The Ordinary - The Ultimate Review

No... hieman mahtipontinen otsikko, mutta menkööt. Viimeiset päivät on tullut katseltua useitakin reviewejä, mutta liittyen ihan muuhun kuin kosmetiikkaan: lopputyön värkkäys on käsillä. Muutenkin koulun puolesta kiirettä, tenttejä tuntuu pukkaavan ja päivystysvuoroja tullut kaiken lisäksi haalittua. Eli harmillisesti bloggaukselle ei ole ollut aikaa, vaikka tänne kirjoittelu nimenomaan on rentoutumista ja irtiottoa kaikesta tuosta yllä mainitusta, josta pidän myös paljon, mutta kukapa ei työstä/opiskelusta irtiottoa kaipaisi, vaikka olisikin oikealla alalla :)

Itse asiaan kuitenkin nyt. The Ordinary on ollut pinnalla jo pidempään ja ensi kosketus tuotteisiin tuli alkuvuodesta kun sarjan perus kosteusvoide tuli Lookfantastic boxin mukana helmikuussa. Kyseessä on ulkoisesti varsin vaatimaton hyaluronihappoa sisältävä kosteusvoide, joka toimivuudellaan teki vaikutuksen ja sai mut kiinnostumaan merkistä. Tietenkin kiinnostukseen on vaikuttanut myös muiden bloggareiden pääasiassa positiiviset arviot The Ordinaryn tuotteista. Ja onhan hinta-laatusuhdekin aivan erinomainen kautta linjan.

Aiemmin olen siis testannut tämän Natural Moisturizing factors + HA -voiteen ja Matrixyl -peptidiseerumin. Linkkien takana arviot. Nyt tilasin The Ordinaryn sivuilta seuraavat:



Caffeine Solution 5% + EGCG, Hyalyronic Acid 2% + B5m Ascorbyl Glucoside Solution 12%, Advanced Retinoid 2% ja "Buffet"


Tässä vielä koko setti ilman pahvipakkauksia. Tällä kertaa halusin tilata nimenomaan pitpettipullossa olevia tuotteita.

Aloitetaan järjestyksessä käymään näitä läpi. Ensimmäisenä rivissä on siis toinen The Ordinaryn kahdesta silmänympärysseerumista. Hassua, että tämä on yhtä isossa pullossa (30 ml) kuin merkin kasvoseerumit. Tätä tarvitsee kerrallaan noin 1 pisaran, joten tulee kestämään ikuisuuden vrt. nuo muut tuotteet. Mitäs tästä sanoisin. Ei mikään aivan ihmeellinen tuote toistaiseksi. Ideana on kofeiinin voimin kirkastaa sy-aluetta ja häivyttää turvotuksia. Mulla em. asiat eivät suuresti ole ongelmana (noh, aika ajoin on toki..kohtuu harvoin onneksi), joten en mitään oikein pysty sanomaan vaikutuksesta. Lisäksi olen melko laiskasti tätä käytellyt. Hyvä kosteuttaja on kuitenkin kyseessä ja välillä muistankin tätä laittaa aamusta sy-voiteen alle. Levittyy hyvin, imeytyy melko hyvin. Hieman tahmaisen pinnan jättää, mistä ei erityisesti ole haittaa, sillä päälle tulee kuitenkin vielä voide. Halpa tämä on, suhteessa kertakäyttömäärään kaikkein halvin The Ordinaryn tuotteista, joten jo sen puolesta kannattaa ottaa testiin.

Ascorbyl Glucoside 12% Solution on yksi muistaakseni kolmesta (tai neljästä) The Ordinary C-vitamiinituotteesta. Tämä ei ole sitä kaikkein tehokkainta muotoa, jota edustaa tässä ostopostauksessa esille tuomani Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Tämä on tiukkaa tavaraa: kirvelee iholla eikä edes imeydy hyvin. Ainakin tuntuu tehokkaalta. Nyt ks. puteli on tauolla ja käyttelen tätä kosmeettisesti miellyttävämpää Ascorbyl Glucoside 12% Solutionia. Aion käyttää tuon tymäkämmänkin aineen loppuun, mutta välillä iskee väsymys :D Uskoa se vaatii, että tuotteesta on apua, jos kosmeettinen miellyttävyys ei ole ihan ok. Ascorbyl Glucoside 12% Solution poiketen äsken mainitusta sisarestaan, on todella miellyttävä käyttää. Kyseessä on seerumimainen kirkas, tuoksuton neste, joka imeytyy iholle alta aikayksikön eikä kirvele tippaakaan. Tehoja tällä ei siis luvata olevan yhtä paljon kuin tuolla kirvelevällä muodolla. Hoitoon sitoutuminen sitä vastoin on parempi, sillä on miellyttävä käyttää. Siksi sanoisinkin, että näistä kahdesta tämä Ascorbyl Glucoside vie voiton, mikäli sillä vain löytyy yhtään vaikuttavuutta. Vaikutusta on tosiaan mahdoton arvioida, sillä tällaisten tuotteiden toimivuudessa on kyse pitkäaikaisvaikutuksesta ihon ikääntymisen etenemisen suhteen. Tarvittaisi vuosien seurantaa tai jotain ihokamera/biopsiatestejä, jotta vaikutus saataisi raportoitua.. Uskon varaan jää siis sekä sen varaan, mitä on tutkimuksissa todettu C-vitamiinin vaikutuksista ihoon yleisesti. The Ordinarylla on edellämainittujen lisäksi valikoimissaan silikoniin sekoitettu C-vitamiiniyhdiste, jota en aio kokeilla aknetaipumukseni vuoksi.

