Lokakuun markettikosmetiikkaostokset

Huomaan, että tosi vähän tulee ostettua päivittäistavarakaupoista kosmetiikkaa nykyisin. Ajattelin alkaa pitämään asiasta kirjaa näin bloginkin tasolla, jotta näkee, minkälaista sieltä tulee ostettua. Suurin osa ei-kiireellisista ostoksista tulee ostettua nettikaupoista ja osa tarpeellisista tuotteista tulee myös LF tai Bette boksien mukana.

Tällaiset lähti lokakuussa mukaan citymarketista:


L'Oreal elvital Extraordinary Oil Low Shampoo ja Syoss Salonplex Leave-in serum. Lisäksi pompuloita iberolta pari pakkausta.

Conditioner only eli CO -pesujen myötä tällainenkin tuote on saapunut L'Orealille eli hoitoainetyyppinen low shampoo, joka yrittää sanoa sitä, että tuotteessa ei ole vaahtoavia ainesosia eikä sulfaatti-tensidejä eli hius ei tässä pesussa kulu ja kuivu kuten normaalin shampoon kanssa. Lisäksi värjättyjen hiusten väri haalistuu vähemmän low shampoolla. L'Orealilla on olemassa tällainen samanlainen punainen pullo, joka on erityisesti tarkoitettu värjätyille hiuksille. Extraordinary Oil on kuiville ja hauraille hiuksille suunnattu. 

Tarkoitus on hoitaa hiusten pesu yhdellä tuotteella, joka toimii hoitoaineena ja shampoona samaan aikaan. Olen ehtinyt käyttää tätä nyt 2 kertaa ja sen voin sanoa, että toimii. Hiukset tulevat puhtaaksi, mutta ehkä rasvoittuvat hiukan nopeampaan tahtiin kuin tavanomaisella shampoolla pestynä. Vaalennettujen latvojen hoitamiseen tämän teho ei riitä pelkästään, vaan latvoihin on hyvä levittää vielä ihan normaali poishuuhdeltava hoitoaine. Vähemmän kärsineisiin tai käsittelemättömiin hiuksiin tämä voisi olla täydellinen pelkästäänkin. Ainakin nuo mun tyvet ovat hyvin hoidetut pesun jäljiltä (eli 15 cm hiusta). 

Pullo on iso, kuten kuvasta näkee. Tavanomaisen shampoopullon koko on suunnilleen 200 ml ja tämä on 400 ml. Ihan järkeen käypää, sillä tuotetta tarvitsee paljon enemmän mitä normaalia shampoota. Ohjeen mukaan 10-15 pumppausta, mutta mulla menee vieläkin tätä enemmän. Hiukset tosin ovat pitkät, yli puolen selän. Varsinkin hauraat latvat tuntuvat imevän ainetta enemmän. Tätä siis levitetään kauttaaltaan hiuksiin ja itse olen hieronut tyviin myös, jotta puhdistuisivat tehokkaammin. Shampoon annetaan sitten vaikuttaa 3 minuuttia, minkä jälkeen huuhdellaan runsaalla vedellä ja samalla voi hiuksia haroa/kammata auki. 

Ihan positiivinen kokemus, uskoisin, että tulen ostamaan vielä uudelleen. Säästäähän tämä hiusta, mikäli pesuja tarvitsee usein esim. liikuntaharrastusten vuoksi vrt. useasti viikossa pesisi hiukset voimakkailla shampoilla, joiden jälkiä joutuu sitten paikkailemaan tehohoidoilla ja runsaalla määrällä jätettäviä hoitoaineita. Olisi mukava nähdä muidenkin merkkien aktivoituvan low shampoo -ideologian suhteen. 

Syossin jätettävä hoitoaine tarttui mukaan, sillä se herätti kiinnostuksen tuolla melko katteettomana pitämälläni lupauksella rakennepaikkauksesta. Juuri tätä hoitoainetta en ollut aiemmin kokeillut, joten pitihän se testata; entä jos kuitenkin toimii... Olen käyttänyt nyt useamman kerran tätä ja ihan ok tavaraa on, selvittää ja kosteuttaa, mutta en nyt sanoisi, että hiukset yhtään parempaan kuntoon olisivat tulleet ;) 


Samalta ostosreissulta lähti nämä hiuslenkit matkaan. Nuo vasemmanpuoleiset ovat todella pehmeitä hiuksille, ihan mun lemppareita, joita tulee ostettua aina lisää kun entiset häviävät jonnekin.. Onneksi edellinen satsi kesti reilun vuoden ja kaksi edelleen tallessa. Invisibobble-tyyppiset hiuslenkit on myös usein käytössä ja edelliset iberon vastaavat ovat hukassa/rikki, joten ostin hyvää asiaa tukevat pirteät nenäpäiväpompulat. Invisibobblejakin mulla on ja meinasin ostaa tälläkin kertaa, mutta värimaailmaltaan tämä setti vei voiton. Sopii pikkujoulukauteen kuin nenä päähän.

Oletko sinä kokeillut low shampoota tai CO-pesuja, mitä mieltä olet? Tai heräsikö kiinnostus tähän puuhaan?

Kommentit

Suositut tekstit