidi kangasnaamio

L'Orealin puhdistusgeeli jatkaa suositun naamiosarjan jalajäljillä, vaikka tuote ei muutoin kuin värinsä perusteella muistuta Pure Clay -savinaamiota. Kyseessä on saippuaton putsari, mikä herätti kiinnostuksen (ja oli lisäksi alessa ;)). Teholtaan melko kevyt, tällä ei meikkejä saanut kunnolla pois. Voisi tietenkin toimia kaksoispuhdistuksen toisena osana. Päädyin käyttämään tämän kasvojen aamupuhdistukseen, jolloin yleensä joko pesen kasvot kevyehköllä puhdistusaineella, tai pyyhin ne kasvovedellä tai misellivedellä ihon kunnosta riippuen. Tästä jäi vähän mitäänsanomaton vaikutelma, tuskin ostan uudelleen.

MonuSpa kasvosuihke on tullut LF boksin mukana. Yrttinen ja raikas tuoksu, kosteutusteho todella hyvä. Sumu tästä pullosta sopivan hienojakoinen. Tämä on yksi kaikkien aikojen lempparikasvosuihkeistani, joka kulki pitkään käsilaukussani mukana. 

Elions kuparipeptidi kangasnaamio tuli käyttöön jälleen mikoneulauksen jälkeen. Aiempi arvio tuotteesta on tässä. Varastoistani löytyy ehkä vielä 2 lisää... Edellisestä mikroneulauskerrasta on taas luvattoman pitkä aika, järkevää olisi tehdä toistoja nyt vaikka 1x kuukaudessa omistamallani 0,75 mm telalla, jotta mahdolliset tuloksetkin näkyisivät joskus. Tuollaisella neulapituudella suositellaan pidettävän siis vähintään 3 vk tauko, jotta iho ehtii palautua ja uusiutua. Ajatuksena on ollut tehdä mikroneulauksesta ihan oma postaus jossain välissä. 

Lopuksi vielä kasvovoiteet ja seerumit:


The Ordinary "Buffet", Yves Rocher Wrinkles & Radiance silmänympärysvoide, Epiduo geeli, Orion Bellavita, Vichy Mineral 89 seerumi

The Ordinaryn Buffet -seerumi on mielestäni merkin paras peptidiseerumi, jota tulen ostamaan lisää. Peptidien vaikutukseen ihon kannalta tietenkin haluaisin uskoa myös.. sellaiset tulokset nyt eivät näy kuin mahdollisesti aikojen saatossa. Tässä postauksessa olen käsitellyt Buffetia tarkemmin.

Yves Rocherin sy-voide on ollut todella pitkään meikkipussissa, joten päätin käyttää reippaasti loppuun, ettei menisi huonoksi. Kevyt, lähes geelimäinen kosteuttava voide. Hyvä tuote, mutta ei erityisemmin säväyttänyt. Saattaa tietysti olla, että ostan vielä uudelleen jos olisi hyvässä tarjouksessa YR:lla. Tuntuu hieman vanhanaikaiselta ryppyjen häivyttämisen mainostaminen. Vaikutelma on, että nykyisin tuotteita nimetään yhä vähemmän näin, mikä on mielestäni hyvä juttu ja askel rehellisempään suuntaan, sillä eihän tällaisella mitään oikeita ryppyjä minnekään saa. Kuivuudesta johtuvat pintarypyt kyllä siliävät.

Epiduo ei ole oikeastaan kosmetiikkaa vaan lääkevoide, joka päätyi tähän listaukseen kuitenkin siksi, että ihon hoidon kannalta erilaiset lääkkeelliset valmisteet ovat olleet tarpeellisia pitkään. En lähtenyt reseptiä uusimaan tämän loputtua, sillä teho ei minulla kuitenkaan ylittänyt haittoja. Adapaleeni on voimakas synteettinen retinoidi, joka toimii saman tyyppisesti kuin muutkin aknen hoidossa käytettävät retinoidit (esim. tretinoiini eli Avitcid). Todella kuivattava. Satunnaisessa käytössä iho palaa rikki suorastaan, alkaa punoittamaan ja kuoriutuu voimakkaasti. Vaikutusta tehostaa tietenkin myös voiteessa oleva bentsyyliperoksidi joka on vetyperoksidin sukuinen antisepti. Finni toki paranee nopeammin, mutta jälki on pahan näköistä pitkään ja sitä on meikilläkin vaikea peittää. Ei ole kovin kiva, että naama on jatkuvasti pahempi hoidon kanssa kuin ilman sitä. En ole yrittänytkään totuttaa ihoa säännölliseen profylaktiseen käyttöön, sillä finnejä tulee kuitenkin sen verran harvoin. Tuntuisi kuin kärpästä ampuisi haulikolla jos tätä laittaisi yhtään laajemmalle alueelle kasvoihin. Voisi sopia vahvalle paksulle iholle, kuten esim. nuorille aknesta kärsiville miehille. Ei missään nimessä herkälle iholle. Kesti 2 vuotta käyttää kyseinen 30 ml pumppupullo loppuun.

Orionin Bellavita päivävoide on klassikko vuosikymmenien takaa. Ostin tämän 2 vuotta sitten jostain alennuksesta, mutta ei tullut sitten päivävoiteena käytettyä. Hieman perusvoidemaista tämä oli ja tuhtia sellaista. Meni vartalovoidekäyttöön. 

Vichyn seeruminäyte tuli Bette boksin mukana syksyn aikana. Todella pieni määrä tavaraa tässä pumppupullossa. Pari pumppausta niin oli loppu. Pojalle jäi kyllä vielä tuotetta, joka ei tullut ulos. Todella epäkäytännöllinen pakkausratkaisu näin pienelle määrälle. Tuote oli kosteuttavaa, kevyen geelimäistä, tykkäsin siitä. Voisi sopia meikin alle. Jos löytyy joskus alennuksesta, voisin ostaakin. Lähdevesi tässä keskeisenä "tehoaineena". Pitkiin Incl-listoihin tottuneelle melko vaatimatonta..

Kommentit

  1. Mikroneulauksesta olisikin kiva lukea tarkemmin varsinkin, kun tunnut olevan perillä asioista paremmin kuin me "maijameikäläiset". Olen itse käynyt säännöllisesti Dermapen-hoidoissa, mutta se on niin kallista lystiä, että nyt pidän taukoa. Harkinnassa on muut, edullisemmat vaihtoehdot.
    P.S. Sun blogi on ihan huippuhyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, tosi kiva kuulla, että pidät blogistani! Samoin täytyy sanoa sinunkin blogistasi, mielenkiinnolla seuraan :)

      PItääpä ottaa asiaksi lähiaikoina tehdä mikroneulauksesta postaus. Siitä olisi niin paljon asiaa.. Perehdyin siihen alunperin jo noin 3-4 vuotta sitten. Ajatus olisi ollut, että teen postauksen tehokkaan säännöllisen hoitojakson jälkeen nähdäkseni, olisko mahdollista jopa saada tuloksia, joista kertoa. Nyt kuitenkin rullailu on ollut turhan laiskaa, joten täytyy tehdä postaus ilman tätä kokeilua, jotta saisi sen joskus ulos. Henkistä laiskuutta vain.. ;) Oikeasti hoitokerta on tosi nopea ja näppärä. Toki jnk verran rajoittaa se, että seuraavana päivänä naama punoittaa ja meikkiä ei saisi käyttää 1 vuorokauteen hoidosta. Oon vähän tämmöinen tee se itse -tyyppi :D On tullut hoitoloiden tarjontojakin katseltua, mutta toistaiseksi on menty kotikonstein.

      Hyvää alkavaa viikkoa, Sari :)

      Poista
  2. I have been using epiduo for about a year and a half and it was hard to start with as it was strong but now my fave is pretty much clear! The difference is amazing and I no longer feel so self concious about my acne x If you would like to chat about my experience as I am currently motivating my sister through the first months as they are a struggle email me: jessicabowell1408@gmail.com I also did a post on my blog about my skincare routine I do now with and the products I use that work the best with it at www.timetoputmyfaceon.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit