Farsali Volcanic Elixir sekä omia kokemuksiani aknen hoidosta

Esittelyssä tänään Farsalin Volcanic Elixir -öljy. Ostin tämän alkusyksystä Cult Beautysta ajatuksella, että tästä olisi apua taistelussa aknea vastaan. Kyseessä on siis öljy, joka on puristettu Polynesiassa volkaanisella maaperällä kasvavasta tamanu -hedelmän siemenestä. Eksoottista. Tämän eliksiirin luvataan toimivan ihon uudistajana ja omaavan anti-inflammatorisia eli tulehdusta vastustavia ominaisuuksia.

Sopii rikkonaiselle, vaurioituneelle ja aknesta kärsivälle iholle eli juuri mulle sopiva kuvailun perusteella. Ensin on näppy, sitten sitä puristellaan, sitten tulee ihorikko ja vauriot.. tästä kierteestä pitäisi päästä pois. Olen enemmän kuin hämmästynyt, ettei ihollani ole vaikeita arpia tämän lähes 20 vuotisen taistelun jäljiltä. Arvet olleet pinnallisia ja hävinneet tähän asti. Hyvin kudostyypillinen juttu tämä, toisilla arpia tulee paljon herkemmin. Ollut siis onnea onnettomuudessa.. miksipä muuksi kroonista aikuisiän aknea enää voi kutsua. Näpyt ovat usein, ei aina, sellaisia syviä, kipeitä ja jopa ontelomaisia. Niitä tulee kuitenkin sen verran vähän, etten halua vielä Roaccutania ottaa, toivon etten joutuisi siihen ikinä.

Ihotautilääkärin puolelta on tässä vaiheessa mulle tarjolla enää pitkä antibioottikuuri (kertaalleen olen jo syönyt) tai tuo edellä mainittu. Paikallishoidot on loppuun käyty. A-vitamiinijohdannaisista on ollut jonkinmoinen apu, mutta eivät ratkaise ongelmaa. Roaccutan on hyvä hoito ja ehdottomasti vaikeaa/keskivaikeaa aknea kärsivälle suosittelen, mikäli ei ole vasta-aiheita, muut hoidot eivät riittävästi ole auttaneet ja iho-ongelma rupeaa tuskastuttamaan/stressaamaan. Akne on veemäinen ongelma kärsiä. Todella monta kertaa olen ollut siinä pisteessä, että nyt mars ihotohtorille, mutta jotenkin tilanne on sitten aina rauhoittunut ja ollut pitkiä hyviä kausia välissä. Nyt on taas se huonompi kausi. Parissa päivässä melko siisti ja näpytön naama pamahti; leuan alueelle 4 finniä ja otsaan yksi, poskeen yksi. Leuan näpyt on semmoisia massiivisia, muut pienempiä. En keksi mitään altistavaa tekijää.

Viime aikoina olen kokeillut, mitä kosmetiikalla ja ihon hoidolla on tarjota iho-ongelmiini. Ensin kokeilin AHA-happoja (Pixi Glow Tonic ja Alpha-H Liquid Gold, molemmat 5% vahvuisia, Pixi Overnight Glow Serum, vahvuus 10%. Näitä olen käsitellyt useassa postauksessa aiemmin, ks. Tunnistepilvi oikealla), niistä on jonkin asteinen hyöty. Ei ratkaise ongelmaa kuitenkaan. Mario Badescun aknetuotteet on tullut testattua, esittely tässä postauksessa alustavasti. Ei lopultakaan ratkaise ongelmia, vaikka tuotteilla saakin nopeutettua jo puhjenneiden finnien kuivumista. Otsonoitua oliiviöljyäkin (luontaistuotekaupoista) olen kokeillut aiemmin, mutta siitä en kokenut mainittavaa hyötyä. Nyt viimeaikoina on ollut vuorossa Farsalin eliksiiri muun rutiinin lisänä.

Rutiiniin kuuluu tällä hetkellä iltaisin Alpha-H:n Liquid Gold AHA-happoliuos (5%), The Ordinaryn Advanced Retinoid -seerumi sekä tämä Farsalin volcanic elixir. Päivisin Dermalogican concealing spot treatment on ahkerassa käytössä näppyjen nujertamiseen pahoina päivinä. Tässä esittelyni tuotteesta. Mario Badescun aknetuotteet, erityisesti Drying Lotion, auttavat näppysodassa kotioloissa.


Puteli on ainakin komea ja luksusta henkivä. Hintaakin tällä on noin 50 euron luokkaa, Cult Beautyn lisäksi Beauty Bay myy tätä.

Farsalin Volcanic elixirillä on hyvin ominainen maanläheinen tuoksu. Sitä on mahdoton mitenkään kuvailla.. sinänsä ymmärrettävää, sillä eihän täällä kasva tai ole käytössä mitään vastaavaa. Eliksiiri sisältää vain tätä tamanu hedelmän siemenöljyä, ei muuta. Väri on kellertävän vihertävä ja niin on naamakin kun sen levittää iholle :D Tippoja kuluu koko kasvoille noin 6-7. Tämä ei oikein imeydy iholle vaan sitä on ihon pinnalla vielä aamullakin. Tyynyliinan saa vaihtaa aika usein. Ei missään nimessä ole päiväkäyttöön. Kosmeettinen miellyttävyys on siinä ja tässä, mutta hyvien vaikutusten toivossa pieni epämiellyttävyys (eli voimakas tuoksu ja rasvainen ihon pinta, tyynyliinan sotkeutuminen) ei haittaa.

Entäpä vaikutukset sitten. No, kokonaisuuden osana hyvä lisä, ei ratkaise lopullisesti tätä akneongelmaa. Sen olen huomannut, että öljy kyllä lievittää tulehdusreaktiota ja pahastikin runneltu naama on aamusta aina inhimillisemmän näköinen. Aknenäpyt paranevat hieman nopeammin, erityisesti pienimmissä näpyissä tämä näkyy. Suuremmat vaativat sitä aikaa kun sisällä on usein märkää ja kaikkea muutakin poistettavaa mömmöä. Ymmärrettävästi pelkkä tulehduksen sammuttaminen/vähentäminen ei ratkaise ihon paranemista. Se tavara täytyy saada ulos tai sen täytyy jotenkin resorboitua kehoon takaisin. Eliksiirin käytön jälkeen iho on joustava, pehmeä ja vähemmän punoittava aknen alueelta aamusta, siitä isosti plussaa.

Eliksiirin käyttö jatkuu ainakin toistaiseksi, pullossa on öljyä vielä runsaasti jäljellä. Se, että ostanko tätä jatkossa lisää, on vielä iso kysymysmerkki. Voi olla, että kuitenkin kokeilen jotain muuta. Se vaihtoehtojen runsaus ja se, ettei ole 100% tyytyväinen tuotteeseen, ajaa kokeiluihin kokeilujen perään. Edellä mainittu iltarutiini pysyy kuitenkin melkolailla samanlaisena vielä pitkään. Advanced retinoidin loputtua siirryn astetta voimakkaampaan The Ordinaryn retinoliseerumiin, kaksi putelia on Black Weekendin tarjousrallin yhteydessä Asokselta laitettu tilaukseen. Esittelen nämä sitten heti kun jonkinlaista käyttökokemusta on päässyt muodostumaan.

Seuraava ase näppyjä vastaan on jo tilattu: Foreo Espada -laite, joka tuhoaa aknebakteereita sinisen LED-valon voimalla. Laite on saanut paljon hyviä arvosteluja. Tehokas mm. ihon alta puskevaan, ei vielä pinnalle tulleeseen finniin eli sillä on mahdollista estää finnin tuleminen. Mulla pahimmat näpyt muodostuvat juuri näin, joten Espada voisi hyvinkin olla (osa)ratkaisu mun ongelmiin. On mahdollista, että näiden kaikkien hoitojen kombinaatiolla vihdoin saavutan kohtuullisen näpyttömän ihon. Sopii ainakin toivoa.

Onko Farsali sinulle tuttu merkki? Oletko löytänyt kosmetiikan puolelta hyviä ratkaisuja akneongelmaan?

Kommentit

Suositut tekstit