Advanced Retinoid 2% -seerumi on kellertävää ja erinomaisesti ihoon imeytyvää anti-age -seerumia. Retinoideilla on käsittääkseni kohtuullisen hyvä näyttö tieteellisestikin ihon ikääntymismuutoksia ja valovaurioita vastaan. Tämä valmiste on The Ordinaryn valikoimissa se kiltimpi retinoidi eli ei kuori voimakkaaasti eikä ärsytä ihoa, kuten sarjan Retinol 1%, joka toisaalta lienee myös tehokkaampi. Olisin ostanut tuon Retinol 1%:n, mikäli sitä olisi ollut ostohetkellä tarjolla, mutta oli tuolloin loppuunmyyty. Jatkossa aion kokeilla, sillä aiemman kokemukseni mukaan ihoni sietää retinoideja hyvin. Mulla on siis pitkäaikainen suhde ollut Orionin Avitcid 0,05% tretioniini -voiteeseen, johon ihoni sopeutui hyvin, joten uskon että tämäkin menisi. Prosentteja ei voi vertailla suoraan keskenään, sillä tretinoiini on retinolia pontentimpi retinoidi. Advanced Retinoid on kokonaisuudessaan miellyttävä kokemus ja tuntuu kosteuttavalta. Missään nimessä ei kuivata pintakuivuuteen taipuvaista ihoani. Voin suositella kaikille ihonhoidon retinoideista kiinnostuneille, myös herkkäihoisille ja ensimmäiseksi valmisteeksi. Vaikutuksista voin sanoa samoin kuin edellisen C-vitamiinin kohdalla; ei ole ainakaan vielä mahdollista nähdä, sillä pitkäaikaisista asioista on kyse ja lisäksi arviointia komplisoi todella useiden kasvojenhoitotuotteiden yhtäaikainen käyttö.

Hyalonic Acid 2% + B5 on ensimmäinen ja toisetaiseksi ainut pettymys The Ordinary -sarjassa. Tätä en ole saanut useista yrityksistä huolimatta toimimaan. Kyseessä on geelimäinen seerumituote, tuoksuton, kirkas. Alkuun tuntuu imeytyvän ihoon hyvin, mutta lopulta niin ei käy. Kuivuttuaan tuote muodostaa kalvon ihon pintaan ja alkaa hilseillä pois. Kasvoilta rapisee hilseen näköistä valkoista hippua. Kyllä olen sitä mieltä, että tuotteen tulisi imeytyä ihoon. Ongelman voi maskeerata siten, että laittaa päälle kosteusvoidetta, joka sitoo seerumin itseensä, mutta ei kyse ole silloin mistään oikeasta imeytymisestä. Tämän voisi kuvitella toimivan suojaavana kalvona esim auringon polttamalla iholla tai muutoin vaurioituneella iholla. Itselläni ei ole juuri nyt tällaiselle kalvonmuodostajalle käyttöä: ei jatkoon.

Lopuksi vielä koko setin helmi: "Buffet", yksi harvoista tuotteista sarjassa, jolla ei ole tieteellisen kuuloista pitkää nimeä. Todennäköisesti siksi, että kyseessä on useita peptidejä sisältävä seerumi, jonka nimi paisuisi aivan hirvittäväksi, mikäli muotoiltaisi samalla periaatteella kuin aiemmat. Peptidiseerumin tarkoitus olisi tuoda iholle ravitsevia ja kollageenisynteesiä stimuloivia rakenneosia eli toimia anti-age -tuotteena. Seerumi on kirkasta, enempi nestemäistä kuin geelimäistä vrt. Hyaluronic Acid 2%, joka on asteen verran enemmän geelimäinen tuote. Tätä kuluu reippaasti, imeytyminen ihoon on täydellistä suorastaan. Pipettipullo loppui tänään vrt muut putellit, joita on vähintään puoli pulloa jäljellä jokaista. Menee jatkoon, sillä kosmeettisesti hyvin miellyttävä ja kosteuttava tuote. Lisäksi sisältää lupauksia, joihin haluaa uskoa.. Ajatus olisi siis jatkossakin pitää jonkinlainen peptidivalmiste ihonhoidossa mukana ja hinnaltaan sekä laadultaan tämä on aivan erinomainen tarkoitukseen. Pidin Buffetista enemmän kuin Matrixylista koostumuksen ja imeytyvyyden puolesta. 

Tässäpä vielä kuvaussession vieraileva tähti menossa mukana ;)




The Ordinaryn testailu jatkuu tulevaisuudessa edelleen. Haluan kokeilla vielä ainakin Niaciamidea, Arigrelinea ja Retinol 1%:sta. Näemmä uutuuksia on myös tullut sivuille sitten tämän tilauksen tekemisen jälkeen, pitääpä perehtyä niihinkin. Jo kokeilluista jatkoon menee ainakin "Buffet" ja Ascorbyl Glucoside, mahdollisesti myös Advanced Retinoid.

Joko The Ordinary on sinulle tuttu? Mikä on merkin suosikkituotteesi/tuotteet? Entä onko jokin tuote ollut pettymys?

Kommentit

  1. Onpa hyvä ja valaiseva postaus:) Huomaa kyllä, että tietopohjaa löytyy ainesosista yms. :)
    Itse olen ihan koukuttunut the Ordinaryyn brändinä ja moniin tuotteisiin, joita olen kokeillut. Tietysti kaikki eivät toimi, ja olisi aika ihme, jos niin olisi. Retinol 1 % emulsiovoide on ainoa, jonka edessä piti nostaa kädet pystyyn: se on niin järisyttävän vahvaa tavaraa, että täytyy olla pitkä pinna, että jaksaa sitä käyttää niin, että siedättyy sille. Yritin useamman kuukauden, mutta se teki kasvoille kipeitä punaisia läikkiä, kuivatti ihoa todella paljon (hilseilyä) ja aiheutta pientä turvotustakin varsinkin silmien ympärille, vaikka en koko ainetta edes laittanut sinne suuntaankaan, kuten ei pidäkään. Täytyy olla aika fakiiri, että sellaisen kestää;) Nyt käytän Granactive Retinoid 2% in Squalanea, joka öljymäistä ja eikä ole aiheuttanut minkäänlaisia ikäviä sivuvaikutuksia. Tuntuu todella hyvältä. The Ordinarylla on uusia Retinoid ja Retinol -tuotteita, jotka on yhdistettey skavaleeniin kaiketi paremman käyttömukavuuden takia, luulisin.
    Omia the Ordinary suosikkeja ovat Argireline (aivan ihmeaine), Niacinamide, Vitamin C suspension in Silicone, ja antioksidanteista EUK 134 0.1% (heh) ja hapioista Lactic Acid. On joitakin melko hyviä tuotteita, mutta nuo ovat ykkössuosikit. Hyaluronihappo ei munkaan mielestä ollut kovinkaan kummoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Olen lukenut myös kaikki sinun The Ordinary -arvostelut ja huomaa perehtyneisyyden. Aika monta The Ordinary-vinkkiä oon nimenomaan saanut sulta, mm. suositukset Argirelinen ja Niancamiden hankkimiseen :) Uskon, että myös itse hyötyisin nuista. Mukava, että tästä sarjasta on löytynyt sulle nuin monta suosikkia. Kyllä mullaki on se tuntuma, että tämä sarja tulee kylppärissä pyörimään pitkään.
      Nyt kommenttisi myötä tuo Retinol 1% kiinnostaa yhä enempi! Voisikohan olla sitten vahvempaa kuin tretinoiini 0,05% eli Avitcid, jota siis itse oon käyttänyt reseptilääkkeenä...? En ole kemisti, joten suorilta en osaa sanoa, mutta ihmiskoe voisi selventää asiaa ;) Ks. aine lähtee seuraavaan tilaukseen ja itseasiassa olisin tilannut sen jo tässä yllä olevassa tilauksessa (alkusyksystä), mutta oli tuolloin loppu, joten ostin Advanced Retinodin sen sijaan. Seuraavaksi pitää ehdottomasti testata myös uusia retinoidituotteita, vaikuttaa todella hyviltä nuo skvaleenipohjaiset. Mulla on ihme kyllä iho kestänyt hyvin retinoideja, tosin oli Avitcid hoidon aloituksessa 3 kk ajan ajoittain kovaakin kuoriutumista. Kyllä sen kesti, sillä oli tuolloin akne hoidettavana. Vaikea sanoa, olisinko ottanut asian eri lailla, jos terveelle iholle olisin alkanut käyttää.. Ei kuitenkaan mitään kestämätöntä tai kivuliasta sivuvaikutusta muistaakseni ollut.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit