Elokuun 2017 loppuneet

Taas on aika täyttää roskakoria ja vapauttaa syyskuun loppuville tilaa kylppäristä eli käydään läpi nyt elokuun saldo.

Paljon taas matkakokoja selittämässä määrän suuruutta. Erityisen ylpeä olen runsaasta loppuun kulutetusta värikosmetiikan määrästä.

Käydään läpi ensin kasvojen puhdistustuotteet:


Herbina Moisture balance puhdistusvaahto, Mario Badescu Glycolic foaming cleanser, Vichy Purete Thermale 3 in 1 puhdistusemulsio.

Herbinan vaahtoputsari oli hyvä tuote, toimii kaksoispuhdistuksen toisena osana tai aamusta/meikittömille kasvoille yksistään. Voisin ostaa uudelleenkin, ei moittimista.

Mario Badescun glykolihappoa sisältävä geelimäinen putsari on matkakoko, jonka sain Marion tuotteiden tilauksen yhteydessä Beauty Baylta tilaajalahjan osana. Ihan perus hyvä geeliputsari, ei mitään erikoista, ei tehnyt sellaista vaikutusta, että ostaisin täysikokoisen. Silmiä en uskaltanut tällä lähteä puhdistamaan. 

Vichyn 3 in 1 puhdistusemulsio oli täysi susi, pakko sanoa. Tämä ei puhdistanut silmämeikkejä, vaikka pakkauksen mukaan Eye makeup removerina toimiminen olisi yksi kolmesta funktiosta tällä. Kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä osana toimi jotenkuten, jolloin vaahtoputsarilla sai ne silmämeikit lopulta pois (ja lisäksi usein tarvin vielä misellivettä viimeistelemään puhdistuksen). Hyvä idea tällä tuotteella, mutta ei toimi valitettavasti. Jätti muutenkin ihon rasvaisen ja klähmäisen oloiseksi. 

Kesällä tuli käytyä pariin otteeseen Cumuluksessa:


... ja siitä saldona minituubeja vartalovoidetta ja hoitoaine.

Hotellihuoneesta pitää aina ottaa nämä mukaan, tottakai. Lisäksi kaakaojauhepussit ja välipalakeksit :D Ei nämä huonoja olleet, hoitoainekin yllättävän hyvä. Vartalovoiteet ajoivat asiansa hyvin. Tuoksun mietoudesta plussaa.

Kasvojen hoitoa eri kategorioissa:


Caudalie Vineactiv 3 in 1 päivävoide, SkinChemists Aqua Repair Facial Serum, The Ordinary Matrixyl 10% + HA.

Caudalien päivävoide tuli Lookfantastic boksin mukana alkuvuodesta. Tämä oli pitkään meikkipussissa mukana kulkeva voide, mikä selitti pitkän iän. Lopulta käytin tämän tehostetusti pois, että saa voiteita kiertoon, etteivät mene pilalle. Todella hyvä päivävoide, tämän voisi ostaa jopa ihan kokonaisena itselle. Tässä on jännä öljykomponentti mukana, joka näyttää erottuvan emulsiosta aina kun tuubi lämpenee hieman. Jättää ihon pehmeäksi ja pitkäaikaisesti kosteutetuksi. Täydellinen meikin alle. Caudalie on ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jossa yhdistyy siis luonnonmukaisuus, tieteellinen tutkimus ja eettisyys. Tällainen kombo kiinnostaa mua aina.

Skin Chemists seerumi on myös LF boksin saldoa ja edellisen tapaan pitkään kulki meikkipussissa, kunnes käyttelin sen pois. Tämä tuote oli täysikokoinen ja ovh hinta on huikeat 64,90 puntaa! En kyllä tuollaista summaa ikinä maksaisi tuotteesta, vaikka tämä oli hyvä tuote. Seerumi on geelimäistä, joten tuubimuoto on perusteltu. Imeytyy hyvin ja kosteuttaa pitkäaikaisesti. Jonkinlaisen kalvon jättää kasvoille, mikä näkyy kuoriutumisena, mikäli useampia kerroksia kosteuttavia tuotteita pakkaa kasvoille. Tämä yksistään jo kosteuttaa niin hyvin, ettei paljon muuta edes tarvitse. Toimii hyvin yhdessä tuon Caudalien voiteen kanssa. Tuntuu kivan viileältä kasvoilla. 

The Ordinaryn Matrixyl -seerumi koostuu kahdesta peptidiyhdistelmästä kera hyaluronihapon. Kosteuttaa mukavasti, muuta vaikutusta en luonnollisestikaan pysty tällä käyttökokemuksella sanomaan. Lupaa vähentää staattisia ja dynaamisia juonteita. Tämä on täysin saman tuntoista ja koostumukseltaan samanlaista kuin Buffet ja Hyaluronic acid 2% + B5, jotka ovat minulla nyt käytössä. Kirkasta hieman geelimäistä ainetta. Mahdollisesti jatkossakin ihonhoitorutiineihini tulee kuulumaan (ainakin ajoittain) peptidituote, joten tämä tai Buffet tulee ehkä tilattua uudestaan jossain vaiheessa. 


Alpha-H Liquid Gold

Kulttimaineessa oleva Alpha-H nestemäinen kulta on ollut käytössä jo lähes vuoden. Tämä yksi pullo kesti niin kauan! Lähes päivittäin olen pyyhkinyt iltaisin puhdistetut kasvot puuvillataitoksella, joka on ollut tällä kostutettu. Pitkää kestoa selittänee myös tuo puuvillataitos, joita myydään apteekissa. Sellainen imee tuotetta itseensä paljon vähemmän kuin vanulappu, jolloin hyötysuhde on suurempi. Suosittelen ostamaan nuita, maksavat vain hieman enempi kuin vanulaput.

Liquid Gold on siis hoitoneste, joka levitetään kasvoille iltaisin. Sisältää glykolihappoa 5% sekä mm. lakritsin juurta. Tämä kirkastaa, taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan (lupaa häivyttää pieniä juonteita) ja hoitaa aknea pitämällä ihoa auki (poistaa tukkeuttavaa ylimääräistä kuollutta ihon pintasolukkoa eli kuorii kevyesti). Erilaiset hapot ja happokäsittelyt ovatkin olleet trendinä viime aikoina. Tällaisella prosentilla tuote ei polta ihoa eikä toimi kemiallisena kuorintana. Voimakkaammalla, noin 20-30% glykolihapolla tehdään hoitoloissa (ja hulluimmat kotona) kemiallisia kuorintoja, jotka häivyttävät arpia, juonteita ja puhdistavat akneihon. Tällä miedolla liuoksella on ilmeisesti tarkoitus saada tuloksia pidemmällä aikavälillä. 

Mitä itse tällä olen saanut, se on hieman epäselvää. Ehkä paras vaikutus on ollut aknen parempi kurissa pysyminen, vaikka tämä hoito ei olekaan, ikävä kyllä, ollut akneihon ihmepelastus. Osana ihonhoidon kokonaisuutta kuitenkin pätevä tuote. Verrattavissa Pixin kasvoveteen glykolihappopitoisuutensa puolesta. Tätä tosin ei markkinoida kasvovetenä vaan jonkinlaisena hoitonesteenä, jonka päälle ei ole tarkoitus laittaa muita tuotteita vaan ihon on tulisi levätä ja uudistua tämän tuotteen voimasta. Itse toisinaan olen käyttänyt retinolipitoisia yövoiteita tämän kanssa.


Zelens Youth Concentrate seerumi, Iroha Rejuvenating Caviar kangasnaamio.

Zelensin seeruminäyte tuli joskus Cult Beauty -tilauksen mukana ja täytyy sanoa, ettei mulla ole mitään muistikuvaa tästä tuotteesta kokeilun perusteella. Todennäköisesti kyseessä oli perus hyvä kosteuttava seerumi, joka ei säväyttänyt erityisemmin eikä mitään negatiivistakaan vaikusta antanut. Ei mitään erityistä, ei säväyttänyt, tuskin ostan.

Irohan kangasnaamio oli hyvä tuote. En tiedä olenko edes huonoon kangasnaamioon koskaan törmännyt edes. Tällainen kosteuspommi tekisi hyvää jopa päivittäin kun vain raaskisi ostaa. Monesti kappalehinta on vähintään 2 euroa, yleensä enempikin tällaisille. Kuvan naamion hinta lienee ollut noin 4 euron luokkaa, tuli Bette Boxista mulle. Kangasnaamioiden tiheämpi käyttö edellyttäisi niiden tilaamista Aasiasta suoraan, jolloin ei tulisi maksettua yhdestä kappaleesta moninkertaista hintaa eri välikäsille. En ole vielä saanut aikaiseksi tehdä tilausta.

Hiustuotteita kului hämmästyttävän vähän elokuussa:


Mane'n Tail Conditioner ja Kerastase Nutritive Bain satin 1 shampoo.

Mane'n Tail -hoitoaine tuli elokuun Lookfantastic boksista ja kului nopeasti loppuun kuten tämän kokoisen hoitsikat aina kuluu. Tämä ei vakuuttanut, vaikka lupaili paljon; mm. julkkikset ovat tätä kehuneet. Mun hiuksia ei auttanut selvittämään ollenkaan vaan lähes yhtä paha takkupesä oli selvitettävänä tämän jälkeen kuin olisi keskiverto markettihoitoaineen kanssa.

Kerastasen shampoo taisi myös tulla LF boksin mukana. Ei erityistä sanottavaa tästäkään, ihan ok tavaraa. En ostaisi, sillä se vaatisi, että tuote tekisi jonkinlaisen hyvän vaikutuksen.

Lopuksi vielä meikit, joita kului loppuun poikkeuksellisen runsaasti elokuussa:


Yves Rocher huulipuna (en muista mitä linjaa, sävyltään vaalea persikkainen), 2 kpl valokyniä, joista ensimmäinen Maybellinen ja toinen Lumenen, Lumene Blur Foundation meikkivoide, Laura Geller meikkipuuteri ja essence all about matt! -puuteri.

YR huulipuna on ostos 2-3 vuoden takaa vai olikohan kylkiäinen YR tilauksesta. Hyvin vaalea, kosteuttava ja kermainen puna, jolla ei ole peittävyyttä eikä pysyvyyttä nimeksikään. Toimii huulirasvan tavoin ja siinä tarkoituksessa tehokäytin sen pois heinä-elokuun aikana, koska rupesi ärsyttämään kyseisen hyödyttömän yksilön pyöriminen joka paikassa. YR huulipunista ei ole kyllä minkäänlaista kokemusta ja ei houkuttele kokeillakaan tämän perusteella. Ei ollut huulipunaa nähnytkään mielestäni.

Valokynät "pannutin" myös alta pois. Nämä tuli hankittua 3-4 vuotta sitten, jolloin näitä käytinkin aktiivisesti muistini mukaan. Jostain syystä into lopahti, en muista miksi, ja jämät jäivät pyörimään nurkkiin. Valokynä käsitteenä kuuluu kenties jonnekin menneisyyteen. Kummallinen tuote.. ei peitä, ei tuo valoa, on lirua.. mihin tätä voi käyttää? Käytin lopulta peiteaineena näpyille ja pigmenttijäljille, vaikka toimi huonosti tähän tarkoitukseen. 

Lumene Blur Foundation on ostos 2-3 vuoden takaa. Jostain syystä tämä jäi roikkumaan, pohjalla oli enää käytännössä tilkka. Käyttöinto taisi lopahtaa aknen pahenemisen vuoksi, jonka ainakin osittain assosioin tähän meikkivoiteeseen. Saattoi olla virhearvio, ihon kuntoon kun vaikuttaa niin moni asia. Mitään räjähdystä en nyt huomannut. Perus hyvä, melko peittävä meikkivoide. Samaa tasoa kuin Lumenen CC-voide, josta pidän enemmän sen hoitavuuden vuoksi.

Laura Gellerin meikkipuuteri tuli LF boksista ja on ollut meikkipussin luottotuote loppumiseensa saakka. Todella loistava, aivan ihana tuote. Aion ostaa uudelleen kunhan saan loppuun kulutettua meikkipussissa nyt olevan Rimmelin meikkipuuterin, josta en yhtään tykkää (tai sitten nakkaan tuon vain pois tai kaapin perälle). Lauran Geller levittyy kabukin avulla tasaisesti ja täydellisesti, tekee samettisen pehmeän pinnan ja yllättävän hyvin peittää ihon virheet ja epäpuhtaudet. Tuotetuntu muistuttaa mineraalipuuteria, vaikka ei olekaan varsinaisesti sellainen. Tämä on puristettu puuteri ja siten siisti käyttää, ei sotke paikkoja eikä meikkipussia. Tämä on puuterimaisen kuiva, ei sellainen rasvaisen tuntuinen kuten monet meikkipuuterit, ei kuitenkaan kuivata ihoa. Ihmeellisen hyvä tuote.

Viimeisenä vielä essencen kivipuuteri, joka siis on valkoista eikä siten vaikuta meikin sävyyn. Käytin tätä meikin kiinnittämiseen, mihin toimii hyvin. Vaihtelua irtopuuterin pöllyttämiselle. Levitykseen käytin essencen kabukisivellintä. Hinta-laatusuhteeltaan hyvä tuote, johon mahdollisesti palaan myöhemmin, mikäli säilyy valikoimissa. Tälläkin hetkellä meikin kiinnittämiseen mulla on käytössä Catricen ja essencen puuterit; nämä halpikset pesevät mennen tullen monet kalliimmat merkit.

Tässäpä olikin sitten kaikki. Loppuneista ehdoton suosikkini oli tuo Laura Gellerin meikkipuuteri. Hyvänä kakkosena tulee Alpha-H Liquid Gold ja kolmannen sijan saa Caudalien päivävoide. 

Oliko tässä mukana sinun suosikkituotteita tai päinvastoin? Heräsikö kiinnostus jotain tuotetta kohtaan?



Kommentit

  1. Mulla on ollut myös the Ordinaryn Matrixyl käytössä, enkä ainakaan yhden pullon perusteella havainnut mitään erityistä vaikutusta, mutta käyttötuntuma oli ihan mukava. Tilasin toisenkin pullon, jonka aion vielä käyttää, josko sitten jo tuntuisi ja näkyisi jossain;) Peptidejä yritän pitää mukana ihonhoitorutiineissa.
    Kiva lukea loppuneet -postauksia, niistä saa hyviä vinkkejä:)
    Olen lopettanut hotellien pikkuputelien ja -tuubien kotiuttamisen, koska en saa niitä koskaan kuitenkaan käytettyä. Enkä muutenkaan jostain syystä tykkää minikokoisista tuotteista. Niitä ei vaan tule käytettyä.
    Gaudalien voide kuulostaa mukavalta. Ranskalaiset osaa luonnonkosmetiikan valmistamisen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät loppuneet -postauksista :) Minustakin niitä on kiva lukea muilta sekä myös kirjoittaa itse. Siinä pääsee ajatuksen kanssa ruotimaan tuotteita ja kertomaan kokemukseen perustuvan mielipiteen. Ostopostauksissa kun tulee yleensä vain pintapuolisesti ensituntumaa kerrottua.

      Itsellä tulee niin harvoin käytyä hotelleissa, että tullut vielä toistaiseksi jemmattua putelit :D
      Ranskalaiset tosiaankin osaa luonnonkosmetiikan, Avril myös Caudalien lisäksi hyvä esimerkki, josta omaa kokemusta :)

      Poista
  2. Tästä joukosta kiinnostaisi kokeilla kyllä tuota Essencen mattapuuteria! Essencen tuotteet ovat kuitenkin sen verran edullisia ja saan niitä ostettua vieläpä lähikaupasta :p Viimeksi tänään kävin tutkailemassa Essencen tuotteita ja mukaan tarttui muun muassa meikkisieni, koska ajattelin tehdä jossain vaiheessa meikkisienien vertailua blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mattapuuteri oli kyllä asiansa ajava ja suosittelen :) Jos saat käsiisi uuden essencen Cubanita baking & banana powderin, niin se kannattaa myös ehdottomasti kotiuttaa.

      Meikkisienivertailu on hyvä postausidea :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit